Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het woedende laatste appje van Messi aan ex-voorzitter Bartomeu

Laatste update:

Lionel Messi stuurde Josep Maria Bartomeu op 15 augustus vorig jaar een woedend laatste appje, zo wordt duidelijk uit berichtgeving van Catalunya Ràdio. De relatie tussen de ster van Barcelona en Bartomeu, die twee maanden later zou aftreden als voorzitter van de club, was op dat moment ernstig beschadigd geraakt. "Je lekt alweer. Je naait me alweer, verrader", stuurde Messi in de zomer van vorig jaar naar de ex-president van Barça.

Al jarenlang daarvoor onderhield Messi een uiterst moeizame relatie met de toenmalig president van Barça. Bartomeu hield naar buiten uit altijd vol een goede band te hebben met de sterspeler, maar sprak voornamelijk met zijn vader Jorge Messi als er problemen optraden. In 2019 raakte het vertrouwen van Messi in Bartomeu volgens Catalunya Ràdio al definitief beschadigd. De aanvaller nodigde de preses na de uitschakeling in de Champions League tegen Liverpool bij hem thuis uit.

Messi wilde van Bartomeu weten of het waar was dat Antoine Griezmann zou worden aangetrokken. Dat zou betekenen dat de terugkeer van Neymar, waar Messi eigenlijk op hoopte, onmogelijk zou worden. Bartomeu ontkende dat Griezmann al binnen was, maar drie dagen later volgde alsnog de officiële bevestiging van de komst van de Fransman. Messi vertrouwde Bartomeu sindsdien niet meer en bestempelde hem intern als 'dwangmatige leugenaar'.

Messi beleefde op 14 augustus vorig jaar een van zijn dieptepunten bij Barcelona, door met 2-8 onderuit te gaan in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München. Een dag later lekte uit dat Ronald Koeman dicht bij zijn aanstelling als nieuwe trainer van Barcelona was. Messi dacht onmiddellijk dat Bartomeu achter het lek zat en stuurde bovenstaand woedend bericht naar de bestuurder. Het is tot op de dag van vandaag onbekend of dat daadwerkelijk zo is.

Vijf dagen na het appje van Messi stuurde hij de burofax naar Barcelona waarin hij aankondigde de club transfervrij te willen verlaten. Bartomeu probeerde in de weken daarna contact te krijgen met de Argentijn, maar kon hem alleen nog bereiken via zijn vader. Uiteindelijk slaagde Bartomeu erin om Messi tegen wil en dank voor Barcelona te behouden, maar hij heeft zijn persoonlijke relatie met de sterspeler nooit meer enigszins kunnen herstellen. De preses nam in oktober ontslag bij Barcelona, nadat de socio's een referendum over zijn aanblijven afdwongen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bartomeu heeft heel de club kapot gemaakt samen met rosell, alles waar wij voor stonden weggevaagd. Miljoenen aankopen om ze vervolgens voor niks te lozen, shady aankopen zonder enige waarde. Liegen tegen de beste speler die je hebt, ongelooflijk. Ben messi dankbaar voor die bureaufax. Daardoor stond barto onder druk en dat heeft alles in werking gezey. Op naar betere tijden, om deze zinkende club weer op de raols te krijgen weer!

6 mei 2021 om 22:38

Ik denk dat er geen voorzitter is binnen de kringen van Barcelona die de club redelijk door de corona-crisis had geloodst. Al die topclubs hebben het lastig. Dat is geen toeval. De problemen waren misschien iets minder groot geweest, maar als je hoort wat die Laporta allemaal naar Barcelona wil halen, is dat exact in lijn waar de vorige voorzitters ook de mist mee ingingen. Ze willen alleen maar kopen en proberen de consequenties te ontlopen.

6 mei 2021 om 22:40

Je hebt et nu alleen over de aankopen maar Barta heeft meer gedaan dan alleen dat. Lekker naar de pers, spelers zwart maken, liegen en allemaal vage shady constructies bedenken om zwarte cijfers te draaien.

6 mei 2021 om 23:28

Dat zou kunnen, maar daar heb ik het niet over. Ik ben absoluut geen fan van Bartomeu en hij heeft er zeker een grote puinhoop van gemaakt, maar al die kandidaten winnen omdat ze een fantastisch promo-praatje hebben. Bartomeu had simpelweg de pech dat corona er kwam. Dat heeft de problemen die Barcelona al heel erg lang heeft enorm uitvergroot. Ik denk dat iedere voorzitter tegen deze problemen was aangelopen. Het enigste verschil is dat je wellicht een betere selectie had gehad. Echter was die waarschijnlijk nog wat duurder geweest.

6 mei 2021 om 23:34

@sirius dat zeker de problemen veroorzaakt door corona was bijna niet te vermijden tenzij barca een financieel beleid had gevoerd zoals bayern munchen bijvoorbeeld. DAn was de schade veel minder. Maar bijna alle clubs zijn door corona geraakt.

7 mei 2021 om 08:24

We moeten kopen niet wegzetten als stelen of iemand verkrachten. Je selectie van een kwaliteitsimpuls dienen is normaal en nodig. Als je een haaland haalt met 20 jaar, is dat beter dan een griezman die de 30 aantikt. Nu kan je voor die 2e nog een fatsoenlijk bedrag terugkrijgen. Een verdediger is ook nodig, daaromheen heb je geboeg eigen kweek die je de ruimte kan geven om te groeien.

Ik kreeg net een appje van messi binnen hij zegt dat het misschien klopt. Hij heeft er geen actieve herinnering van.

6 mei 2021 om 22:31

Heeft ie jou uitgenodigd voor de bbq? Mij wel😌

6 mei 2021 om 22:32

Ja maar ik moest afslaan vanwege vasten.

6 mei 2021 om 22:33

Zonde misschien dat je langs mag komen met het Suikerfeest volgende week.

Ikzelf zou dit gerucht willen bevestigen, maar ik weet niet of ik in deze groepsapp aanwezig was of dat ik in Niger zat. Verder is dit volstrekt onzinnige informatie, daar het volgens mij wel duidelijk was wat Messi en de rest van de spelersgroep over Bartomeu dachten. De fans overigens ook. Die man is hoofdverantwoordelijk voor de situatie waarin barcelona nu verkeert.

Messi heeft ons gered van deze rat. Zijn eis om te vertrekken was misschien wat het beste kon overkomen het afgelopen jaar.

6 mei 2021 om 22:47

Anderzijds waren het zowiezo verkiezingen geweest dit seizoen bij Barcelona. In het slechtste geval zat Bartomeu er dus enkele maanden langer. Om nu te bestempelen dat het transferverzoek van Messi een goede zaak was... Lijkt mij eigenlijk vooral alles goedpraten ongeacht wat Messi doet of zegt.

6 mei 2021 om 23:47

We mogen het messi wel aanrekenen waarom hij die transferverzoek niet eerder indiende en ons eerder had verlost van bartomeu. De transferverzoek van messi was een enorme goede zaak.
Op dat moment waren er zoals je op voetbalzone kon zien ook fans die twijfelde aan messi. Vanuit alle zichtpunten was die transferverzoek een goede zet.

Ik zie bartomeu nog steeds als een messias voor barcelona. Heeft fantastische hervormingen doorgevoerd, onder zijn bewind is een provincieclub een wereldclub geworden. Heeft juist altijd een team om messi heen weten te bouwen. Ook nu staat er weer een team dat volgend jaar prijzen gaat pakken. Jammer dat de media zon hetze tegen hem voert.

6 mei 2021 om 22:46

Daarnaast waren de Europese clubs ook dol op hem. Miljoenen betalen om spelers te kopen maar eigen spelers wel gratis weg geven. Zonde dat ie weg moest.

7 mei 2021 om 00:30

Messias voor Barcelona? Provincieclub?
Hoe kom jij daar nou weer bij, bartomeu heeft de club op elk niveau beschadigd.
Alles wat zijn voorgangers hebben gebouwd heeft hij beetje bij beetje gesloopt. Laporta heeft Rijkaard aangesteld, vervolgens guardiola. Ook Ronaldinho gekocht Dani Alves en tal van anderen die ook echt iets hebben bijgedragen aan deze “provincieclub” Rosell heeft Neymar gehaald en als echte Nike man een heleboel gedaan op commercieel vlak maar meneertje bartomeu Heeft iedereen voorgelogen idiote en veel te dure aankopen gedaan, trainers aangesteld die Fortuna Sittard nog niet zou willen en financieel zoveel schade toegebracht dat je jezelf moet afvragen hoe hij überhaupt ooit president heeft weten te worden. Messias Zou hem eerder een vloek noemen

7 mei 2021 om 11:41

tikitaka Fortuna Sittard staat 9e? Wat is je punt?

Wat smerig dat die voorzitter ging lekken aldus de gelekte appjes van Messi, is dit niet iets voor de wandelgangen? Lijkt nogal op een sensatie bericht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren