Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Helemaal geen zin in het EK, blij als het voorbij is’

Laatste update:

Het EK in Frankrijk wordt gespeeld zonder het Nederlands elftal. Sterspeler Arjen Robben werkt hard aan zijn herstel, maar dat doet hij dus met het oog op komend seizoen. Eigenlijk heeft de vleugelaanvaller van Bayern München helemaal geen zin om over het EK te praten, maar als TZ het doet brandt hij toch los. Ook Klaas-Jan Huntelaar praat niet graag over het EK.

/

“Het doet pijn, dat is het ergste. We moeten ons schamen”, laat Robben weten. De aanvaller heeft helemaal geen zin om het EK te gaan bekijken, maar hij waagt zich wel aan een voorspelling. “Wie het toernooi gaat winnen? Als ik vrienden wil maken, moet ik Duitsland zeggen.”

Ook Schalke 04-aanvaller Huntelaar doet zijn zegje. “Ik ben heel eerlijk: als speler van Oranje heb ik helemaal geen zin in het EK en ik ben ook niet voor een ander land. Ik ben blij als het voorbij is. We nemen altijd deel. Het is altijd feest, iedereen loopt in het oranje. Dat is nu niet. Dit had nooit mogen gebeuren.”

Heb jij zin in het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb ook niet zo'n zin in het EK maar goed dan maar genieten van het (hopelijk) goede voetbal van andere landen. Ik steun onze zuiderburen België.

6 juni 2016 om 15:41

Ik steun Tsjechië en Spanje. Maar eigenlijk interesseert het me geen fluit. Sterker, ik heb lekker mijn vakantie geboekt toen duidelijk was dat NL uitgeschakeld was. Dus voor mij geen tv kunnen kijken tot de kwart finales, daarna zie ik het wel .

7 juni 2016 om 18:52

Ik heb het gevoel dat Ronaldo gedreven is en gaat uitblinken na een jaar vol met kritiek. Ik gok op Portugal al hoop ik dat Turkije hun gestolen EK door Platini als Kampioen afsluiten. (Ik weet het, fantastische droom)

6 juni 2016 om 16:04

Ik steun geen land waar het grootste deel tegen ons is. Belgie, Frankrijk en Duitsland hoop ik dus niet dat ze winnen, maar hopelijk kan ik wel genieten van hun spel, het zijn wel zeer goede ploegen.

6 juni 2016 om 17:38

Duitsland/duitsers tegen Oranje??
Misschien in een heel ver verleden, maar de meeste Duitsers zien Oranje heel graag voetballen en (buiten hun eigen team) winnen hoor..

6 juni 2016 om 19:36

Ik steun Portugal België en Frankrijk leuke ploegjes

6 juni 2016 om 16:30

Ja, maar ze hebben ook parels voor het voetbal in de ploeg, ik noem een Fellaini of een Vertonghen. Alleen maar focussen op de galbakken is te simpel

6 juni 2016 om 16:39

Fellaini? De man van de ellebogen een parel? Hmmmm.....

6 juni 2016 om 17:37

Je hebt het over parels van het voetbal en komt dan met Fellaini hahaha. Dan zou ik eerder aan de Bruyne denken.

6 juni 2016 om 17:50

Het is toch wel duidelijk dat het sarcastisch was? Ik had er nota bene een smiley bijgezet. Natuurlijk zijn Fellaini en Vertonghen geen parels, net als Witsel en Hazard, voetballend getalenteerd, maar op het menselijk vlak niet bepaald overbedeeld.

6 juni 2016 om 20:58

Vertonghen? Wat is er mis met Vertonghen. Vond het een sympathieke gast altijd bij Ajax. Beetje arrogant, maar niet echt een galbak of een vieze speler toch?

7 juni 2016 om 08:56

Een aansteller, maar ook een smeerlap, schwalbes en geniepig uitdelen, dat is het beeld dat ik van Vertonghen heb. Ik kan me nog die klap die hij Marcelo gaf herinneren, maar ik heb het eigenlijk altijd een galbak eerste klas gevonden (zwaaiende ellebogen waren bijna net zo gebruikelijk als een kopbal voor hem). De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hem de laatste jaren nauwelijks ziet, dus wellicht is hij aardig opgedroogd, dat weet ik niet. Ik kan hier natuurlijk ook nog zijn idiote gedrag na de bekerfinale opvoeren, de bekerfinale die wegens de idiote supportersrivaliteit over twee wedstrijden moest worden gespeeld, waarna Jan het wel geslaagd leek om nog wat liedjes te zingen over de rivaal, alsof de sfeer nog niet genoeg verziekt was. Nee, ik heb het altijd een min mannetje gevonden, een goede verdediger zonder meer, maar een walgelijke persoonlijkheid (of een gebrek aan persoonlijkheid?). Maar ik kan me ook goed voorstellen dat zo'n beeld anders is als hij voor jouw club speelde. Hij gaat wel door het vuur voor je club, en hij was bij Ajax twee seizoenen de beste, dan vergeef je hem misschien wat meer. Ik had in de jaren 90 nooit zo veel moeite met Henk Vos bij Feyenoord, maar als je die beelden nu soms terugziet dan kan je niets anders concluderen dan dat het een smeerpijp was.

6 juni 2016 om 16:52

Ik kijk uit naar landen zoals Ijsland, Hongarije en Wales. Leuke landjes waarvan we niet allemaal beseffen dat ze leuk en goed voetbal kunnen spelen! Daarom schat ik Wales met Bale en Ijsland met Sigurdson toch goed in. Ik zie Ijsland die in een moeilijkr poule zitten toch door de groepsfase komen!

6 juni 2016 om 17:21

Hadden ze beter hun best moeten doen verwende kindjes

6 juni 2016 om 21:58

Ik hoop op een leuke verrassing zoals bijv Kroatië. Maar Zlatan met Zweden mag ook. Kan die daarna gelijk stoppen ;-)

België gaat denk ik vooral teleurstellen.

Het EK is als sport en voetbalfanaat meer als Oranje..

Talentenscouten, gokken op landen, om de 2 jaar de poule winnen.

Als voetbal liefhebber moet je toch gewoon zin hebben om weer spannende wedstrijden te kijken?

Ja de teleurstelling heerst zeker, maar dat zorgt er wel voor dat ik lekker neutraal naar (hopelijk goede) potjes voetbal kan gaan kijken komende weken.

6 juni 2016 om 15:18

dat is zeker waar. De teleurstelling is zeer groot natuurlijk, maar als Nederland zelf niet speelt zal er toch minder spanning zijn. De spanning maakt het juist zo leuk om te kijken! nu zou je eventueel wel een ander land willen/kunnen supporten, maar het is en blijft toch anders... ik heb trouwens nog geen idee welk land ik zou moeten supporten...?

6 juni 2016 om 15:29

Ik denk niet dat ik een land ga supporten, waarschijnlijk heb ik wel een lichte voorkeur voor een aantal landen. ( Frankrijk en Engeland )
De spanning is natuurlijk wel minder nu. Maar ik hoop dat de wedstrijden voor neutrale kijkers ook om te genieten is.

6 juni 2016 om 16:15

Als geen team me boeit is het ook niet spannend. De kwaliteit van het voetbal is een goede reden om te kijken, maar spannend gaat het voor mij niet worden deze zomer.

6 juni 2016 om 16:29

Ik doelde meer op de spanning van de wedstrijd zelf.

Dat het voor ons Nederlanders niet zo spannend meer is dat is wel te begrijpen.

7 juni 2016 om 18:59

Ik snap ook niet dat mensen op nee klikken. Elke voetballiefhebber heeft er zin in om toppers als Özil, Vardy, De Bruyne, Ronaldo, Pogba, Rakitic of Arda aan het werk te zien.

Tsja, ze waren er zelf bij in de kwalificatie. Wij zitten er niet bij, dat is klote. Het is ook sport. Waarschijnlijk zit ik op een verloren avond toch weer al die wedstrijdjes te kijken :D

6 juni 2016 om 20:59

Haha ja dat zit er dik in. Toch een goed excuus voor een biertje. En ach, gedurende het toernooi ontwikkel ik wel een voorkeur voor een paar landen. Nu heb ik er nog geen zin in.

Ik kan me dat heel goed voorstellen. Beide spelers hebben daarnaast ook nog niet veel zekerheid over hun toekomst. Als ze nu een juiste beslissing nemen zijn ze er normaal gesproken in 2018 weer bij.

6 juni 2016 om 15:25

Geen zekerheid over de toekomst? Als Robben vandaag een sollicitatiebrief opstelt is hij morgen aangenomen hoor. Zelfs bij Barcalona.

6 juni 2016 om 15:51

Ja maar dan weet hij ook dat hij heel weinig minuten gaat maken.

6 juni 2016 om 16:00

Ik zie neymar flink flirten. Het niveau neymar - robben verschilt niet zo hoor. Een aanval met robben - suarez - messi hoef je je niet voor te schamen. Nu gebeurd dat toch niet, maar je doet alsof het een 2de rangs spelertje op zn retour is.

6 juni 2016 om 16:12

Zeker geen 2e rangs speler op zijn retour. Maar gewoon te vaak geblesseerd. Minimaal 1/3e van elk seizoen zowat geblesseerd. Geen ploeg zou dat risico nemen aangezien hij ook al over de 30 is.

Het ek blijft alsnog een groot feest alleen zal kijken met minder emotie.

Heb er ontzettend veel zin in. .Copa America. .ek. .heerlijk

Bij het aanstellen van Blind had ik al geen zin meer in het EK, laat staan naar het nationaal elftal kijken...

Duitsland,frankrijk,spanje en Engeland kijken is wel leuk denk ik.
Buiten die 4 landen ga ik de tv niet aanzetten.
Doet natuurlijk pijn dat zo,n groot voetballand als Nederland er niet bij is.
Vorig wk 3de en het wk ervoor net niet gewonnen.
Schaamte is hier op zijn plek inderdaad.

Je kijkt er idd niet zo na uit als andere jaren. Maar sommige wedstrijden ga ik wel kijken.

Ik ben voor italie en frankrijk nu oranje niet mee doet

6 juni 2016 om 15:38

Ik zou het echt geweldig vinden als Pogba de verwachting waar kan maken en Frankrijk in eigen land kampioen maakt.

6 juni 2016 om 15:49

Gelukkig hoeft het niet alleen van Pogba te komen. Nog een dozijn (wereld)toppers met Griezmann, Payet, Matuidi en ga zo maar door. Gun het ze enorm. Denk dat Duitsland en Spanje gaan teleurstellen. Ik verwacht een heel goed Engeland, en zeker ook Portugal.

6 juni 2016 om 16:28

Wat dacht je van Kroatië ook een goede outsider

Ik kijk er juist wel naar uit. Volledig objectief een toernooi volgen is best leuk hoor. Als Nederland meedoet ben ik altijd aan het rekenen en aan het uitvogelen wie er eventueel tegen ons uit gaat komen. Is nu niet aan de orde. Ik kan dagelijks mijn favoriet bepalen en waar het uitkomt wijzig ik die per wedstrijd haha.

6 juni 2016 om 15:50

Ook totaal geen spanning waardoor je lekker relaxt kan kijken. Ik heb er enorm veel zin in, met meteen al in de poule mooie wedstrijden. Italië-België, Wales-Engeland, etc. etc.

6 juni 2016 om 16:37

Dat bedoel ik

Ik heb enorm veel zin in het EK. De sfeer zal zoals altijd goed zijn (op het Oranje tintje na), en er doen leuke landen mee. Nederland heeft zich niet geplaatst,dat is jammer maar ook zeer terecht. We zitten in een overgangsfase en het is nu hopen dat we ons kunnen kwalificeren voor het WK.

Snap ik best dat Robben en Klaas-Jan er geen zin in hebben.
Maar elke voetballiefhebber kijkt er toch wel heel erg naar uit, al was het natuurlijk leuker geweest als Oranje er bij was.

Voor mij is het hetzelfde als de Copa America. Wie er wint maakt me niet uit maar voetbal is altijd leuk.

Een voetbalwedstrijd volgen zonder een echte voorkeur te hebben is over het algemeen erg saai. Het is een wereld van verschil qua kijkplezier of ik naar Nederland zit te kijken of een Wales-Portugal.
Het hele EK kan me gewoon niet interesseren, hoe zeer ik er mijn best voor doe.
Toch een raar fenomeen van het ene uiterste van geen minuut willen missen naar het andere dat het je niks meer kan schelen.
Er zijn mensen die dan maar moeiteloos een ander vlaggetje in de hand houden, mij lukt het niet.

6 juni 2016 om 16:03

Het mooie van zulke tournooien is dat er altijd wel een pareltje komt bovendrijven.
Alleen alle voetballers zijn nu zo extreem in kaart gebracht.
Ongeacht welke leeftijd.
Dat die verrassingen er nog nauwelijks zijn.

6 juni 2016 om 16:05

Haha goeie nickname dan.
Ben het overigens helemaal met je eens.

6 juni 2016 om 16:36

Je kunt het ook zo zien dat je nu rustig naar het tournooi kunt gaan kijken zonder bang te zijn dat Nederland afgaat zoals op de laatste EK.

Ik heb wel veel zin maar al had Nederland meegedaan had ik nog Spanje aangemoedigd maar het is wel jammer dat het in Nederland nu helemaal niet leeft... over 2 jaar dan maar...

Volgens mij had hij hetzelfde gevoel tijdens de kwalificatierondes

Ik wil er wel zin in hebben, maar eigenlijk heb ik dat nog helemaal niet.

Als ik ook kijk naar de wedstrijden in de eerste ronde dan word ik er niet bepaald warm van. Hopelijk komt dit nog in de komende weken.

Al die nederlanders die hier doen alsof het EK hun niks boeit en de haat tegen belgie, is het jaloezie dat belgie er wel bij is en een selectie vol met topspelers en talenten heeft?

Normaal gesproken kijk ik er maanden van te voren al naar uit, dit jaar dankzij Oranje niet. Ik wist niet eens wanneer de start was. Zegt al genoeg denk ik.

Beste Robben en Hunter,
Heb er maar alvast vrede mee dat op een paar kwalificatie wedstrijden na jullie interland loopbaan over is.
Niet alleen dit EK maar ook het WK gaan we er niet bij zijn, en als het zo doorgaat met de talenten in Nederland duurt het wel even.

Bepaalde mensen hebben het nu al over het buitenland terwijl ze nog niet eens Nederlandse top zijn die stap kan je duidelijk pas maken als je 3 jaar gepresteerd heb op top niveau in Nederland en ook dieptepunten heb gekend.

Zelfreflectie is de meeste talenten onbekend en zaakwaarnemers zitten daar als de haaien bovenop.
Onze beste spelers spelen in de middenmoot of degradatie dankzij dit beleid en degene die bij een topclub zitten banken daar.

Alleen Robben niet maar hij gaat helaas ook niet de hele kwalificatie fit zijn.

Het is ook saai, hier leeft het totaal niet! Niemand die het erover heeft. Ik ga wel kijken, maar niet alles. Hopen op verrassingen dan maar.

Ik ben voor Slovenie, omdat ik op werk met blinde gokpoule dat land heb getrokken. Hup Slovenie! (zucht)

Van dit EK ga ik geen minuut kijken. Eerlijk gezegd interesseert het me niet wie er met de cup vandoor gaat, sterker nog, ik weet niet eens precies welke landen meedoen. Na de uitschakeling heb ik niks meer gevolgd. Ik ga dus ook niet voor één van de deelnemers juichen. Je juicht voor Oranje of anders niet.

Normaal gesproken heb ik er veel meer zin in dan nu. Kijk er niet echt naar uit en weet eerlijk gezegd niet eens wie bij wie in de poule zit. Zal Ierland en Engeland wel volgen en de finales kijken. Hoop op een outsider als kampioen.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren