Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Here we go confirmed’: Ziyech bereikt akkoord en verlaat Chelsea na drie jaar

Laatste update:

Hakim Ziyech staat voor een transfer naar Al-Nassr. De dertigjarige aanvaller annex middenvelder van Chelsea heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met de Saudische topclub waar Cristiano Ronaldo speelt, zo meldt Fabrizio Romano. Al-Nassr heeft ook al een akkoord bereikt met the Blues. Mocht de medische keuring geen problemen opleveren, dan tekent Ziyech een contract tot medio 2026.

Ziyech stond afgelopen winter al op het punt om Chelsea achter zich te laten. De spelmaker was aanwezig op het hoofdkantoor van Paris Saint-Germain op Deadline Day om zijn transfer af te ronden, maar administratief geblunder van de Londenaren zorgde ervoor dat de deal niet rondkwam. Chelsea verstuurde naar verluidt drie keer de verkeerde documenten op en toen eenmaal de juiste papieren werden verzonden, was het al te laat. Ziyech keerde vervolgens noodgedwongen terug naar Engeland om het seizoen af te maken bij Chelsea.

Ziyech kiest nu voor een lucratief contract in het Midden-Oosten en gaat Ronaldo van aanvoer voorzien. Het is onbekend wat the Blues aan de linkspoot overhouden. Chelsea betaalde in de zomer van 2020 veertig miljoen euro aan Ajax om Ziyech over te nemen, maar de spelmaker wist nooit echt een vaste plek te veroveren. Steeds meer topspelers kiezen voor een dienstverband in de Saudi Pro League. Na Ronaldo maakte Karim Benzema de overstap naar Al-Ittihad, terwijl N’Golo Kanté zich vervolgens aan dezelfde club verbond.

Kalidou Koulibaly, ploeggenoot van Ziyech bij Chelsea, staat ook voor een transfer naar Saudi-Arabië. De Senegalese mandekker vertrekt in zijn kielzog naar Al-Hilal, dat tussen de 25 en 30 miljoen euro voor hem betaalt. Chelsea maakte vorig seizoen nog 38 miljoen euro voor Koulibaly over naar Napoli. Tot slot kan ook Pierre-Emerick Aubameyang rekenen op interesse van Saudische clubs. De 33-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van Barcelona en maakte in 22 wedstrijden zijn opwachting. De Gabonees werd het slachtoffer van het koopgedrag van the Blues in de winterstop, aangezien hij niet eens werd ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! Hopelijk weten ze ook Koulibaly nog akkoord te krijgen! Ziyech gaat het hopelijk goed doen daar, het is hem gegund

21 juni 2023 om 09:10

Dat gaat ze wel lukken, Saudi's nemen het allemaal heel graag van Chelsea over zodat zij ruimte krijgen in de selectie en het salarishuis. Corruptie in broad daylight, maar laten we vooral doen alsof onze neus bloedt

21 juni 2023 om 09:12

Ach ze hebben toch ook best wat spelers gehaald van andere clubs? Bovendien zijn tot nu toe de transfersommen niet heel schokkend, maar meer de salarissen.

21 juni 2023 om 09:15

Echt corrupt vind ik het niet. Eerder handig bekeken. Zij hebben sterren nodig die ze toch veel willen betalen en Chelsea heeft een hele hoop van zulke overbodige sterren.

Logisch dat je elkaar dan vindt.

21 juni 2023 om 09:17

Prima, geen corruptie, maar toch ook zeker geen vriendendienst.

21 juni 2023 om 09:19

Chelsea krijgt hulp van alle kanten! Arsenal, United en de saudies.

21 juni 2023 om 09:20

Ziyech, Mendy, Kante, Koulibaly en nu zelfs Hudson-Odoi. En dat allemaal terwijl Lord Maguire en McFred ook beschikbaar zijn 😉

21 juni 2023 om 09:22

Arsenal haalt jullie beste speler op, graag gedaan.

Maar kenmerkend dat ik een hoop Chelsea fans vooral grappig zie doen ipv er serieus op in te gaan of zelf vraagtekens bij te zetten. Zegt alles imo.

21 juni 2023 om 09:24

Zo gek zijn die transfers toch niet? Allemaal 30+, overbodig en het is ook een klein plusje dat ze moslim zijn.

21 juni 2023 om 09:25

De Saudi's hebben United verlost van Ronaldo, da's toch al iets.

21 juni 2023 om 09:28

Eerder een vriendendienst niet? Je helpt er Chelsea mee, waar je zelf belangen bij hebt, en haalt kwalitatieve grote namen binnen.

Twee vliegen in 1 klap.

21 juni 2023 om 09:33

Exact, belangenverstrengeling dus, dat is imo geen vriendendienst. Dit gaat om serieuze bedragen.

21 juni 2023 om 09:33

Als je op Havertz doelt als de 'beste speler' van Chelsea, dan is er één iemand grappig aan het doen op dit moment.

21 juni 2023 om 09:33

@Lierse; ik denk dat de meesten hier niet van op de hoogte waren. Las vandaag een artikel op NOS hierover. SA heeft aardig wat geld zitten in Chelsea via een omweg.

21 juni 2023 om 09:35

Weet ik. Belangenverstrengeling kan het inderdaad zeker genoemd worden.

Wel knap van Boehly. Hij zit er nog geen jaar en de FIFA/UEFA gaat al twee nieuwe regels mogen verzinnen omdat Chelsea er de kantjes afloopt.

21 juni 2023 om 09:37

@samcro, zoals altijd kun je blijven provoceren en de mods doen er niets aan, laten we het opvallend noemen.. Zoals terecht gezegd wordt kopen de Saudi’s van meerdere clubs maar omdat het Chelsea betreft is het corruptie? Lachwekkend dat jij je bullshit mag blijven spuien.. Het staat natuurlijk als een paal boven water dat er bij Chelsea behoorlijk wat overbodige spelers rondlopen waar ze maar wat graag vanaf willen. Dat is precies het soort speler waar ze bij de Saudi’s wel raad mee weten..

21 juni 2023 om 09:38

En wat dan met Neves?
En nu ook Brozovic... doen ze inter & Wolves dan ook en gunst?
Zag dat de Saudi ook Partey willen, dus vriendendienst dan?

21 juni 2023 om 09:40

We zitten hier wel duidelijk met 2 extremen. De ene partij is supporter van een concurrent en vindt het overduidelijk corruptie, de andere partij is supporter van Chelsea en vindt het allemaal zo logisch als iets.

21 juni 2023 om 09:44

Jij bent hierin de meest objectieve Lierse1997. Dus vertel het maar?

21 juni 2023 om 09:44

@YoeriCFC

Je snapt toch zelf ook wel dat het verschil is dat SA een belang heeft in het bedrijf van de eigenaar van Chelsea en dat dit niet het geval is bij United, Real Madrid en Wolves?

Dát maken het schimmige deals, waarbij het ook opvallend is dat er meerdere spelers van Chelsea vertrekken naar SA en dat het beide partijen wel heel goed uitkomt.

Belangenverstrengeling dus.

21 juni 2023 om 09:46

Ik zal zeker niet de meest objectieve zijn, maar iets ertussen lijkt me het meest logisch. Schandalig en corrupt is het niet, netjes en volkomen onschuldig ook niet. Echt lekker is het ook wel niet natuurlijk voor de voetbalwereld want dat zet een extra deurtje open voor staatsponsorschap.

21 juni 2023 om 09:52

Provoceren? Feiten benoemen is provoceren? Het wijzen naar andere clubs ipv erkennen dat dit schimmige dealtjes zijn is lachwekkend. Koulibaly wordt gehaald met een dik salaris en wordt een jaar later lachend overgenomen door een partij die indirect een belang in Chelsea heeft. Nee zeg daar iets over, dat is idd provoceren. Lastig om objectief te zijn als het je eigen club betreft natuurlijk, maar enige kritiek op eigen club is de Chelsea fans sws al vreemd, want zonder schimmigheden had de hele club nooit zo aanwezig geweest in de top als dat ze is.

21 juni 2023 om 09:52

Preken voor eigen parochie is geen uitzonderlijk begrip bij de voetbalfans.
Maar zo lang er marktconforme bedragen worden neergelegd (dus dat zullen niet al te hoge bedragen zijn voor deze spelers), dan zie ik er geen problemen in. Dit soort situaties gebeuren ook al langer bij bijvoorbeeld Udinese-Watford-Granada of de RedBull- of City-Group. Mocht het zijn dat deze spelers voor een krankzinnig hoge transfersom die kant op trekken, dan snap ik de scepsis en vind ik ook dat er ingegrepen moet worden. Maar op dit moment is de vijver bij Chelsea objectief gezien ook gewoon een prettige vijver voor de Saudi's: een hoop uitgerangeerde spelers/sterren die weg mogen en zelf ook open staan voor een stap na zo'n verschrikkelijk seizoen.
Er worden tig spelers van meerdere clubs benaderd, maar er is er 1 in Europa die erbovenuit springt met kandidaten voor de Saudische competitie, en dat is Chelsea.

21 juni 2023 om 09:53

azchelsea, wie is jullie beste speler geweest afgelopen seizoen?

21 juni 2023 om 09:54

Weet je wel wat corruptie betekent? Zo werkt het nou eenmaal in de echte wereld dat er handig gebruikt word gemaakt van de regels.

21 juni 2023 om 09:55

Spuit 11, ik heb daarna al aangegeven dat het wellicht geen corruptie is.

21 juni 2023 om 09:58

Wat je benoemt zijn geen feiten maar goedkope provocaties. “saudi's nemen het allemaal heel graag van Chelsea over zodat zij ruimte krijgen in de selectie en het salarishuis.” Is jouw aanname en is geen feit. Jij linkt de twee aan elkaar, maar vergeet te melden dat de Saudi’s een gigantisch portfolio hebben met belangen in tal van zaken en sporten. Je doet alsof ze enkel een belang hebben bij Chelsea.

“corruptie in broad daylight, maar laten we vooral doen alsof onze neus bloedt” is ook een aanname. Net zoals je gisteren deed voorkomen alsof de Saudi’s vorige maand een investering hebben gedaan en nu Chelsea uit de brand komen helpen.

Ze hebben een speler van Wolves gekocht, ze hebben gesprekken met Inter over Brozovic. Ze hebben contact gehad over Justin Kluivert. Ook allemaal corruptie?

21 juni 2023 om 09:58

Als meerdere belangen niet in strijd zijn met elkaar is er toch niks aan de hand?

Ik noem het eerder 2 vliegen in 1 klap, het is namelijk niet Saudi Arabië of de clubs erop achteruit gaan als deze spelers komen. In tegendeel.

21 juni 2023 om 10:01

Noem 1 club die 5(!) spelers naar Saudi-Arabië stuurt. Of noem 1 club die er 4 stuurt. Of nee wacht, noem 1 club die 3 spelers stuurt. Niets te zien hier!

21 juni 2023 om 10:04

Eigen verdient niemand de titel van beste speler van het afgelopen seizoen, maar dat zou vrij duidelijk T. Silva zijn. Op nummer 2 dan Fernandez (en ja, ik weet dat die er maar een halfjaar was). Havertz heeft dan misschien 7 keer gescoord (wat eigenlijk ook niet goed is), maar staat wat mij betreft met Cucurella en Sterling echt ergens onderaan de lijst en was het symbool voor het slappe seizoen. Ik geloof best dat het er nog uit kan komen bij hem, want talent heeft hij, maar niet bij Chelsea en zéker niet als hij zijn huidige instelling behoudt. Als Arsenal werkelijk meer dan 60-70M wil bieden: driedubbele strik eromheen.

21 juni 2023 om 10:07

@samcro, hoe wil jij nog beweren dat je niet aan het provoceren bent? Je slingert begrippen als corruptie en belangenverstrengeling in de wereld die helemaal niet van toepassing zijn (betekenissen zijn te vinden in het woordenboek).

De Saudi's hebben amper een aandeel in Chelsea, slechts indirect een paar procent in de boeken. Daarnaast zijn ze al eigenaar van Newcastle, dan ga je niet de concurrentie voorzien van giga bedragen om ze boven je eigen club te krijgen..

De Saudi's willen hun voetbalcompetitie aanzien geven zoals China dat jaren terug al eens heeft geprobeerd. Bij Chelsea heb je net een lopend buffet met welwillende spelers, waarvan ook een deel Moslim. Bij geen andere club kunnen ze tenslotte meer verdienen of overgenomen worden met een gelijk salaris.

21 juni 2023 om 10:13

@manutd36, nou heb je het bewijs wel geleverd zeg...sterk staaltje bewijsvoering

21 juni 2023 om 10:14

Samcro ik geef gewoon een serieus antwoord en daar reageer je niet op, maar dan klagen op de mensen die er niet serieus op in gaan.

21 juni 2023 om 10:15

Hangover96 contract was al ontbonden, dus united was al van hem af.

21 juni 2023 om 10:28

De transfersommen zijn gewoon marktconform, niets onrustwekkends aan.

21 juni 2023 om 10:36

Ken je de banden wel van Boehly's business and Saudi die daar investeert?

21 juni 2023 om 10:59

Lees nu zelfs dat Ziyech voor 8 miljoen pond verkast. Dat is zelfs onder zijn marktwaarde.

21 juni 2023 om 11:10

Ziyech voor 10 miljoen Euro en Koulibaly voor 20 miljoen Euro zeggen ze nu idd.

21 juni 2023 om 11:12

Iron, ik zeg ook niets over transfersommen maar over ruimte in de selectie en salarishuis. Waar moet ik dan precies op reageren als jij eigenlijk hetzelfde zegt?

21 juni 2023 om 11:52

Dat daaruit inderdaad blijkt dat er niets vreemds gebeurt. Voor die 10 en 20 miljoen hadden ze ziyech en koul ook wel elders kwijtgeraakt.

21 juni 2023 om 12:19

@samcro, Havertz de beste speler, het is maar wat je beste noemt. Heel Chelsea was slecht, maar Havertz was echt niet de beste van die puinhoop. Dat is eerder Thiago Silva. Havertz dit seizoen 8 g/a. Zijn beste g/a in 3 seizoenen was 11 g/a.

21 juni 2023 om 12:36

Stel dat de Saudi's dit bij Newcastle zouden doen (dus onnodige spelers kopen) zou je toch ook zeggen dat het apart is? En laat Clearlake nou net deels de Saudi's hun eigendom zijn. En Clearlake is dan net weer 60 procent Chelsea's eigenaar.

21 juni 2023 om 09:56

Dat mag ik hopen, want hij gaat 30 Mil. per jaar verdienen.

Dat Chelsea lacht zich kapot. Alle aankopen die niet of nauwelijks renderen kunnen ze slijten aan de Saudi's zonder enorme verliezen

21 juni 2023 om 09:14

Die Saudi's blijken indirect een enorm aandeel in Chelsea te hebben, in totaal iets van 50-60% las ik. Zo bizar is dit dus niet, Benieuwd of iemand dit zaakje nog gaat onderzoeken want ik heb er 0 vertrouwen in dat alles koosjer gaat. Maar City, PSG, Barcelona komen ook overal mee weg dus ik zie het niet gebeuren.

21 juni 2023 om 09:16

Ze hebben een aandeel in Clearlake Capital. Zo'n 5%. En Clearlake is voor 60% de eigenaar van Chelsea. Dus zo groot is het niet.

21 juni 2023 om 09:25

Mensen lezen graag wat ze willen lezen, maar weinig die zich er dan in verdiepen. En wat hier boven ook vermeld wordt, Chelsea heeft overbodige sterren en Saudische clubs willen sterren. Het lijkt net 1 + 1 = 2.

21 juni 2023 om 09:31

Alsof andere clubs geen overbodige sterren heeft. Het lijkt er op dat er 5 spelers van Chelsea naar Saudi-Arabië gaan. Veel meer dan iedere andere club.

21 juni 2023 om 09:38

@ceejah

Er zijn zat andere clubs die sterren op de loonlijst hebben staan met dure contracten die ook staan te popelen op een bod vanuit SA.

Dat al deze spelers van Chelsea komen is allemaal net wat te toevallig en is overduidelijk belangenverstrengeling.

21 juni 2023 om 09:42

1,2,3,4,500% boeiend. Dit is echt schandalig en typisch dat het weer rechtgeluld wordt. Eerst bizar veel uitgeven, ongezien veel tot dan toe, en dan spelers kwijtraken die allemaal miskopen waren met hoog salaris. Wat een onsympathieke club, bah.

21 juni 2023 om 10:32

De jongens zijn allemaal Afrikaans, moslim en zijn overbodig bij Chelsea. De transfersommen ervoor zijn marktconform. Dat die arabieren gigantische salarissen betalen heeft niets met Chelsea te maken. Lijkt me genoeg logisch.

21 juni 2023 om 10:34

@ajaxf1 En jij denkt dat Clearlake Capital alleen aandelen heeft in Chelsea? Ze hebben vele projecten/bedrijven waar ze een aandeel in hebben, waar PIF dus ook in aandeel in heeft door CC. Of denk je dat PIF een 5% aandeel heeft in CC omdat ze Chelsea hebben overgenomen.... PIF had al een aandeel voordat CC uberhaubt intresse toonde in Chelsea.. zucht

21 juni 2023 om 11:50

Dat Chelsea hiermee binnen de grenzen van FFP blijft heeft er ook niets mee te maken natuurlijk. Elke keer horen we dat spelers niet verkocht kunnen worden vanwege hun hoge salarissen, maar toevallig worden er bij Chelsea meerdere spelers met hoge salarissen weggehaald. Het zaakje stinkt, maar ik begrijp ergens nog wel dat je als fan doet alsof er niets mis mee is. Om Chelsea hangt al jaren zo'n zweem, dus de fans zijn niet anders gewend.

21 juni 2023 om 12:01

Deze spelers waren anders ook gewoon weggegaan deze zomer. Je kan niet weten of het bedrag hetzelfde was, maar spelers als Kovacic, en wss Mount, Havertz, Loftus-Cheek en Lukaku worden verkocht binnen Europ dan hoor je niemand hierover. Het is toch gewoon een feit, zoals @chelsea aangeeft dat deze spelers moslim zijn. Daardoor is Saudi-Arabië gewoon lucratiever voor ze. Al helemaal met de bedragen die zij betalen qua salaris.

Maar er gaat 1 speler transfervrij en 3 spelers voor een relatief laag bedrag naar Saudi en het is opeens corrupt? Ene Neves is voor 55 mil met 1 jaar contract gegaan. Dat is ongeveer hetzelfde als Ziyech en Koulibaly samen. Ik snap dat veel een hekel hebben gekregen aan Chelsea sinds die Boehly erop zit, maar jullie beredeneringen slaan nergens op.

Ja, elke club heeft wel sterren die overbodig zijn, maar je kan toch niet ontkennen door het koopgedrag van Chelsea dat zij veel meer overbodige sterren hebben dan andere clubs. Of gaan jullie nu echt beweren dat elke club te veel spelers heeft voor de kleedkamer. Echt wat een kulargumenten lees ik hier zeg.

21 juni 2023 om 13:29

@samcro, De enige met een gigantisch salaris was Koulibaly. Daarnaast haalt Arsenal Havertz weg met een jaarsalaris van 9 miljoen en City haalt Kovacic weg met een salaris van 9 miljoen. Kante met een jaarsalaris van 17,5 miljoen kan je niet meerekenen aangezien hij transfervrij is. Hierdoor had chelsea, op een nieuw contractaanbod na, geen enkele inspraak in deze transfer. Blijf lekker haten, maar Arsenal doet lekker mee voor een speler die imo niet eens in de basis komt bij jullie.

21 juni 2023 om 09:46

Ik denk dat de spelers ook wel tevreden zijn. Ja het is niet de beste competitie, maar qua salaris zal er weinig mis aan zijn.

Het is een beetje FM 16 of 17 op deze manier. Al je overbodige en overbetaalde oude spelers kon je toen kwijt aan clubs uit China voor een paar tientallen miljoenen. Het linkje tussen Chelsea en Saoedi-Arabië is ondertussen wel zo duidelijk als iets, maar voor de Saoedi’s is het wel te begrijpen. Je helpt een club waar je gedeeltelijk eigenaar van bent en je haalt spelers van een bepaalde kwaliteit binnen.

Voor Ziyech is het toch jammer.

21 juni 2023 om 09:40

Ik heb qua aankopen toch wel wat minder respect voor Chelsea dan voor city. Het beleid bij city klopt gewoon zo veel beter. Kijk wat een bizarre aankopen Chelsea steeds blijft doen.

21 juni 2023 om 09:41

Inderdaad. City is het beste voorbeeld van hoe je een club leidt als die enorm veel geld heeft (hoe ze aan dat geld komen laten we even buiten beschouwing).

21 juni 2023 om 09:47

Moet zeggen dat onder Abramovich ook een aardig goed beleid is gehanteerd, ze hebben alles gewonnen in het huidige voetbal. Boehly zit er net een jaar, geef die man wat de tijd... aan ambitie geen tekort, komt helemaal goed met Boehly! Ik twijfel er niet aan dat Chelsea uitermate succesvol wordt onder Boehly.

21 juni 2023 om 10:53

Aardig goed beleid, was gewoon elk jaar zoveel mogelijk spelers contracteren en zien wat er uitkomt. Als het niet werkte dan een nieuwe trainer aanstellen totdat er wel werd gewonnen. Elk jaar 50 spelers uitlenen en hopen dat er een talentvolle jongen bij zat. Tuurlijk, uiteindelijk won Chelsea wel de prijzen. Maar dat was alleen omdat er miljarden tegenaan werden gegooid. Chelsea was jarenlang de grootste net spender in de wereld.

21 juni 2023 om 09:45

Zo had ik er nog niet tegenaan gekeken, maar dat klinkt zeker plausibel. Wat een treurige bende met dubieuze constructies is die hele voetbal wereld ook aan het worden zeg.

Ziyech is natuurlijk eigenlijk nog te jong en te goed om in de zandbak te spelen. Jammer inderdaad.

21 juni 2023 om 09:47

Het zal altijd wel al gebeurd zijn, maar de laatste tijd is het toch heel open allemaal.

Zeker bij Chelsea onder Boehly. Eerst met die extreem lange contracten en nu met dit soort deals.

21 juni 2023 om 09:56

Ik vind het echt te sneu voor woorden dat een speler als Ziyech daar naar toe gaat om heel eerlijk te zijn. Spelers die aan het einde van hun loopbaan nog even gaan harken door, kun je ook wat van vinden, maar die zijn in Europa gewoon uitgespeeld in principe.

Maar Ziyech man....hier ben je toch gewoon te goed voor? Die jongen moet toch makkelijk mee kunnen in de subtop van Spanje, Duitsland of Italie?

21 juni 2023 om 11:26

Echt he? De grootste creativiteit is niet meer op het veld, maar in de boekhouding.

21 juni 2023 om 09:47

Is dat zo? Ik vind dit nogal een beschuldiging naar zowel de club als de staat. Kan je dit bewijzen? Of is er een onderbuikgevoel? Deze rage hebben we namelijk al tig keer gezien. Amerika heeft het gedaan en probeert het nog altijd. Qatar heeft het gedaan, China heeft het gedaan. nagenoeg alle spelers die nu naar Saoedi gaan, zijn Abramovich spelers. Daar zijn de banden mee gebroken. Misschien heb je het gemist, maar er is een oorlog gaande waar Abramovich en Chelsea last van hebben gehad en daardoor uit elkaar moesten. Even klein update in feiten hoor. Kante gaat overigens gratis weg. Dat is dus vergelijkbaar met Benzema. Dus welk complottheorie heb je nu over Fransen? Mendy, overigens ook een Fransman. Daarnaast waarom denk je dat clubs kunnen bepalen waar spelers naar toe gaan? Volgens mij doen clubs gewoon een bod of bieden ze een contract aan als ze transfervrij zijn. Het is ook nog met verschillende clubs. Wat denk je, zou Chelsea gewoon eigenaar van een heel land zijn, een land dat ongeveer 1000x rijker is dan de club Chelsea. Ik vind dit echt complotdenken niveau.

21 juni 2023 om 09:49

Een Chelsea fan die Chelsea verdedigt door aan een of andere willekeurige kerel op het internet te vragen om harde bewijzen te leveren over miljardenzaken. Toch weer leuk. Verder is het een feit dat Saoedi-Arabië belangen heeft in Chelsea.

21 juni 2023 om 10:02

En om even aan te vullen. Mendy, Aubameyang, Koulibaly en Ziyech trekken waarschijnlijk naar daar. Lukaku heeft ook een aanbod gehad van de Saoedi’s. Dat zijn gewoon 5 van de grootste hoofdpijndossiers bij Chelsea die opgelost konden worden door de Saoedi’s.

21 juni 2023 om 10:03

Heel leuk. A ik ben niet voor Chelsea. B 0 argumenten op tafel gelegd. Ik dacht dat jij altijd van de inhoud was. Valt weer vies tegen. Maar vertel op, welke bewijzen heb je, naast onderbuikgevoel. Want hoeveel spelers zijn er van de huidige directe binnengehaald en doorverkocht aan Arabie? Ik vermoed dat het antwoord 0 is. Hoeveel Arabische sponsoren heeft Chelsea? Welke contactpersonen heeft een geschiedenis met dat land? Je hebt geen antwoorden. Ik ook niet. Maar ik beschuldig niemand ergens iets van. Chelsea is zover ik weet onder macht van de Amerikanen. Dus nee ik zie de link niet. Ik vraag je dus je verhaal hard te maken behalve blijkbaar 2 transfers. Of tel je transfervrijespelers ook mee? Zou namelijk heel lachwekkend zijn.

21 juni 2023 om 10:05

Ik heb nog even een aanvulling gemaakt met enige onderbouwing.

21 juni 2023 om 10:08



De enige echte hoofdpijn dossier die jij noemt is Aubameyang. Die gozert kan niet voetballen. Mendy zou bij bij 90 van de clubs in Europa gewoon 1e keeper zijn. Koulibaly heeft 1 kut jaar, ik zou die zelf eigenlijk koste wat kost behouden, heeft in Napels bewezen enorm goed te zijn. Ziyech kan gewoon naar Milan en Ajax, maar die willen niet betalen. Ik denk eerder dat je bij Chelsea makkelijker nu shopt omdat ze heel veel spelers hebben en heel veel dus overbodig. Maar ik vind het heel ver gezocht om te denken dat Chelsea spelers aanschaft om door te verkopen aan Soedi. Beter gezegd. De FIFA regels laten het niet toe. En ja ik weet dat het met Vitesse ook gelukt is, maar ze zitten er steeds meer boven op. Daarnaast als dit echt corrupt zou zijn, zouden de landelijke instanties ook wel klaar staan. Ik denk gewoon dat dit een korte rage is.

21 juni 2023 om 10:18

Hoofdpijndossiers dus. Al de spelers die genoemd worden verdienen een enorm salaris waardoor ze of niet verkoopbaar zijn (Lukaku, Aubameyang) of waardoor hun transferwaarde volledig decimeert (Ziyech, Koulibaly, Mendy). En de Saoedi’s lossen dat allemaal op (salariskosten zijn weg) en voor bepaalde spelers zal er waarschijnlijk zelfs nog een mooi bedrag betaald worden.

Verder heb ik het nergens over corruptie. Ik heb het over een linkje tussen beide. Net zoals dat er in het verleden duidelijk linkjes waren tussen bepaalde Europese clubs (Inter en Atletico) en Chinese clubs.

21 juni 2023 om 10:27

PIF was created in 1971 for the purpose of investing funds on behalf of the Government of Saudi Arabia. The wealth fund is controlled by Crown Prince Mohammed bin Salman, Saudi Arabia's de facto ruler since 2015. Public Investment Fund.En hoezo zou de eigenaar van Newcastle dit allemaal willen oplossen voor Chelsea, nota bene een concurrent in de PL?

21 juni 2023 om 10:34

Maar welke link? Er is geen enkele Saodi aan het werk bij Chelsea. De club heeft geen enkele connecties met het land. Want je het het niet over 1 club nu, maar een heel land. Maar goed we zullen we komende jaren zien. Ik denk dat dit gewoon een moment opname is. Daarnaast is Atleti en Inter toch anders. Beide grote clubs, zelfde klimaat, cultuur etc. Hier wil je spelers pushen richting een zandbak. Dat doen mensen alleen voor geld. Dat kan je echt niet van te voren uitstippelen. Overigens zijn het allemaal moslims volgens mij. Ik denk dat je dit feit enorm onderschat. Die gaan terug naar de waarden die ze gewend zijn en prettig bij voelen, zie ook wat Benzema bijv. zei. Kai Havertz kunnen ze vast ook wel die kant op sturen, maar die zal zelf nooit gaan.

21 juni 2023 om 10:47

@Strandje Larse

“Die gaan terug naar de waarden die ze gewend zijn en zich prettig bij voelen”.

Hakim Ziyech: opgegroeid in Dronten, groot geworden in Amsterdam, leeft een luxe leven in Londen en bezoekt zijn criminele vriend in Moskou. Die Hakim Ziyech gaat nu naar SA omdat hij dan de “normen en waarden vindt die hij gewend is”?

Verder heeft SA een (groot?) aandeel in het bedrijf van de eigenaar van Chelsea, dát is de link. Het maakt dus geen reet uit of er wel of geen Saoudi werkzaam is bij Chelsea, omdat dit zich op een hoger niveau afspeelt.

Jij kunt waarschijnlijk zelfs een banaan nog recht lullen.

21 juni 2023 om 11:00

Er is een directe link. Saoedi-Arabië is gedeeltelijk eigenaar van de grootaandeelhouder van Chelsea. En de clubs die die spelers van Chelsea halen zijn eigendom van Saoedi-Arabië. Verder heb je mijn voorbeeld van Atletico en Inter niet goed gesnapt want die lieten spelers van hun eigen club naar China gaan (toevallig naar clubs met dezelfde eigenaar).

21 juni 2023 om 11:02

@Outlaw,

Omdat PIF ook eigenaar is van die Saoedische voetbalclubs zouden directe transfers tussen Newcastle en die voetbalclubs helemaal verdacht zijn natuurlijk. Daarnaast lopen er ook gewoon geen overbodige sterren rond bij Newcastle.

En waarom zouden ze toch willen investeren in een club waar ze gedeeltelijk eigenaar van zijn? En dan bekijken we het nog los van alle mogelijke deals buiten de voetbalwereld die erdoor vergemakkelijkt worden.

21 juni 2023 om 11:27

Dat iemand in Dronten is geboren is irrelevant. Een moslim wordt met hun waarden opgevoerd, net als een Christenen dat doet. Saudi is het paradijs voor moslims. Je kan ook gewoon een positieve tweet met willens en wetens verdraaien als of het negatief is.

@lierse, dan heb ik iets gemist. Wie is die grootaandeelhouder dan? Want dan maakt het verhaal natuurlijk wel wat discutabeler.

21 juni 2023 om 12:20

Clearlake Capital is ongeveer 60% eigenaar van Chelsea. En Saoedi-Arabië is voor ongeveer 5% aandeelhouder van Clearlake.

21 juni 2023 om 10:33

Voor Ziyech is het helemaal niet jammer. Voor de fans van Ziyech en de voetballiefhebbers is het jammer.

21 juni 2023 om 10:38

Voetbal wordt zo echt verrot. Dit is niet eens leuk meer. Moeten we toch niet willen dit? En hoezo horen we de UK fans nu niet zoals toen met de super league?

Eigenlijk is zijn carriere totaal niet geworden wat een zijn kon, 1 a 2 goede jaren bij ajax, en her en der mooie momenten, en nu al afbouwen.. zonde. Qua kwaliteit wou k hem eerst wel op 10 bij oranje zien of vanaf rechts, achteraf hadden we niks aan deze jongen gehad.

21 juni 2023 om 09:13

Achteraf hadden we niks aan deze jongen gehad? Dat lijkt me ook onzin. Met Ziyech erbij hadden we wellicht een eindtoernooi of 2 meer gespeeld. Spoeling voorin is laatste jaren echt heel dun geweest.

21 juni 2023 om 09:27

Welnee, alsof hij voorop was gegaan in de strijd.

21 juni 2023 om 09:56

Zeg niet dat het qua mentaliteit een absolute topper is, maar kwalitatief hadden we hem voorin zeker kunnen gebruiken. Met Weghorst, Janssen en Luuk de Jong heb je ongeveer 3 identieke spelers, maar een speler als Ziyech loopt er bij NL elftal niet rond.

21 juni 2023 om 10:03

Hij kan in ieder geval iets creëeren itt wat er nu loopt. Die gooit elke wedstrijd wel een pass die beslissend kan zijn.

Laten we hopen dat er een zandbak club zich gaat melden voor onze Luukie de Jong

Zal een hoop tegen het zere been zijn, maar uiteindelijk behoorlijk tegengevallen. In Nederland was hij goed maar zijn balverlies te hoog, het balverlies record staat volgens mij nog steeds op zijn naam, en bij Chelsea kwam hij er niet tussen, trainer, na trainer na trainer, dat zegt wel wat. en nu komt er geen enkele club van aanzien meer langs, anders had hij daar wel voor gekozen. Uiteindelijk mist hij toch hoop facetten voor het topvoetbal, fysiek, handelingssnelheid, het vernuft om ook de wedstrijd tactisch te kunnen spelen. In de eredivisie waar dit allemaal veel minder is, komt hij alleen maar tot z’n goede recht. Maar de eredivisie is niet het topvoetbal.

21 juni 2023 om 09:56

Er zit natuurlijk wel meer tussen Premier league en eredivisie. De premier league daar komt hij fysiek en voornamelijk snelheid tekort. Maar had hij ook tekort gekomen voor clubs als Ac Milan, Roma, Dortmund, Sevilla, etc. Ik denk van niet namelijk.

21 juni 2023 om 10:36

Ziyech is een goede speler maar als het te snel gaat of ze zitten kort op heb ik hem nog niet veel weten schitteren. Was toch eerder een speler geweest voor de Serie A of La Liga.

21 juni 2023 om 15:38

Dat vind ik te makkelijk, hij was natuurlijk ook in de champions league fantastisch bij Ajax. Heeft wel degelijk aangetoond het niveau aan te kunnen, alleen om verschillende redenen niet gelukt bij Chelsea.

Damn. Zoekt wel heel rap het Rijk der Zandbakken op. Jammer, is nog 'jong' genoeg om elders in de suptop/top van Europa te kunnen spelen lijkt me. Ka-ching!

Ik hoop echt zo dat er ook een van die clubs voor maguire komt

21 juni 2023 om 09:16

Maguire en Romero bij Spurs centraal achterin, ik wil het meemaken.

21 juni 2023 om 09:22

En een verlenging voor Sanchez als backup, the dream

21 juni 2023 om 10:24

Ja snap ik. Mij maakt het niet uit waar, als het maar niet bij united is.

21 juni 2023 om 11:01

En dan alsnog twee keer winnen van City

Wel zonde om hem minder te zien. Had hem nog wel bij een Sevilla of AC Milaan willen zien spelen. Denk echt clubs die perfect bij hem gepast zouden hebben. Maar ja, in SA gaat hij vast iets van minimaal 50 mil netto per jaar krijgen en je kan spelen met CR. Zeg maar nee tegen zo een bedrag.

Dus binnenkort CR zijn nieuwe mattie

21 juni 2023 om 09:27

Dan hoeft hij niet meer naar Moskou te vliegen, lekker dichtbij

21 juni 2023 om 09:44

Domme actie was dat van hem.

Geweldige voetballer maar doet soms aparte dingen.

Zo een voetballer waar je later ook over zal zeggen, leefde hij maar veel meer voor het voetbal. Was hij maar minder bezig met randzaken dan was zijn plafond net wat hoger.

Maar ja, hoeveel mensen kunnen later zeggen ik heb gevoetbald met CR of een Messi (en later natuurlijk Haaland/mbappe). Is natuurlijk ook lachen als je met de beste spelers ter wereld gespeeld hebt.

21 juni 2023 om 09:53

Ik denk dat het financiele motief nog veel meer leidend zal zijn. En dat kan ik me ook wel voorstellen. Het is vanuit mijn stoel makkelijk zeggen dat je dat schurkengeld daar niet zou moeten aannemen in een competitie die niets voorstelt, maar als ik in zijn positie zou zitten , zou ik wellicht ook hetzelfde doen. Hiermee zal hij ook z'n kleinkinderen nog kunnen onderhouden hun hele leven. Dat kan een zeer goed motief zijn voor een ieder.

21 juni 2023 om 22:35

Zonde om hem minder te zien? Zo vaak kwam de bank van Chelsea toch niet in beeld.

Bijzondere ontwikkelingen. Clubs kunnen nu wel grote risico's nemen met het aantrekken van enfant-terribles. Mocht het daadwerkelijk mislopen, dan is er altijd wel een club uit Saoedi die dit soort spelers wil overnemen.

Wat een droomtransfer. Hier ben je voetballer voor geworden. Op naar de mooiste competitie! Uhh geld!

21 juni 2023 om 09:59

Wat zou jij doen in zo'n situatie?

21 juni 2023 om 10:18

In ieder geval zeker niet naar Saudi Arabië gaan. Ik zou voor geen € 100 miljoen willen wonen in een land waarin mensen zonder reden of proces worden gearresteerd en vastgehouden en in gevangenissen slecht worden behandeld en gemarteld, vrouwen beperkte rechten hebben en homoseksualiteit met de doodstraf of zweepslagen bestraft wordt.

Ik denk dat Ziyech wel tevreden is met deze transfer. Dik cashen in het Midden Oosten. Had gehoopt dat hij terug zou keren naar de eredivisie. Maar hij zal wel niet minder willen verdienen, wat enorm spijtig is gezien zijn voetballende kwaliteiten.

21 juni 2023 om 09:21

Hij kan over een jaar of 2/3 nog altijd terugkeren, vergeet niet hij maar 30. Carasco vertrok rond die leeftijd bij Atletico voor het geld naar China en kijk hoe die is terugkomen. Nog altijd 1 van de smaakmakers daar en was echt een drager vorig seizoen bij hun kampioenschap, ik zie Ziyech dat zeker ook doen bij Ajax over 3 jaar.

21 juni 2023 om 09:29

Carrasco is nu 30 en speelt al meerdere jaren terug in Europa. Nogal een matige vergelijking dus.

Iets klopt toch niet aan deze taferelen? Ziyech, Kante, Koulibaly worden zo makkelijk geloosd aan club in Saudi Arabia voor nog behoorlijke bedragen terwijl ze alle 3 zwaar teleurstellen. Het is gewoon te opvallend dat Chelsea eerst zoveel heeft kunnen aankopen pre dit allemaal en nu hun FFP kan verlagen door spelers te verkopen aan de Saudi Pro League. Todd zal waarschijnlijk een mooie deal hebben gesloten met ze, maar wij zullen de waarheid hoogstwaarschijnlijk nooit weten...

21 juni 2023 om 09:24

Kante was transfervrij, dat heeft Chelsea niets opgeleverd.

21 juni 2023 om 09:25

Ja dat is wel duidelijk dat dit niet koosjer is. Maar dat maakt chelsea fans niets uit. Die slikken het allemaal als zoete koek. Hoop dat ze de komende jaren geen cl halen

21 juni 2023 om 10:09

Tja chelsea moet spelers lozen, Saudi Arabië wil namen hebben om de competitie groot te maken. Daarnaast zijn dit allemaal moslims, waarvoor de stap meestal wat meer voor de hand liggend is en die jongens krijgen in financieel opzicht een 1 in a life time opportunity. Maar goed, het zal wel allemaal liggen in de 5% aandelen die Saudi Arabië heeft in een onderneminkje 😂.

21 juni 2023 om 09:51

En welke "behoorlijke" bedragen heeft Chelsea gekregen voor Kante en Ziyech? En welke "behoorlijke" bedragen gaat Chelsea krijgen voor Koulibaly, Mendy en wss Aubamayang? Kom op... ik wacht! Kan je nu al vertellen dat het niet boven de transferwaarde van de desbetreffende spelers zal zijn!

21 juni 2023 om 10:39

Nou beetje research doen en je weet genoeg. Saudi investeert in Todds business. Het is 1 vriendjespolitiek helaas. Voetbal wordt verrot.

Jammer maar begrijp het wel als je zover geld binnen kan harken dan moet je dat gewoon doen.

Ja prima toch allemaal kruiwagen vullen met cash ….. als wij er niks meer over hoeven te lezen (wat ik betwijfel) straks worden we er dagelijks over opende hoogte gehouden.

Wellicht wordt VZ ook gesponsord door de zandbak

21 juni 2023 om 09:25

Maar Jah eerlijk gebied te zeggen dat het leuker en beter voetbal wordt dan de eredivisie 🤪🤪🤪

21 juni 2023 om 10:09

@Rico,

'wordt VZ ook gesponsord door de zandbak'

Dat verklaard veel! Ik had al hier op VZ de vermoedens dat het niveau van de leden niet al te hoog was.

Ik ben benieuwd naar de transfersom, in ieder geval blij dat we van hem verlost zijn. Op een paar goede wedstrijden na heeft hij niet bepaald veel laten zien.

En wat een onzin wordt hier weer verspreid vanuit jaloezie. Alsof het de Saudi's zo van belang is om Chelsea financieel gezien te verlossen van middelmatige spelers. Ze hebben niet meer dan een 5% belang in Clearlake Capital, een fonds van 300 miljard. En dit fonds bezit niet eens alle aandelen van Chelsea. Het aandeel van de Saudi's in Chelsea is dan ook bijna verwaarloosbaar.

Uiteindelijk is het simpelweg handig gebruik maken van je zakelijke contacten, die gigantisch willen investeren in hun voetbalcompetitie.

21 juni 2023 om 09:41

“Uiteindelijk is het simpelweg handig gebruik maken van je zakelijke contacten.”

Oftewel, belangenverstrengeling.

Nu lachen de meeste Chelsea-fans het nog weg omdat deze deal heel voordelig is voor Chelsea, maar als er dalijk een topper vertrekt naar Newcastle met dezelfde gedachte dan is de wereld te klein.

21 juni 2023 om 09:57

Belangenverstrengeling: situatie waarbij iemand meerdere belangen dient en waarbij dezen met elkaar in conflict komen.

Ik zie het conflict niet, aangezien alle betrokken partijen er beter van worden. Chelsea is verlost van enkele spelers, de spelers gaan spelen en ontvangen een giga salaris en de Saudi's hebben meer goede spelers voor hun competitie.

Als je dit gaat bekritiseren dan kan je elke sponsordeal ook wel meteen tegen het licht gaan houden van iedere club. Of transfers omdat een technisch directeur goede relaties heeft met bepaalde zaakwaarnemers.

21 juni 2023 om 10:03

Als een land dat belangen heeft in een voetbalclub alle hoofdpijndossiers van die club begint op te lossen en er nog eens voor gaat betalen ook dan is dat natuurlijk niet helemaal koosjer.

21 juni 2023 om 11:29

@lierse het laatste nieuwsbericht dat ik gelezen heb, is dat ze Ziyech gaan overnemen voor 8 miljoen pond. Niet bepaald een bedrag waar Chelsea rijk van wordt. Voor dit bedrag had hij ook eenvoudig overgenomen kunnen worden door een andere club.

21 juni 2023 om 11:56

@viswoestijn: dat is toch net de crux? Voor EU clubs zijn spelers als bv Ziyech en Koulibaly onhaalbaar gezien hun enorme salaris. Clubs uit Italie, Duitsland of Spanje kunnen dergelijke lonen niet betalen.

Dan komt het toch handig uit dat er opeens 4-5 Chelsea spelers naar clubs gaan in SA? De lage transferwaarde kan je dan evengoed beschouwen als een 'geste' van Chelsea, zodat ze van die (in EU) onverkoopbare spelers afgeraken?

21 juni 2023 om 12:39

@thenry_228 Als ik dit soort transferbedragen voorbij zie komen, dan kom ik niet tot de conclusie dat er oneerlijk spel gaande is.

Met Ziyech, Koulibaly, Mendy en Kante heb je allemaal moslim spelers met een goede reputatie. Exact het type spelers waar de Saudi's blijkbaar naar op zoek zijn. Als je als Chelsea zijnde ook niet bepaald hoge transfersommen ontvangt.. dan is het eerder geluk dan wijsheid dat die Saudi's ineens flink willen investeren in hun competitie.

En toch vind ik het zonde van een speler als Ziyech. Dit is iets te snel naar mijn mening.

Leuk voor hem. Hij haalt zo het maximale uit z'n carriere. Hij was niet goed genoeg voor de top en te goed voor de middenmoot. Ziyech heeft fantastische passes, maar hij heeft voor elke sublieme pass, minimaal 3 of 4 echt baggerpasses. Het ga je goed Ziyech, je zult zeker wat toevoegen aan het voetbal daar in de woestijn.

Niets meer gepresteerd na Ajax behalve een keer in het Marokkaanse team. Hij is niet de enige, er zijn veel voetballers die op grond van prestaties een leuke transfer maken een daarna niks mee. Gelukkig kan hij nu incasseren in Saudie Arabie. Wel een paar flessen drank taxfree inkopen want dat is daar lastig. Al denk ik daar ook geldt dat voor mensen met geld andere wetten gelden.

Zonde voor zijn interlandcarrière, benieuwd of hij nog basisspeler blijft bij Marokko! Die zijn toch 4e van de wereld geworden!

Hoe duidelijk Ziyech zijn pad in de Eredivise koos zo onduidelijk kiest hij zijn carriere in het buitenland uit. Zal het dan toch niet ook aan Ziyech zelf liggen? Ik bedoel na 3 seizoenen en trainer na trainer na trainer is het hem niet gelukt om zich bij Chelsea in de basis te spelen in welk systeem dan ook. Het is natuurlijk ook vrij schrijnend dat er eigenlijk geen enkele club zich voor hem meldt behalve PSG last minute op de winterse transferdag en dit Saudische gebeuren.
Onderaan aande streep dus gewoon een leuke en mooie voetballer voor de Eredivisie en niets anders.

21 juni 2023 om 09:47



Heeft natuurlijk ook uitgeblonken in de CL destijds, maar dat terzijde. Ik denk idd dat Ziyech gewoon een lastige en eigenwijze kerel is die niet 100 leeft voor de sport.

21 juni 2023 om 10:00

Dat ene seizoen bij Ajax bedoel je dan neem ik aan? Dat is van het seizoen 18/19 en het aankomende seizwordt het 23/24 jaar. Dat betekent dat dat ene goede seizoen ondertussen alweer 5 jaar geleden is. Hoe lang kan iemand daar op blijven teren die al seizoenen lang eigenlijk niets klaarspeelt? Net als Van de Beek, De Jong en De Ligt die maar op die seizoenen kunnen en mogen blijven teren. Het gaat om het nu en wat je nu presteert.

Dat Ziyech een eigenaardig mannetje is dat wisten we natuurlijk al en of die echt 100% ervoor leeft durf ik niet te zeggen maar verder dan zijn Eredivisie niveau is die gewoonweg niet gekomen.

21 juni 2023 om 10:23

Inderdaad dat seizoen ja. Destijds heeft hij wel degelijk laten zien dat hij ver boven 'zijn Eredivisie niveau' uit kon stijgen.

21 juni 2023 om 10:38

Bij Ajax zat iedereen natuurlijk enorm in een flow dat seizoen en vooral in de CL dan. Toch blijf ik wel van mening dat er een aantal (waaronder Ziyech) gewoon boven zichzelf uitsteekten. Hierna heeft hij weinig tot niets meer laten zien natuurlijk.

21 juni 2023 om 13:16

Toen zeiden ik en velen anderen al dat ie dit nooit in de PL kon doen, omdat ie bij Ajax zo'n (bij wijze van spreken) 30x per wedstrijd op doel schoot. Hij had een heel laag conversiepercentage. Maar Ziyech zou de PL wel even aan flarden gaan schieten volgens velen. Nou we hebben het gezien

21 juni 2023 om 13:25

@aadhandgranaat, zeg dit nou niet anders krijg je de gehele community over je heen. Maar het klopt wat je zegt. Ziyech zou de PL wel aan flarden schieten, Donny zou het daar ook fantastisch gaan doen. Zelfde geldt voor de 2 ideale schoonzonen, De Ligt zou de defensie bij Juventus wel even gaan leiden terwijl die na 3 seizoenen met verlies is verkocht door Juventus. En De Jong zou FC Barcelona wel even bij de hand nemen en de beste middenvelder van de wereld worden. Voorlopig hobbelt De jong alleen maar mee bij Barcelona en is hij niet verantwoordelijk voor de gewonnen prijzen of dat het een onmisbare schakel is.

Zonde! Had hem graag terug in de Eredivisie gehad, nadat hij weg is gegaan niemand meer gezien met zijn magie 🧙. Misschien later!

Zonde wel van een goede speler, maar hij is ook al 30, gemiddelde voetballer gaat nog 3/4 jaar mee op top niveau met beetje geluk dus snap wel dat hij nu voor deze stap kiest. Welke topclub gaat hem anders nog halen of zijn salaris betalen als 'kleinere' club. Nu gaat hij wel veel spelen en levert niks in aan salaris.

Was natuurlijk al klaar in Europa, kon met moeite aan speeltijd komen bij Chelsea

Dit is echt te bizar voor woorden. PIF Saudisch investeringsfonds heeft een groot aandeel in Clearlake, hoofdaandeelhouder van Chelsea. Ik snap niet dat dit allemaal mag. De contracten van Mendy, Ziyech, Koulibaly en mss ook nog CHO zijn door geen enkel andere land/ploeg te betalen, Chelsea moet dringend kassa maken en ze kunnen dus gewoon eventjes hun Saudische vrienden aanspreken en ze regelen het? Hier mag ingegrepen worden.

21 juni 2023 om 10:20

Die Saudiërs nemen heel de competitie over.
De meeste clubs bezetten ze toch al

21 juni 2023 om 10:22

PIF was created in 1971 for the purpose of investing funds on behalf of the Government of Saudi Arabia. The wealth fund is controlled by Crown Prince Mohammed bin Salman, Saudi Arabia's de facto ruler since 2015. Public Investment Fund.Hoezo zou de eigenaar van Newcastle willen dat Chelsea hier sterker uit komt? PIF bezit max 5% in Clearlake Capitals dat weer 60% aandeelhouder van Chelsea is. Met andere woorden, PIF bezit dus helemaal geen grote aandeel in Clearlake!Juist omdat andere ploegen niet de contracten van die spelers kunnen/willen betalen maakt het juist aantrekkelijk voor SA! Wanneer bijvoorbeeld een Inter wel aan de wensen van KK voldoet, dan had hij nu in Italie gespeeld ipv van SA (ervan uitgaande dat KK de aanbieding heeft geaccepteerd).

21 juni 2023 om 10:52

Zoveel spelers van Chelsea die vertrekken naar SA is geen toeval. 5% gaat nog steeds over massa's geld. PIF heeft een aandeel in al die Saudische clubs en een deel van hun geld wordt beheerd door Clearlake. Je mag dan wel zeggen "maar 5%" gaat nog steeds om miljarden euro's.

Tja toch een triest einde aan zijn carriã¨re in het buitenland. 3 jaar Chelsea waar hij eigenlijk nooit een basisspeler is geweest voor een lange tijd. Ook verschillende coaches gehad maar blijkbaar bij niemand goed genoeg. Tuurlijk was het bij Chelsea een puinhoop de laatste jaren maar dat zegt wel genoeg. Ik vind het dan jammer dat hij het niet bij een andere club probeert. Een AC Milan bijvoorbeeld aan de rechterkant zou leuk zijn geweest. Maar ja het geld in Saoedi-Arabië is toch wel enorm veel. En hij speelt nog met Ronaldo wat ook wel leuk is.

Mooi contract bijna 30 nooit meer hoeven te werken en zijn fam is save top gehandeld Hakim 🙏🏿

The wizard….. jammer altijd een grote fan geweest van Ziyech. Maar hier slaat hij de plank volledig mis. Leefde niet voor de sport hoe het echt hoort. Soms wat leuke acties maar vaak ondermaats gepresteerd.

Zal niet meer lang duren voor hij ook geen minuten meer bij Marokko krijgt. Zit je in je prime ga je voor cash best jammer.

Ik snap Ziyech ergens wel. Je speelt je in 3 jaar financieel klaar voor je zelf en je kinderen. En de rest 😂

Stiekem hoop ik dat die daarna nog even lekker bij Ajax komt ballen.
Voor zulke spelers kom je naar het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren