Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij is trots, diep van binnen zal hij teleurgesteld zijn’

Laatste update:

Het Marokkaanse nationale elftal start binnenkort aan de Afrika Cup, maar tegen de verwachting in is Hakim Ziyech niet van de partij in Gabon. Bondscoach Hervé Renard besloot de spelmaker niet mee te nemen, waardoor Ajax in januari gewoon over zijn middenvelder kan beschikken. Dit is een mooie opsteker voor Peter Bosz.

/

“Maar als je puur naar Ajax kijkt, is het natuurlijk fijn dat Hakim gewoon bij ons blijft. Al heeft het verhaal natuurlijk twee kanten. Voor die jongen is zo'n toernooi een mooie belevenis. Een podium ook waar je als speler beter van kunt worden”, vertelt de trainer van de Amsterdammers in gesprek met Voetbal International. “Hij is een trotse jongen, dus diep van binnen zal hij teleurgesteld zijn. Maar dat proef ik zelf niet bij hem. Volgens mij heeft hij het wel een plek gegeven.”

Zijn voormalige trainer bij FC Twente Alfred Schreuder denkt dat Ziyech in de tweede seizoenshelft niet alleen een grote rol gaat spelen in het veldspel van Ajax. De huidige assistent-coach van TSG Hoffenheim vindt dat de middenvelder er vooral voor gezorgd heeft dat standaardsituaties veel gevaarlijker zijn geworden: “Ik heb eigenlijk niet getwijfeld dat Hakim zich bij Ajax direct zou aanpassen. Dat deed hij bij ons het eerste jaar ook onmiddellijk. Al was deze stap natuurlijk groter.”

Vind jij dat Hakim Ziyech mee had gemoeten naar de Afrika Cup?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk zal die teleurgesteld zijn, is ook raar dat hij er niet bij zit.
Anderzijds, als hij Ajax in deze maanden aan de titel helpt, zal er vast een mooie club komen aankomende zomer. Als Ziyech zich door ontwikkelt zie ik hem zelf graag bij Arsenal op termijn, zeker aangezien de speelstijl van Arsenal mij erg kan bekoren en ik in Ziyech een goede speler zie voor dat type spel.

12 januari 2017 om 07:54

Lijkt mij voor zijn ontwikkeling goed als hij nog minimaal een heel seizoen bij Ajax blijft. Hij is al een aantal keer beslissend geweest, maar er zijn ook een aantal wedstrijden dat je hem nauwelijks zag of dat hij veel balverlies leed. Denk dat zijn niveau echt nog wel een grote stap omhoog moet voordat hij bij een club als Arsenal past.

Ik denk dat Ziyech echt een ge-wel-dige 2e seizoenshelft gaat spelen.
Denk dat hij inderdaad getergd is, maar dat zal hem alleen maar voorstuwen naar betere prestaties. Denk dat we opeens gaan zien dat die afstandsschoten er wel ingaan.

2017 wordt het beste jaar van Ziyech tot nu toe.

(denk ik)

12 januari 2017 om 13:55

Volgens mij heeft die al zijn beste jaren gehad bij Twente.
Maar ben benieuwd wat hij in 2017 can gaat maken! 😆

12 januari 2017 om 14:57

Mmm.. ik vind het allemaal weer wat te oppertunistisch. Zijn rendement Moet omhoog, meer passes moeten aankomen en zijn schoten en vrije trappen zijn ook nog niet van hoog niveau.

Vaak als ik hem zie schieten denk ik, mmm, die had je misschien beter kunnen steken vanaf die positie. Ik hoop het, maar ik ben vanaf het begin al niet meegegaan in het feit dat hij heel veel doelpunten en assists had.

Laten we hopen dat hij hierdoor extra gemotiveerd is om een mooi tweede seizoenshelft te spelen. En niet gedemotiveerd raakt , wat me wel onwaarschijnlijk linkt maar toch.. Bepalend te zijn en (juist nu) door te klimmen in z'n ontwikkeling. Zeker t seizoen hierna nog blijven.
Erg jammer voor hem wel. Afrika cup is een groot toernooi en een interessante.
Keep up the good work Hakim!

Eigenlijk best gek. Toen Ziyech vorig seizoen bij Twente de pannen van het dak speelde was zekers 80% hier op VZ niet zeker of Ziyech dat ook bij een (nederlandse) top club kon.
Nu schiet hij meer naast dan erin, minder assist en goals, en men spreekt al over Arsenal (ajaxf1)
een ge-we-ldige 2e seizoenshelft (nalden) en eerder door anderen beweert dat hij voor 40+ milj weggaat naar ik weet niet wat voor top club.
Nogmaals, vreemd.

12 januari 2017 om 09:30

Luckykes,

Ziyech past zich al aardig aan bij Ajax, laat anderen beter voetballen.

Als zoals door velen wordt verwacht hij zich verder zal ontwikkelen, kan hij nog ver komen maar dat is toekomstmuziek.

Ik ben in iedergeval reuze blij dat hij voor Ajax speelt, als er een speler je kampioen kan maken dan is hij dat wel.

12 januari 2017 om 09:31

Ik ben het met je eens maar dit is toch wel voor hem een reden om vanaf komend weekend te vlammen bij Ajax in pakweg 6 maanden kan hij zich onstervelijk maken door Ajax aan de titel te helpen dan kan t hard gaan

12 januari 2017 om 09:48

Speculeren, speculatie, jij bent echt een speculaas!
Totaal geen waarheid van wat je zegt maar ga zo door.

12 januari 2017 om 10:05

@briemstar
Geen waarheid?
Dus hier las je niet dat Ziyech zich eerst bij een topclub moest bewijzen?
Las je hier ook nergens dat hij niet meer dan 5 milj waard was?
Dan heb ik het erover toen Ziyech nog bij Twente speelde.
Of ben jij hier pas sinds kort? Dan kun je het niet weten nee.
Volgens de kenners (hoofdzakelijk Ajacieden) was Ziyech helemaal niet nodig!
Sterker: Hij zat de (betere) jeugd (nouri vd Beek, F de Jong) in de weg!
En nu?
Nu is hij ineens de "verlosser" die Ajax kampioen kan maken.
Nu is hij ineens de speler die goud opleverd.
Nu is voor hem in de toekomst een europese (sub)topclub in het verschiet.
Geen waarheid?
Ga jij aub zo door met het provoceren

12 januari 2017 om 10:44

Je hebt gelijk hoor Luckykes, je moet alleen beseffen dat een gemiddelde Ajaxied zijn aankoop natuurlijk goedpraat. Eigenlijk valt hij mij, sinds hij bij Ajax speelt, gewoon tegen. Daar waar hij bij bijna ieder doelpunt van FCT betrokken was, zie ik dat niet meer terug bij Ajax. Voor een neutraal iemand is dat wat makkelijker te constateren dan voor een wat minder objectief persoontje.....

12 januari 2017 om 14:54

@luckykes

Ik ben altijd al wat kritischer geweest ten aanzien van de aankoop Ziyech, als je zijn stats goed had bekeken, ook wel logisch. Het is net als bij Twente, hij mist meer dan hij raakt en legt heel veel risico in zijn spel. Zijn passingaccuratie is heel laag net als zijn rendement.

Opzich kan Ajax wel wat oppertunisme gebruiken, maar het moet niet tot tegendoelpunten gaan leiden. Als ik 100 passes geef dan komt er ook vast wel een aan. Ziyech heeft denk ik wel een goede stap gemaakt.

Echt niet de voetballer die vele in hem zien. Volg wat minder de bal maar kijk naar het totaal is zeer matig v.w.b. positie kiezen bij balverlies en allee aan de bal wil hij wat ondernemen. Veel balverlies en ja inderdaad af en toe een aardige actie, maar dus geen absolute topper.

Dat Ziyech teleurgesteld is kan ik heel goed begrijpen, maar waarom begint Bosz weer met 'trots'. Elke speler wil toch uitkomen voor een nationale ploeg? Klaassen, Veltman, of andere jongens hebben toch ook hun trots? Laten we daar eens mee stoppen graag.

12 januari 2017 om 10:54

Dat hij nu niet zo opvalt komt natuurlijk ook omdat hij nu omringd is met betere spelers dan met alle respect bij FC Twente daar was hij de man de vedette van het team bij Ajax is hij toch meer een teamplayer geworden hij is ook vaak niet diegene die t meest opvalt das toch zonde voor zo een goeie voetballer maar wie weet zien we dat in de 2e seizoenshelft meer hij zal ook moeten wennen aan zn medespelers de club etc etc

Kan zo'n jongen hierdoor niet meer overstappen naar het Nederlands elftal? Wij kunnen zo'n spelverdeler ook nog wel goed gebruiken bij Oranje.

Ontopic: zuur voor zo'n jongen dat die niet geselecteerd is maar voor Ajax is het niet erg en komt het mooi uit.

Lijkt mij fijn om te lezen als ik Hakim was, Bosz is lekker helder en draait er niet omheen. Ik hoop dat hij de teleurstelling om kan zetten in nog meer inzet om het ongelijk te bewijzen van de bondscoach, het beste antwoord is altijd met de voeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren