Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heldenrol Caballero in penaltyreeks helpt Man City aan Capital One Cup

Laatste update:

Manuel Pellegrini wordt na dit seizoen opgevolgd door Josep Guardiola en de spelersgroep van Manchester City hoopt de coach een mooi afscheid te kunnen geven. Zondag werd er in ieder geval een prijs gepakt: City won de finale van de Capital One Cup, door na een 1-1 gelijkspel de strafschoppen beter te nemen dan Liverpool. Willy Caballero pakte de penalty’s van Lucas Leiva, Philippe Coutinho en Adam Lallana en groeide daarmee uit tot de held van Wembley.

/

De strafschoppenreeks was het slotstuk van een heerlijke finale, die wel wat stroef begon. Liverpool startte het beste, maar de defensie van City stond goed opgesteld en Caballero werd dan ook niet getest. Pas na ruim twintig minuten spelen viel de eerste kans te noteren, maar die was voor City. Sergio Aguëro ontsnapte aan de aandacht van de Liverpool-defensie, maar zijn schot ging via de vingertoppen van Simon Mignolet tegen de paal. Even hierna moest Liverpool al noodgedwongen wisselen: Kolo Touré verving Mamadou Sakho.

Kolo Touré kwam door zijn invalbeurt dus tegenover zijn broer Yaya te staan en kon met een ruim halfuur op de klok bijna binnen koppen, maar de invaller timede niet goed en miste de bal. De teleurstellende eerste helft eindigde daardoor zoals hij begonnen was, maar kort in de tweede helft kwam er beweging in de score. Fernandinho schoot uit een moeilijke hoek, maar Mignolet kreeg de bal onder zich en wist het leder niet uit zijn doel te houden. De fout van de doelman betekende een flinke domper voor Liverpool, dat nu in de achtervolging moest.

/

The Reds wisten echter geen kansen te creëren en kwamen met de schrik vrij toen Raheem Sterling, die in de zomer van Liverpool naar City verkaste, een enorme kans op de 0-2 onbenut liet. Sterling stond vlak voor het vijandelijke doel tegenover Mignolet, maar slaagde er niet in om de bal tussen de palen te krijgen. Liverpool bleef zoeken, maar werd maar niet gevaarlijk, waardoor de 1-1 zeven minuten voor tijd als een behoorlijke verrassing kwam. Daniel Sturridge gaf laag voor op Lallana, die de paal raakte; Coutinho tikte hierna de rebound binnen.

De gelijkmaker van Liverpool was het eerste schot tussen de palen van de ploeg en Fernando zette City kort hierna bijna weer op voorsprong, maar nu wist Mignolet wel goed te redden. De keeper voorkwam ook nog een zeker lijkend doelpunt van Yaya Touré (kopbal uit een corner) en maakte zijn fout bij de openingsgoal dus zeker goed. De spannende finale kreeg een verlenging, waarin Mignolet geweldig redde bij een kans voor Agüero en Caballero hetzelfde deed bij een kopkans voor Divock Origi. Er moesten dus strafschoppen genomen worden en City trok aan het langste eind; Fernandinho schoot nog op de paal, maar hierna vertolkte Caballero een heldenrol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt zuur dit, weer geen prijs..
Die 1-0 had nooit mogen gebeuren, Mignolet had hem gewoon moeten hebben, maar hij heeft het toch goedgemaakt met fantastische reddingen daarna.
Penalty's gewoon een groot drama, niks op aan te brengen.

Gefeliciteerd City

28 februari 2016 om 20:28

Had het jullie echt gegund, jammer.

28 februari 2016 om 20:40

Ja alweer 4 jaar geleden dat er een prijs is gepakt, nu waren we er zo dichtbij. Was zelf ook bij Liverpool - Stoke City geweest, enorme blijdschap van iedereen nadat ze de finale hadden gehaald.
Volgende keer beter.

28 februari 2016 om 20:35

Had het Liverpool veel meer gegund. Wel weer typisch city om na zo lelijk te spelen alsnog te winnen.

28 februari 2016 om 20:46

Moet zeggen dat door Mignolet het niet 0-2 is geworden, alhoewel hij die 0-1 gewoon had moeten hebben.
Zuur dit gewoon, zo lang gestreden en uiteindelijk niks gewonnen.

28 februari 2016 om 21:06

Lelijk spelen? City had de meeste kansen en was het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Lelijk was het echt niet ze kwamen er bij vlagen mooi uit met snelle counters via Touré, Sterling, Silva en Aguero.

28 februari 2016 om 21:34

Je zegt t nu zelf. Counters.

28 februari 2016 om 23:02

Wat is er mis met counters dan? Ik ben geen City fan maar een strakke snelle counter is net zo mooi als een Barca tikkie takka goal in mijn ogen.
Hoeven niet allemaal zoals Barca te voetballen zijn andere manieren.

28 februari 2016 om 20:47

Helemaal niet goedgemaakt, een fout is een fout. Kun je nog zoveel reddingen maken daarna, maar dat is je werk. Daarmee poets je die fout niet weg. Dat had hij wel gedaan, als hij in de penaltyreeks genoeg penalties had gestopt wat winst opleverde.

28 februari 2016 om 22:16

Juist niet. Door een fout verliezen zij uiteindelijk. Doet hij het goed tijdens de penalty's reeks dan is de fout ongedaan gemaakt doordat ervoor zorgt dat ze wel winnen

wauw was leuke pot om naar te kijken en die caballero maakte toch wel 3 mooie reddingen in de penalty serie!

28 februari 2016 om 20:27

Twee waren gewoon niet goed ingeschoten. Die bal van Lucas Leiva is vrij makkelijk te houden voor een keeper. Je kan als keeper zien dat hij de bal met zijn binnenkant gaat raken dus maar één hoek in kan krullen (te zien aan positie/aanloop) en dan doet hij het ook nog zo half dat Caballero niet eens voluit hoeft te gaan. Die van Coutinho was ook gewoon bagger. De enige die de penalty's echt heel koel namen waren Aguero, Emre Can en Touré.

Al moet ik wel zeggen dat drie penals tegenhouden gewoon uitmuntend is.

28 februari 2016 om 20:48

Deze keeper wacht gewoon prima, je ziet 9 v.d. 10 keepers blind een hoek in duiken. Zie de inhoudende penalty van coutinho, hij bleef gewoon wachten.

28 februari 2016 om 21:37

Geen 1 gepakte penalty is goed ingeschoten, aangezien een goed geschoten penalty onhoudbaar is

28 februari 2016 om 23:21

Is het nou niemand zoals de scheids/grensrechters opgevallen dat Willy bij alle pingels op het moment van trappen niet op zijn lijn stond,maar net een stapje naar voren deed om zijn doel te verkleinen??
Hij pakt ze daarna toch wel mooi,maar
volgens mij toch niet volgens de regels.

Als je de penaltys zo belabberd neemt dan wil je blijkbaar niet eens winnen. Wat een domper zeg.

28 februari 2016 om 20:27

Als je de tweede helft van de verlenging zag, leek het niet echt alsof Liverpool niet wilde winnen. Hij had er toen gewoon in gemoeten.

Dacht eerst dit word niks met Caballero. Hij was zo slecht tegen Chelsea. Maar wat heeft hij mooi revanche genomen. Ben heel blij dat hij mijn ongelijk heeft bewezen.

28 februari 2016 om 20:33

Caballero komt liever niet uit zijn doel. Aangezien we Hart zijn gewend, kan je daarom nare goals tegen krijgen. Maar op de lijn is Caballero een goede keeper. En dat bewijst hij vandaag :D

City verdiende ook te winnen. Onvoorstelbaar die kansen.

Willy Caballero, wat een held!

Met wat meer geluk had City het allang al afgemaakt, met die bal van Aguero en de falende acties van Sterling die KDB niet had gemaakt. Overigens is die Lallana echt een snotneus Xxl, en wat triest dat die liverpool fans gaan roepen dat Yaya klappen zou krijgen, notabene de Ivoriaanse tank hemzelf.

28 februari 2016 om 21:19

Die "tank" had rood moeten voor dat belachelijke gewelddadige gedrag richting die "snotneus".

28 februari 2016 om 21:37

Helemaal mee eens. Echt schandalige overtreding van toure.

Mooie finale, weer niks voor Liverpool. Voor City leuke (troost) prijs.

Nou nou gemakkelijk was het zeker niet maar wat ben ik blij dat ze gewonnen hebben.
Zoveel status heeft deze prijs nu ook niet maar het is toch lekker om al een beker in de lucht te kunnen heffen. Otamendi supersterk gespeeld , echt ongelofelijk. Normaal ben ik ook niet zo'n fan van Caballero maar als het goed is moet het ook gezegd worden , want drie pingels eruit halen in een finale is toch mooi. Verder speelde Sterling wat ongelukkig en wat een smerige overtreding van Yaya , ongelofelijk dat hij geen rood kreeg.
De PL en CL nu ook winnen nog wordt moeilijk , zo niet onmogelijk , maar in voetbal kan alles !

28 februari 2016 om 20:30

Nou als we de rest van de gemiste overtredingen van de scheids erbij tellen, is het niet heel vreemd dat de hij dit niet zag.

29 februari 2016 om 11:20

Ik vond dat Otamendi ook aardig wegkwam toen hij met twee benen in kwam op Clyne, die geluk had dat hij niet vol geraakt werd. Vond Oliver weer typisch fluiten zoals hij wel vaker doet. Soms bij een stevig duel laten doorspelen om vervolgens bij een licht duwtje af te fluiten. Ook met kaarten geven enorm inconsequent. Het is niet zo dat hij duidelijk fluit in het voordeel van één ploeg, maar storend is het wel.

Gefeliciteerd overigens, City over de gehele wedstrijd gezien de verdiende winnaar.

Geweldige wedstrijd! Een aantal grote kansen aan beide kanten en uiteindelijk de penaltys. Liverpool slecht ingeschoten, waar City ze perfect in de hoek inschoot. Top!

Enkel die laatste redding was een knappe. Die andere twee waren eenvoudig. Wat een belabberde penaltys ook van Liverpool, het was op die eerste na telkens duidelijk in welke hoek ze gingen schieten, aateurclubs doen het nog beter.

Apart dat Toure weg liep alsof hij de man was, nare speler.

28 februari 2016 om 20:31

Prachtig dat er maar 1 iemand achter hem aanrende en de rest allemaal naar de keeper toeging.

28 februari 2016 om 20:36

Toure wou met Willy feestvieren, mr die was van naaah im good. Opeens kwam de hele elftal naar Caballero toe. Priceless

28 februari 2016 om 20:37

T was te zien bij een van de herhalingen toen Toure scoorde. Willy gaf de wijsvinger van naah kom niet

28 februari 2016 om 21:03

Die wijsvinger was meer omdat hij volgens mij niet doorhad dat het klaar was en dat aangaf met zijn vinger als in 'nee, het is nog niet klaar'. Maar toen hij de rest zag rennen, was het wel duidelijk. Zo kwam het op mij over in iedr geval.

Heeeerlijk! Ik was aardig geirriteerd, omdat City het niet mist af te maken eerder al. Maar dan alsnog win je de prijs waar het allemaal om gaat

Liverpool kon het tot de allerlaatste minuut volhouden om gas te blijven geven. Erg knap. Met penalty's winnen is altijd wel een beetje naar, verliezen is nog erger. Liverpool heeft er een echte strijd van gemaakt en mogen trots zijn.

28 februari 2016 om 20:36

Met trots kopen we niets.

Wel verdiend gewonnen vind ik helaas.

28 februari 2016 om 20:58

De prijs waar het allemaal om gaat? Het is een leuke prijs om te winnen, maar hij stelt toch eigenlijk niets voor in Engeland en is niet meer dan het kleine broertje van de FA Cup. Maakte me ook vrij weinig uit dat Chelsea hem won onder Mourinho, maar vooral voor managers is het wel belangrijk natuurlijk, om toch te kunnen zeggen dat je een prijs hebt gewonnen dat seizoen.

28 februari 2016 om 21:05

Gefeliciteerd met de cup. Ik heb alleen de 2e helft en de verlenging kunnen zien, en het was een zeer aardige strijd. City is al met al in mijn ogen wel de verdiende winnaar. Het kwaliteitsverschil kwam duidelijk naar boven, zowel in de kansen tijdens de wedstrijd als de penalties. Helaas (nog) geen prijs dit seizoen voor Liverpool maar we hebben een spannende finale gezien en weer wat meer ervaring voor de relatief jonge selectie. Volgend seizoen gaan ze hopelijk echt strijden om de prijzen.

28 februari 2016 om 21:22

De prijs waar het allemaal om gaat?? Hahahaha wat. Nu snap ik dat je dat zegt omdat City de echte prijzen toch niet wint dit seizoen maar kom op zeg.

28 februari 2016 om 21:29

Silvacity bedoelt denk ik: Uiteindelijk heb je de prijs, en daar gaat het uiteindelijk om.

28 februari 2016 om 22:04

@ajacxied/@kopitered
Diegopeladona left het goed uit. Het gaat erom dat je uiteindelijk met de beker in je handen staat. Ik heb het natuurlijk over de Capital Cup finale, daar gaat dit artikel ook over. Met welke doel speel je die wedstrijd? Om de Capital Cup beker te winnen.

Waarom mochten lucas coutinho en lallana de penalties nemen in vredes naam dan wil je ook gewoon verliezen.

Gefeliciteerd city

28 februari 2016 om 20:36

Wie moest dan nemen? Sturridge kon niet eens meer lopen van de kramp

28 februari 2016 om 20:43

Henderson, Origi, Milner bijvoorbeeld.

28 februari 2016 om 21:02

Ik weet niet of dat goede penalty-nemers zijn, Milner heeft een goede vrije trap dat weet ik wel. Lallana en Lucas scoorden tegen Stoke in de halve finale toch?

29 februari 2016 om 01:16

Milner is de vaste penaltynemer van Liverpool dit seizoen. Allemaal strak in de hoek.

29 februari 2016 om 11:15

Henderson zou als aanvoerder sowieso moeten nemen, Origi heeft laten zien een aardig schot te hebben (iets wat Lucas absoluut niet heeft) en Milner vaste nemer, maar Klopp heeft later in een interview gezegd dat hij de 5e genomen zou hebben.

Maar goed, niks meer aan te doen. Jammer dat Liverpool deze prijs mis is gelopen, dan maar de Europa League winnen...

28 februari 2016 om 21:10

Ik snapte Can eigenlijk ook al niet. Maar die deed het voortreffelijk.

29 februari 2016 om 11:17

Can miste de vorige keer en om hem dan de volgende keer zo te nemen, deed me in ieder geval goed. Getuigt van vertrouwen in zijn eigen kunnen. Sowieso genoeg potentie bij hem aanwezig, hij moet alleen nog wat slimmer in balbezit worden.

Zuur voor Liverpool dat je na zo lang strijden uiteindelijk met lege handen staat. Als ze zich druk maken om de prijs, een Europe League ticket, die krijgen ze waarschijnlijk sowieso aangezien City zich plaatst voor de Champions League waardoor de 6e plek ook toegang geeft tot de Europa League. En zo zijn er nog twee andere manieren om Europa League (of zelfs Champions League) te halen.

Laat die k*t ziggo niet even de beker uitreiking zien? Wat een aan aanfluiting weer zeg. Hebben ze 6 zenders en niet 1 kunnen ze de beker uitreiking laten zien?

28 februari 2016 om 20:39

Vond ik ook teleurstellend. Maak je de beleving tenminste mee weetje.

Verdiende overwinning, wat werden er veel kansen gemist. Maar het spel was vaak ook slecht van City. Hopelijk gaat Pellegrini niet meer met Sagna, Clichy en Sterling spelen. Ik zou opteren voor een 442 waarin Touré en Silva een vrije rol vanaf de vleugels hebben, de opkomende backs houden het wel breed voorin. Touré en Silva moeten bij balverlies de backs van de tegenstander dekken, meer defensieve verantwoordelijkheid zou ik ze ook niet willen geven. Een 2e spits is trouwens nodig om meer stootkracht te krijgen want daar schort het nog wel eens aan dit seizoen.

Hart
Zabaleta
Kompany
Otamendi
Kolarov
Touré
Fernandinho
Fernando
Silva
Aguero
Kelechi
28 februari 2016 om 22:06

Ik vond de rushes van Clichy met zijn snelheid nog best aardig. Maar Sterling heeft het vaak net laten liggen vandaag. Vooral de schoten op doel natuurlijk. Sagna voegt aanvallend sowieso weinig toe. Die heb je er eigenlijk bij om de tegenstanders af te stoppen. Leuk als je defensief speelt in de CL straks tegen Barca etc. Maar over het algemeen is Zaba onze eerste keus.

28 februari 2016 om 22:35

Ik ben nou eenmaal een Clichy hater he

Het klopt wel dat hij het niet zo slecht deed als anders. Maar zou jij hem in de basis zetten? Boven Kolarov, Mangala of Angelino? En zou jij hem tot het einde van zijn contract bij City willen zien blijven? (tot de zomer van 2017 is dat)

28 februari 2016 om 23:04

Haha, eh. Ik zou hem volgend jaar niet als basisspeler willen zien. Angelino is zich aan het ontwikkelen als winger. Ik houd wel van een beetje defensieve zekerheid. Angelino is nog niet ready voor het hoogste niveau als LB. Kolarov mag wat mij betreft naar Italie. Clichy is homegrown, die zou nog een jaartje kunnen blijven. Ricardo Rodriguez of anders Bernat zou moeten komen i.p.v. Kolarov.

28 februari 2016 om 23:22

Gewoon lekker Willems halen. Of als je echt 100% zeker een goeie aankoop wilt. Dan Rodriquez of Marcelo. Al zie ik het liefst Rodriquez of Willems.

Zo jammer dit ... had het Klopp echt wel gegunt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren