Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het WK in Rusland met Oranje wordt een mooie afsluiting van carrière’

Laatste update:

De KNVB verraste vorige week door Dick Advocaat aan te stellen als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. De Haagse trainer begon in de jaren tachtig al als assistent bij Oranje, voordat hij tussen 1992 en 1994 en tussen 2002 en 2004 zelf de scepter zwaaide bij het vlaggenschip van de KNVB. Advocaat keert nu terug om Danny Blind bij te staan tijdens de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland.

/

“Als assistent in Rusland stoppen. Op het WK. Dat zou een mooie afsluiting zijn van mijn carrière”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. Advocaat werkte de laatste paar maanden als adviseur bij Feyenoord en kreeg daarna verschillende aanbiedingen: “Danny heeft mij gevraagd voor het Nederlands elftal. Het was voor mij de perfecte timing. Ik wilde wel graag op het hoogste niveau actief blijven. Het is voor mij en mijn familie ideaal dat dit nu kan in Nederland.”

Volgens Advocaat is er niets raars aan dat hij als ervaren trainer Blind bij gaat staan. In Brazilië is het heel gebruikelijk dat een coach hulp krijg van ervaren mensen. Hij heeft er geen moeite mee zich te schikken in een ondergeschikte rol en heeft bovendien een goede band met Blind en de andere assistent Marco van Basten. Met de eerste voetbalde hij zelfs nog samen bij Sparta.

Denk je dat het Nederlands elftal zich plaatst voor het WK van 2018?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou het Nederlands Elftal dan op schoolreisje gaan naar Rusland tijdens het WK? Of wat bedoelt Advocaat hier precies? Zo lang Danny Blind nog aan het roer staat kwalificeren wij ons niet voor het WK, dat staat gewoon vast. Maar het is ook niet zo'n ramp, we zitten nu in een tussenfase, straks komen we er sterker uit hopelijk.

17 mei 2016 om 15:48

Uiteraard gaan we ons kwalificeren! We hebben immers 3 bondscoaches aangesteld, dat is 3x zoveel expertise.
Advocaat kan helpen met de wissels ( Robben-Portugal ) en inzicht (sunderland zou 100 degraderen dit seizoen , Blind kan doorgaan met het verdedigende voetbal waar hij al sinds van Gaal mee bezig is en Marco die heeft weliswaar ons de 2 mooiste wedstrijden gegeven op een eindtoernooi die ik ooit gezien heb qua spel, maar die heeft het daarna nooit meer laten zien en had nou ook niet echt de controle tijdens het rode kaarten festijn tegen Portugal.. Druk word hem altijd teveel

Dus zeg nou zelf: hie gaan wij het wk niet halen? Wie weet doen er dan ook wel extra landen mee! Dan moet het toch wel goedkomen?

17 mei 2016 om 16:08

die extra landen komen dan niet uit europa hè?

Ik snap niet wat iedereen zo geweldig vindt aan Advocaat. Hij heeft bij PSV weinig indruk op mij kunnen maken en bij Sunderland gooide hij ook de handdoek in de ring toen het even lastig werd. Hij pept spelers op en dat werkt vaak op korte termijn, maar tactisch heb ik hem nog nooit op iets vernuftigs kunnen betrappen. Bij PSV speelden we onder hem gewoon saai en slecht voetbal, gepaard met de nodige onbegrijpelijke keuzes en wissels.

Hij zal gerust iets kunnen, maar iedereen lijkt er altijd maar blind van uit te gaan dat Advocaat over een of andere geheime bron van kennis beschikt ofzo, ik zie het niet eerlijk gezegd.

17 mei 2016 om 16:19

Hij heeft toch knap de uefa beker met zenit gewonnen tegen zijn oude club glasgow.
Meen me vaag te herinneren dat ze in de kwart/halve finale nog bayern Munchen hadden verslagen.

17 mei 2016 om 16:35

Hij kan spelers goed oppeppen en dat werkt goed op korte termijn. Ideaal dus als assistent bondscoach. Je ziet je spelers 4x in het jaar een week.

Advocaat heeft wel iets met Rusland. Hij zal dus zeker tot op het bot gemotiveerd zijn om het wk in Rusland met zijn Nederland als kroon op zijn werk af te maken. Goede keuze wat mij betreft.

17 mei 2016 om 16:20

Overdrijven is ook een vak.

17 mei 2016 om 16:49

Zeik niet zo over blind oranje etc.
Geef hoop voor je eigen land en laten we een nieuwe frisse start maken, eerste stap tegen Engeland is gezet!

P.s Er was niemand beter dan advocaat om van Nistelrooy op te volgen

17 mei 2016 om 22:58

Oranje is momenteel niet kenmerkend vanwege de goede selectie en technische staf, maar om het te vergelijken met Israel is wel erg overdreven. Nederland is nog altijd veel sterker dan Israel, die misschien 1 of 2 redelijke spelers in de selectie hebben. Bovendien heeft Benayoun zijn beste tijd wel gehad en Zahavi vind ik ook niet meer dan redelijk.

17 mei 2016 om 18:05

Begin jij maar eens eerst met een tekst normaal leesbaar te maken d.m.v. leestekens etc. Rechtsbuiten is een van de beste posities, zo niet de beste. Na Robben staat daar Promes, de speler die het toch het beste doet van alle Nederlanders dit jaar. Laatste man komt wel goed in 2018. Veltman en Bruma komen er aan terwijl Van Dijk, BMI, De vrij ook nogniet afgeachreven zijn.

17 mei 2016 om 19:47

Je ziet toch aan zn naam dat het een buitenlander is. Dus hij typt nog redelijk goed hoor.

17 mei 2016 om 22:29

Kijk, mouradpsg, jij hebt nergens verstand van, Promes is een van de beste spelers van het Nederlands elftal, ik ken Nouri persoonlijk dus het daar ben k t wel met je eens, maar niet beter dan Ziyech

18 mei 2016 om 08:40

@Aanvallert, dus jij denkt aan iemands naam te kunnen zien dat hij een buitenlander is?

@Mourad, oranje is op het moment inderdaad matig maar zeker niet van hetzelfde niveau als Israel. De spelers van Israel mogen de schoenen van talentjes als Tete en Kongolo niet eens poetsen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren