Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het lijkt wel de nationale week Joop pesten, dat is niet terecht'

Laatste update:

Wout Brama neemt het op voor Joop Munsterman. De voorzitter van FC Twente ligt onder vuur omdat de club door de financiële wanorde drie strafpunten heeft gekregen en afgelopen woensdag werd ook nog eens duidelijk dat de club de begroting met acht miljoen euro omlaag moet schroeven.

/

PEC Zwolle-middenvelder Brama, die van 1999 tot vorig jaar in Enschede voetbalde, vindt het niet terecht dat Munsterman aan de schandpaal wordt genageld. “Hij heeft Twente uit het dal gehaald, kampioen gemaakt en een stadion neergezet waar iedereen trots op is. Daar is iedereen heel blij mee geweest de afgelopen jaren en het lijkt nu wel de nationale week Joop pesten. Dat is ook niet helemaal terecht, denk ik.”

Brama zegt tegen RTV Oost te beseffen dat Munsterman fouten heeft gemaakt, maar dat niet vergeten mag worden wat de ex-directeur van krantenuitgever Wegener voor Twente heeft betekend. “Voor mij is Joop nog altijd de man die ons het nieuwe stadion heeft gebracht en ons kampioen heeft gemaakt. Daarvoor ben ik hem heel erg dankbaar.”

'FC Twente moet trots zijn op Joop Munsterman'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja ten onder gegaan aan hebzucht lijkt het wel. Tot en met het kampioenschap een ware held voor Twente, maar wel door dat succes gaan geloven dat ze er structureel bij horen en daardoor dus nu dit... Zonde hoor, heb wel sympathie voor Twente hoe ze aan de top zijn gekomen.

14 maart 2015 om 12:50

Tja, toen Joop het goed deed kreeg hij credits, nu hij er een bende van gemaakt geeft krijgt hij kritiek. Zo werkt dat Wouter Brama.

14 maart 2015 om 13:18

Nu het gehele plaatje. Is het terecht dat nu de landelijke media een bak stront over hem gooit waar de credits veel minder waren.
Toen BV Rutten vertrok bij Twente waren de kranten er als de kippen bij om Munsterman neer te halen. Toen hij Mclaren benaderde voor het trainerschap werd hij door de gehele Nederlandse pers uitgelachen. Het kampioenschap deed de hoon verstommen.

Net wat brama zegt. Joop heeft ook veel goede dingen gedaan, maar ja, goede dingen worden gouw vergeten als het negatieve de overhand krijgt. Met name de laatste paar jaar is het joop naar het hoofd gestegen, daarvoor heeft hij byzonder goed werk verricht, en daar mogen alle tukkers hem dankbaar voor zijn. Zijn aanpak heeft tot 2010 prima uitgepakt,

14 maart 2015 om 13:03

Hetzelfde als Van Raay bij Psv. Deed in het begin hetzelfde als Munterman. Werd ook mediageil en daarna ging hij ook gekke dingen doen. Beleid was bij beiden ook nog eens vergelijkbaar.

14 maart 2015 om 13:10

Als je goede dingen bereikt door fout handelen is het nog altijd fout.. Snap best dat men de titel nog altijd koestert, maar je kunt niet meer ontkennen dat die behaald is door fout handelen van munsterman. Lullig dat hij dan de kop van jut is, maar hij was verantwoordelijk.

14 maart 2015 om 13:19

For the record, welke onverantwoorde risico's werden er genomen ten tijde van het behalen van het kampioenschap?

dat is hetzelfde als bij az , kampioen geworden mede door crimineel geld en die plukken er ook nog elk jaar de vruchten van door in de top 5 te blijven en de helft van het tv geld te verdelen . haal bij beide ploegen maar eens die privéleges weg .

14 maart 2015 om 13:24

Crimineel geld bij Twente?
Wie moet dan de TV gelden krijgen? PSV wat de grond moest verkopen of Feyenoord wat de halve club aan de schuldeisers kon overmaken? NAC of NEC of liever Utrecht en Vitesse met externe eigenaren.

14 maart 2015 om 13:30

nee , bij twente zit geen crimineel geld , beetje ongelukkig uitgedrukt . ik ben er voorstander van om alle tv gelden eerlijk over alle deelnemers te verdelen , hoe wil dort ooit de kans krijgen om te overleven in de ere divisie ? of excelsior ? of willem 2 ?

14 maart 2015 om 14:13

De TV gelden zijn een beetje ongelukkig verdeelt, maar niet dusdanig dat het onmogelijk is. Voor Ajax ( 8,7 miljoen) is het bedrag het grootst, maar maakt geen 10% van de begroting uit, voor een Excelsior ( 1,7 miljoen) maakt het de begroting twee maal zo groot.
Bij een 100% verdeling zou Excelsior of Willemii er 2 miljoen bij krijgen, Ajax 5 minder en AZ 1,5 miljoen minder.
In Engeland is het verschil tussen top en bottum een 50 miljoen. 125 om 75. En een enorm verschil met de Championship. Dat zorgt voor problemen bij degradatie. Daarom hebben ze daar een parachute regeling. Het opwaarderen met 2 miljoen voor de kleinste kan bij degradatie hun de kop kosten als daar contract spelers voor worden gehaald.

14 maart 2015 om 17:15

daarom moet daar ook rekening mee gehouden worden net zo als in de pl . ik moet wel zeggen dat ik niet weet wat het verschil in nl tussen de ere en jupiler is .

14 maart 2015 om 18:20

Grond verkopen noemen als een zonde. Tenminste viel er grond te verkopen!

15 maart 2015 om 02:37

Maar dan wordt het scheef in de eerste divisie. In Engeland met hun externe eigenaren was dat nog niet zo'n probleem. Nu met steeds scherpere fairplay regels verandert dat.
In Engeland lijkt het procentueel gezien eerlijker maar is het zo krom als een hoepel voor de competitie. Waar in Nederland de bovenste 5 het afromen, daar roomt in Engeland de PL alles af. Daarom stelden sommige voor om niet meer te kunnen degraderen.

15 maart 2015 om 02:55

@whyme
Het Dirk Scheringa geld was min of meer gestolen geld van burgers. Maar welke zakenman is zuiver in een tijd van kartel vorming en prijsafspraken?

Privileges wegens wanbeleid van een club.
Feyenoord kon de rente van hun schuld niet meer betalen en zakte dus steeds dieper en sneller weg. faillissement onvermijdelijk. Toch streken ze miljoenen op aan TV geld.
Wie de helpende hand toesteekt maakt niet uit. Het gaat om het principe dat een verantwoord beleid niet beloont wordt door de bond / media.

14 maart 2015 om 16:57

Crimineel geld bij Az?

14 maart 2015 om 17:15

woeker polissen ? over de rug van de klanten ? ik noem dat crimineel .

14 maart 2015 om 19:52

Dus als we alles even samenvatten voor jou, heeft iedere club crimineel geld en ook ons aller oranje. Iedere bank had/heeft woekerpolissen en er is geen club die niet gesponsord werd of wordt door een bank. En toch maar blijven janken.

iedereen kan een club in de eredivisie kampioen maken en er dan een bende van maken en dan dood leuk opstappen,allemaal van die mediageilemannetjes,zal met van de laan wel dezelfde kant op gaan,want hij was niet eens kwaad op munsterman,ja de hoge heren laten elkaar niet vallen

14 maart 2015 om 13:49

Zomaar kampioen worden met een club in Nederland zal niemand snel lukken.
Ik ben van mening dat juist door goed beleid FC Twente destijds een team bij elkaar heeft kunnen krijgen dat kampioen is kunnen worden. Vooral daarna zijn onverantwoorde risico's genomen om zich vast in de top van Nederland te nestelen, wat vervolgens ook nog niet lukte.

Vitesse zou zo wel even kampioen gaan worden, maar tot nu toe lijkt dat nog wel een brug te ver.
ADO verwacht nu ook financiele mogelijkheden, maar zie je die straks in de top 5?
Van Seumeren heeft al miljoenen (30?) in Utrecht gespendeerd, wat heeft het gebracht?

14 maart 2015 om 14:47

Zomaar kampioen worden was er niet bij. Een kampioensteam kun je niet kopen,twente had in 2010 het beste team enn is dat jaar terecht kampioen geworden Ook was daar een beetje geluk bij. Als Twente Cisse had kunnen kopen (waar men toen achteraan zat) had Ruiz nooit bij Twente gevoetbalt. Doordat Cisse koos voor Feyenoord moest Twente zoeken naar een vervanger.dat is Ruiz geworden Daardoor zat Feyenoord met een speler die bijna altijd geblesseert was en werdt Ruiz 1 van de beste spelers dat jaar die ooit in de eredivisie speelde. Als de dealmet Cisse door was gegaan was Twente waarschijnlijk geen kampioen geworden

14 maart 2015 om 15:09

Op zich een goed stukje maar om te stellen dat Ruiz een van de beste ooit is vind ik echt wel ver gaan hoor. Hij zou van de top10/15 de veters niet eens mogen strikken. Ik begrijp dat hij voor Twente supporters een hoop betekend heeft maar overdrijven is ook een vak. Hij heeft het bv bij nota bene een Fulham niet eens gered daar waar de echte toppers uit de eredivisie altijd bij de top terecht komen...

14 maart 2015 om 18:23

Luc Nilis was een van de beste spelers ooit in de eredivisie en ik vond Ruiz qua stijl dat jaar erg op hem lijken. Misschien dat hij geen top 15 was, maar doen alsof hii hun veters niet mag strikken is onzin.

14 maart 2015 om 22:09

In het kampioensjaar van Twente heb ik Ruiz fantastische dingen zien doen. Ik moet wel zeggen dat hij na zn blessure eigenlijk dat niveau niet meer gehaald heeft. Dus wat dat betreft heb je wel gelijk.fulham vond ik ook geen goede keus voor hem Hij is nu eenmaal niet de speler die je nodig hebt bij een potje fysiek voetballen tegen b.v. Stoke Wat dat betreft had hij beter naar Spanje of Italie kunnen gaan.
Maar laat ik t dan zo zeggen Ik vindt hem de beste spelerdie ik bij Twente heb zien rondlopen (en ik heb er een hoop gezien)

Mooie, terechte en respectvolle woorden van Wout Brama. Die beseft dat een muntstuk twee zijdes heeft.

Het werk van Munsterman vanaf het moment dat Twente bij failliet was tot en met het kampioenschap (en misschien kort daarna) is mijn inziens voortreffelijk.
Na 2010 zijn er simpelweg te grote financiele risico's genomen waardoor er nu stappen terug gedaan moeten worden. En ook daarvoor is Munsterman verantwoordelijk. Denk dat er over een aantal jaren wel weer goed wordt terug gedacht aan zijn termijn als voorzitter, ondanks dit slechte einde.

Dat zal ook wel komen omdat hij ook elke kans benutte om op tv te komen. Dat heeft ook een keerzijde hij stond ook altijd vooraan als er veren uitgedeeld werden. Ja en nu hij er een PUINHOOP van gemaakt heeft mag er toch zeker wel wat over gezegd worden dacht ik zo. 3 punten aftrek krijgen gebeurt zelden maar wel snel een dure speler halen terwijl hij allang wist dat het niet mogelijk was. Onbegrijpelijk eigenlijk omdat twente nog niet lang geleden al problemen had en dan toch op zon paard wedden.

In Tilburg noemen we dat hoger schijten dan je reet zit.....vrij vertaald joop gaf geld wat er niet was .....

FC Twente heeft 1 hele grootte fout gemaakt. Munsterman was een zoals de duitsers dat zeggen een "einzelganger". Niemand controleerde Joop, hij controleerde zichzelf. v.d. Laan zat ook dicht bij het vuur en had moeten ingrijpen en niet " mee huilen" met de wolven. Dit had voorkomen kunnen worden, als Joop open kaart gespeeld had.

Hey Wout ga huilen joh. Toen het goed ging kreeg Joop ook alle credits..

Volgens de cijfers uit de VI van deze week heeft Fc Twente in de laatste 6 jaar telkens meer verdiend aan transfers dan dat het uit heeft gegeven. In die zes jaar heeft de club 51.350.000 euro winst gemaakt op de transfermarkt.
De grote vraag is: waar is dat geld gebleven? Hoe kan het dat een club met zoveel winst op de transfermarkt, en ook nog best veel prijzengeld uit europees voetbal en TV-gelden van de Eredivisie zo weinig geld heeft dat het niet eens een extra veld voor de beloftenduels kan regelen?

Het is heel knap dat Twente kampioen is geworden in 2010, maar het is nog veel knapper geweest om al dat geld uit te geven aan andere dingen dan transfers...

14 maart 2015 om 15:17

Ik kan je voor een deel wel helpen, maar ik ben geen Twente kenner (als iemand kan aanvullen). Ten eerste heeft FC Twente het geld in de eerste plaats in het stadion gestopt en het versneld willen aflossen van de hypotheek op het stadion. Ten tweede wilde FC Twente structureel bij de top horen, waardoor ze ook dure spelers kochten met het bijbehorende salaris. Denk bijvoorbeeld aan Castaignos, Bengtsson, Tadic.

15 maart 2015 om 03:33

Een veld voor de beloftes in de beroeps competitie gaat niet zomaar. De beloftes speelden eerst gewoon op het trainingscomplex maar na toetreding in de JL moet dat een stadion zijn wil je uitpubliek kunnen ontvangen. Ajax verbouwde daarvoor de Toekomst, PSV speelde soms bij Eindhoven maar ook vaak zonder uit publiek op de Hertgang en Twente in de Grolschveste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren