Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het was armoedig; nu komen we erachter of Guardiola een genie is’

Laatste update:

Manchester City werd woensdag uit de Champions League gekegeld door Real Madrid en Robbie Savage werd niet warm van het optreden van the Citizens. De oud-middenvelder van onder meer Blackburn Rovers is dan ook benieuwd hoe Josep Guardiola het volgend seizoen gaat doen in het Etihad Stadium.

/

“Nu komen we erachter of Guardiola een genie is. Hij treft een verouderde ploeg en heeft in mijn ogen acht nieuwe spelers nodig om van City weer een macht te maken in de Premier League en in het Europese voetbal. Het optreden tegen Real was armoedig; één schot op doel in 180 minuten voetbal is simpelweg niet goed genoeg”, aldus Savage in zijn column voor Daily Mirror. Hij had ook meer verwacht van Kevin De Bruyne.

“Ik zei aan het begin van het seizoen dat ik er veel geld voor over zou hebben om Gareth Bale en Cristiano Ronaldo te zien voetballen, maar niet voor een Kevin De Bruyne van 54 miljoen pond. Wat we in Santiago Bernabéu hebben gezien, toonde precies aan wat ik bedoelde. Bale stond op en De Bruyne liet zelden iets zien”, besluit de 41-jarige Savage.

Denk jij dat Josep Guardiola Manchester City kampioen gaat maken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Bruyne kon ook niet al te veel doen met zo een vreselijk team achter zich.

De Bruyne is ook nog wat jonger dan Bale dacht ik. De Bruyne zijn tijd komt nog wel. Ben wel heel erg benieuwd wat pep gaat doen. Barca en Bayern hadden al top team toen hij daar kwam. City moet hij echt gaan opbouwen naar de europese top.

Kevin de Bruyne in zo een slecht daglicht zetten is natuurlijk onzin. Hij heeft er in de kwart-finale voor gezorgd dat ze door gingen en dit deed hij eveneens in de groepsfase. Beetje naïef om over 1 wedstrijd een oordeel te trekken.

Er wordt zoveel gezeikt in de media. Als city nu 10 wedstrijden op rij wint dan is het een wereldselectie en 2 weken later, na een paar verliespartijtjes zijn ze opeens slecht, te oud etc.
Voor al die zogenaamde critici, zoals deze meneer van blackburn gaat het alleen maar om inkoppertjes, goede inhoudelijke kritiek kan je maar zelden vinden tegenwoordig.

Ben het eens met Savage. Guardiola heeft met Barca en Bayern hele mooie dingen laten zien, maar hij had dan ook wel steeds ontzettend goede selecties. De bepalende spelers van de selectie van City van twee jaar terug zijn geblesseerd (kompany), verouderd (zabaleta, Touré, Kolarov) of vertrokken (dzeko). Met Hart, Otamendi, een fitte Kompany, De Bruyne, Silva, Sterling, Aguero zijn er nog genoeg toppers, maar er dienen toch echt een aantal spelers te komen. Ik kan me voorstellen dat spelers als Zabaleta, Touré, Kolarov, maar ook Sagna, Clichy en Nasri zullen vertrekken. Er dient een degelijke rechtsback te komen, een topper op de CVM en een creatieve middenvelder. Spelers als Gundogan en Tiago zullen zeker van pas komen.

Het is gewoon goed voor het Engelse voetbal dat Guardiola trainer van City wordt. Hij is net als Klopp een trainer die wil dat zijn team voetbalt. Dat de selectie van City over the hill is, werd dit seizoen wel nog duidelijker. Pelegrini weet de ego's binnen zijn team niet meer te handhaven en als je ziet dat een Demichelis gewoon regelmatig speelt zou ik me zorgen maken.

Ik zie hem wel door selecteren en een nieuw elftal smeden, zelfs al heeft hij dat nog nooit hoeven doen met zijn eerdere teams. Een trainer als Guardiola trekt weer spelers aan en het geld wat er bij City is ook.

7 mei 2016 om 15:26

Wat denk je dat hij bij Barca heeft gedaan in 2008? Daar heeft hij toch ook doorgeselecteerd en een nieuw elftal samengesteld?

7 mei 2016 om 16:38

Dat viel wel mee toen. Ik kan me alleen de tranfers van hleb en et'o herinneren. Volgens mij kwam zlatan zelfs die zomer

8 mei 2016 om 01:47

Dat klopt sowieso niet. Brn je Ronaldinho en Deco ook vergeten? Samen met Eto'o waren dat de absolute supersterren van het elftal. Je kan veel van Guardiola zeggen, maar vrijwel iedereen schreef hem af toen hij dat deed. Dus ja, dat was zeker wel een doorselectie

denk dat Guardiola nog een zware dobber voor zijn kiezen krijgt volgend seizoen, ik hoop dat ie mij verrast

Hoe is het idee dat Guardiola ueberhaupt een genie is ontstaan dan? Als onervaren trainer hoofdprijzen pakken met een Barcelona vol Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, etcetera? Volgens mij hebben Rijkaard en nu Luis Enrique ook aangetoond dat dat geen wereldopgave is. Ik sla de kans hoog aan dat mijn oma succes heeft met om het even welke 11 van Barcelona ze de wei instuurt.

Ik vraag me ook af of je aan de absolute top kunt aantonen of je ueberhaupt een genie bent. Elk jaar doen slechts een handvol (dezelfde) teams een gooi naar de winst van de Champions League, ooit een spannend kampioenenbal, en afgezien van Engeland ligt in de A-landen vaak al vast wie de titel op gaat eisen - of tenminste het langst mee zullen doen. Volgens mij kun je je enkel onderscheiden als je met een team verrassing brengt, al dan niet door een onverwachte winst, een prikkelende visie of spelopvatting, revolutionair voetbal of een combinatie van deze. Hoe wanstaltig de man ook is, maar Louis van Gaal vind ik een aantoonbaar genie - wat hij met Oranje deed in 2014 ontsteeg elke verwachting en was werkelijk het resultaat van zijn individuele inbreng, terwijl zijn brille natuurlijk ook al was aangetoond met Ajax in de jaren negentig. Valery Labonovski was een genie, dat met een volkomen nieuwe benadering het beste uit Dinamo Kiev haalde in het begin van de jaren negentig. Of Brian Clough, die met zijn assistent Peter Taylor met 'koopjes' uit wat iedereen de rommelbak beschouwde succesteams smeedde die niemand voor mogelijk hield. Maar voor de rest? Meer dan ooit is een coach nu zo goed als het materiaal waarvoor al dan niet met miljoenen zijn gesmeten. Veel ruimte voor een eigen stempel heeft een genie-in-de-dop niet meer.

7 mei 2016 om 16:31

T zit em meer in de veranderde spel toen hij bij Barca kwam ivm Rijkaard. Ook heeft hij zeker veranderingen doorgevoerd: onbekende Busquets ipv Toure wat niemand inc ik toen snapte, Ronaldinho weggegaan en de onbekende Pedro opstellen, Messi van de flanken naar de spits positie wat tig records opleverde en Iniesta werd een vaste basisspeler. En de grootste verandering: het spel. Pressie en combinatievoetbal wat bijna nooit was vertoond..

8 mei 2016 om 00:19

toch vond ik het barca onder rijkaard veel mooier spelen, veel meer diepgang en geen eindeloze getik zoals onder guardiola. ronaldinho, deco, giuly, eto'h met snelheid.. xavi en iniesta nog vrij jong toen maar al echte top!

7 mei 2016 om 17:13

Jij slaat de spijker nou precies op de kop! Dat is mijn oordeel, daar zult u het mee moeten doen.

Gr. Meester Visser

7 mei 2016 om 19:48

Volgens jouw definitie is Guardiola dus een genie: verrassing, prikkelende visie/spelopvatting, revolutionair voetbal. Dat is alles wat hij Barcelona gebracht heeft. Het jaar voor zijn aanstelling waren ze ronduit slecht, maar nadien verbraken ze alle records en wonnen ze zes (!) prijzen in dat eerste jaar, met revolutionair voetbal. Hoewel Rijkaard en Luis Enrique ook prijzen hebben gewonnen met aantrekkelijk voetbal, is het verschil dat zij nooit genialiteit hebben geëtaleerd. In tegenstelling tot hen heeft Guardiola een kenmerkende filosofie, zoals Cruijff dat had. Als je dat bij Barcelona niet hebt gezien, dan kun je kijken naar zijn Bayern. Geen coach toont zijn invloed, eigen stempel, op het veld zoals Guardiola.

Het gaat niet zozeer om de prijzen, dat is scorebordjournalistiek, maar bovenal om de wijze waarop hij te werk gaat. 'hoe' is altijd belangrijker dan 'wat'.

8 mei 2016 om 04:29

Ik denk dus dat dat wel meevalt. Als hij dat eens bewerkstelligt met mindere clubs, dan pas ben ik werkelijk overtuigd. Maar Barcelona of Bayern?

8 mei 2016 om 15:27

Een begrijpelijke, doch incorrecte overtuiging. Bayern en Barcelona hebben sinds jaar en dag louter wereldspelers, maar geen enkele coach heeft deze twee clubs laten voetballen zoals Guardiola dat heeft tentoongesteld. Enkel Cruijff was zo'n pionier als hij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren