Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink deelt opvallende verdenking: ‘Hoe is het in godsnaam mogelijk?’

Laatste update:

Guus Hiddink stond in het seizoen 2008/09 met Chelsea op de drempel van de Champions League-finale. Barcelona dwarsboomde in de halve finale uiteindelijk de weg naar de eindstrijd na twee remises: 0-0 in Spanje, 1-1 in Londen. Na de return op Stamford Bridge was er het nodige te doen om het optreden van scheidsrechter Tom Henning Øvrebø en Guus Hiddink is er nog altijd van overtuigd dat die wedstrijd gemanipuleerd is.

“Dit was zó frustrerend. Ik probeer mee te denken met scheidsrechters, want die hebben een moeilijke job. Dit had onze VAR in Zeist nog kunnen zien. Dit was de enige keer dat ik een verdenking had dat een wedstrijd gemanipuleerd was”, zegt Hiddink in het programma Tussen de Palen van Ziggo Sport na het zien van de beelden. Hij heeft het idee dat het feit dat Chelsea - Manchester United een jaar eerder de Champions League-finale was geweest de reden is dat zijn ploeg niet opnieuw de eindstrijd mocht halen. Chelsea claimde na afloop dat Øvrebø zes glaszuivere strafschoppen had genegeerd.

“Manchester United stond op dat moment al in de finale. Deze scheidsrechter had ik eerder meegemaakt bij internationale wedstrijden van PSV en daar floot hij perfect. Na deze wedstrijd heeft hij nooit meer een international wedstrijd geleid”, vervolgt Hiddink, die twee termijnen (in 2009 en tussen 2015 en 2016) bij Chelsea werkte. De Noorse leidsman moest Engeland uiteindelijk onder politiebegeleiding verlaten. “Ik word er nu nog boos om! Dan denk ik: hoe is het in godsnaam mogelijk?”

“Ik heb geen bewijzen. Maar het was heel opvallend, vooral omdat ik deze arbiter goed kende. Hij liet zich nooit beïnvloeden door het thuispubliek”, zegt Hiddink over scheidsrechter Øvrebø. De 73-jarige oefenmeester in ruste, tegenwoordig werkzaam als adviseur bij PSV, krijgt de vraag of dit het slechtste arbitrale optreden ooit is dat hij meemaakte. “Dit vond ik heel slecht. Héél slecht. Als trainers hebben we een gekleurd beeld, maar hier was wat gebeurd voor de tijd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Soms zit het mee en soms zit het tegen Guus, niet zo huilen. Volgens mij vergeet hij dat in de heen wedstrijd in Camp Nou, Eto’o in de 43e minuut volledig onterecht werd afgefloten voor buitenspel in een zeer kansrijke positie. Een duidelijke penalty na een overtreding op Henry waar niet voor werd gefloten, Ballack die een rode kaart verdient omdat hij Iniesta in zijn gezicht slaat. In Stamford Bridge maakt Ballack duidelijk hands in de 16 dus een penalty. Anelka die gaat liggen en Abidal een rode kaart aan naait. Zo kan ik ook wel even doorgaan.

8 mei 2020 om 18:49

Vooral die van Anelka was schrijnend. Hij tikte z’n eigen schoen aan, valt en smeert Abidal rood aan. Of die overduidelijke penalty die Henry niet kreeg idd in Camp Nou. Selectief geheugen hebben de meeste.

Ok Guus, en wat vond je van je eigen Zuid Korea tegen Italië?
Wil graag weten of hij hier ook zo 'eerlijk' over is.

Schandalig wat er in die wedstrijd allemaal gebeurde. De scheidsrechter heeft ongeveer alle verkeerde beslissingen genomen die hij kon maken. Meerdere duidelijke penalty's niet gegeven. Aan de andere kant was die rode kaart voor ik meen Abidal ook zeer dubieus. Overigens mag Chelsea ook voor een deel naar zichzelf kijken door met een man meer nog een beslissende tegentreffer te incasseren. Echter neemt dat niet weg dat de beslissingen van de arbitrage voor geen meter klopten en ze flink benadeeld zijn geweest.

Het is de enige keer dat hij dacht dat een wedstrijd was gemanipuleerd.. Vreemd aangezien Hiddink tijdens de wedstrijden van Zuid-Korea tegen Italië en Spanje op het WK in 2002 op de bank zat.

Guus, zet Ajax Chelsea ff aan.ook kan ik mij een zekere wedstrijd tussen Australie en Italie herinneren in 2006, goh wat was dat onterecht die pingel.die wedstrijd was ook echt compleet gestoord, maar het kan me geen moer schelen, elke Chelsea fan weet elke keer alle fouten te benoemen, maar toen tegen Ajax was het de juiste beslissing, of een foutje.

8 mei 2020 om 21:02

Ach, uiteindelijk is elke club wel ergens een keer genaaid door een scheidsrechterlijke dwaling. Ajax, PSV, Feyenoord. Niemand ontspringt de dans. En dan is het inderdaad maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt. Als fan van de bevooroordeelde club vind je de dwaling altijd minder erg dan als fan van de benadeelde club. Logisch.

8 mei 2020 om 22:49

@diegelbereds, daar heb je zeker gelijk in en natuurlijk is het soms voor en soms tegen.scheidsrechter maken ook maar fouten, maar dit was geen een of twee fouten, hij kantelde de wedstrijd helemaal kapot. Hij gaf gewoon tripple punishment voor iets wat maximaal geel had moeten zijn voor Blind en een vrije trap net na de midden cirkel, Rocchi gaf Chelsea alles wat ze daar nodig hadden.

Is Guus soms de wedstrijd in Camp Nou vergeten die eraan vooraf ging. Die scheids was net zo gruwelijk slecht als die gast op Stamford Bridge. Chelsea had toen rood moeten hebben voor een kopstoot en Barça werd een penalty onthouden. Hij reageert net zoals Utrechtfans opde buitenspel goal van Wamberto. Ze hadden zelf daarvoor een zwaar onterechte penalty gekregen maar daar hoor je dan niemand meer over. Men onthoudt schijnbaar alleen wat er in zijn nadeel is besloten. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren