Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is niet leuk voor hem en niet leuk voor Ajax, iedereen is hard nodig'

Laatste update:

Nick Viergever maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Ajax. Bij zijn oude club was hij drie jaar lang basisspeler, maar in Amsterdam moet hij afwisselend genoegen nemen met een plek vanaf de start of een plek op de bank. Nu Nicolai Boilesen zo’n tien weken niet in actie kan komen, dient zich echter een uitgelezen kans aan voor Viergever. Hij is voorlopig de eerste linksback van Ajax en Frank de Boer.

/

Dinsdag kwam Viergever er tegen Paris Saint-Germain al meteen in, toen Boilesen niet verder kon. Zondag zal hij ook tegen ADO Den Haag weer links achterin beginnen. Hij vond het zelf aardig gaan tegen de Fransen in de Champions League, al maakt Viergever de kanttekening dat invallen niet zo gemakkelijk is. Bovendien is en blijft het wennen om regelmatig als reserve te moeten beginnen: hij was het gewend altijd alles te spelen.

Viergever zegt tegen AT5 dat de kansen echter vanzelf komen. “Nu op een lullige manier, maar ik moet er klaar voor zijn. Ik heb de knop omgezet en train keihard. Je wilt het liever afdwingen op een andere manier, maar dat is de voetballerij, het hoort erbij. Het is zuur voor Boilesen dat die tackle zo op zijn knie kwam. Het is niet leuk voor hem en niet leuk voor Ajax, want we hebben iedereen hard nodig. Nu moeten er anderen opstaan en daar ben ik er één van”, aldus Viergever.

Denk jij dat Nick Viergever een betere linksback is dan Nicolai Boilesen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Viergever begon redelijk aan dit seizoen, deed precies wat er van hem verwacht werd. Op de linksback positie acht ik hem verdedigend sterker dan boilesen dus dit zou wel eens goed uit kunnen pakken.

Het blijft sneu voor boilesen, zonder zijn blessures was ie waarschijnlijk al stukken verder in zijn ontwikkeling geweest.

28 november 2014 om 17:12

Pff dit word weer een drama, liever Riedewald op de LB positie dan deze kluns.

28 november 2014 om 21:00

Nehh Riedewal moet zich lekker richten en ontwikkelen op de cvm. Volgens mij gaat dat echt een hele grote worden op die positie.

28 november 2014 om 21:05

Daley Blind kwam ook vanaf de back positie. Beter dat Riedewald zijn minuten maakt dan dat hij moet toekijken toch. Serero zal nog wel ff de voorkeur op t middenveld krijgen voorlopig.

28 november 2014 om 21:56

Kluns denk..? Nee die overschatte porselein pop van een Boilesen was alles. Sorry hoor maar die is ook redelijk overschat. Viergever is heel degelijk. Zal nooit wereldtop worden maar voor Ajax is het een zeer bruikbare speler die op meerdere posities uit de voeten kan.

28 november 2014 om 22:10

Voor AZ is het een zeer bruikbare speler op meerdere posities. Bij Ajax moet hij het echt puur van zijn mentaliteit hebben en word hij op den duur, als hij dat niet al is, ingehaald door een Riedewald, Bazoer en een Denswil.

28 november 2014 om 23:30

Op den duur ja. Op dit moment zijn Denswil, Bazoer en Riedewald nog lang niet beter. Met je neerbuigende "voor AZ bruikbaar". Viergever maakte gewoon onderdeel uit van de minst gepasseerde defensie een paar seizoenen geleden. Hij speelde toen met Moisander en Esteban. Bovendien hield hij zich in Europa goed staande.

28 november 2014 om 23:55

Ik denk dat Bazoer nog wel beter kan worden op 6 dan Riedewald. Neemt natuurlijk niet weg dat het een talent is. Ben benieuwd wie Ajax volgend jaar als CVM opsteld.

Boilesen is al geen hoogvlieger maar Viergever is als back nog een stuk minder.

28 november 2014 om 23:55

Ik wil dat nog wel eens zien. Als ze op de training Viergever z'n handelingssnelheid omhoog weten te krijgen denk ik dat dit best een aardige verdediger kan worden. Zijn wedstrijdinstelling en beleving vind ik er goed, een strijder. Kunnen veel van onze helden nog wat van leren!

Als hij zo ballen blijft inleveren als bij de 2-1 tegen PSG dan kun je dag dag tegen het kampioenschap zeggen..

Matige voetballer..

Is Viergever nou eigenlijk een CB?

28 november 2014 om 20:31

Hij is van oorsprong een DM. Later is hij vaker CB en LB gaan spelen.

28 november 2014 om 21:01

Was 'ie doelman?

29 november 2014 om 07:31

Defensieve Middenvelder = DM. Het hoort natuurlijk gewoon CVM te zijn, Centraal Verdedigende Middenvelder en DM dan doelman idd. Maar sommige vinden het nog lastig!

En bedankt Lucas Andersen, voor je ziekenhuis ballen. Met Nick worden het echt spannende wedstrijden. Vind hem veel minder dan Boilesen.

In principe is het wel handig om viergever er bij te hebben in je selectie, kan het tijdelijke verlies van Boilesen wel opvangen.

Moeten ook weer niet te dramatisch doen, die jongen kan heus wel voetballen anders was hij niet gehaald.

28 november 2014 om 21:06

ben ik helemaal met je eens, komt bij dat Boilesen nou ook niet al een jaar fantastisch loopt te voetballen. Is na zijn blessure eerste keus, maar maakt regelmatig fouten

Verdedigend gaan we er niet op achteruit, boilesen doet ook vaak zat domme dingen of staat lucht te dekken. Aanvallend is boilesen wel beter.

Och, is een goede vervanger. Ik vind Boilesen ook beter, maar je weet van tevoren dat die toch wel een aantal wedstrijden zal missen. Hij is geen hoogvlieger, maar kan op meerdere posities spelen. Gewoon een goede dertiende of veertiende man voor de selectie.
Ik kan bijna niet wachten tot Riedewald verdedigende middenvelder wordt, het voetbal van Ajax ziet er met hem veel rustiger uit. Het zou zonde zijn om een linksback van hem te maken. Gewoon Serrero deze zomer verkopen, hoewel hij een goede stofzuiger is.

28 november 2014 om 22:47

Serero verkopen? Hij is 1 van de beteren en kan je op het hele middenveld zetten.

Ik ben totaal geen fan van viergever. Begon aardig op het middenveld met blind en klaassen, speelde zeer goed tegen zijn oude club az. Maar daarna heeft hij weinig tot niets gepresteerd. Ik denk ook dat als viergever zo doorgaat, riedewald boilesen gaat vervangen.

Na een goed begin vond ik hem steeds minder goed spelen. Tegen PSG vond ik wel dat hij boven verwachting presteerde, alleen op het einde niet en dat momentje bij de 2-1. Maar daar leert ie ook weer van.

Liever Boilesen, verdedigend vrij gelijk maar aanvallend stukken beter, en ook nog eens sneller... niet onbelangrijk dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren