Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het lijkt misschien een moeilijke wedstrijd, maar Ajax zit in een flow’

Laatste update:
/

Ajax hijgt al maanden in de nek van Feyenoord, maar komt de Rotterdammers vooralsnog niet voorbij op de ranglijst. Met een zwaar programma tot aan de winterstop voor de boeg, lopen de Amsterdammers kans om het gat met de Rotterdammers te zien groeien. Oud-Ajacied Youssouf Hersi ziet dat niet gebeuren en rekent op het kampioenschap van zijn oude club.

“Ajax moet ook kampioen worden en PSV en Feyenoord willen het heel graag. Maar als zij het niet worden, wat boeit mensen dat? Ik zie Ajax Feyenoord nog wel met gemak inhalen”, zegt Hersi in gesprek met Ajax Showtime. “Zij staan wel bovenaan, maar daar moet je aan het eind van de rit staan.”

Zondag wacht de uitwedstrijd tegen Heerenveen voor Ajax. “Het lijkt misschien een moeilijke wedstrijd, maar Ajax zit in een flow”, aldus Hersi. “Iedereen kent zijn plek, dus ik voorzie geen problemen. Er is duidelijkheid en die geeft Peter Bosz. Hij kiest voor het team dat moet winnen. Niet wie langer bij Ajax speelt of wie er net bijkomt. Daar is Bosz heel goed in, om het neer te zetten. Dat heeft hij bij vorige clubs ook al bewezen, je ziet het terug op het veld.”

Wordt Ajax dit seizoen kampioen van de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laten we het erop houden dat Ajax na 2 seizoenen begrotingsgewijs weer eens kampioen moet worden. PSV lijkt gestild en Feyenoord te armoedig om kampioen te worden. Met Ziyech en Sanchez en Dolberg als revelaties heeft Ajax mijns inziens de beste papieren.

26 november 2016 om 12:58

*sinds Rostov in alle competities ongeslagen. Dat zegt natuurlijk ook wat.

26 november 2016 om 13:04

Volgens mij werkt PSV met meer geld dit jaar omdat ze CL spelen. Dat Ajax zo goed verkoopt dat dwingen we zelf af, het zal niet makkelijk worden, maar we maken zeker kans.

26 november 2016 om 13:25

Ik denk ook dat Ajax de grootste kanshebber is, met Dolberg, Sanchez en Ziyech hebben ze in elke linie wel een goede speler en ook de bank van Ajax is het sterkst. PSV is aanvallend zwak dit jaar en Feyenoord is gewoon een goed team maar heeft niet echt een individuele speler die een wedstrijd kan openbreken.

26 november 2016 om 16:02

Feyenoord speelt gewoon erg degelijk dit seizoen en enkel de grote vraag of ze dit de rest van het seizoen vol kunnen houden zal de grote vraag blijven. Ze hadden een paar mindere wedstrijden onlangs, maar leken daar weer bovenop te komen. Hoe zal de wedstrijd die ze met 4-0 verloren tegen Manu doorwerken?
Het verschil met Ajax nu en de afgelopen jaren is naast dat Bosz Ajax veel directer en creatiever laat aanvallen, dat hij nu een balans gebruikt tussen ervaring en talent. Onder Frank werd er teveel druk uitgeoevend op de jonge talented. Die werden verwacht om de kar op sleeptouw te nemen. En als het dan even niet gaat, dan konden ze de wedstrijd niet op ervaring er doorheen slepen.
Nu kunnen de nieuwe talenten af en toe een wedstrijd meespelen of invallen zoals donderdag. Ajax was al geplaatst, dus was er die druk niet om niet te mogen falen. Daardoor konden ze veel vrijer voetballen. De wedstrijden waarin het belangrijk is spelen toch spelers als Veltman, Viergever, Schone, Ziyech. Dat helpt toch wel hoor. Die hebben al geregeld meegemaakt hoe je aan het kortste eind kan trekken en zijn daar nu mentaal beter op voorbereid om het te voorkomen.
Het helpt natuurlijk wel dat je daarnaast een paar pareltjes hebt spelen zoals Sanchez en Dolberg. Tenminste, zoals ze op dit ogenblik spelen.

26 november 2016 om 15:22

Vergeet Schone niet a.u.b zoveel meer voetbal met hem op nummer 6 respect voor hem

Denken jullie dat Feyenoord het dit seizoen wel kan vasthouden tot het einde? Ik denk het niet.

26 november 2016 om 13:17

Als ze zich in de winterstop kunnen versterken dan maken ze een goede kans. Maar dat is dan denk ik wel alleen mogelijk als ze financieel een risico nemen. Echte versterkingen in de winterstop kosten nou eenmaal geld. En dat kunnen ze zich alleen veroorloven als het goed af loopt.

26 november 2016 om 13:18

Daarnaast zit er bij ajax nog genoeg rek in. Als iedereen zich rustig houd en bosz de koppen bij elkaar houd zal ajax alleen maar beter worden.

26 november 2016 om 14:20

@spelmaker2002

Waarom zou dat niet kunnen?. Feijenoord is kwalitatief aanzienlijk minder dan Ajax, maar loopt over van de ervaring en is veel stabieler. Of het team aan het eind van het seizoen de schaal omhoog mag steken, zal afhangen van diverse factoren die je van tevoren niet in eigen hand hebt. Ajax heeft voor de winterstop nog een heel lastig programma waarin de nodige punten gemorst kunnen gaan worden. En na de winterstop wacht angstgegner Utrecht, terwijl de ploeg een maand lang niet over Zyech en Traore en wellicht ook niet over Onana kan beschikken. Ajax heeft wel een veel bredere selectie dan Feijenoord en zal minder verval hebben als er noodzakelijkerwijs moet worden gewisseld.

Om kampioen te worden, spelen zaken als geluk, blessures, schorsingen en vorm een doorslaggevende rol en daarom is iedere voorspelling niets anders dan een gok en valt er zolang de ploegen zo dicht bij elkaar staan, helemaal niets te zeggen over de uiteindelijke afloop. Voor Feijenoord geldt dat de ploeg uitermate stabiel oogt en zoals het er nu uit ziet tot het einde zal meedoen in de titelstrijd. En dat is een eerste vereiste om aan het eind van de rit de schaal omhoog te kunnen steken. PSV presteert slecht en lijkt bijzonder kwetsbaar, maar de geschiedenis heeft geleerd dat dat met 1 goede wedstrijd zo maar weer omgekeerd kan zijn. Ajax is heel jong en behoorlijk wisselvallig. De ploeg is al langere tijd ongeslagen, maar de ploegen waartegen is gespeeld, zijn nou ook weer niet van een niveau dat je daar verstrekkende conclusies uit kunt trekken. Voor Ajax geldt in omgekeerde zin hetzelfde als Psv. Het gaat de ploeg nu voor de wind, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn omdat jeugdigheid nu eenmaal synoniem staat aan wisselvalligheid.

26 november 2016 om 15:23

Nee joh Feyenoord moet een traditie hooghouden dus die storten straks weer in. Het is allemaal zo zwaar wat ze doen naar mijn idee zeker in vergelijking met Ajax
Ajax gone and away

Inderdaad ik zie momenteel ook
Ajax eerder winnen omdat ze in een flow zitten! De jonkies mogen al meer gaan proeven aan het eerste elftal en doen het prima de andere spelers voelen dat dus ze maken elkaar scherper!! PB heeft inderdaad schijt aan de spelers die er al langer spelen en zet ze er gewoon naast!! Behalve helaas Veldman dan!! Klaassen eigenlijk is ook een stuk minder maar die pakt zijn goals tussendoor mee maar Donny van Beek zit nu ook in zijn nek! Utrecht zie ik dit weekend punten pakken tegen Feyenoord hebben een aardige dreun gehad 4-0!! Utrecht zal er boven op klappen verwacht ik!

26 november 2016 om 16:20

slm020
Je mag je eigen indruk hebben natuulrijk, maar ik vindt dat je (en vele andere) nog steeds Veltman onderwaarderen. Enkel omdat Tete verdedigend zo spectaculair kan zijn in zijn verdedigen. Joel doet het met minder show, maar is best functioneel op zijn manier van verdedigen. Er komt echt niet zoveel door van zijn kant en hij blijft in mijn opinie op dit moment aanvallend meer bijdragen dan Tete. Al moet ik wel zeggen dat Tete vanaf dat doelpunt van hem ook aanvallend veel meer bijdrage leverde dan wat we van hem gewend zijn. Maar ook Veltman zijn ervaring omdat hij nu toch al heel wat wedstijden heeft gespeeld, mag niet worden onderschat.
En Tete speelde in het begin van het seizoen toen ze allebei streden om die basisplek, toch echt minder dan Joel. Maakte meer verdedigingsfouten en had duidelijk meer moeite met het nieuwe systeem van Bosz.
Hiermee wil ik Tete helemaal niet tekort doen hoor. Integendeel zelfs. Ik ben ook een groot van van Kenny. Ik vindt alleen die rare hetze tov Joel Veltman veel te slap. Het is een eigen leven gaan leiden omdat er een paar populaire mediapresentators leuk probeerden te zijn toen Veltman in een mindere periode zat, en daar helemaal een komedie van maakten. Die Joel is er al lang niet meer. Maar teveel vinden dat ze dat niet achter zich willen laten, omdat we Tete zo graag willen zien spelen. Voor mij is het echt om het even.
Wat voor mij tot nog toe het verschil maakt: Veltman toont zich wel echt een man van de club, terwijl ik bij Tete dat niet zie. Ook toen Tete basisspeler was, hield hij een contractverlenging af. Dat zal wel door het spelletje komen dat Raiola speelt, maar uiteindelijk kan Tete toch zeggen tegen Mino: Mino, je kan me nog zoveel vertellen, maar ik wil nog wat jaartjes bijtekenen bij Ajax. Veltman is na dit jaar open voor een vertrek naar het buitenland en dan kan Tete het mooi overnemen. Maar na dit jaar heeft hij enkel nog een seizoen in zijn contract door de eenzijdige optie die Ajax heeft. Dan moet hij wel verlengen wil hij spelen. Weet niet hoe dat uit zal pakken.

Wel mooi trouwens om te zien hoe Bosz reageerde op dat doelpunt van Kenny. Dat toont toch dat hij best veel heeft met Kenny en dat hij ook baalt van de situatie waarin Kenny nu verkeerd. Maar het toont zeker dat hij geloof heeft in Kenny en het naar mijn mening een goed idee zou zijn van hem om alsnog bij te tekenen indien Veltman echt vertrokken is.

Het is zeker nog geen Hallelujah maar ik zit de laatste tijd weer te genieten van onze club. Ziyech en Dolberg hebben hier veel invloed op. Dik door in Europa en vol in de strijd om de titel. Voorlopig niks te klagen.

26 november 2016 om 16:22

Gabstra. Vergeet Schone niet te vermelden. Van het moment dat hij op 6 speelt is het pas echt veel beter gaan lopen. Schone en Ziyech denken echt veel hetzelfde, waardoor ze het spel naar voren zo aantrekkelijk maken.

26 november 2016 om 18:09

Amen adutchbrew, Schone is zeker een eervolle vermelding waard. Ik geniet zeker ook van hem.

Zie Ajax nog wel punten verspelen zondag , zelfde geldt voor Feyenoord.

De weg is nog heel erg lang voor beide ploegen .

Ajax heeft tot nu wat afgelopen 2 seizoenen miste. Belangrijke spelers (hakim, viergever,sanchez, Lasse) in vorm. Een spits die wel kan scoren... Alles lijkt tot nu toe te kloppen. Hopelijk pakken we voor de winterstop volle punten tegen Heerenveen, psv en Groningen dan zie ik het zonnig in.
Feyenoord heeft een degelijke selectie en PSV moet nu gaan focussen op de competitie. Al met al gaat heteen leuk seizoen worden.

@mrbremerjr

Ajax speelt maar met twee echt verdedigend ingestelde spelers, Viergever en Sanchez. De andere acht spelers zijn vooral aanvallend ingesteld. Als iedereen in goede doen is, blijkt dat te kunnen in de Nederlandse competitie, maar als er een paar niet thuis geven, kan dat desastreus uitpakken. Een ploeg als Psv, die het sterkst is als men vanuit de omschakeling kunnen spelen, weet daar wel raad mee. Het probleem van PSV is dat men het moeilijk krijgt als de tegenstander een bus parkeert en men wordt gedwongen om het spel te maken. Tegen Ajax hoeft dat niet en zal de ploeg waarschijnlijk weer met vijf verdedigers spelen en op de counter gokken. En dan is de ploeg heel sterk en mijn verwachting is dat Ajax het die wedstrijd heel moeilijk zal gaan krijgen.

26 november 2016 om 17:26

@scepticus
Vorig seizoen wel ja. Maar dit Ajax heeft nog meer scorend en voetballend vermogen dan vorig jaar, terwijl PSV echt minder is geworden. PSV en Ajax ontliepen elkaar vorig jaar weinig, nu ligt dat anders. Waar PSV wellicht een keer kan profiteren van de ruimte bij Ajax achterin, zie ik ze er dan ook zeker twee tegen krijgen.. maargoed, 18 dec is nog 3 weken weg

De bank bij Ajax is ijzersterk. Veel beter dan die van PSV en vooral die van Feyenoord. In een lang seizoen is dat denk ik vooral de factor die bepalend kan zijn. Daarnaast heeft Ajax in elke linie, zoals velen hierboven beschreven, een absolute topper met Dolberg, Ziyech en Sanchez.

Alleen, de bal is rond. Kansen zeggen niet alles. Het is en blijft koffiedik kijken!

Ik ben er allerminst gerust op morgen (als Heerenveen supporter). Droomde afgelopen week al eens van een uitslag van 0-8. Nu lijkt me dit onwaarschijnlijk, maar geeft wel aan dat ik er geen vertrouwen in heb. Andere kant is natuurlijk dat Heerenveen zich wel weer weet op te laden tegen zo'n tegenstander. Voor de verandering maar weer eens met Henk Veerman beginnen. Zoals het verleden week tegen Vitesse ging in de eerste helft was gewoon dramatisch. Na het inbrengen van Henkie liep het al een stuk beter. Ben benieuwd naar morgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren