Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henk ten Cate stipt fout aan die Alfred Schreuder als trainer van Ajax maakte

Laatste update:

Alfred Scheuder is dit seizoen bij Ajax tegen ‘heel veel problemen’ aangelopen”, zo zegt Henk ten Cate. De kersverse assistent-bondscoach van Suriname had Schreuder in het verleden onder zijn hoede bij NAC Breda. Ten Cate kijkt ervan op dat zijn voormalig pupil er niet in is geslaagd om te slagen bij Ajax.

Schreuder werd eind januari na een reeks van zeven Eredivisie-wedstrijden op rij zonder zege door de clubleiding van Ajax op straat gezet. Volgens Ten Cate is de vijftigjarige oefenmeester tot zijn ontslag tegen ‘heel veel problemen’ is aangelopen. “Waarbij hij ongetwijfeld ook fouten heeft gemaakt”, zegt Ten Cate tegenover De Telegraaf. “Qua opstelling is hij niet altijd even gelukkig geweest in zijn keuzes.”

Ten Cate, die clubs als Ajax, Barcelona en Chelsea achter zijn naam heeft staan, werkte tussen 2000 en 2003 bij een financieel noodlijdend NAC ook onder moeilijke omstandigheden. “Daardoor weet ik dat stabiliteit in een voetbalorganisatie heel belangrijk is. Als het in de top rustig is, dan is het beneden op de werkvloer ook rustig. Gerommel bovenin sijpelt door.”

Ten Cate stelt dat Schreuder ook niet door clubleiding van Ajax is geholpen. “En dan wordt alles bij Ajax ook nog eens drie keer uitvergroot, terwijl hij daarnaast de pech had dat de club uit een heel succesvolle periode kwam. De verwachtingen waren met deze selectie daardoor veel te hoog.” Door het verlies van de bekerfinale tegen PSV sluit Ajax het seizoen voor het eerst sinds 2018/19 af zonder prijs.

Dat Schreuder het niet bij Ajax heeft gered, verbaast Ten Cate wel. “Vooral omdat hij bij Club Brugge óók onder moeilijke omstandigheden was ingestapt en direct kampioen werd, nadat hij het vrij snel op de rit had gekregen. Ik zie in Alfred ook nog altijd een potentiële topcoach. Ik ken wereldwijd bijna geen coach die nooit is ontslagen.” Schreuder was na zijn ontslag bij Ajax dicht bij een dienstverband bij Leeds United, maar de Italiaanse eigenaar Andrea Radrizzani zou zijn komst op het allerlaatste moment hebben tegengehouden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schreuder is de grootste boosdoener dit seizoen. Heitinga heeft niet goed gepresteerd, maar staat op 9 zeges in 13 duels (kan op 12 uit 16 komen) en won nog bekerwedstrijden bij Feyenoord en Twente. Schreuder won 9 van de 18 duels in de Eredivisie en werd keer op keer vernederd in grotere duels. Bovendien is hij erin geslaagd om binnen een halfjaar alle patronen te slopen, het zelfvertrouwen kapot te maken en is hij (mede-)verantwoordelijk voor twee gigantische transferflops op nu onderbezette posities (Bassey en Ocampos). Daarnaast heeft hij een clubicoon de deur uitgejaagd en is hij verantwoordelijk voor de slechtste Ajax-reeks ooit (zeven duels zonder zege). Heitinga is absoluut niet de juiste man, maar Schreuder heeft in alles dit seizoen gesloopt.

13 mei 2023 om 09:23

Ik ben het helemaal met je eens, behalve die clubicoon (Blind) was tijdens die specifieke wedstrijd de slechtste man op het veld en niet voor de eerste keer. Hij was op dat moment niet de juiste persoon om Schreuder aan te spreken over tactiek, in plaats daarvan had hij zijn mond moeten houden en gaan reflecteren over zijn passvermogen de afgelopen 2 seizoenen waar hij zo voor geroemd wordt. Anders dan dat, had Blind correct behandeld moeten worden en door de voordeur afscheid moeten nemen.

13 mei 2023 om 09:41

In Waalwijk was Blind zeker slecht. Maar uiteindelijk is hij toch een leider in de groep? Verder zijn we het erover eens dat hij slecht behandeld is. De opbouw is nooit meer hetzelfde geweest sinds zijn vertrek, al gaf Hato's optreden tegen AZ wel hoop. Eindelijk weer wat inspeelpasses naar de laatste zone.

13 mei 2023 om 10:23

Hij was zeker wel de juiste man om Schreuder aan te spreken op tactiek! Blind is op zijn retour, maar was 100% van grote waarde geweest in de wedstrijden in Nederland nog. Die jongen heeft absolute top gespeeld en als er iemand onkunde in een trainer herkent zijn het dat soort gasten. Dat weet Schreuder ook, want die is dan kansloos en gaat vervolgens machtsspelletjes spelen over de rug van spelers. Dat neem ik de leiding binnen Ajax nog het meest kwalijk. Vanaf dat moment hadden ze moeten ingrijpen. Of je lost het op met Blind en stapt over je ego heen, of dondert onmiddellijk op!

13 mei 2023 om 10:20

Suarez7, je bekende stokpaardje dit seizoen, alles ligt aan schreuder.
Het is vd sar die de hoofdschuldige is. Hij heeft schreuder aangesteld. Hij heeft hamstra en huntelaar aangesteld, het heeft 1.5 jr moeten duren totdat een td kwam. Er is 120m verdampt. Hij is er verantwoordelijk voor dat top werknemers weglopen, zoals reiziger, bogarde, vanenburg, veldmate etc. Hij heeft heitinga voor de groep gezet, een bewezen nobody als trainer.
Blind is terecht de deur gewezen door schreuder, er was geen keus. Blind levert al geruime tijd en begon zich als stoorzender op te stellen in de groep.

13 mei 2023 om 10:25

Bochherief, Blind is zeker niet terecht de deur gewezen! Schreuder is een passant en een van de allerslechtste ooit en dat herkende Blind als geen ander. Daar mag je never nooit een clubicoon aan offeren als club. Dat los je dan goed op.

13 mei 2023 om 11:16

Mee eens. Vd Sar heeft er een volstrekte puinhoop van gemaakt en dat Blind is geloost lijkt me logisch. Dat is een parodie op een voetballer geworden en die maakte de werksfeer er niet beter op van wat ik heb begrepen

13 mei 2023 om 10:40

Het is inderdaad lachwekkend. Dat Ten Cate niet snapt dat hij geflopt is zegt ook veel. Wat voor CV had Schreuder nou? Geflopt bij Twente, niks bijzonders gedaan bij Hoffenheim, assistent van Koeman en Ten Hag en kampioen geworden met Brugge. Dat laatste is het enige noemenswaardige en dat ging over drie maanden, waarin Royal Union logischerwijs onder de druk bezweek. Nou knap hoor, echt een cv voor een toekomstig topcoach.

13 mei 2023 om 10:45

Misschien het ultieme bewijs dat hij werd gesaboteerd door Tadic & Co ? Plots konden ze weer winnen en was er weer spelvreugde. Bij zijn laatste wedstrijd kon je goed zien dat ze zich inhielden rond de 16.

13 mei 2023 om 12:25

Moet wel bijgezegd worden dat heitinga de timing mee had. Die begon wel met een extreem makkelijk speelschema.

Ben oprecht benieuwd wat hij kan doen bij een volgende club. Ajax en Schreuder was gewoon geen match en hij heeft veel te lang mogen aanmodderen.

13 mei 2023 om 09:27

Ik ben verbaasd dat Ten Cate denkt dat Schreuder een topcoach kan worden. Tactisch is hij namelijk zeer zwak. Als je dat mist, dan zal je nooit een topcoach zijn.

13 mei 2023 om 11:58

Het lijkt in mijn ogen vooral dat hij maar 1 manier van spelen heeft. Zodra dat niet werkt weet hij het ook niet meer en kan hij zich niet aanpassen aan het team zijn zwakke punten

Cate.
ach ook maar een hulp coach geweest bij Rijkaard en dankzij deze ass istent geworden
Gefaald bij Ajax
nu weer assistent

En Ten Cate vindt dat Heitinga moet aanblijven? Die maakt dezelfde fouten als Schreuder. OK, de selectie is niet op orde, maar je kunt wel de poppetjes op de juiste plaats neerzetten. En vooruit voetballen. Rulli als spelverdeler. De bal maar honderdduizend keer in en om het eigen strafschopgebied spelen. En zo’n coach moet aanblijven? Laat me niet lachen! By the Way: Schreuder meer dan terecht ontslagen. En heeft behalve bij Club Brugge, nergens laten blijken iets van een topcoach in zich te hebben. Maar het lijkt er op dat die ex trainers/spelers alles maar goed praten. Hoe vaak wel niet gehoord wat voor een topcoach Schreuder wel niet is. Dit terwijl er op het veld niks van te zien was. We gaan toch niet de trainingen beoordelen? Mensen komen voor resultaat en vermaak. En daar is bij Ajax op dit moment geen enkele sprake van. En dat ligt ook voor een heel groot deel aan de coaches. Deal er maar mee.

13 mei 2023 om 10:23

Veel supporters zagen dat toch anders toen hij assistent was van ten Hag. Ben blij dat hij weg is. Heeft nooit duidelijk kunnen maken met welke visie op voetbal hij de geweldige coach van Ajax was

13 mei 2023 om 10:23

Ajax is de moeilijkste club die er is, Mark heeft als handelaar, geluk ook gehad, ten Hag was ook eerst een lul, maar die had ruggesteun. Schreden heeft het ook goed gedaan bij Hoffenheim, alleen hij dacht anders als bestuur , is toen opgestapt. Wat denk je hoe hij moest werken bij Barselona, niemand zal het weer zo goed doen als ten Hag en Overmars, Ajax moet weer bouwen, niet denken we zijn volgend jaar er weer, dat kan niet bij die moeilijke club

Punt was vacuüm bij Ajax dit vertrek Ten Hag en Overmars. Weet niet wie het besloten heeft maar Schreuder en zaakwaarnemer kregen vrij spel met oa Grillitsch en Bassey. Kan me niet voorstellen dat scouting daarbij betrokken is geweest. Paniek na teveel verkopen maar ook dat wist je al van tevoren. Onbegrijpelijk dat er niet beter ingespeeld is op vertrek Antony en mn Martinez.
Wijndal was waarschijnlijk al langer op de radar naar heeft exact zelfde tekortkomen als Blind, das wel grappig, oftewel blunder.
Dan nòg Ocampos drama, toen wist je al dat het totaal verkeerd gegaan is…
Daar heeft Schreuder behoorlijk aandeel in.

Schreuder is gewoon niet goed genoeg als hoofdtrainer. Het spel zag er belabberd uit en had de kleedkamer niet meer voor zich dus dat was sowieso een kansloos verhaal. Hij heeft er gewoon de kwaliteiten niet voor zo simpel is het. Kan zich beter als assistent gaan profileren maar ja denk niet dat Schreuder dat gaat doen.

Voor het eerst sinds 2018/19 zonder prijs? Volgens mij werd er in dat seizoen de dubbel gewonnen en op een haar na de champions league finale gemist??

De verwachtingen waren misschien erg hoog, maar de realistische verwachtingen die Ajax altijd moet hebben (kamlioen worden en overwinteren) lukte hem ook niet en dat had met de gedane investering gewoon moeten kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren