Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hendrix: ‘De volgende keer zou ik misschien een overtreding maken’

Laatste update:

PSV kwam dinsdagavond in zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen tegen Barcelona in de eerste helft via een vrije trap van Lionel Messi op achterstand en bleef daarna lang binnen schootsafstand van de Catalanen. In de laatste twintig minuten liep Barça in het eigen Camp Nou toch uit naar een ruime 4-0 overwinning en Luuk de Jong moest na afloop toegeven dat dit een terechte afspiegeling van de verhoudingen was.

“Uiteindelijk wel. Je weet gewoon dat het hier moeilijk gaat worden. We hadden er wel geloof in om iets neer te kunnen zetten. Ik denk ook dat we met vlagen in de omschakeling ook heel gevaarlijk zijn geweest”, reageerde hij na afloop van het duel bij Veronica. “In de eerste helft kregen we een paar kansen en dan kom je vanwege hun kwaliteiten met 1-0 achter. Dan weet je dat het heel moeilijk gaat worden, maar dan nog zijn er met 1-0 voldoende mogelijkheden.”

Barcelona vergrootte de voorsprong een kwartier voor tijd na een fraaie actie van Ousmane Dembélé en De Jong stipt aan dat zijn ploeg bij dat doelpunt wellicht eerder voor de overtreding had moeten kiezen: “Als zij met de rug naar de goal staan zijn ze zo gevaarlijk. Ze hebben zo veel kwaliteit en dan wordt het 2-0. Je hoopt dan iets meer druk vooruit te zetten, maar dan maken ze het af.”

Jorrit Hendrix was een van de spelers die door Dembélé in de luren werd gelegd en hij is het eens met de observatie van De Jong: “Dembélé stond tussen mij en Chucky (Hirving Lozano, red.) in. We wilden hem tussen ons in houden, maar dan draait hij weg. Dat is gewoon een kwaliteit. Maar als ik het nog een keer over zou doen, zou ik misschien een overtreding maken of hem neerhalen”, legde de middenvelder uit.

Hendrix, die aangaf dat PSV eigenlijk een van zijn kansen had moeten benutten om Barcelona
bij te kunnen houden, heeft zondag met zijn ploeg alweer een volgende kraker op het programma staan als Ajax op bezoek komt in het Philips Stadion. De middenvelder weet niet of deze forse nederlaag nog lang door zal dreunen bij de Eindhovenaren: “Het zal moeten blijken, maar ik denk dat we als ploeg sterk genoeg zijn om ons daar overheen te zetten en zondag weer alles te geven. Ook op de manier zoals we willen spelen. Daar heb ik wel vertrouwen in.”

Vind jij 4-0 een terechte afspiegeling van de verhoudingen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slechste man op veld, zakte vandaag echt door het ijs henxdrix.

18 september 2018 om 21:43

Veel te kortzichtig. Deed het 70 minuten prima, maar omdat we ons team als collectief niet op de juiste plaatsen wijzigen krijgen we er in de slotfase drie tegen. En dan gaan we na die rode kaart proberen aan te vallen en gaat Hendrix van afstand schieten tja. Dan lijkt het ineens een hele matige speler. Is gewoon een pure stofzuiger.

18 september 2018 om 21:49

Nee Pieter post is helaas de harde realiteit. Gewoon goed observeren tijdens de wedstrijd. Of luister de uitstekende analyse van Ronald de Boer nog maar na. Deed zeker zijn best (Lijkt mij niet meer dan normaal) maar zakte kwalitatief hard door het ijs. Liet zich te vaak door Messi in de luren leggen. Hoop dat hij met van Bommel de wedstrijd van minuut tot minuut terug krijgt en hier van leert.

18 september 2018 om 21:52

Op dit niveau zie je toch wel echt zijn tekortkomingen. Deze speler is enorm belangrijk voor PSV en van mij mag hij zijn hele leven blijven, wat ik hem overigens ook aanraad want als hij op deze manier onder druk wordt gezet dan lijdt hij echt te veel balverlies. Hij heeft op sommige momenten de rust gewoon niet om de bal in de ploeg te houden en het is ook echt zonde dat hij helemaal niets met zijn verkeerde been kan. Maar aan de andere kant moeten we het ook niet groter maken dan dat het is want Barcelona kan tegen ieder team minimaal 70% balbezit hebben.

18 september 2018 om 21:55

Dit is gewoon een juiste constatering. Hendrix heeft het hier over een overtreding. Maar wat dacht je van kortdekken en je man niet uit het oog verliezen. Het overkomt hem meerdere keren per wedstrijd en komen drie doelpunten uit.

18 september 2018 om 22:01

Pieter hij had teveel balverlies waardoor PSV continu onder de druk bleef terwijl ze ook gevaarlijk konden zijn in de counter.

18 september 2018 om 22:13

Heb r. de boer niet gehoord had hem al op liv-PSG gezet. En hoe kan het dan dat we het zo potdicht hielden door het centrum 70 minuten lang met Hendrix en Rosario als controlerend blok. Ik heb echt heel veel goede intercepties gezien op het juiste moment waar ik echt van onder de indruk was. En nigel de Jong kon er voetballend toch ook geen klote van. Hendrix kan echt wel net als hij bikkelen en een balletje breed en terug passen (niet dat ik hem eenzelfde carriere toedicht natuurlijk) Vandaag was gewoon abnormaal dat je de hele wedstrijd onder druk staat. We hadden gewoon meer moeten doen met de ruimtes en counters om Barca ook mentaal een tik uit te delen. Dat zou het voor het hele team makkelijker gemaakt hebben.

18 september 2018 om 23:09

Nigel kon veel beter voetballen en verdedigen dan een Hendrikx. Leuk dat hij intercepties maakt maar als je daarna de bak kinderlijk inlevert heb je naast de bal ook energie verspild.

18 september 2018 om 23:30

Nou ik vond de Jong aan de bal ook verschrikkelijk. Zelden een speler het spel altijd zo zien vertragen. Verdedigend wel een beest idd.

En dat Hendrix vandaag de bal vaak zou inleveren dat doet hij natuurlijk niet altijd. We zullen weer zien wat zijn rol is zondag tegen Ajax en thuis tegen Inter.

19 september 2018 om 02:07

Je vergeet dat Nigel eerst een aanvallende middenvelder was. Die is voetballend gewoon degelijk, echter had hij zijn gehele spel aangepast om te kunnen functioneren als cvm. Ik ben normaal positief over hendrix, maar hij zakte wel degelijk door het ijs.

19 september 2018 om 13:38

Klopt aan het begin bij Ajax was hij nog snel en dynamisch. Met natuurlijk die fraaie goal uit bij Arsenal in de CL Mja hij had zijn spel aangepast maar gaf op een gegeven moment alleen nog maar risicoloze passjes waaraan je je dood irriteerde bij NL en ook in clubverband bij City bijv. daarom deden ze hem wss ook weg.

18 september 2018 om 21:56

Daar gaan de overwinterings kansen voor PSV .. tegen Tottenham gaan ze maximaal 1 punt halen en tegen Inter wordt het ook weinig denk.. zonde van de andere uitslag ..

18 september 2018 om 22:12

Dat is wel heel negatief. Uit b jij Barça mag je verliezen ok jammer van de tegen goals. Maar tegen inter en Tottenham heeft PSV zeker kans. Barça is buiten categorie en Inter en Tottenham zijn zeker sterk, maar niet zo sterk als Barça.

18 september 2018 om 21:58

Hij was tweemaal zelfs te laat om een overtreding te maken om een doelpunt te voorkomen.
Hard werkende speler met weinig voetbalverstand net als Isimat, in de Nederlandse competitie valt het niet op maar nu wordt het keihard afgestraft.

18 september 2018 om 22:13

Daar ben ik het niet mee eens. Hendrix heeft juist voetbalverstand vooral verdedigend. Hij positioneert zich vaak goed en pakt veel ballen af. Zijn techniek is helaas gewoon niet goed genoeg waardoor hij sneller onder druk staat.

18 september 2018 om 23:14

We hebben het gezien, Hendrix had bij de eerste 3 doelpunten kunnen ingrijpen

18 september 2018 om 23:29

Als je tegenover Messi staat dan ben je al snel de slechtste.

19 september 2018 om 00:00

Dat viel echt wel mee hoor. Waarom praat iedereen elkaar hier toch zo na joh? Soms vraag ik me serieus af hoe mensen naar voetbal kijken. Hij had inderdaad een paar keer in mogen grijpen,maar hij zakte echt niet door t ijs hoor. Praat elkaar maar lekker na

Als het bij die 1-0 gebleven was terecht geweest, maar ja dan heb je er alsnog niks aan

18 september 2018 om 21:46

Vond Psv lang niet slecht spelen, de eerste 70 min .
Maar daarna was het echt gedaan . Tis zeker gaan afgang hoewel de score dat wel doet vermoeden.

Psv heeft t niet onverdienstelijk gedaan hoor. Ik lees op andere forum en andere topic hier op vz dat ajax voetballend beter zou hebben gedaan. Serieus sommige mede ajacieden hebben echt moeite om realiteit van fantasie te onderscheiden. Volgende week psv ajax, zou mij niks verbazen als wij in eindhoven pakslagen krijgen.

18 september 2018 om 22:14

Nou deze wedstrijd zegt niks voor zondag. Daar is Barça veel te goed voor. Als ajacied denk ik zelfs dat psv meer kans maakt zondag helaas. Niet eens omdat ze beter kunnen voetballen....daar vind ik ajax aan de bal namelijk sterker. Maar PSV kan met zijn effectiviteit eerder de nonchalance van Ajax afstraffen, dan dat Ajax het voetballend zwakke blok van PSV wegspeelt. vooral als Ajax héél scherp is hebben ze kans.

Maar over vanavond....ze hielden aardig stand en positioneel stond het goed zonder bal. Maar ik had van beide meer verwacht. Barça vertikte het om een versnelling hoger te spelen.....en PSV verzuimde om op sommige momenten onder niet al te veel druk te blijven voetballen. Als de bal hoger op het veld werd veroverd, waren de counters prima. Maar voetballend tegen de andere 2 zal het echt een stapje beter moeten!

18 september 2018 om 22:43

Een pak slaag krijgen? Waar baseer je dat in godsnaam op? PSV heeft echt geen sterker elftal dan wij momenteel.

18 september 2018 om 22:51

Omdat wij het vaak lastig hebben tegen psv. Ik heb nog trauma van midden jaren 2000 aan over gehouden. Maar ik laat me graag verassen

18 september 2018 om 22:43

Een pak slaag krijgen? Waar baseer je dat in godsnaam op? PSV heeft echt geen sterker elftal dan wij momenteel.

Misschien moet Hendrix morgen even aan van Bommel vragen hoe hij dit vroeger oploste. Die wist wel raad met deze situaties en had op zeker zowel de 1-0 ( Rosario bij dembele ) als Hendrix bij de 2-0 voorkomen door een kleine overtreding op 30+- meter te maken ( en er nog zonder kaart vanaf komen ook )

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren