Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het plaatje klopt: ik heb niet de intentie om weg te gaan bij AZ’

Laatste update:

Ron Vlaar gaat zijn loopbaan bij AZ afsluiten. De centrale verdediger is 32 jaar en heeft geen intentie meer om nog voor een andere club te spelen, zo vertelt hij in een interview met ELF Voetbal. Het contract van Vlaar loopt na dit seizoen af.

De aanvoerder had een paar jaar geleden niet gedacht dat hij nu bij AZ zou spelen, maar vindt dat ‘het plaatje’ nu klopt: “Ik zit ook niet meer te wachten op een avontuur in Verweggistan. Ik heb niet meer de intentie om weg te gaan. AZ is een ambitieuze club, volop in ontwikkeling met een goede jeugdopleiding.”

Vlaar voegt eraan toe dat hij zich na zijn actieve loopbaan gaat oriënteren op een trainerscarrière, of op een functie in de jeugdopleiding: “Voor mij is de cirkel nu rond”, aldus de 32-voudig international van het Nederlands elftal, die dit seizoen zes keer in actie kwam in het eerste elftal van AZ.

Vlaar speelde in de jeugd bij Apollo’68 en SVW’27 alvorens hij in 1997 de overstap maakte naar AZ. Hij kwam er tot in totaal tot 73 wedstrijden en speelde ook nog voor Feyenoord en Aston Villa. Vlaar werd twee keer kampioen van het EK Onder-21, won de KNVB-Beker in 2008 en werd derde op het WK in Brazilië.

Denk jij dat Ron Vlaar na dit seizoen stopt met voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een Ron in vorm heb ik er graag bij, maar dit seizoen is het niet veel soeps. Is erg traag, maar ben van mening dat we hem er goed bij kunnen houden. Heeft een inzet waar je u tegen zegt en kan de jonkies goed begeleiden.

3 oktober 2017 om 22:23

Ik denk niet dat de Ron in vorm, waar jij op doelt, nog terug komt. Vlaar is oud en heeft ondertussen de draaicirkel van een hijskraan. Van zijn inzet kan iedereen uit de selectie nog wat leren, want hoe ze er zondag bij liepen is onacceptabel. Al vond ik Vlaar er vorige week ook niet helemaal bij met zn hoofd.

4 oktober 2017 om 00:31

Diezelfde Vlaar speede tegen Vitesse en Sparta gewoon uitstekend. Op dat knullige penalty moment na tegen Excelsior viel het ook wel mee. Het hele elftal verzuipt af en toe en dan verzuipt Vlaar mee. Je kan niet zeggen dat het zondag zoveel beter ging zonder Vlaar.

4 oktober 2017 om 11:25

Ik vind persoonlijk dat hij te traag is, zeker omdat Wuytens naast hem staat. Dat maakt het gewoon erg gevaarlijk en daarom had ik graag een nieuwe centrale verdediger zien komen. Nee, zondag ging het zeker niet beter zonder Vlaar, maar dat komt ook doordat we niets beters hebben. Huiberts heeft gewoon ontzettend hard gefaald de afgelopen transferperiode.

De geest wil nog wel maar het lichaam heeft andere plannen. Hij heeft een voorbeeldige mentaliteit en is een pure prof. Op dat vlak zal hij de jeugd veel kunnen bijbrengen. Als jeugdspeler was hij best talentvol maar niet dat hij er bovenuit stak. Het is veel te danken aan zijn beleving wat hij heeft bereikt. Zijn kompaan indertijd, Tom Zoontjes, was min of meer van hetzelfde kaliber maar had niet dezelfde overlevingsmentaliteit en raakte voetballend aan lager wal.

Dat Vlaar het bij Feyenoord gewenste niveau niet meer had hadden ze bij Feyenoord goed gezien. Vlaar is lang niet meer de Vlaar die hij in z'n toptijd was.
Vlaar past prima bij Az dat is momenteel z'n niveau en niet hoger.

3 oktober 2017 om 21:51

Laatste jaar ja. De 1,5 jaar daarvoor zeker meerwaarde geweest

3 oktober 2017 om 22:18

Daar ben ik het niet mee eens. Toen Vlaar bij AZ terug kwam was hij zeker een jaar lang één van de beste verdedigers van de Nederlandse competitie. Daarna is het inderdaad snel achteruit gegaan en nu is hij ook voor AZ niet goed genoeg meer. Maar Feyenoord hier de credits voor geven vind ik even te makkelijk.

4 oktober 2017 om 07:24

Vlaar moest eerst nog een hele tijd revalideren en was toen hij hersteld was absoluut niet beter dan wat Feyenoord centraal achterin had staan.
Logisch en goed besluit van Feyenoord.

4 oktober 2017 om 11:32

Vlaar kwam op 7 oktober 2015 terug bij AZ en tekende op 7 december zijn contract. Hij heeft dus twee maanden meegetraind, zonder salaris te krijgen, maar heeft destijds wel jongens geholpen met zijn ijzersterke mentaliteit. Zo'n verdediger hadden ze dus zeker wel kunnen gebruiken bij Feyenoord, want een maand later werd tegen notabene AZ het startschot gegeven voor de reeks nederlagen van Feyenoord. Ik weet niet of je het je kan herinneren, maar van Beek was is in die periode echt ontzettend matig.

Het kan best dat je geen fan bent van de speler Vlaar, maar zeggen dat hij absoluut niet beter was dan wat er op dat moment stond bij Feyenoord vind ik gewoon onjuist.

Vlaar, onze koning in het hart van de verdediging op het WK van 2014. Vlaar was ook bij Aston Villa in goeden doen het seizoen in aanloop naar het WK en was inmiddels aanvoerder geworden. Als hij na het WK niet die kloteblessure had opgelopen, had hij mogelijk wel doorgepakt en er nog een aantal jaren Premier League aan vast geplakt. In plaats daarvan keerde hij terug bij AZ en heeft hij sindsdien veel kleine blessuretjes gehad. Zo zie je maar weer wat voor een invloed blessures op je carrière kan hebben.

Vlaar, snel stoppen zoals Jaap Stam dat deed. Anders zal je herinnerd worden net zoals Wilfred Bouma. Die deed het ook niet goed in zijn laatste jaren.

3 oktober 2017 om 21:52

Zo erg is het ook weer niet.... van Bommel en stam konden amper op eigen benen meer staan. Maar dit moet wel laatste jaar zijn anders krijg je eerder genoemde taferelen

3 oktober 2017 om 22:20

Of hij 'moet' stoppen, mag hij natuurlijk lekker zelf weten, als hij nog plezier heeft moet hij lekker blijven voetballen. Voor AZ was het beter geweest wanneer er een verdediger gehaald was die beter is als Vlaar, zodat Ron lekker z'n laatste jaar af en toe kon spelen. Nu is het, naar mijn mening, eigenlijk een beetje zielig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren