Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het bijzondere regime van Ronaldo: zes maaltijden en vijf dutjes per dag

Laatste update:

Cristiano Ronaldo viert volgende maand zijn 35ste verjaardag, maar de aanvaller van Juventus denkt nog lang niet na over zijn voetbalpensioen. AS doet uit de doeken hoe de sterspeler uit Portugal zijn lichaam in topconditie houdt. Het strakke regime van Ronaldo bestaat onder meer uit een paar dutjes per dag, terwijl de routinier daarnaast ook meerdere keren per dag een stevige maaltijd nuttigt, soms wel vijf keer.

Bij het ontbijt wordt er steevast ham en kaas geserveerd. Ronaldo zweert later op de dag bij het eten van veel vis, met een voorkeur voor tonijn en kabeljauw. Daarnaast staat kip geregeld op het menu van de Juventus-aanvaller, want dit bevat een laag vetgehalte en is daarnaast goed voor de benodigde proteïnen. Bij de lunch zijn salades en eieren vaak een optie en bij het avondeten wordt er gekozen voor vis of vlees. Het komt soms voor dat Ronaldo deze maaltijd in twee delen opsplitst. Alcohol is uit den boze voor CR7.

Maurizio Sarri: 'Ik wil Cristiano Ronaldo aan zesde Ballon d'Or helpen'

Goed slapen is tevens een vereiste voor Ronaldo, die ten koste van alles acht uur nachtrust wil hebben. Daarnaast komt het voor dat de Portugees in Italiaanse dienst vijf dutjes op een dag doet. Dit wordt gecombineerd met pittige oefensessies op het trainingsveld en in het krachthonk. Ook is Ronaldo een voorstander van regelmatig zwemmen en Pilates-oefeningen in zijn vrije tijd, om zo zijn lichaam honderd procent topfit te houden.

Mick Clegg, voormalig lid van de technische staf van Manchester United, zou het niet gek vinden als Ronaldo tot zijn veertigste actief blijft als voetballer. "Dat is absoluut mogelijk", zo zegt hij in een interview met de Daily Mail. "Het hang ervan af hoe tegenstanders met hem omgaan. Mocht Ronaldo geblesseerd raken, dan wordt het natuurlijk een ander verhaal." Ronaldo, die van mening is dat mentale kracht net zo belangrijk is als fysieke kracht, beschikt bij Juventus over een contract tot medio 2022, wat normaal gesproken inhoudt dat hij na dit seizoen nog twee seizoenen doorgaat als voetballer.

Zie jij Cristiano Ronaldo tot zijn veertigste doorvoetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd naar daginplanning. Hoe krijg je voor elkaar 5 dutjes te doen en 8 uur nachtrust. Blijft weinig tijd over voor zijn familie lijkt me.

16 januari 2020 om 11:24

Volgens mij is dat goed te vergelijken met iemand die kantooruren aanhoudt. 07:00 uit huis 18:00 weer thuis is niet gek. Dan heb je nog vijf uur met je gezin.

16 januari 2020 om 11:53

@aadmaat 5u voor het gezin per avond is wel heel ruim. Zelf sport ik er nog naast en heb hooguit 2/3 uurtjes quality time met het gezin. Ik denk dat Ronaldo (mits hij niet hoeft te reizen voor een uit wedstrijd) wel meer tijd beschikbaar heeft. Geen haat overigens.

16 januari 2020 om 12:56

@mcmulenga, plus de meeste mensen koken (ik niet) en moeten de wc/badkamer nog weleens schoonmaken. Gok zomaar dat Ronaldo daar wat schoonmakers voor heeft en dat ie niet zelf kookt.

16 januari 2020 om 11:40

Tja als je om 10:00 ofzo een keer aanwezig moet zijn en om 14:00 weer naar huis mag, zoals Frenkie laatst aangaf bij Barca, heb je tijd zat lijkt me.

16 januari 2020 om 11:47

@harisfuckic alleen is CR niet pas om 10.00 aanwezig. Die man begint bizar vroeg. Al voor 06.00 op de club en gaat als laatste weg

16 januari 2020 om 14:36

Mrkrillin, dat heet nu topsport. Alles opzij zetten voor de prestatie.

16 januari 2020 om 16:14

De ideale powernap is 15-20 minuten. Dit is om je lichaam en geest te laten ontspannen en resetten. laten we voor het gemak zeggen 5x18 minuten = 90 minuten. Anderhalf uur slaap verdeeld in 5 sessies is redelijk makkelijk in te plannen op een dag.

Naast 8u slapen nog 5 dutjes. Ik ben wel benieuwd wanneer hij die dutjes dan doet en hoe lang ze zijn. Even tussen de oefeningetjes door 5min je ogen dicht doen ofzo?

16 januari 2020 om 11:24

Dat noem je een power-nap. Een power nap is een korte slaap van 5-15 min.

16 januari 2020 om 12:29

@soccer1000 kun jij mij dan vertellen hoelang een 'dutje' precies is? En heb je misschien wat meer backstory wat betreft de dutjes van Ronaldo?

16 januari 2020 om 12:54

Ronaldo slaapt 5x per dag 90 minuten. Dit is tevens al jaren bekend, hij werkt ook met een slaapcoach, maar nu komt dat plots weer in alle media.

16 januari 2020 om 13:11

Huh dus hij slaapt 8 uur en doet ook nog 5 keer 90 minuten? Dus in een dag van 24 uur slaapt hij er bijna 16? Lijkt me niet helemaal gezond hahah. Of bedoel je dat ie bij elkaar 90 minuten slaapt?

16 januari 2020 om 14:01

Nee niet ook nog eens 8 uur he. Hij slaapt 5x 90 pinuten wat dus overeenkomt met 7,5 uur.

16 januari 2020 om 14:57

Toch wel hoor. Hij slaapt overdag 4 of 5 keer 90min. Dat is dus ofwel 6 uur ofwel 7.5 uur slaap per dag en nog is 8 uur slaap per nacht. Lijkt me wel absoluut niet ongezond zoals barcalover denkt. Het is onze levensstijl etc die ons wil geloven dat het anders moet maar onze biologische klok is anders ingesteld. Ik veronderstel dat die 90min ook is omdat zo lang een slaapfase ongeveer duurt.

5 ditjes en 8 uur slaap is moeilijk te geloven, is verder ook niet goed voor een persoon. Aangezien je 8 uur slaap per dag nodig hebt. Alles meer is slecht voor je en maakt je moe.

16 januari 2020 om 11:25

Tenzij je heel veel fysieke inspanningen levert..

16 januari 2020 om 11:31

Jij zal het allicht beter weten dan alle professionals die Ronaldo om zich heen heeft.

16 januari 2020 om 11:49

Haha ja dat is dus grote onzin. Naast het feit dat hoeveelheid slaap geheel persoonsafhankelijk is (de 1 heeft 6 uur nodig, de ander 9 uur, 8 uur is alleen gemiddelde voor de mens), worden powernaps op een dag juist ten zeerste aangeraden.

16 januari 2020 om 12:05

dat is onzin Jaouad. Duursporters doen niks anders dan rusten/slapen.lars boom zat op de fiets, was aan het eten of sliep.waar zijn ploeggenoten rusten door een filmpje te kijken op de bank, deed hij gelijk zn ogen weer dicht.ik kan het ook niet, maar t zal zeker niet slecht zijn voor een topsporter

Wat een luie vent is het toch ook! Even zonder gekheid. 8 uur slapen en tussendoor nog 5 dutjes doen, dat is toch wel heel veel? Ja hij is intensief bezig met zijn sport natuurlijk. Dat kost veel energie, maar ben toch wel benieuwd naar de lengte van die dutjes. Een concretere dagindeling was interessanter geweest. Dit blijft wat vaag imo.Overigens wel te hopen dat hij tot zijn 40e door kan gaan!

16 januari 2020 om 11:54

Ik las op Instagram dat het ging om 5x 90 minuten dutjes. Maar daarbij werd er niet gezegd dat er ook nog eens 8 uur bovenop kwam.
Waarheid zal wel ergens in het midden liggen haha

16 januari 2020 om 11:59

Haha wauw 5 x 90min lijkt me wel heel veel, maar ik heb er ook geen verstand van!

16 januari 2020 om 12:00

Dat slaat nergens op inderdaad. Volgens mij is een dutje van kwartiertje al genoeg voor energie en rust.

16 januari 2020 om 12:49

Wat Sven zegt, klopt. Ik las via andere bronnen die ik hoger inschat dan voetbalzone (sorry) dat Ronaldo 5x anderhalf uur per dag slaapt. En dan natuurlijk niet ook nog eens 8 uur aan een stuk. Maar dit is eigeniljk al jaren bekend. Hij werkt al 4 jaar samen met een slaapcoach en blijkbaar werkt dat beter voor hem. Op zich niet onlogisch , ik las ooit dat men gedurende een nacht verschillende slaapcycli van anderhalf uur doorloopt. Blijkbaar is Ronaldo fitter en energieker als hij die cycli opsplits in plaats van 7,5 uur aan een stuk te slapen zoals wij.

16 januari 2020 om 14:38

@ bon jovi, best wel apart idd. Vraag me dan ook af wat hij in de nacht tussendoor doet, trainen of eten of hem kennende zijn spel terugkijken naar verbeterpunten haha.

Beetje wazig artikel, geen concrete indeling en waardes. Van buitenaf kan iedereen zeggen dat Ronaldo goed voor zijn lichaam zorgt, open deuren.

Goh, van heel zijn levensstijl zou ik enkel de dutjes willen overnemen!

16 januari 2020 om 11:44

en veel eten

16 januari 2020 om 11:59

Zijn voeding lijkt me zo gezond... Alleen de lekkere dingen dan graag :D

16 januari 2020 om 12:04

gezond eten is vaak erg lekker

16 januari 2020 om 13:52

Dat hangt van persoon tot persoon af, jij kan iets heel lekker vinden terwijl ik het afschuwelijk vind

16 januari 2020 om 14:11

@nederland79, over smaak valt niet te twisten. Ik kan echt voor 90 procent op junkfood leven. Soms vind ik het echt jammer dat ik in Nederland woon en niet in de States

Grappig dat iedereen hier twijfelt aan het schema met dutjes die hij er aanhoudt. Durf te wedden dat niemand van de twijfelaars zo fit is als Ronaldo op dit moment. Beste stuurlui staan wederom aan wal he 🤣

5x per dag eten is natuurlijk niet bijzonder voor een sporter.ik eet ook de hele dag door, fruit, eiwitten enz. Zou graag ook wat meer vis en kip willen eten. Helaas een iets minder gevulde portemonnee als ronaldo en op mn werk niet de beschikking over een keuken. Gelukkig kom je met blikjes tonijn ook een eind.zo vaak slapen per dag kan ik echt niet. Al zou ik er tijd voor hebben.maar t is natuurlijk ook aan te leren. Sommige mensen vallen binnen 3 minuten in slaap. Zijn een kwartier diep in coma en door.wielrenner Lars Boom kon ook de hele dag slapen als hij niet op de fiets zat. Tja..slapen is natuurlijk heel goed voor t herstel.

16 januari 2020 om 12:40

Voor kip hoef je toch niet echt rijk te zijn? Kost minder dan €5 per kg als je een beetje zoekt

16 januari 2020 om 12:53

3.5/4 euro per kg bij de turk. Zie soms zelfs aanbiedingen voor 3 euro per kg

16 januari 2020 om 13:44

klopt, dat ging ook meer over de vis. kip is meer t klaar maken. Ja, kan t wel koken of grillen van tevoren en dan koud opeten. Maar Ronaldo komt thuis en t is allemaal netjes voor m klaar gemaakt. Verschil moet er zijn :-)

16 januari 2020 om 15:56

Ja dat is bij hem inderdaad een stuk beter geregeld, vermoed ik.

Het is ook aan de beste man te zien. Uiteraard zit hij in een compleet andere wereld dan de meesten en heeft hij inderdaad meer tijd om zich te focussen op dergelijke dingen - desalniettemin is hij voor velen binnen de voetballerij een voorbeeld over hoe om te gaan met je lichaam. Hij zit misschien tegen het obsessieve aan, maar er is een behoorlijk contrast tussen Ronaldo en velen (zowel in toewijding als in motivatie.

Volgens mij leven heel veel topsporters zo, anders haal je de absolute top namelijk niet. Ik had laatst bijvoorbeeld gelezen dat Rico Verhoeven ook zo'n zelfde schema heeft. Er zullen ook echt wel meer topvoetballers zijn die hetzelfde doen als Ronaldo, alleen zullen er waarschijnlijk ook een hele hoop zijn die wat minder professioneel met hun sport bezig zijn. Ronaldo is wat dat betreft voor voetballers wel gewoon een voorbeeld van hoe het zou moeten als je de absolute top wil bereiken.

16 januari 2020 om 14:55

@aapie, is echt verschillend. Een Chad Ochocinco at 3x op een dag McDonalds. Ik zou persoonlijk een beetje afwisselen met KFC en Wendy’s, mja. Dwight Howard at 25! Snoeprepen per dag, marsen en snickers enzo, waren geen mini’s. Kobe Bryant, een beetje de Ronaldo qua werkethiek, at rustig een pepperoni pizza en een grote cola voor een wedstrijd. Floyd Mayweather zag je ook vaak junkfood eten, maccie, goedkoopste instant noodles. je kan prima een topsporter zijn met veel junkfood.

16 januari 2020 om 15:33

Kan ook best zolang je het maar verbrand. Ik heb nog vaker dat ik bij junkfood eten op minder kcal uitkom dan met gezond voedsel, omdat je dan maar honger blijft houden op de een of andere manier. Bij een bak kwark of tonijn op een wrap kan ik zo weer eten, bij de Mcdonalds of cafetaria voedsel wordt dat wel een ander verhaal en heb je zelfs vaak als sporter na 3 / 4 maaltijden wel genoeg gegeten.

16 januari 2020 om 15:54

@elphenomeno, nou met 25 snoeprepen zit je al bijna op 6000 calorien per dag en dat is natuurlijk niet het enige wat ie eet. Hij at ze voor de lunch, na de lunch, voor diner, na diner. Heeft ie zo dik 10 jaar gedaan. Hij is nu even oud als Ronaldo en eet nu wel gezonder

16 januari 2020 om 20:11

@primetime Het gaat niet alleen om wat er gegeten wordt, als je als topsporter veel traint gaan die calorieën er inderdaad toch wel weer af. Maar je moet wel voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgen en bij de meeste professionele clubs wordt je daarin wel begeleid of min of meer zelfs toe verplicht (zelfs bij Excelsior moeten de spelers volgens mij bepaalde shakes naar binnen werken na trainingen etc). Maar het gaat ook om voldoende rust pakken en gedisciplineerd volgens een schema je lichaam in topconditie houden. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen die puur op talent heel ver komen, maar Ronaldo is absolute wereldtop, ik denk mede dankzij zijn enorme professionaliteit, en met het voorbeeld van Rico Verhoeven dat ik noemde is dat hetzelfde.

16 januari 2020 om 21:39

@aapie, Ik weet dat de meeste voetbalclubs in Europa er nogal streng in zijn ja, Kelvin Leerdam had het ook een keertje over zijn vrijheid in de MLS vergeleken met Europa. Je had het echter over schema zoals Ronaldo en dan zitten nog een behoorlijk aantal stappen tussen. Plus je had het over topsporters in het algemeen en je stelde dat je de absolute top niet haalt. Zo Michael Phelps dieet lijkt me ook heerlijk. Lijkt me ook wel absolute wereldtop in zijn sport. Mayweather sws.

Ik snap niet waar die 5 dutjes vandaan komen. Als ik 8 uur slaap (wat ik normaliter bijna nooit haal) dan heb ik de hele dag genoeg energie. Van sporten wordt je wel wat vermoeider na de tijd. Maar als je weer de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten eet zal je toch weer voldoende energie moeten hebben. Ik denk ook niet dat Ronaldo aan de supplementen of iets dergelijke zit. Ik zie hem voor elke training al een lading pre work out na binnen werken en gaan met die banaan.

Ik wil ook 5 dutjes per dag doen... Ga het morgen aan mnbaas laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren