Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is oneerlijk om Frenkie de Jong met een van hen te vergelijken’

Laatste update:

Jordi Cruijff is van mening dat het Barcelona van een aantal jaar geleden, met Xavi en Andrés Iniesta aan het roer, definitief tot de verleden tijd behoort. De zoon van wijlen Johan Cruijff stelt dat elk toekomstig elftal van de Catalanen nooit in staat zal zijn om de leemte van ‘twee unieke voetballers’ te vullen. Jordi Cruijff weet dat er veel kritiek is op het spel onder leiding van Ernesto Valverde. “Dat is de natuur van het voetbal heden ten dage, meningen veranderen om de vier dagen”, vertelt de trainer van het Chinese Chongqing Dangdai Lifan in zijn column in El Pais.

“In voorgaande seizoenen zijn we eraan gewend geraakt dat Barcelona in december om alle prijzen meedoet”, schetst Cruijff de situatie. “Dit seizoen kan Barcelona alleen maar groeien, de menos a más. De selectie bestaat uit goede voetballers, soms heeft het even tijd nodig voordat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen en dat nieuwe spelers dezelfde automatismen kweken als hun teamgenoten. En ook voetballers die elders de ster waren, zoals Antoine Griezmann, hebben tijd nodig.”

“Barcelona is een andere wereld voor een nieuweling; niet alleen omdat hij zich aan een nieuwe omgeving moet aanpassen, ook omdat geleerd moet worden om op een andere manier te spelen. Dat is geen intensieve cursus van twee dagen.” Cruijff ziet enkele spelers vorderingen maken, zo vertelt hij in de Spaanse kwaliteitskrant. “Griezmann en Frenkie de Jong maken de indruk dat ze zich ontwikkelen op dat gebied, of het nou in de aanval of vanuit de regiekamer is, en dat betaalt zich uit op het veld. Goede spelers zijn veroordeeld om elkaar begrijpen, anders zouden het geen goede spelers zijn. De combinatie Griezmann-Lionel Messi-Luis Suárez zal zijn vruchten afwerpen.”

“Tot op heden is er vooral sprake van ongeduld. De verwachtingen waren in het begin al zeer hoog met al die sterren in de aanval en de druk van buitenaf zorgde ervoor dat de gebruikelijke aanpassingsperiode werd ingekort.” Cruijff is onder de indruk van de vele mogelijkheden die Valverde op het middenveld tot zijn beschikking heeft. “Sergio Busquets, De Jong, Arthur, Ivan Rakitic, Arturo Vidal… Verschillende combinaties met zeer verschillende voetballers zijn eerder een voordeel dan een probleem. In mijn optiek helpt het niet om te debatteren over wie moet spelen en wie niet. We zouden ons op constructieve wijze moeten afvragen waarom de een speelt en de ander niet, in plaats van negatieve conclusies te trekken.”

“Laat niemand zichzelf voor de gek houden. Het Barcelona van Xavi en Andrés Iniesta is verleden tijd. Het is waarschijnlijk onmogelijk om de leemte van deze twee unieke voetballers te vullen. Er kunnen niet in een vloek en een zucht vervangers worden gezocht. Spelers als Arthur en De Jong zijn nog jong. Het is oneerlijk om een Arthur of een De Jong met een van deze twee spelers te vergelijken, laat staan de beste versie”, besluit Cruijff.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Precies, gewoon niet te vergelijken want Frenkie komt (nog) lang niet in de buurt van die 2

1 december 2019 om 14:27

Deze vergelijkingen worden zeer waarschijnlijk vaak gemaakt, omdat de Barca fans zo snakken naar weer een geweldig middenveld wat ze jaren lang gehad hadden, maar wat nu al een aantal jaar niet meer is.

1 december 2019 om 14:45

ik vind dat ook wel overdreven idd. Frenkie heeft de potentie om uit te groeien tot een wereldster maar Xavi en Iniesta zijn twee van de beste middenvelders allertijden die alles hebben gewonnen wat er te winnen valt met Barcelona en met het Spaanse elftal. Frenkie heeft dus nog wel even te gaan om deze twee spelers te evenaren

1 december 2019 om 15:37

1 voordeel hebben we al het ging bij het Nederlands elftal een stuk beter draaien met hem erbij.

1 december 2019 om 19:49

In dit elftal valt dat ook niet te evenaren. Je bent ook gewoon afhankelijk van je medespelers.

Het Barcelona spel van toen is nog nooit eerder vertoond en zal ook niet snel nog eens gebeuren. Xavi en Iniesta waren onmisbare schakels in het spel en kunnen simpelweg niet vergeleken worden met spelers van nu. Af en toe draait Arthur a la Xavi weg maar verder is het een totaal andere speler. Barcelona moet ook stoppen met het zoeken naar spelers die op hen leken. Hun filosofie (balbezit en aanvallen) kan immers op vele manieren ingevuld worden. Ook met de Jong en Arthur in de basis.

1 december 2019 om 15:01

Kon het niet beter verwoorden. De meeste Barcelona fans denken dat Arthur en Frenkie een reïncarnatie zijn van Xavi en Iniesta, wat onnodig druk legt op de schouders van die twee.Laat ze lekker hun eigen speelstijl creëren die moet zorgen voor nieuwe gloriedagen bij Barcelona.

1 december 2019 om 15:15

Nooit eerder ben ik het mee eens. Nooit meer niet. Ik weiger te geloven dat deze spelers uniek waren in hun talent in inzicht. Zo zijn er al meerdere geweest en zullen er ook nog zijn. De reden dat zij beter speelden dan hun voorgangers in het voetbal had ook te maken met andere dingen. Een moderne coach met een moderne spelopvatting, moderne trainingstechnieken, tactieken en materiaal. Iets dat eerdere generaties niet hadden. Het talent van voetballers is altijd hetzelfde geweest en zal altijd zo blijven. Hoe er met zulke spelers wordt omgegaan bepaald hoeveel er uit hun talent wordt gehaald. Aangezien het voetbal net als alles blijft ontwikkelen en moderniseren ben ik van mening dat we nog ‘betere’ (lees: beter ontwikkelde) spelers en combinaties zullen zien. Dat is niet omdat die nieuwe spelers meer talent hebben maar gewoon over meer mogelijkheden en een nog betere ontwikkeling zullen beschikken. Net zoals iniesta en Xavi hadden tov eerdere generaties.

1 december 2019 om 16:43

Klopt, heb je zeke gelijk in. De enigeManier waarop we weer ooit op dieManier gaan voetballen is als xavi en iniesta allebei opeens 15 jaar jonger worden. Het is jammer dat het voorbij is. Echter ben ik ook blij dat ik geen een wedstrijd van die team gemist had

Wie vergelijkt hem dan met xavi en iniesta? Ik heb het zeker gemist.Iniesta minste van allemaal. Speler waar hij een beetje uberhaupt op lijkt is busquets. En dat is alleen als je echt perse frenkie met een van die legendarische trio wilt vergelijken.

1 december 2019 om 17:02

Frenkie is ook niet creatief hoor. Hij kan goed onder druk uitvoetballen. Maar de creativiteit mist wel.Echter moet je mijn reactie iets beter lezen . Ik zeg als je frenkie per se wilt vergelijken met een van die trio. In andere woorden, vergeleken met xavi, iniesta en busquets lijkt hij het meeste op busquets dan die andere 2. Nogmaals, als je per se wilt vergelijken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren