Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het getuigt ook van armoede dat FC Utrecht bij Advocaat terecht komt’

Laatste update:

De kwestie is niet meer óf Dick Advocaat de opvolger zal worden van de weggestuurde Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht, zo schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. De vraag is volgens het dagblad vooral wanneer en met wie. Advocaat begint waarschijnlijk pas na het duel met FC Emmen van zondag aan zijn nieuwe klus in de Domstad.

Clubeigenaar Frans van Seumeren en directeur voetbalzaken Jordy Zuidam puzzelen naar verluidt al dagenlang de nieuwe technische staf bij elkaar. Het is nog niet duidelijk of de huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys beiden in De Galgenwaard mogen aanblijven, daar de zeventigjarige Advocaat altijd een eigen assistent meeneemt.

Valentijn Driessen begrijpt niet dat FC Utrecht in de zoektocht naar een nieuwe trainer is uitgekomen bij Advocaat. “Dick is het een beetje kwijt. Bijna al zijn laatste avonturen zijn mislukkingen geworden, dus wat dat betreft is hij niet de ideale kandidaat”, vertelde de chef voetbal van De Telegraaf maandagavond bij het televisieprogramma Natafelen met Kees van FOX Sports.

"Het getuigt ook van armoede dat FC Utrecht bij Advocaat terecht komt. Ik denk dat er best wat trainerstalent rondloopt, maar die moet je wel de kans geven. Dat hebben ze met Erik ten Hag ook gedaan”, benadrukt Driessen. “Dat is heel goed bevallen. Nu gaan ze terug naar Advocaat. Dan ben je ten einde raad, als je bij Dick Advocaat terecht komt.”

“Er lopen in de Eredivisie best goede trainers rond.” Journalist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad hoort dat FC Utrecht meer disipline wil. “De spelersgroep is wat mondig en bepalend in allerlei opzichten. Ze willen daar een strenge meester boven hebben. Van Seumeren is onder de indruk geraakt van Dick toen ze vorig jaar tegen Zenit Sint-Petersburg speelden. Hij wil graag een grote naam.”

Dick Advocaat zou een goede trainer voor FC Utrecht zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Driessen heeft hier een punt. Advocaat is in dat opzicht het meisje in de klas dat iedereen heeft gehad. Advocaat heeft echter nog altijd meer gepresteerd dan Ronald Koeman, om maar even een naam te noemen. Ik denk dat die verwende jochies bij Utrecht een strenge Dicky wel nodig hebben.

11 september 2018 om 07:35

Advocaat is ook 25 jaar langer trainer dan Koeman dat is wel een vreemde vergelijking....
Advocaat zou prima passen bij Utrecht lijkt mij. Als Advocaat zelf wil gewoon doen als Utrecht zijnde.

11 september 2018 om 07:39

Precies mijn gedachte. Zou PSV ook voor advocaat moeten zijn gegaan, die heeft meer gepresteerd dan van Bommel namelijk. Geen idee of advocaat de ideale opvolger is en ik verwacht enkel voor dit seizoen. Geeft Utrecht wel even de rust om te zoeken naar de ideale kandidaat die niet tijdens het lopende seizoen hoeft in te springen.

11 september 2018 om 07:45

Nirt alles kan je met elkaar vergelijken he... De prestaties van koeman bij Southampton en feyenoord waren fantastisch maar levert geen prijs op. En met het Nederlands elftal is de kans ook 0 dat hij een prijs gaat pakken. Dat zegt helemaal niks over de prestaties van koeman als trainer.

11 september 2018 om 07:52

Driessen heeft geen punt , hij loopt altijd iedereen af te zeiken. Alsof hij weet wat intern de beweegredenen exact zijn

je moet ook naar de situatie kijken en dat is dat de trainers die men voor langere termijn niet vrij zijn dus Niet nu te halen zijn. Dus kiest Utrecht voor een trainer van kaliber nu die het seizoen kan afmaken en met discipline kan omgaan. En bewust een coach met ervaring

De Jong was duidelijk een miskleun, nog netjes dat ze hem via een andere rol hem hebben proberen laten functioneren dat was heel menselijk. Maar is ook niet gelukt. Ontslag is nooit leuk, maar achteraf is het makkelijk praten. De assistenten zijn duidelijk niet geschikt en van de grote namen is Advocaat de enige haalbare. Dus prima wat Utrecht nu doet gezien de huidige situatie

Ik vind het juist slim als de ideale opvolger niet beschikbaar is kan je beter het seizoen met Dick afmaken en veder kijken. Dan dat je weer een coach voor 2 of 3 jaar vast legt en ook weer zo weg is. Ik vind het juist goed dat er is de tijd genomen word ipv dat je bij een Streppel of Brood ofzo uitkomt

11 september 2018 om 07:45

Met een nieuwe trainer voor de langere termijn kan je juist nu al je visie overbrengen op de groep. Met Advocaat heb je iemand voor de korte termijn. Spelers hebben dan in een jaar tijd te maken met 3 verschillende trainers die ieder hun eigen visie hebben.

11 september 2018 om 07:56

ach dat lange en korte termijn gedoe is ook mode om over te hebben

hoeveel spelersmuaties heb je wel niet in 3 jaar, dus velen van hen zien een coach toch maar een deel vd tijd dat ze bij hun club zitten

en hoe vaak hoor je niet dat een trainer na 2 jaar vervangen moet worden omdat zijn zienswijze of werkwijze of grip op de selectie is uitgewerkt.

En als je er 1 aan stelt die niet functioneert moet je hem ook weer ontslaan en zit je vast aan een langdurig contract en afkoopbedrag

11 september 2018 om 08:16

Een coach is toch wel stukken belangrijker dan de spelers om je heen. De coach bepaalt de regels om het elftal heen, trainingswijze, trainingsintensiteit, spelopvatting, etc etc.

11 september 2018 om 07:54

precies, het zou oliedom zijn om lichtgewichten als Pastoor, Streppel, Jonker of Brood neer te zetten alleen maar omdat die vrij zijn.

De Boer en Bosz willen niet. Rutten zit vast aan contract en de trainers die ze vorige jaar wilden halen liggen ook vast en koop je niet na paar wedstrijden in begin van het seizoen weg.

Dick kan een prima korte termijn oplossing zijn, maar er zal toch alvast nagedacht moeten gaan worden (en evt contact gelegd moeten worden) over de trainer voor komend seizoen. Dick heeft niet meer het eeuwige voetballeven.

Achja het is valentijn driesen. Deze man is nooit over iets positief, zoekt altijd naar het negatieve. Hij heeft 1 gave, van iets positiefs toch negatief kunnen maken.

Het is wel heel erg korte termijn denkend. Advovaat heb je voor een jaartje overleven maar je schiet er verder niks mee op. Je zou inderdaad toch eerder een Ten Hag scenario verwachten.

11 september 2018 om 09:09

Bij deze reactie kan ik mij alleen maar aansluiten. Het is natuurlijk vreemd om een trainer met de statuur van Advocaat als 'armoedig' af te doen. De beste man heeft in de laatste 4 jaar bij minimaal 6 verschillende clubs/landen zijn geld binnen geharkt en zal bij FC Utrecht ook niet bepaald van een uitkering gaan leven. Ik denk dat Utrecht er geen goed aan doet om Dick aan te stellen aangezien zijn prestaties afgelopen jaar bij Sparta ook niet om over naar huis te schrijven waren. We gaan het zien.

Armoede zou ik het niet willen noemen, eerder een gebrek aan creativiteit. Advocaat is normaliter natuurlijk een meer dan prima trainer voor een club als Utrecht. Ze hebben een prima groep waarmee ze zo maar 4e of 5e zouden kunnen worden.

11 september 2018 om 09:13

Denk je niet dat de plaatsen die jij noemt te hoog gegrepen zijn met de aanwezigheid van clubs als Ajax, Psv, Feyenoord, AZ en Vitesse? Wat mij betreft is dat de top 5 voor aankomend jaar. Ik ben van mening dat FC Utrecht aanzienlijk kwaliteit tekort komt om daadwerkelijk met deze ploegen te strijden. Met het vertrek van zowel Labyad als Ayoub is er behoorlijk wat kwaliteit ingeleverd. Met de komst van Gustafson (een afdanker van Feyenoord) kun je denk ik niet spreken van een waardige vervanger van Labyad en ditzelfde geldt voor van Overeem die ook bij AZ vertrokken is omdat het toch niet zo goed liep.

11 september 2018 om 16:45

Gustafson en van Overeem zijn prima spelers, hebben wedstrijd ritme nodig om er weer in te komen. Was labyad ook geen afdankertje en al afgeserveert door half Nederland? Ook met Bahebeck in de spits nu en Bergström achterin staat er een prima selectie. Vind Vitesse niet heel veel beter en ook Feyenoord laat het nog niet echt zien. Persoonlijk acht ik AZ als nummer 3 ipv Feyenoord

Driessen denkt het weer beter te weten hoor. Om moe van te worden die man.
Advocaat lijkt me juist de ideale man om voor de groep te zetten. De groep is redelijk mondig en bepalend en het is dan juist goed om een ervaren coach neer te zetten die behoorlijk streng kan zijn. Zet je een jonge onervaren coach neer dan krijg je weer dezelfde situatie als met JP de Jong.

Ik vind het juist slim. Zo 5 wedstrijden in het nieuwe seizoen ga je geen trainer bij een andere club kunnen losweken. Advocaat om dit seizoen te overbruggen om in de zomer je gedroomde kandidaat aan te stellen. Blijkbaar zijn er geen andere clubloze trainers die willen of aan het profiel voldoen.

Dick wordt niet gehaald voor de lange termijn maar puur voor dit seizoen. Dat het Sparta avontuur een mislukkig is geworden lag niet aan Advocaat maar simpelweg aan het feit dat de kwaliteit bij Sparta niet op Eredivisie niveau was. (Nederlands elftal zelfde verhaal??). Het de kans geven van een trainer is met Jean Paul de Jong ook niet goed gegaan, met het halen van Advocaat komt er nu iemand voor de groep te staan met gezag en uitstraling. Kan niks anders zeggen dan dat mij dit een prima oplossing lijkt voor dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren