Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga kijkt soms zijn ogen uit bij Ajax: ‘Die doet dingen met een bal...’

Laatste update:

John Heitinga is zeer te spreken over het seizoen dat Mohammed Kudus doormaakt bij Ajax. De interim-coach van de Amsterdamse club vindt de spits uit Ghana, die de concurrentiestrijd met Brian Brobbey voorlopig heeft gewonnen, zelfs een ware publiekstrekker. Kudus kwam tot dusver tot achttien doelpunten in 36 wedstrijden in alle competities namens Ajax.

"We weten allemaal dat Mohammed kan voetballen", zo opent Heitinga in een interview met Ajax TV. "Maar het meest belangrijke voor elke speler is vertrouwen. Mohammed kan het verschil maken, zowel aan de bal als zonder bal. Maar vooral aan de bal. Ik denk ook dat mensen daarvoor naar het stadion komen. Het is toch wel een jongen die het publiek vermaakt, met een bepaalde bravoure. Hij kan een man heel makkelijk passeren en uitspelen. Die doet ook dingen met een bal... bedenk het maar. Hij bedenkt het en voert het ook nog uit", krijgt Kudus een groot compliment uitgedeeld.

"Het is een speler waar je als liefhebber graag naar kijkt en een jongen die het maximale uit zijn carrière wil halen", vervolgt Heitinga zijn lofzang op de Ajax-spits. "Het is een trotse jongen, die graag zijn voetjes laat spreken. Het is niet een hele grote prater, maar als Mo gaat lachen, dan weet je dat het goed zit." Ajax is momenteel in voorbereiding op de hervatting in de Eredivisie. Zondag staat de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma en het is de verwachting dat Kudus wederom als diepste spits begint.

Het is volgens The Athletic overigens onwaarschijnlijk dat Kudus zijn tot medio 2025 lopende contract bij Ajax gaat verlengen. Hij leek daar in gesprek met De Telegraaf júíst op te hinten. "Waarom zou ik niet willen verlengen? Ik speel en ontwikkel me goed. Het gaat nu om onderhandelingen en waardering. Als de tijd rijp is, zullen we zien hoe het gaat", zei de Ghanees onlangs. Volgens The Athletic behoren onder meer Manchester United, Arsenal en Liverpool tot de clubs die de Ajacied maar wat graag aan hun selectie willen toevoegen. Kudus zou al met enkele van de gegadigden gesproken hebben, al wordt niet duidelijk welke.

Zie jij Mohammed Kudus volgend seizoen bij Ajax spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties




Kudus moet na dit seizoen gewoon een stap maken is uitgeleerd bij Ajax. Speelt voor het eerst op een nieuwe positie dit seizoen en haalt gelijk buitengewone cijfers al 18 doelpunten gemaakt tot dusver in alle competities gaat makkelijk op 23 uitkomen.

Zou als ik hem was nog niet direct naar de absolute top Arsenal, Liverpool gaan maar een tussenstap maken bij een Newcastle United die zich langzaam ook gewoon in de subtop PL lijken te vestigen en makkelijk 40 miljoen euro kunnen neertellen voor hem. Daarnaast is hij nogsteeds pas 22 jaar en heeft hij straks een ijzersterk seizoen bij Ajax en een goed WK achter zijn naam. Zie hem na 2/3 jaar Newcastle United een mooie stap maken naar de absolute top. Dit is een hele goede investering voor clubs net onder de top zoals Napoli, AC Milan, Tottenham, Newcastle en Dortmund



29 maart 2023 om 13:13

Vind 40 miljoen wel aan de lage kant. Kudus levert meer dan bijvoorbeeld Antony, ondanks dat hij bij mijn club speelt. Vind dat je zeker wel 60m voor Kudus kan krijgen. Ben het voor de rest met je eens.

29 maart 2023 om 16:42

Ajax heb Europees gefaald en daar kijken clubs naar . Voor kudus krijg je geen 80 mil voor.

29 maart 2023 om 18:50

Zou die daarom ook 60m zeggen en niet 80m?

29 maart 2023 om 19:31

Reddevilgaz,

Dat ben ik met je eens. Kudus is beter en heeft veel potentie. Is ook veelzijdiger.
Het mooiste is nog een jaartje bij Ajax. Dan kan hij zich verder ontwikkelen en hopelijk in Europa wat laten zien volgend seizoen. Dan gaat zijn waarde ook omhoog.

Kanttekening. Veel zal afhangen van Ajax of het de CL haalt. Mocht het niet zo zijn dan zie ik Ajax hem wel in de zomer verkopen (samen met Alvarez) om toch inkomsten te genereren. Huishouding van Ajax is erg duur. Geld moet toch ergens vandaan komen: CL en/of transfers.

30 maart 2023 om 07:55

Punt is alleen dat Antony braziliaans international is en Kudus voor Ghana speelt.
Braziliaanse spelers zijn vaak vanwege hun nationaliteit en geschiedenis in t voetbal meer waard.
Dat zie je bijv ook bj Ajax spelers vs Psv/feye spelers.

30 maart 2023 om 09:43

Als Ajax 2e wordt spelen ze komend seizoen dan al CL? Of voorronde?

29 maart 2023 om 13:26

Vind Kudus alles behalve uitgeleerd to be honest. Zeker mega veel potentie, heel sterk WK. Maar vaak ook gewoon onzichtbaar, niet consequent etc. 1 a 2 jaar bij Ajax zou prima zijn. Voor hem en voor Ajax..

29 maart 2023 om 13:48

Eens Mcvi. Kudus was grote gedeeltes van de wedstrijd tegen Feijenoord onzichtbaar en hij eist ook nog niet de bal op zoals Ziyech dat wel deed. Bij een goed bod zou ik Kudus verkopen. Kudus wil graag zelf weg en zijn zaakwaarnemers denken aan cashen. Dan kun je een vertrek niet meer tegenhouden. Ajax moet volgend jaar aan een nieuw elftal gaan bouwen. Dan moet je over een fundering beschikken en de verdediging staat nu niet goed. Er moet een hele kopsterke centrale verdediger bij die ook kan opbouwen. Hopelijk heeft die Ward daarvoor de oplossing. Op rechsbuiten heb je nog Cenceicao, terwijl Sontje Hansen er ook nog is, mits hij zijn contract wil verlengen.prioriteit heeft een verdediger en een opbouwende balvaste middenvelder.

29 maart 2023 om 14:01

@eredivisieajax,
Hij heeft idd vooral in de CL zijn doelpunten meegepakt. Toen hij in de spits stond (wat volgens velen niet had gemoeten).
Tegen Feyenoord hebben we hem te weinig gezien. Daarnaast was hij niet te bekken toen Hartman (zijn directe tegenstander) de voorzet gaf op de 0-1 en had Kudus vooral zelf moeten scoren.
Ik denk dat iedereen zal beamen dat Kudus geweldig kan voetballen, maar lever je je arbeid en ben je tactisch goed ? Kudus lijkt nu vooral een momenten voetballer te zijn waarbij het te vaak alles of niets is en als het niets is het heel gevaarlijk voor je eigen team kan zijn.

29 maart 2023 om 13:49

Hij moet zeker nog geen stap maken. Na de trainerswissel heeft ie eindelijk een basisplek afgedwongen en speelt ie wekelijks. Waarom zou hij dat nu op het spel willen zetten door een grote transfer met bijkomend risico dat ie bij een topclub weer op de bank beland? Laat hem eerst nog maar anderhalf jaar knallen, ook in CL/EL komend seizoen, en dan komen de centjes vanzelf wel en kom je later ook als een grotere meneer ergens binnen.

29 maart 2023 om 13:49

Uitgeleerd? Laat me niet lachen. Die jongen moet nog steeds leren goed mee te verdedigen en mist nog steeds overzicht. Hij speelt net een half jaar in de basis. Hoezo uitgeleerd

29 maart 2023 om 14:06

Ik ben het met volledig met je eens dat hij vooral tactisch (verdedigen en overzicht) nog heel veel moet leren. Zeker met alle lof uitingen die hij hier krijgt vraag ik mij wel af of hij het hier gaat leren. Ik ben al eens op mijn vingers getikt omdat ik het zei: maar bij heel veel Afrikaanse voetballers lijkt het vermogen om ook (of vooral) in het belang van de tactiek te spelen te ontbreken. De Afrika cup is vaak mooi om te zien en dat komt juist daardoor. Het is vaak alles of niets.

29 maart 2023 om 13:55

@bundy_sr,

Kudus is absoluut nog niet uitgeleerd bij Ajax. Topwedstrijden is hij te vaak afwezig. Daarbij is hij soms te blind voor teamgenoten.

Als Kudus nu al weg gaat, zie ik hem naar de top gaan, tussenstap zie ik hem niet doen. Dan beland hij dadelijk ergens op de bank en krijg je een Gravenberch gevalletje. Spelers die te vroeg vertrekken, dat zijn er al vele geweest.

40 miljoen is wel een laag bedrag. Dat is 5 miljoen meer dan Madueke, die nog lang niet heeft laten zien wat Kudus wel heeft laten zien, dan zal ik het nog niet hebben over blessure gevoeligheid.
Daarbij heb je als Ajax een veel grotere naam dan psv. Denk dat Ajax toch ergens rond de 55 - 60 miljoen moet gaan tellen voor Kudus.

29 maart 2023 om 14:05

Tsja wat is wijsheid spelers als Van de Beek en Ziyech die het wel in topwedstrijden hebben laten zien meerdere seizoenen zijn ook mislukt in het buitenland. Wat in het voordeel van Kudus spreekt is dat hij een sterk WK heeft gespeeld

29 maart 2023 om 14:12

Ik vind dat er ook overdreven wordt hoe goed hij tijdens het WK was. Heeft wel een paar doelpunten gemaakt en mooie acties laten zien, maar ook daar was het tactisch niet altijd even goed.

29 maart 2023 om 14:25

Voor 40mio krijgen ze een schoenveter van hem.

Het begint een beetje eentonig te worden: Heitinga die Kudus week in week uit ophemelt, terwijl Kudus het in mijn ogen in topwedstrijden te vaak niet laat zien, en daarnaast weinig loyaal oogt. Het heeft veel weg van een lange, lange charmeoffensief richting Kudus in de hoop dat hij blijft, en het begint vermoeiend te worden.

29 maart 2023 om 13:57

@Joaquin77Voor wat betreft het niet laten zien in de topwedstrijden ben ik het niet met je eens. Kudus heeft gescoord tegen Liverpool, Napoli, Rangers, PSV, AZ en Union. Dat waren toch wel de topwedstrijden dit jaar.

29 maart 2023 om 14:33



Niet mee eens. Kudus was juist het enige lichtpuntje in de CL en scoorde ook tegen psv, twente en az dit seizoen. Misschien niet zo dominant qua spel zoals hij wel eens tegen de subtop/middenmoot speelt, maar hij wordt ook niet echt geholpen. Tadic, Alvarez en Kudus zijn vaak de enige 3 die dan nog iets van niveau halen, maar wat een Taylor, Bergwijn, Sanchez en Bassey dan laten zien is 100 keer zo erg en dan wordt het voor Kudus ook moeilijk als heel zijn team het laat afweten. Als Makkelie gewoon normaal floot dan had hartman na 15 minuten al onder de douche gestaan vorige week doordat hij het zwaar Kudus niet kon afstoppen. Dat Makkelie hem dan spaart is geluk voor feyenoord.

Lijkt me een prima eerste indruk voor Ward om deze jongen binnenboord te houden. Iedereen ziet dat dit met kop en schouders de beste voetballer in de eredivisie is. Alleen denk ik niet dat hij zelf nog een jaar in Amsterdam wil blijven. In het begin van het seizoen hebben ze zijn motivatie en vertrouwen in Ajax toch flink om zeep geholpen. Helaas.

29 maart 2023 om 13:18

Ik vind hem niet eens net aan de beste, laat staan met kop en schouders. Vind Simons beter.

Ik kan mij vergissen, maar speelt Kudus niet al langere tijd als rechtsbuiten (op papier) met Tadic in de spits en Bergwijn op links?

Dit seizoen duidelijk onze beste speler, hopen dat hij behouden kan blijven voor volgend seizoen.

29 maart 2023 om 13:31

Inderdaad apart. In een vorige artikel stond er nog dat Brobbey de strijd verloren heeft van Tadic. Nu is het weer Kudus heeft het van Brobbey gewonnen. Lijkt alsof Brobbey als boksbal gebruikt wordt om de nadruk te leggen op dat hij overal de strijd verliest..

Spits uit Ghana die de concurrentiestrijd met Brobbey heeft gewonnen? Volgens mij staat Kudus al een tijdje rechtsbuiten geposteerd en zet Heitinga hem bij wissels soms richting de 10, in de spits zetten doet ie in ieder geval niet meer.

Clickbait!Ik dacht bij het lezen van de titel dat het over Bassey ging!Heeft Voetbalzone mij even te pakken, mooi!

Haha ik ben nu toch wel benieuwd hoeveelste artikel dit is met precies dezelfde inhoud. Volgens mij rond de 5

Ik ben een heel groot fan van Kudus, maar ik vind wel dat hij door Heitinga erg wordt opgehemeld. Kudus is inderdaad een parel en Ajax en Ward (zodra hij begint) moeten er alles aan doen om het contract van Kudus met minimaal 2-jaar te verlengen, maar hij wordt nu wel heel erg op handen gedragen.

Is soms nog wat te nonchalant en mag ook wel wat nadrukkelijker aanwezig zijn op bepaalde momenten. Maar dat neemt niet weg dat hij dit seizoen goed presteert en al helemaal sinds Heitinga trainer is. 36 wedstrijden, 18 goals en 5 assists is gewoon top. Maar hij mag ook wel meer aan zijn aantal assists gaan werken, want Kudus heeft de potentie om ook wat assists betreft richting de dubbele cijfers te gaan.

Hoop dat Ward gauw officieel wordt aangesteld bij Ajax. Zal pas op 1 juli beginnen bij Ajax, maar hopelijk kan hij in de maanden daarvoor al wat werk verrichten voor Ajax. Het contract van Kudus verlengen is 1 van die dingen, maar waarschijnlijk hier en daar al kijken naar versterkingen (rechtsback, twee middenvelders, rechtsbuiten en extra spits) en uiteraard het belangrijkste; een nieuwe trainer.

Heitinga doet het tot nu toe prima en probeert te redden wat er dit seizoen te redden valt. Maar ik heb mijn twijfels bij hem als trainer, sowieso op tactisch gebied en ik zou hem nu sowieso niet voor langere termijn als hoofdtrainer aanstellen bij Ajax 1. Van mij mag het ook gerust een trainer uit het buitenland zijn en dan zijn er zeker een aantal goede en haalbare opties voor Ajax; Urs Fischer, Kasper Hjulmand, Bo Svensson en Ralph Hassenhüttl en wat Nederlandse kandidaten betreft; Peter Bosz en Arne Slot, al zal Slot 100% zeker niet gebeuren ook al zou ik hem graag willen hebben als Ajacied.

Zie opstelling; heb hier meerdere aankopen benoemd voor verschillende posities, maar is ook wat voor de breedte en om te rouleren. Glay is een 19-jarige Argentijnse rechtsback van San Lorenzo en heb hem een paar keer zien spelen bij begin dit jaar op de Copa America onder 20 met Argentinië en vond hem toen prima en hij is vorig seizoen ook doorgebroken bij zijn club San Lorenzo.

En Menino behoort al jarenlang tot een van de betere middenvelders van Brazilië. 22-jaar en speelt bij Palmeiras, maar tot nu toe heeft nog geen club vanuit Europa toegehapt en zal waarschijnlijk rond de 15 miljoen moet kosten. Hij is ook weleens hier en daar genoemd bij Ajax en ik verwacht eigenlijk dat Álvarez na dit seizoen zal vertrekken.

Ward is ook goed bekend met de markt, talenten en opties in Zuid-Amerika en ik hoop dat Ajax wat Zuid-Amerika betreft, sowieso de draad weer op zal pakken. Ten eerste omdat Ajax wel wat felheid/grinta van dit soort spelers kan en moet gebruiken, ten tweede omdat er gewoon genoeg goede en haalbare spelers voor Ajax rondlopen en ten derde omdat Ajax daar de afgelopen 6 à 7 jaar een goede naam heeft opgebouwd met o.a. Sánchez (uit Colombia), Neres, Tagliafico, Martinez en Antony.

Rulli
Glay
Timber
Bassey
Wijndal
Menino
Berghuis
Conceição
Kudus
Bergwijn
Brobbey
29 maart 2023 om 13:52

Ik reageer even op mijn eigen reactie omdat ik 'm niet kan aanpassen via de website en de mobiele app; ik ben Tadic vergeten in mijn opstelling. Maar die moet je nu gewoon langzaamaan vervangen. In de Eredivisie kan je de meeste wedstrijden met Tadic spelen als valse 9 of linksbuiten, maar Europees kan dat gewoon niet meer en je moet nu gewoon bouwen met Bergwijn op linksbuiten en Brobbey (moet harder gaan werken) of een andere spits in de spitspositie maar Tadic zal ook gerust aan zijn wedstrijden komen verwacht ik.

Wat Kudus deed met de bal was missen vanaf 5 meter op het moment supreme in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Wat een speler!

29 maart 2023 om 14:18

En niet meelopen bij de 0-1.

Los daarvan zijn dit momenten. Ik zie dat Kudus geweldige dingen met een bal kan, maar mis het tactisch overzicht bij hem en vind dat hij nog te weinig belangrijk is. Als je zo goed bent moet je eigenlijk meer laten zien dan die paar momenten in en wedstrijd.

29 maart 2023 om 18:22

Ja het zijn momenten. Maar wel cruciale. Topspelers zijn toch juist top omdat ze op momenten wel leveren? Ik vind Kudus ook heel goed hoor, maar veel te wisselvallig en dus nu bij cruciale momenten betrokken die je een seizoen kosten. Nog 2 jaar in Amsterdam blijven als straf lijkt me goed.

30 maart 2023 om 07:51

Zelfs topspelers falen wel eens op cruciale momenten. Ik vind het een groter probleem dat een speler met zo veel technische kwaliteiten voor het oog tactisch vrij beperkt is en het te veel van momenten moet hebben en hierdoor te weinig het spel bepaald.

Kudus is in potentie wereldtop. Zijn handelingsnelheid en schotkracht is nu al topclub waardig.

29 maart 2023 om 19:33

Hou op, hoor. Haha. Eredivisetop waardig eventueel.

30 maart 2023 om 07:54

Maar hoe is het met zijn tactisch inzicht ? Qua schotkracht en vooral precisie is Gakpo misschien nog wel beter dan Kudus !

31 maart 2023 om 13:21

Gakpo speelt bij Ajax?

31 maart 2023 om 13:32

Volgens mij niet. Het gaat mij erom dat er meer is dan schotkracht. Op schotkracht en precisie is Gakpo misschien nog wel beter dan Kudus en die heeft moeite om subtop Engeland beslissend te zijn.

Kukuzinho behouden zou fantastisch zijn, ik reken echter niet meer op hem. Ben vooral benieuwd op welke positie hij zich moet gaan richten in het buitenland. Ergens denk ik dat hij een geweldige nummer 8 kan zijn op PL niveau.

Als de andere 10 nou ook nog eens goed gaan voetballen dan kunnen we door Johny!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren