Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het geeft een boost dat we het Ajax zo moeilijk hebben kunnen maken'

Laatste update:

AZ kwam zaterdagavond op een 2-0 voorsprong tegen Ajax, maar slaagde er niet in om de Johan Cruijff Schaal binnen te halen. De Alkmaarders gingen in de verlenging met 2-3 onderuit, maar desondanks heeft Nick Viergever een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. De aanvoerder, die vrijdag nog zijn contract bij AZ verlengde, kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.

/

Algemeen directeur Toon Gerbrands zei dat AZ voor een plek bij de eerste vijf wilde gaan, maar zo hoog wil Viergever de lat niet leggen. "Maar het heeft ons sowieso een hele boost gegeven dat we het Ajax zo moeilijk kunnen maken", zegt de verdediger op de website van AZ. "Dat is een ploeg die al een aantal jaar met dezelfde jongens speelt. En dan waren de omstandigheden ook nog eens heel zwaar. Het waren 120 minuten in tropische temperaturen. Ondanks dat we verloren hebben, gaan we met een positief gevoel aan de competitie beginnen."

AZ, dat vorig seizoen nog tiende werd in de Eredivisie, begint het nieuwe voetbaljaar met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Een week later krijgt de ploeg van Gertjan Verbeek al kans op sportieve revanche tegen Ajax, dat in de tweede speelronde op bezoek moet bij AZ.

AZ heeft mij in de strijd om de Johan Cruijff Schaal positief verrast

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

haha inderdaad, bij az toch de belangrijke spelers weg en bij ajax, zowat alleen maar spelers bij :P

28 juli 2013 om 12:39

Altidore en Maher zijn weg. Maar het zorgenkindje : de verdediging is echt verstrekt! Spelers als Wuytens , Gouweleeuw en Gudelj brengen meer rust in verdedigend opzicht. Johansson moet in staat zijn om Altidore te vergeten aangezien Altidore meer een momenten voetballer is en Johansson een teamplayer.

Wie wel gemist wordt is Maher natuurlijk. Je levert een hoop creativiteit in. Maar als je zoals AZ gisteren speelt vanuit een gesloten verdediging en loerend op de counter dan kan het gemis van Maher verbloemd worden. Tegen de kleintjes kan dat gemis AZ wel weer gaan opbreken.

28 juli 2013 om 13:23

Het heeft ook een beetje met instelling te maken. Iedereen verwachte dat Ajax over AZ heen zou lopen en dat hadden de spelers waarschijnlijk ook in gedachten dat het zo zou gaan en gingen dus vanaf het begin al op halve kracht spelen.

In de persoonlijke duels zag je dat AZ, met name Gudelj en Gouweleeuw, er veel voller ingingen. Pas toen Ajax 2 - 0 achterstond ging de tempo er echt in en toen zag je AZ duidelijk veel minder in staat zijn om mee te pikken.

Aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen dat Ajax hun krachten beter hebben ingedeelt. Aan het einde zag je dat bij AZ de spelers er veel meer doorheen zaten.

28 juli 2013 om 14:19

@scrump

Dat geloof je toch zelf niet dat ajax die al 5x achter elkaar niet wisten winnen van AZ Dacht dat het een walk over zou worden. Ajax weet dondersgoed dat AZ ze het altijd moeilijk maakt.

Bij de 2-0 deed ajax nog niet behalve een vrije trap krijgen die Gouweleeuw heel dom in eigen doel kopt. De 2-2 was weer een persoonlijke fout. Daarvoor deed AZ wat ze altijd doen gen sterkere ploegen afwachten en counteren.

28 juli 2013 om 14:42

@scrumpti0uz

"aan de andere kant zou je ook kunnen zeggen dat Ajax hun krachten beter hebben ingedeelt. Aan het einde zag je dat bij AZ de spelers er veel meer doorheen zaten"

Juist ja, daarom vroeg van Rijn ook of hij naar de kant mocht

28 juli 2013 om 16:33

Iedereen verwachtte dat Ajax over AZ heen zou lopen? Volgens mij waren de afgelopen ontmoetingen meestal in voordeel van de Alkmaarders??

Volg jij het voetbal wel? AZ heeft enorm versterkt t.o.v. vorig seizoen. Als je niks weet over AZ ga dan niet zo'n onzin neerkalken.

28 juli 2013 om 17:44

Haha waarom allemaal zo gefrustreerd jongens. Mag je geen eigen meningen meer hebben op een forum?

@jonhies, ik meen me nog een overwinning te herinneren van Ajax op AZ van begin dit jaar in maart.. Dat zijn dus 2 overwinningen op rij nu wat een heel ander verhaal is dan de 5x achter elkaar geen winst.

@badhabbit, bij Ricardo dachten ze dat hij een blessure had opgelopen en moest dus uit voorzorg naar de kant.

@toldos, waar baseer jij trouwens op dat het zich enorm versterkt heeft als zowel Maher als Altidore weg zijn? Heb jij uberhaupt de titel van dit artikel gelezen? Als je algemeen directeur zoiets zegt wat geeft het dan aan van hoe hij verwacht had dat het zou lopen?

Zwakke wedstrijd van Ajax en ze laten (alweer) zien dat met snel counter voetbal je ajax op de rug kan leggen. Helaas heeft AZ het niet vol kunnen houden.

28 juli 2013 om 12:44

Het is dat die eigen goal viel amders had Ajax nooit meer gewonnen. Volledig terecht overwinning van Ajax qua veldspel, alleen hadden we Ajax wel bijna op de knieen. Eeuwig zonde, was voor ons een mooie prijs geweest.

28 juli 2013 om 12:49

Als az niet twee keer gelukkig scoorde was het 2-0. Met je als. Dat is jomanda's werk.

28 juli 2013 om 12:56

Als als als... Helaas als bestaat niet.

28 juli 2013 om 12:56

Als ik vanochtend geen broek had aangetrokken, liep ik nu nog in mijn boxer rond...

Als telt niet in voetbal. Voor iemand met zo'n vol balkje, heb je hier wel een erg subjectieve opmerking. Al kan ik je teleurstelling wel begrijpen als je 2-0 voor hebt gestaan.

28 juli 2013 om 13:02

Welke wedstrijd heb jij gekeken? Het was juist Ajax dat gelukkig aan zijn goals kwam: eigen goal, keepersfout, en een vrije trap.
Ajax had veelal de bal maar bracht niet veel, AZ was gevaarlijker wat bleek in de omschakeling.

28 juli 2013 om 13:14

Natuurlijk mag je het over "als" hebben. dat doen analitici toch ook? Hoe moet je anders dingen analyseren? "als' wordt door iedereen gebruikt. ook door Ajacieden! Meestal gaat dat over beslissingen van scheidsrechters. (meestal ook terecht, maar wordt wel gebruikt). Laat hem dat dan ook doen. Dat zwengelt toch lekker een discussie op gang!

Azalkmaar heeft gewoon gelijk.. Ajax was beter, zeker in het veldspel. maar je zag ook dat Ajax aardig de weg kwijt was na de 1-0. Het is dat de eigen goal (2-1) redelijk snel na de 2-0 kwam. Dat gaf Ajax wat meer moed. Ajax had het meeste recht op de overwinning in mijn ogen. Maar Az had zeker wel voor een stunt kunnen zorgen. Zeker "als" de eigen goal niet was gemaakt.

28 juli 2013 om 13:32

@pinkelman

De goals van AZ vielen ook na individuele fouten van een Ajax speler waarna AZ kon counteren terwijl iedereen uit positie stond. Ajax heeft veel meer doelkansen gehad dan AZ, dus praat geen onzin. Schoten op doel was 10-6 voor Ajax, balbezit was 65% tegen 35% en AZ maakte 15 overtredingen, Ajax maar 6. Duidelijk toch?

28 juli 2013 om 13:52

Jij haalt statistieken erbij, 10 schoten op doel betekenen niet gevaarlijke kansen.

AZ had gevaarlijke mogelijk heden na de counter en ajax had moeite na de 1 - 0.

28 juli 2013 om 16:36

Gelukkig scoorde AZ, haha AZ speelde het fantastisch uit 1e doelpunt en tevens het 2e doelpunt van de Alkmaarders werd Ajax compleet weggetikt. Beide doelpunten van Ajax kant waren persoonlijke fouten van AZ kant. Derde doelpunt werd geschenkt door de schieds!

28 juli 2013 om 12:46

Hoezo zwak Ajax? AZ geeft (0-2) voorsprong uit handen, dat is dan een goeie dienste aan Ajax kant dat ze weten terug te knokken (plus) JC Schaal binnen weten te slepen.

28 juli 2013 om 14:50

Daar ben ik het mee eens, het meest positieve aan de wedstrijd vond ik dat Ajax zich zo veerkrachtig toonde na de achterstand, in plaats van de koppies te laten hangen.

29 juli 2013 om 02:15

Gek he als je een paar minuten na de 2-0 alweer op 2-1 staat door een eigen doelpunt... dan zou ieder normaal msns er weer in geloven. Vind dit amper veerkracht

28 juli 2013 om 13:51

Ik weet niet waarom mensen de reactie vcan Fcgtom disliken... Maar hij heeft 100 gelijk. Ajax kan in elke wedstrijd door elke club er uitgecountert worden. Voorgaande jaren is dit (te vaak) tegen kleine, middelmatige en grote tegenstanders gebeurt. Iets waar ik me als ajacied zijn mateloos aan erger. Aan de andere kant Ajax creeërde toch veel goeie mogelijkheden, als die vaker/eerder worden afgemaakt dan zal het hele spelbeeld veranderen!

28 juli 2013 om 13:55

Vele mensen kunnen er niet tegen als er kritiek word gegeven, of een kritische mening word gedeeld op dit forum over 'hun club'.
Het gene dat dit meestal ajaxcieden zijn is gewoon omdat er meer ajaxcieden dan bijvoorbeeld PSV supporters op het forum zitten. Dit is bij elke club waarschijnlijk wel zo

De verschillen zijn ook komend seizoen niet zo groot. Dat zag je gisteren wel weer. Ajax in eigen huis met een nagenoeg in tact gebleven selectie. Het had ook zomaar 0-2 kunnen blijven. Uit bij AZ zal er ook niet zomaar gewonnen gaan worden...

28 juli 2013 om 13:42

Uit bij AZ zal het naar mijn mening juist wel makkelijker gaan als thuis, aangezien AZ in eigen huis toch iets meer vooruit wil voetballen. Zo krijg je dus een opener wedstrijdbeeld en zal het Ajax in de kaart gaan spelen. Zo ging het afgelopen jaren dan althans.

28 juli 2013 om 15:02

Laten we het hopen. Ze speelde gisteren erg realistisch. Zeer compact en gevaarijk op de counter... Over het hele seizoen gezien zal het iig weer erg spannend worden zonder ploeg die er echt uitspringt denk ik...

AZ zal het thuis lastiger krijgen tegen Ajax. Dan gaan we zien of ze met deze formatie ook het spel kunnen maken. Viergever zelf speelde een puike pot op links en heeft nu al laten zien een klasse beter te zijn dan Blind en Pieters. Dat wordt een eenvoudige keuze voor Louis in Brazilië.

28 juli 2013 om 12:46

Want? Wat heb jii viergever voor bijzonders zien doen? Buiten dat, Ajax moest wennen aan het anti voetbal. Het is altijd lastig als je zelf wilt voetballen en de ander alleen maar is gekomen om enig voetbal te voorkomen. De scherpte ontbrak nog wat maar genoeg aanleiding voor een goed seizoen.

28 juli 2013 om 13:05

Daar krijg je dan veel problemen mee dit seizoen, aangezien meerdere clubs dat gaan doen.

28 juli 2013 om 14:15

Je kan van Verbeek toch niet verwachten dat hij met een voor de helft vernieuwde selectie, in een club met een begroting die een kwart is van die van Ajax, in een uitwedstrijd, tegen een ingespeelde ploeg, vol op de aanval gaat spelen, om het Ajaxpubliek te amuseren?

28 juli 2013 om 13:02

Viergever was veruit de zwakste schakel achterin bij Az, is veels te traag .

28 juli 2013 om 13:28

Hij moet verdedigend nog een beetje wennen maar was aanvallend heel sterk. Een eitje om Blind uit Oranje te spelen, als je die weer zag schutteren.

28 juli 2013 om 14:45

Viergever werd door Bojan als een kleine jongen aan de kant gezet,ook A junior Andersen had totaal geen problemen met Viergever.

28 juli 2013 om 16:39

Blind is lachtwekkend! voor Ajax onwaardig punt.

AZ is al jaren voor Ajax een moeilijk ploeg om tegen te voetballen.

28 juli 2013 om 13:05

Klopt, omdat ze massaal verdedigen en gokken op een paar snelle counters. Ajax is dan afhankelijk van de kansen die ze in de eerste helft krijgen. Als ze die missen, dan krijgen ze het moeilijk in de tweede helft. Echter gaat er wel eentje in, dan heb je de wedstrijd meteen verloren en loopt Ajax over je heen.

Zo gaat het overigens bijna altijd in de Arena. Alleen in de CL zie je tegenstanders die proberen de wedstrijd te winnen. In de eredivisie trekt iedereen zich massaal terug om te gokken op de counter. Zelden is een ploeg daarin succesvol, alleen AZ lukte het verleden jaar wel.


28 juli 2013 om 15:10

Ajax blijft zo afhankelijk als je met Eriksen blijft spelen. Inderdaad hij doet bijna niks fout. Maar wat doet hij goed?
Hij speelt 1 tempo, geen enkele verrassing, altijd achteruit (als het geen free kick is), loopt over het hele veld uit positie.
Wordt er een aanval opgezet zonder hem, is het praktisch altijd zeer doelgericht en gevaarlijk.
Eriksen heeft de sleutel in handen. Of is het de Boer?
Een beetje meer risico (lef/bluf) in zijn spel, zal wonderen doen!
Trouwens het oogt alsof hij helemaal geen zin heeft om te ballen. Mag hij ook wel wat aan doen, die uitstraling

28 juli 2013 om 15:27

Valt wel mee, met zijn twee assists was hij toch wederom een van de betere bij Ajax.

28 juli 2013 om 16:17

De lat mag gerust iets hoger hoor!
De eerste is sowieso een lucky one en bij de 2e heeft hij het geluk dat Siem aan de trekker staat.
En dat vindt Bayer niet goed genoeg. Als hij zo doorgaat, komt hij helemaal niet "hogerop".
Natuurlijk kan Eriksen voetballen, maar er ontbreekt teveel aan zijn spel. Er lijkt geen passie (meer) te zijn. En dat was niet alleen gisteren zo.

28 juli 2013 om 16:41

Speedy? AZ massaal verdedigen? Er is een ploeg in Nederland die tegen Ajax durft aan te vallen en dat is de club uit Alkmaar. In de Beker vorig jaar en tevens deze wedstrijd is 1e helft (wat logisch is me compleet nieuwe verdediging) speelde op de counter.

Het is gewoon heel knap dat ze het ons opnieuw lastig hebben kunnen maken. AZ ligt ons gewoon niet. Het is niet de mooiste tactiek maar als je het Ajax daar moeilijk mee kunt maken is het goed.

AZ mag zich richten op de EL loting Ik bedoel, ze hebben mij in iedergeval overtuigd dat ze er klaar voor zijn om de groep-fasses van de EL te bereiken.

On: Vond wel mooi dat Verbeek stond te klappen maar hij wist natuurlijk ook dat camera's gericht waren op hem.

We hebben de 1e prijs van het seizoen binnen en Ajax moet nu laten zien dat de winnaar van JC schaal ook gewoon de titel kan pakken!

Ministry of silly walks...
Aan die foto te zien dan.

Met dit materiaal moet AZ gewoon boven Twente eindigen. Ik vind AZ beter dan Twente. Zo zie je maar weer dat je met de juiste opvattingen de gedoodverfde favoriet behoorlijk lastig kunt maken. Al moet ik daar gelijk ook bij zeggen dat niet geheel aanvallend was maar gezien de tegenstander, in dit geval Ajax dus, wel logisch. Ajax is toch de kampioen en groeiende en groeiende.

Ook stond die nieuwe spits van AZ redelijk goed opgesteld elke keer, dat is toch een kwaliteit wat je moet hebben als spits.

Dat Viergever nu als back staat is alleen maar goed nieuws. Eentje die zowel in het centrum als op de backpositie uit de voeten kan. Zo is dat bij Ajax en Feyenoord ook het geval met multifunctionele spelers en dat is erg goed om er bij te hebben zo'n eentje al voert de één het wat beter uit dan de andere die verschillende posities maar toch...

28 juli 2013 om 13:02

@ciaorobert

Dat kan je op basis van gisteren helemaal niet stellen. Met zijn alle voor de eigen goal gaan liggen en gokken op een paar snelle counters kan alleen maar als je tegenstander het spel maakt.

Tegen de andere ploegen, zoals FC Twente, zal AZ veel meer zelf het spel moeten maken en dan heb je meteen een hele andere wedstrijd. Dan wordt van een linksback ook veel meer aanvallend gevraagd dan alleen het afstoppen van de tegenstander.

28 juli 2013 om 13:18

Klopt, maar Verbeek kennende zal hij zijn spelers tegen een NAC en Roda 'gewoon' de aanval zoeken. Gezien de spelers van AZ gaat dat helemaal goed komen met zelf het spel maken.

28 juli 2013 om 13:34

Dat denk ik ook en dan ga je hetzelfde zien als vorig seizoen, dan komen spelers als Berens te kort en ga je Maher missen. AZ vind ik niet sterk in zelf het spel maken, er vallen dan behoorlijk gaten. Dat kon je gisteren na de 3-2 ook duidelijk zien, Ajax kwam er meteen een paar keer door.

28 juli 2013 om 14:30

AZ had vandaag bewust een wat verdedigend ingesteld, fysiek sterk middenveld met Gudelj, Elm en Henriksen. Kwestie van tactiek. Ajax-uit is de zwaarste wedstrijd van het seizoen. Tegen andere clubs zal Verbeek zeker kiezen voor een wat meer aanvallend ingesteld middenveld met bv Overtoom en Martens. Zeker thuis speelt AZ altijd dominant voetbal.

28 juli 2013 om 16:47

Speedy moet zich richten op zijn eigen club... Want over AZ weet hij helemaal niks. AZ gaat altijd uit van eigen spel en kracht, speelt bijna altijd aanvallend.
De laatste jaren was AZ beter in Amsterdam en vaak beter in Alkmaar maar stonden ze vaak met lege handen of een gelijk spel. Dat is vorig seizoen op een ander manier aangepakt om een keer resultaat te krijgen tegen Ajax.

Gister liet AZ Ajax komen en speelde de 1e helft op de counter (wat logisch is met een compleet nieuwe verdediging!) 2e helft bepaalde AZ de tempo en waren de bovenliggende partij.

Mooi dat AZ nog steeds door sommige worden onderschat, kunnen ze alleen maar meer verrassen.

28 juli 2013 om 18:19

@toldos

En beste Toldos, over welke wedstrijd hebben we het hier? Inderdaad, Ajax-az. En AZ de bovenliggende partij? Weet niet wat je gerookt hebt, maar Ajax had 65 procent balbezit en 40 procent meer on-target en ook nog eens 40 procent meer off-target pogingen. Het enige waar AZ meer van had, was het aantal overtredingen.

En AZ wordt niet onderschat door mij maar juist op haar waarde geschat, een lastige counter ploeg die moeite heeft als ze zelf het spel moeten maken. Je werd niet voor niets verleden jaar tiende. AZ staat ook niet beter, AZ graaft zich in rond de eigen zestien met een dubbele verdedigingslijn, zoals we al jaren in de Arena zien wanneer AZ op bezoek komt. En dan proberen met counters er af en toe uit te komen. Dat voetbal is gisteren gelukkig afgestraft.

Ze weten daar bij Az toch ook wel dat Ajax het seizoen zowat altijd sneu begint. Na de winterstop begint Ajax pas te draaien.dat is al jaren zo.

28 juli 2013 om 13:38

Dat komt omdat bij Ajax ieder jaar de sleutelspelers vertrekken. Nu dat (nog) niet is gebeurd en Ajax zich ook nog versterkt heeft mag je natuurlijk verwachten dat ze er gelijk staan.

Respect voor Az.. Weer zijn sterkhouders verdwenen en weer hebben ze een leuk team! Dit team kan makkelijk tussen plaats 3-6 eindigen. Zeker met de snelle Beerends zijn ze over de vleugels levensgevaarlijk! Kwamen prima door met slimme steekpasjes bij de laatste lijn bij Ajax. Blind had een zware avond. OT : Vond Vermeer weer zwak bij een aantal acties..

28 juli 2013 om 13:13

@blackpool

Vermeer was helemaal niet zwak, had zelfs een prima redding op het schot van Overtoom om het einde. De tegengoals vielen uit counters waarbij AZ een overtal situatie creeerde, daar kon Vermeer niets aan doen.

Over de vleugels was AZ alleen gevaarlijk in de omschakeling, dan kan Beerens profiteren van het feit dat Blind uit positie is en niet al te snel is. Echter, dat kan alleen wanneer de tegenstander het spel wil maken. Andere ploegen laten AZ gewoon het spel maken en dan zullen ze het zwaar krijgen. Dat was verleden jaar al duidelijk te zien.

28 juli 2013 om 13:28

@speedyafc
Az speelde gisteren inderdaad op de counter maar ik verbaas mij erover dat de aanhangers van Ajax vinden dat Ajax gisteren heel aanvallend heeft gespeeld, want dat is helemaal niet het geval. Ajax heeft veel meer balbezit gehad maar heeft daar niet heel veel mee gedaan en de bal voornamelijk tergend langzaam rond lopen spelen. Dat blijkt ook wel uit de kansen die Ajax zelf heeft gecreëerd want die waren op de vingers van een hand te tellen en dan mag je nog een paar vingers missen ook.

Ajax was dus inderdaad de betere ploeg maar zo geweldig als veel supporters het vonden was het bij lange na niet, en het was zeker niet dominant.

28 juli 2013 om 13:36

Vermeer had weer een terugspeelbal die hij zomaar weer in de voeten van de tegenstander schoot. Dit heeft hij wel vaker (utrecht uit 2x en Heracles uit 1x). Bij de eerste goal komt hij zij doel uit (maar ziet dan dat hij het niet haalt) en van er liep nog een verdediger bij. Niet nodig dus om uit te lopen...bij Heracles thuis liep hij wel door wat een rode kaart opleverde. Hopelijk heeft hij dus geleerd. Op de lijn is hij wel een goede keeper maar als hij uit moet komen bij voorzetten of bij diepe ballen is het twijfelachtig..

28 juli 2013 om 13:37

Ajax had tien schoten on-target waarvan er drie ingingen. Dat zijn heel behoorlijke cijfers. Gecombineerd met 65 procent balbezit behoorlijk dominant dus. AZ had er maar zes schoten on-target, waarvan er twee ingingen.

28 juli 2013 om 13:54

@speedyafc
Ik moet eerlijk gezegd altijd een beetje lachen om zulke statistieken want die zeggen namelijk meestal niet zo heel veel. Bij die schoten on-target waar jij het over hebt zit bijvoorbeeld ook dat schot van Bojan met links die Esteban rustig op kon rapen en dat balbezit van 65 procent zegt al helemaal niets want het overgrote deel daarvan heeft Ajax de bal heel rustig rond lopen spelen rond de middenlijn.

Nogmaals, Ajax is de terechte winnaar en was de betere ploeg maar ze hebben gisteren absoluut geen dominant voetbal gespeeld.

28 juli 2013 om 14:11

@hainrich

Als je tien keer on-target kan schieten, betekend dat je minimaal tien keer in schietpositie in of rond de zestien van de tegenstander bent gekomen. Dergelijke cijfers tegen een ploeg die zich massaal ingroef voor het eigen doel zijn best dominant te noemen.

En ja, in die cijfers zit ook een slap schot, echter hij stond wel degelijk in een vrije schietpositie, dus had hem ook strak in de kruising kunnen schieten. Al faalt de afwerking, de kans is wel gecreeerd.

28 juli 2013 om 14:29

@speedyafc
Ik zal je je zin geven, Ajax heeft gisteren geweldig gedomineerd. Sterker nog, ik heb zelden een ploeg zo dominant zien voetballen als Ajax gisteren. Ik hoop voor je dat ze dit niveau vast kunnen houden dat zie ik ze zeker ook hoge ogen gaan gooien in de Champions League.

28 juli 2013 om 14:56

Dan zijn we het helemaal met elkaar eens. Ik verwacht ook, mits Eriksen blijft, dat we dit jaar een goede kans hebben de groepsfase te overleven. Moet de loting wel een beetje meezitten natuurlijk.

29 juli 2013 om 05:30

Tegen real hadden ze ook 65 procent bal bezit maar verloren toen met 4 tegen 1 balbezit houden is de spel van ajax maar dit jaar krijgt ajax een mooi elftal met mooi voetbal al vind ik dat ze 1 positie dringend moeten versterken door vermeer te vervangen

Als je als Ajax geen mutaties hoeft te doen en er zelfs versterkingen bij zijn gekomen tegen een compleet nieuw AZ dat met een geheel ander verdediging, middenveld en aanval speelde dan gaan de complimenten voor mij naar Az.
Temeer omdat Ajax weer terug in de wedstrijd kwam door pech van AZ, het was immers een eigen doelpunt en een keepersfout. Goals die nog niet eens ontstonden uit druk van Ajax.
Kortom met straks weer een fitte dirigent als Martens bij AZ en spelers die op elkaar zijn ingespeeld zou de club wellicht best wel eens mee kunnen strijden om de prijzen want veel minder is het allemaal niet.

28 juli 2013 om 13:15

@pinkelman

De goals van AZ ontstaan uit snelle counters. Die counters volgen ook uit een individuele fout van een Ajax speler waardoor AZ in balbezit komt en doordat een aantal spelers uit positie staat in de omschakeling (lees Blind). Zonder fouten zal er bijna niet gescoord worden.

28 juli 2013 om 13:35

Dat klopt maar de eerste 2 goals van Ajax waren gewoon kadootjes, bij AZ ging er tenminste nog een knappe uitbraak aan vooraf. Ajax heeft gewoon weinig laten zien gisteren met een ingespeeld team. Dat kan in Nederland vaak nog wel ongestraft maar als ze ooit weer naam willen maken in Europa...

28 juli 2013 om 13:39

@david Loggie

Nou, bij de tweede goal van AZ werd Blind gevloerd en had AZ direct een overtal situatie omdat er geen linksback meer was.

In Europa zie je een compleet ander spel. In de CL wil de tegenstander winnen van Ajax en proberen dan ook hun spel te spelen. Dan zie je dat Ajax met de creativiteit en het positiespel erg aardig uit de bus kan komen.

29 juli 2013 om 05:36

Dat laat alleen zien dat ajax proffesioneel een stap verder is door slecht te spelen nog steeds weten te winnen en dat is grootste verschil met ajax en andere clubs in nederland. Dat is niet beeldig maar dat telt ook als kwaliteit

Op basis van de wedstrijd van gisteren is een top5 plek wel haalbaar, maar dat is alleen op basis van de wedstrijd van gisteren. Het is natuurlijk de vraag of ze dit ook een seizoen lang kunnen volhouden en de selectie breed genoeg is.

Het beeld was zo vertekenend vergeleken de uitslag.
Als Blind, Fischer en Sigthorson gewoon de 100 procent mogelijkheden hadden benut was het sowieso 8-2 geweest voor Ajax.
Man man wat hebben die lopen schutteren voor de goal.

28 juli 2013 om 14:33

Tsja maar dan mag AZ zijn kansen natuurlijk niet benutten, anders is het weer 8-8.

Dus schijnbaar heeft Ajax inmiddels al zoveel respect bij AZ afgedwongen dat ze al blij zijn dat ze het Ajax moeilijk hebben weten te maken.

Goed om te weten, een overwinning op zich al dit...

28 juli 2013 om 14:35

De club werkt met een begroting die vier keer zo hoog is als die van AZ. Dan is een 2-2 eindstand na 90 minuten toch zeker niet verkeerd.

AZ heeft zich kranig geweerd tegen Ajax. Ze hebben de supercup zeker niet cadeau gedaan. De spelers van Ajax waren aan het eind ook helemaal kapot, zoals door de commentator van SBS ook werd opgemerkt.

Az doet het prima. Na het debacle van de suikeroom is het knap hoe de club zich staande houd en langzaam weer richting top klimt..

28 juli 2013 om 14:34

Gast reageer gewoon normaal, of wil je je laatste punten ook graag kwijt raken en volledig geband worden? Wie roepen er allemaal dat het geweldig is? Of hoor je misschien zelf stemmen? Ajax was op momenten goed en op momenten slecht, tijdens de slechte momenten profiteerde Az optomaal en legde het Ajax zwaktes bloot, niets meer niets minder.

28 juli 2013 om 16:57

Jochie For Sale reageer jij ff normaal. AZ doet prima werk en heeft Ajax teruggedrongen in de 2e helft en waren de bovenliggende partij, AZ liet toe dat Ajax aanviel in de 1e helft.
Hoe jij lult ....wat krom is kan je niet recht praten

28 juli 2013 om 18:26

Hddebaatje heeft zijn reactie aangepast. Nu komt mijn reactie wat vreemd over, jammer dat je niet verder kijkt dan je neus lang is en stoere taal gaat bezigen. Een jochie, hoe graag ik soms ook zou willen, ben ik allang niet meer.

28 juli 2013 om 15:16

Frustraties zoals die van hiddebaatje zijn puur genot. Daar doe je het als Ajacied voor.

28 juli 2013 om 15:23

Tsja, op zich heb je gelijk. Aan de andere kant lijkt me ook wel eens prettig gewoon de credits te krijgen die je verdient. Maar goed, dat is een onmogelijke gedachte lijkt wel.

28 juli 2013 om 15:29

Ajax zal in Nederland nooit de credits krijgen die ze verdienen. Geeft niet, dat is het lot van de club. Alle prestaties van de club hangen van geluk aan elkaar, een veel gebruikt stokpaardje. Het heeft wel wat, die kift.

Ik vind het knap hoe Az zich manifisteerde, erg verdedigend maar volkomen logisch gezien het veldpel van Ajax. Verwacht dat Az wel weer gaat aanhaken in de (sub)top dit seizoen. Wat betreft Ajax, pff erg wisselvallig. Ik heb momenten genoten van ongelofelijke combinaties maar ook weer met het zweet in mn naad gezeten tijdens omschakel momenten. Helaas is en blijft Ajax toch kwetsbaar op dat soort momenten. Ik vond Blind verschrikkelijk slecht spelen en vind ook dat de goal van Az aan hem te wijten is. Veel mensen, inclusief in mijn omgeving, zagen een overtreding op Blind, ik zag echter een Blind die als een wijf het duel aanging en daardoor zorgde voor een gatenkaas. Maar goed, 1 wedstrijd kan je de vorm nog missen, op naar vrijdag en de eerste driepunter van het seizoen!

Gelijkwaardige teams gister. AZ had nog wel n pingel verdiend (overtoom gevloerd terwijl hij doorbrak). AZ laat zien hoe je tegen Ajax moet spelen. Laat A maar breien.

Het viel me tegen hoe Ajax speelde

Ajax kan in elke wedstrijd door elke club er uitgecountert worden. Voorgaande jaren is dit (te vaak) tegen kleine, middelmatige en grote tegenstanders gebeurt. Iets waar ik me als ajacied zijn mateloos aan erger. Aan de andere kant Ajax creeërde toch veel goeie mogelijkheden, als die vaker/eerder worden afgemaakt dan zal het hele spelbeeld veranderen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren