Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het doel is om de play-offs om Europees voetbal te winnen’

Laatste update:

Danny Buijs werd vrijdag gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Groningen. De pas 35-jarige voormalig prof komt na het seizoen over van Kozakken Boys en wordt de opvolger van Ernest Faber. Hij krijgt de ervaren Hennie Spijkerman aan zijn zijde als assistent. Buijs heeft een ambitieuze doelstelling voor ogen: hij wil zich met Groningen plaatsen voor Europees voetbal.

Zijn leven gaat er heel anders uitzien, vertelt Buijs aan de NOS. "Alles gaat veranderen. Ik werk nu met een parttime staf, sommigen zijn zelfs vrijwilliger, en we trainen drie keer per week. Dat gaat bij Groningen naar drie keer per dag, bij wijze van spreken", blikt hij alvast vooruit. "Ik krijg een karrenvracht mensen om me heen, professionals met specifieke kwaliteiten. En de aandacht is natuurlijk veel groter."

Gearriveerd in Groningen: de nieuwe trainer Danny Buijs! #fcgroningen #eredivisie #buijs

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Buijs weet nog niet hoe hij met Groningen wil spelen. De voormalig middenvelder, in zijn loopbaan onder meer actief voor De Trots van het Noorden en voor Feyenoord, wil zijn ideeën niet ten koste van alles doordrijven: het gaat er volgens Buijs om welke spelers hij tot zijn beschikking heeft. "Doel is om mee te spelen voor de play-offs. En die dan ook te winnen, zodat je je plaatst voor Europees voetbal. Voor eigen publiek moet je uitstralen dat je moeilijk te verslaan bent, dat je veel punten haalt. Dat willen we met Groningen."

Technisch manager Ron Jans is overtuigd van de kwaliteiten van Buijs als trainer. Hij heeft vaak gehoord dat Groningen een groot risico neemt, maar trekt de vergelijking met trainers uit het verleden. "Hans Westerhof werd ook ooit vanuit het amateurvoetbal hoofdtrainer bij de FC. Dat is heel goed gegaan. En de club waagde het ooit om de assistent-trainer van FC Emmen, halverwege een seizoen waarin het niet goed ging, hoofdtrainer te maken. Dat was ik zelf. Ervaring krijg je door het te doen en ze (Buijs en Spijkerman, red.) krijgen de kans en de tijd."

Zie je FC Groningen volgend seizoen Europees voetbal halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie doelstelling, zelfvertrouwen is goed. Hopen dat hij het waar kan maken.

Heeft Fc Groningen een nieuwe geldschieter gevonden willen sponsoren er meer geld in steken nu?
De afgelopen jaren heeft Groningen gewoon een matige selectie gehad. Dit jaar had je alleen Padt en Doan die constant waren de rest wisselvallig.
Nijland moet eens in de spiegel kijken.
Heerenveen, Vitesse, FCU hebben een veel betere selectie en volgende seizoen is het het zelfde verhaal.

18 mei 2018 om 23:26

Volgens mij zitten er best wat spelers die wat kunnen, maar dan moet je ze wel gebruiken op een manier die past. Faber heeft er een defensieve ploeg van gemaakt, ook thuis. Best begrijpelijk. Groningen thuis was leuk, maar uit vaak instabiel. Dat hij daarvoor al het plezier heeft opgeofferd zal de spelers echter geen goed gedaan hebben. Ik hoop vooral dat Danny zo traint als dat hij speelde. Altijd vol gas. Liever 5-4 dan 1-0. Met Mahi, Drost, Padt, Doan, Memisevic, van Weert, Warmerdam loopt er voldoende kwaliteit rond voor de subtop. Die zullen helaas niet allemaal blijven. Daar zal wel wat aanvulling bij moeten. Denk echter dat een speelstijl al heel veel kan doen. Ook te hopen dat jongens als Antuna, Reis, vd Looi en Hrustic snel aanpikken bij het niveau. Kan rap en onverwacht gaan in 1jaar als je bv kijkt naar Az met Koopmeiners, Til en Ouwejan.

Een positief doel, Play-offs zijn wel mogelijk als je de boel aan het lopen krijgt. Maar dan moet er toch wel wat bij in Groningen. Met de huidige selectie gaat het lastig worden.

De play-offs halen is eigenlijk een verplichting voor een club als Groningen. De play-offs winnen zal niet snel gebeuren maar in 4 finales is alles wel mogelijk.

18 mei 2018 om 23:02

Op basis waarvan? Zo goed is de selectie van Groningen niet...

18 mei 2018 om 23:15

Groningen is de 7e stad van Nederland in een regio zonder serieuze concurrentie. Dat zou in potentie structurele subtop moeten zijn.

18 mei 2018 om 23:57

En dan zou ADO al een peer kampioen moeten zijn geworden omdat ze in de derde stad van Nederland zitten. 'Zou de potentie moeten hebben om' is heel wat anders dan 'is verplicht om'.

Hopen dat Sergio Padt blijft, voor Grunn een topkeeper en puntenpakker. Zojuist bekend geworden dat Zeefuik een 3 jarig contract gaat tekenen bij de FC volgens AD en VI. Een Veldwijk die weg mag en volgens de geruchten een Cassierra die gehuurd gaat worden van Ajax. Doan die ondertussen ingeburgerd is en hopelijk de stijgende lijn gaat voortzetten. Geruchten gaan dat Groningen achter Alex Schalk aan zit en nog een spelertje uit Uruguay. Wie weet wat er eventueel nog bij gaat komen en/of nog weg zal gaan. Al met al kan het een leuk seizoen gaan worden.

Kan alleen beter gaan .
Heb wel vertrouwen dat het goed komt .
Mits padt blijft en ze naast van weert nog een goede spits bijkopen.
Verwacht een beter jaar dan het afgelopen jaar .

19 mei 2018 om 02:29

Minder als dit jaar wil ook bijna niet. Als het lukt met Cassiera zou leuk zijn. Zeefuik een bijter.

Bla bla bla... Eerst zien dan geloven. De FC roept wel vaker dingen die ze niet waar kunnen maken. Bewijs je maar even Buijs. Ik ben niet van je overtuigd namelijk. Ik zie je gewoon als een doorgeschoven vriendje van Jans en Nijland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren