Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heung-min Son en Kim-min Jae zijn sinds woensdag ineens een jaar jonger

Laatste update:

In Zuid-Korea is woensdag een merkwaardige wetswijziging ingegaan. Het oude leeftijdsberekeningssysteem is verlaten en vervangen door een nieuw exemplaar. Daardoor zijn alle Zuid-Koreanen ineens één of soms wel twee jaar jonger. Heung-min Son mag daardoor komende week 31 kaarsjes uitblazen in plaats van 32.

Voorheen werden leeftijden in Zuid-Korea op ingewikkelde wijze becijferd. Er waren liefst drie systemen, waarvan de meest gebruikte een baby bij de geboorte al één jaar toekende. Bij de jaarwisseling op 1 januari zou daar nog eens een jaar bij komen. Als de baby in december geboren werd, zou deze dus binnen een maand al twee jaar oud zijn. Dat moest anders, vond de Zuid-Koreaanse overheid.

In december werd de wet al aangenomen die per 28 juni in werking is getreden. Zuid-Korea gebruikt nu het internationale systeem, hetzelfde systeem dat bijvoorbeeld ook in Nederland geldt. Volgens dat systeem hebben Zuid-Koreanen dus weer 'de gewone leeftijd'. Bijvoorbeeld Son is nu weer 30 in plaats van 31; Kim-min Jae is sinds 28 juni 26 jaar oud. Son, die op 8 juli jarig is, wordt dus komende week 'weer' 31.

Het is onduidelijk hoe het oude systeem ooit tot stand is gekomen. Met name op medisch vlak leverde het nogal wat problemen op. "Als in de bijsluiter staat dat het medicijn niet te gebruiken is voor kinderen onder de vijf jaar, welke leeftijd hanteer je dan? Kinderen van drie kunnen volgens de Zuid-Koreaanse telling vijf jaar zijn", zo merkte docent Moderne Koreastudies Koen de Ceuster op tegenover de NOS.

Volgens De Ceuster zullen de Zuid-Koreanen overigens nog wel hun oude leeftijd aanhouden. "De sociale leeftijd zullen ze in stand houden, die vinden ze te belangrijk. Alleen hun papieren veranderen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Verandert dus niks aan in Europa, voor 'ons' blijven ze even oud.

30 juni 2023 om 17:18

Misschien even beter lezen?

30 juni 2023 om 17:29

Dus jij rekende hun leeftijd uit volgens andere methodes die hier niet gelden?

Wat een belachelijk systeem, dat oude systeem. Welkom in de moderne en logische tijd Zuid Korea.

30 juni 2023 om 17:14

Denk dat je nooit in Zuid Korea bent geweest? Modern zijn ze hier zeker wel. Enkel hebben ze wel een enorme 'achterstand' op diverse vlakken omdat ze 50 jaar geleden helemaal niets hadden met dank aan Japan ;-)

Ze hebben daar ook al een moeilijk adresseringssysteem net als in Japan. Ontiegelijk lastig met navigatie. Gelukkig zijn ze daar ook al vanaf gestapt. Dit geboortesysteem kan ook alleen door de oude wijzen uit het dorp bedacht zijn.

30 juni 2023 om 17:22

Het systeem telt zo omdat ze (met een beetje smokkelwerk) de tijd in de baarmoeder ook tellen als leven ;-) zeker vroeger toen mensen niet al te oud werden leek t een stuk beter. Daarom vieren ze hier nog steeds een 100 dagen 'verjaardag' van een baby met goud en geld. Normaal was een baby met die leeftijd veilig van de dood en daarvoor was 't altijd afwachten

Werkt dit ook voor mijn vrouw?

30 juni 2023 om 17:29

Qua lichaam wordt ze niet jonger.

30 juni 2023 om 17:53

Ja laat dan maar zitten.

30 juni 2023 om 19:04

Ik hoop voor jou dat je vrouw tegen een stootje kan, of dit niet zal lezen hahaha.

30 juni 2023 om 19:18

Ik ook 😬😬

30 juni 2023 om 17:44

Als je vrouw Zuid-Koreaans is wel

30 juni 2023 om 17:46

Als ze Koreaan is wel.

30 juni 2023 om 19:24

Ohh ! Dat zal ik tegen haar zeggen ! 🤪



Zit je tot vorige week in een gelukkige relatie, kan je nu opgepakt worden vanwege je minderjarige vriend/vriendin.

30 juni 2023 om 18:57

Of je hebt net de pensioenleeftijd bereikt en je mag weer terug naar je werk voor een jaartje/twee jaren. Lekker dan.

Is Son alweer 32? Wauw ik dacht dat die 28 was ofzo

30 juni 2023 om 18:31

Misschien als ze t binnenkort weer aanpassen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren