Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij heeft alles van een topvoetballer, ik zie hem graag bij Feyenoord of AZ’

Laatste update:

Rai Vloet maakt dit seizoen veel indruk op Jan Poortvliet. De aanvallende middenvelder van Heracles Almelo opende zaterdag de score tegen Willem II (3-2 zege) door een strafschop te benutten. Het was zijn tweede doelpunt van het seizoen; in de vorige jaargang was Vloet goed voor 16 treffers en 7 assists in 33 duels. Volgens Poortvliet, dit seizoen wekelijks rapporteur voor De Telegraaf, is hij toe aan een stap hogerop.

Sinds de start van vorig seizoen waren slechts vier spelers bij meer treffers in de Eredivisie betrokken dan Vloet (25: 18 goals en 7 assists). Dat zijn Dusan Tadic (40), Steven Berghuis (38), Donyell Malen en Giorgos Giakoumakis (beiden 27). Vloet opende niet alleen de score tegen Willem II, hij was in de tweede helft ook belangrijk. Eerst schoot hij op de paal; na 53 minuten zette hij Ulrik Jenssen op het middenveld van de bal, om vervolgens Delano Burgzorg een vrije doortocht richting het doel van Timon Wellenreuther te bezorgen: 2-0.

De door Rai Vloet benutte penalty is te zien vanaf minuut 0:10.

Poortvliet, in zijn actieve carrière negentienvoudig international van Oranje, noemt Vloet 'de motor van Heracles Almelo'. Vloet komt uit de jeugdopleiding van PSV, maar speelde slechts negen duels in de Eredivisie voor die club. "Hij heeft nooit op het niveau gespeeld waarvan ik denk dat hij dat echt aankan. Hij is nu het boegbeeld dat je niet snel in hem ziet. Dat gemakzuchtige heeft hij, mede door trainer Frank Wormuth denk ik, niet meer. Hij is volwassen geworden, heeft alles wat een topvoetballer moet hebben en ik zou hem graag eens bij Feyenoord of AZ zien."

Vloet heeft een plek in het door Poortvliet samengestelde Elftal van de Week gekregen. De trainer van amateurclub FC Eindhoven AV neemt ook Owen Wijndal op in zijn ploeg, na diens doelpunt en assist voor AZ tegen SC Cambuur (1-3 zege). "Wijndal heeft alles als linksback", vindt Poortvliet. "Zijn opbouw en dribbel zijn geweldig en als je zijn voorzet en goal ook zag tegen Cambuur, dan heeft hij wat mij betreft net een streepje voor op Tyrell Malacia voor Oranje en heeft hij iets meer potentie. Hij is onvoorspelbaar en ik ben blij dat hij zijn draai weer gevonden heeft na er een tijdje uit te zijn geweest."

Is Rai Vloet goed genoeg voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zou wel typisch een aankoop zijn zoals Feyenoord onder Van Geel deed. Een uitblinkende voetballer van het rechterrijtje. Ik vind hem nu ook een geweldige indruk maken bij Heracles, maar op een of andere manier is het toch voor veel moeilijk om dan in de Kuip de volgende stap te zetten. Ayoub, Amrabat, Larsson, Vormer, Basacikoglu, Tapia, Vejinovic, ... Op zich lijkt Vloet zeker kwaliteiten te hebben, maar in de praktijk valt het best vaak tegen een niveau hoger.

4 oktober 2021 om 14:45

Van Geel zou deze overslaan hoor. Zijn leeftijd in combinatie met de club waar hij presteert... Niet goed genoeg. Alle spelers die je noemt blonken uit in het linkerrijtje, behalve Vormer en Tapia. Vormer was speler van het jaar bij VI en van Tapia was duidelijk dat hij héél talentvol was. Iets wat er ook nog uit is gekomen bij respectievelijk Club Brugge en Celta de Vigo. Vloet is al wat ouder en doet het niet voor Vitesse, Utrecht of Heerenveen, maar voor Heracles

4 oktober 2021 om 14:50

De media heeft mensen zoals jou wel goed wijs gemaakt dat dit typisch van Geel is he? Doan, Propper, Luckassen, Unnerstall, Thomas, Dumfries, Viergever, Poulson, Ramselaar, Room zijn dezelfde aankopen van PSV in ongeveer dezelfde periode.

Verschil is dat PSV iets meer geld had, en daardoor ook wat duurdere talentvolle Mexicanen konden halen, terwijl Feyenoord moest gokken met o.a. Pelle, Guidetti en Sinisterra en Kazim.

Maar waarom van Geel dit stempel krijgt is mij wel een raadsel. Misschien weet jij het?

4 oktober 2021 om 15:14

@genieterr

"maar waarom van Geel dit stempel krijgt is mij wel een raadsel. Misschien weet jij het?'

Je geeft zelf het antwoord: " en daardoor ook wat duurdere talentvolle Mexicanen konden halen'

Daarom kreeg v Geel stempel omdat zijn aankopen allemaal lijken op: met het bord op schoot scouten tijdens studio eredivsie voetbal

Je hebt opzich redelijk gelijk, maar Propper was toch wel een goede aankoop. Had dan Maher genomen. Propper en Alamadi kan je tegen elkaar wegstrepen, beiden wel succesvol.

4 oktober 2021 om 14:52

Tja, als je kijkt hoe goed onder andere Amrabat en Tapia het nu doen, dan gaat Feyenoord misschien ook verkeerd met dat soort jongens om.

4 oktober 2021 om 17:12

Die spelen beiden blij clubs waar geen verwachtingen zijn, dat is hele andere koek dan bij Feyenoord spelen. Celta en Fiorentina spelen in de marge in hun competities. Dan is de druk heel anders en wordt er niet van je verwacht dat je bijna wekelijks de betere partij moet zijn en moet winnen

4 oktober 2021 om 15:11

Ayoub, Vormer en Tapia bleken gewoon allemaal uitstekende spelers te zijn zodra ze bij Feyenoord weggingen.

4 oktober 2021 om 15:33

Ayoub ja? Neem aan dat je Amrabat bedoelt. Ayoub speelt in Griekenland, maar daar vernemen we niet veel meer van

4 oktober 2021 om 17:12

Ik bedoelde Amrabat inderdaad.

4 oktober 2021 om 17:13

Amrabat slaagde ook niet bij topclub Club Brugge. Die doet het nu goed bij Fiorentina, een club in de marge in de Serie A waar alles mag en niks moet

4 oktober 2021 om 19:15

Het is wel eventjes een ander niveau, de Serie A en de Eredivisie/Jupiler pro league...

Met alle respect, maar als hij echt alles zou hebben dat een topvoetballer moet hebben dan moet je toch niet in dezelfde zin aankomen met AZ en Feyenoord? Dan noem je toch Ajax of PSV of een buitenlandse topclub? Vloet doet het nu goed bij Heracles, maar ik denk dat hij tekort komt voor een stap hogerop.

4 oktober 2021 om 15:00

Met alle respect, maar hij (poortvliet red.) zegt dat hij, Vloet graag zou willen zien bij Az of Feyenoord.
Dat zegt niks over het verschil tussen wie een topclub is of wie niet, hij had net zo goed Heerenveen kunnen zeggen.

Ik denk dat er heel veel spelers zijn in de categorie Vloet, Veerman, Ramselaar waarvan je denkt die kunnen een stapje hoger maar waarvan het in de praktijk dan toch tegenvalt. Maar wie weet is Vloet een uitzondering, maar zo briljant vind ik hem ook weer niet spelen. Vloet heeft natuurlijk gewoon 4 seizoenen bij PSV gezeten he en de kans niet gepakt.

Denk dat hij prima mee kan bij een topclub in NL. Met kwalitatief betere spelers als bij Heracles, zou hij best nog wat stappen kunnen maken. Zal geen Europese top worden, maar een stapje hoger moet echt wel kunnen en wie weet dat spelen in een beter team hem nog een paar stappen laat maken en dan...

4 oktober 2021 om 14:47

Spelen in een beter team maakt spelers vaak eerder minder dan beter. Ze hebben dan een heel andere rol in de hiërarchie

4 oktober 2021 om 15:13

Rai Vloet, met alle respect, zou bij Ajax, PSV, Feyenoord of AZ geen versterking zijn. Hij zou worden ondergesneeuwd. Heracles is middelmaat he. Dat is hun goed recht, maar komaan.

4 oktober 2021 om 15:16

@bongiorno

Denk dat die clubs inderdaad te hoog gegrepen zijn. Eerder een stap naar Heerenveen, Twente en misschien Utrecht/vitesse

4 oktober 2021 om 15:18

Zeker, een beetje het Bryan Linssen of Lasse Schöne-pad. Daarvoor moet ie wel consistent blijven presteren.

Dit is in mijn optiek echt totaal niet het niveau dat Feyenoord moet nastreven.

4 oktober 2021 om 15:17

Nee- je denkt dan meer aan een type Mark Diemers, Michiel Kramer of Vejinovic.

4 oktober 2021 om 15:39

Diemers werd gehaald voor de bank, Kramer heeft een heel belangrijk aandeel gehad in bekerwinst en een niet te verwaarlozen aandeel in het kampioenschap, voor een relatief bescheiden prijs. Vejinovic... Achteraf is makkelijk lullen. Iedereen was dolblij dat hij kwam. Overal werd gesteld dat Feyenoord goede zaken had gedaan

Zag afgelopen zaterdag alleen de samenvatting maar daar viel mij op dat hij wel simpel balverlies leed voorafgaand aan de 2-2. Bij Heracles wordt dit wel geaccepteerd gezien zijn overige prestaties maar een stap hoger al een stuk minder. Maar zou hem wel graag bij AZ willen zien. Oogt fysiek sterk, goeie trap en ook wel prima loopvermogen. Beter dan De Wit denk ik op dit moment. En ook een goede corner (dat schijnt tegenwoordig ook moeilijk te zijn, zie komende week weer met Depay bij oranje)

4 oktober 2021 om 15:17

@rdeboer

"beter dan De Wit denk ik op dit moment. "

Geen idee of hij beter is dan de Wit, maar beiden is toch niet het niveau dat AZ wil nastreven. Beiden gaan AZ niet beter maken of laten aansluiten bij de topclubs in NL of in Europa meerwaarde hebben.

Denk hij kan beter stap zetten naar een Twente (misschien gevoelig), Heerenveen of misschien Utrecht/vitesse.

Een club van het kaliber Heerenveen, Utrecht, Vitesse lijkt me beter bij hem passen dan een AZ of Feyenoord. Ook niet verkeerd natuurlijk.

Moet eerste een stap maken naar het linkerrijtje. Clubs als Utrecht, Vitesse etc. Als hij daar nog steeds uitblinkt wordt hij wel een interessante optie. Stap is nu wel heel groot, vooral op deze leeftijd een gok.

Rai Vloet lijkt me persoonlijk eerder een geschikte voetballer voor b.v. een club als FC Twente. Bijvoorbeeld als opvolger van Wout Brama. Al besef ik tegelijkertijd dat zo'n gedachtengang op voorhand op absurd veel weerstand stuit bij een deel van de Heracles-aanhang. Los daarvan ben ik van mening dat een speler als Vloet daar lak aan moet hebben. Net als Robin Propper dat ook had.

Mwah, hebben al eens eerder een geweldige speler van Heracles overgenomen, die uitblonk op 10. Was niet een groot succes. Spelers enkel beoordelen op hun prestaties bij de club waar ze nu spelen, is erg oppervlakkig scouten.

Je moet kijken naar speelstijl en hoe je wilt dat ze in jouw systeem gaan spelen.

Rai Vloet, gefaalt bij PSV, Cambuur, NAC, Frosinone en St. Truiden. Prima gespeeld bij FC Eindhoven en Excelsior in de KKD en dan nu bij Heracles. Kortom; Waarom zou je zo'n speler willen halen? Heracles heeft vaker bewezen een club te zijn waar voetballers ineens een geweldige opmars kunnen maken en vervolgens verkocht worden om weer helemaal niks te laten zien. Dessers, Vloet, Armenteros, Plet, Kuwas, Lerin Duarte en Dalmau om er maar even een aantal te benoemen. Laat die jongen lekker bij Heracles spelen, voor Feyenoord of AZ is hij echt veel te min.

4 oktober 2021 om 15:33

Klopt, je bent Bas Dost nog vergeten.

4 oktober 2021 om 15:57

Bas Dost heeft toen hij van Heracles naar Heerenveen ging prima gepresteerd, in het seizoen 11/12 topscoorder geworden met 32 goals in 34 wedstrijden. Daarna bij Wolfsburg heel iets minder maar bij Sporting ook weer gewoon verschrikkelijk goeie jaren gedraait. Vind dus niet dat hij in dat rijtje past.

@olie Wapper, ik ben als Spartaan geen echte insider. Maar welke Heracles-speler bedoel je eigenlijk?

4 oktober 2021 om 15:27

Bel Hassani

4 oktober 2021 om 15:51

@tsja, Oelie Wapper, die heeft na zijn voetbaljaren bij mijn club (sparta Rotterdam) inderdaad heel wat clubs versleten. Waaronder AZ. Ik heb overigens wel het vermoeden dat Rai Vloet uit wat ander hout gesneden is dan Illias Bel Hassani. Al vermoed ik dat een overstap naar clubs als AZ of Feyenoord voor Vloet wat te hoog gegrepen is. Daarom noemde ik ook de naam van FC Twente. Maar Vloet zou ook helemaal niet misstaan op Spangen!

4 oktober 2021 om 16:16

Bel Hassani deed het bij Heracles ook erg goed, die hadden toen sowieso een goed middenveld en aanval, met meerdere spelers die uitblonken. Het merendeel leek dat echter niet ergens anders voor elkaar te krijgen.

Bel Hassani had niet de kwaliteiten voor AZ, geen kwestie van instelling of zo.

4 oktober 2021 om 16:37

Willie Overtoom niet te vergeten. Top bij Heracles, maar daarna niets meer

Zo'n analist moet ook uitspraken doen om een beetje op te vallen he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren