Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen verslaat Roda JC in wedstrijd met drie rode kaarten

Laatste update:

Roda JC Kerkrade zet zijn dramatische thuisreeks tegen sc Heerenveen voort. Na de 0-3 nederlaag van zaterdag heeft de Limburgse club slechts één van de laatste zes thuisduels met de Friezen in winst omgezet. Het team van Yannis Anastasiou stond nog voor rust met slechts negen man op het veld, na rode kaarten voor Abdul Ajagun en Christian Kum. Een kwartier voor tijd moest ook Shay Facey van Heerenveen inrukken.

/

Met een heerlijke treffer in de achtste minuut brak Sam Larsson de ban in Kerkrade, ook al was Roda daarvoor de betere ploeg geweest. De Zweed nam een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied en krulde de bal over de muur en in het doel: 0-1. De ploeg van Jurgen Streppel domineerde vervolgens de wedstrijd, al hadden de Friezen geluk dat Simon Church in de 24e minuut recht op doelman Erwin Mulder schoot.

Een unicum in de clubhistorie betekende een flinke domper voor Roda: de zuiderlingen kregen voor de eerste keer twee rode kaarten in een eerste helft van een Eredivisie-duel. In vijf minuten tijd kreeg Ajagun twee gele kaarten: eerst voor commentaar op de leiding en daarna voor shirtje trekken. Dat was tegen het zere been van de supporters van Roda, die kwetsende spreekkoren jegens de arbiter inzetten. De stadionspeaker moest eraan te pas komen om de supporters tot bedaren te brengen.

Twee minuten voor rust mocht echter ook Christian Kum voortijdig inrukken; hij had al geel op zak vanwege shirtje trekken en kreeg nog een prent toen hij Nijhuis om een gele kaart voor Reza Ghoochannejhad vroeg. De ondertalsituatie zorgde ervoor dat Roda na rust alleen kon tegenhouden. De bal viel echter maar niet goed voor Heerenveen; Pelle van Amersfoort liet twee mogelijkheden onbenut en ook Stijn Schaars was niet trefzeker.

Henk Veerman gooide het duel in de 68e minuut alsnog in het slot. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Frederic Ananou weggewerkt, maar de verdediger schoot de bal tegen de ingevallen Veerman aan: 0-2. Zeven minuten later kreeg Facey een onnodige tweede gele kaart voor een charge op Mitchel Paulissen, maar desondanks kwam Heerenveen nog een keer tot scoren. Na een heerlijke solo bepaalde Arber Zeneli met een schot in de verre hoek de eindstand: 0-3.

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Roda met 9 spelers en Heerenveen maakt "maar" 3 goals....

17 september 2016 om 21:44

Afronding was slecht. Er werd te vroeg geschoten en Roda JC hing met 8 man voor de goal. Alleen Rosheuvel stond voorin. Lastig voetballen. En dan krijg je ineens ook een oliedomme rode prent. Ik ben tevreden met 0-3, maar het had inderdaad meer moeten zijn.

Ik ben trouwens blij dat Paulissen niet eerder speelde vandaag. Leuke voetballer vind ik dat sowieso al en hij viel ook sterk in!

17 september 2016 om 21:49

Als je je ingraaft is het moeilijker scoren. Een hogere uitslag verwacht misschien. maar ze scoren 2x tegen een team wat tegen de 16 hangt. 3-0 is een prima resultaat, 3 punten erbij.

17 september 2016 om 21:49

Heb je de wedstrijd gezien? van zoiets kan je onmogelijk nog wat maken. De puinhoop op het veld en tribune was dodelijk voor nog een goede wedstrijd en prestatie,

17 september 2016 om 21:50

@ Greatest: wat een praatjes nu jullie toevallig een keer gewonnen hebben (met 5 goals).

Is gewoon lastig om veel kansen te creeren als alle 9 man voor de goal hangen.

18 september 2016 om 02:50

Die 2 die er dan af gaan staan uiteindelijk niet achterin hè. Beetje een zure reactie ook trouwens, maar wellicht proef ik dat verkeerd.

Hele rare wedstrijd waar nog veel over gezegd gaat worden en waarbij de tweede helft dodelijk saai was.

De eerste rode kaart, terecht. Je houdt vast. Je houdt een veelbelovende aanval tegen. Natuurlijk krijg je een tweede geel.
De tweede rode kaart, van Kum, kan je niet over oordelen. Hij zei blijkbaar iets. Anderzijds had hij al rood moeten hebben voor een elleboog. Dus dat hij rood krijgt lijkt me bijna karma.
Toch krijgen wij ineens rood, Facey. Je staat 0-2 voor tegen 9 man. Wat ontzettend dom om dan zo'n overtreding te maken. Eveneens een dik terechte rode kaart.

Ik ben in ieder geval dik tevreden met de overwinning. 0-3 staat natuurlijk prima. Zeneli en Larsson zijn wel pareltjes. Wat een prachtgoal van eerstgenoemde zeg!

Wat een draak van een wedstrijd, en niet met dank aan Nijhuis maar aan Roda en de reactie van het publiek. Ze hadden het volledig aan zichzelf te wijten. Hoeveel dommigheid kan je in een wedstrijd stoppen.
Dan nog erg oerdomme kaarten van Heerenveen, terwijl je weet dat de druk op Nijhuis staat en je voor staan met 9 tegen 11.
Afijn, 3 punten op zak en snel hopen op een leukere wedstrijd.

Lichtpuntje van de wedstrijd was Kobayashi en Zenelli. Van de laatste wisten we al dat hij goed kan voetballen, maar Kobayashi speelde goed voor iemand die net in Nederland is en zijn 2de wedstrijd speelt. Ook nog eens een erg mooie techniek, ben benieuwd wat die voor de rest van het seizoen brengt.

17 september 2016 om 21:55

Idioten zal je overal vinden en het gehalte stijgt in stadions. Maakt niet uit naar welk stadion je gaat. Supporters zijn sowieso niet redelijk als het gaat om de eigen club en al helemaal niet tolerant. Maar dommigheid viel me eigenlijk nog mee. Waren wat simpele trieste spreekkoren maar gaan Ajax (beker) en de Graafschap (degradatie) taferelen die we in afgelopen jaren hebben gezien.

17 september 2016 om 21:56

Je weet er niks van. Wat denk je dat de reactie van t publiek is bij zo'n gebeuren? En de spreekkoren vielen mee, Nijhuis naaide ons 10x erger dan we over m zongen

17 september 2016 om 22:02

Welke kaarten waren onterecht? Geen.

Het enige wat je kan zeggen is dat wij tot (volgens mij) twee maal toe een vrije trap mee kregen waar ook ik dacht van 'waarom?'. Voor de rest viel het volgens mij echt wel mee...

18 september 2016 om 08:54

Dit Roda was zo slecht en dom daar kon de scheids niets meer aam verprutsen. Triest gedrag richting de scheidsrechter, terwijl je eigen spelers jullie naaien. Maar de eigen tekortkomingen inzien is moeilijl he..

Alle kaarten waren, in principe, terecht maar als dit de (nieuwe) manier van fluiten is dan kunnen er toch iedere wedstrijd wel een paar man vanaf?! Hoe vaak praten spelers tegen de scheids? Daar staat toch niet standaard een gele kaart voor.

17 september 2016 om 21:53

Alleen kan jij niet horen wat iemand zegt. Scheidsrechters krijgen heel wat schuttingtaal naar hun hoofd gegooid. Kum zal het vast niet over het weer gehad hebben. Natuurlijk had hij al geluk met zijn elleboogje.

17 september 2016 om 22:07

Uiteraard kunnen we dat niet horen, de elleboog was niet gezien dus die telt dan ook niet mee he. 11 kaarten vandaag en er is niet 1 smerige overtreding (op de niet bestrafte elleboog na) gezien. Als alle scheidsrechters voor dit soort "praten" altijd een gele kaart gaan trekken dan hoef je geen voetbal meer te kijken.

17 september 2016 om 22:25

Ja juist wel. Sorry hoor, maar als scheidsrechter krijg je veel rotzooi naar je hoofd geslingerd, daar moeten ze gewoon nog strenger tegen op treden. Moet zo'n man alles maar accepteren? Nee de spelers moeten gewoon hun kop houden. Ik ben bij een andere sport scheids en ik kan je vertellen dat spelers af en toe denken dat ze alles kunnen zeggen.
Nee wat jij gepraat noemt, kan wel eens gewoon een heel domme belediging zijn, en dat moet je als scheids zeker niet pikken. Of soms een speler die constant blijf zeuren. Vindt jij dat ze dat maar door de vingers moeten zien?
Jij en ik weet niet wat hij gezegd heeft, maar een scheids geeft geen kaart voor een gezelllig praatje.

17 september 2016 om 22:46

In andere sporten is dat zeer zeker beter geregeld maar je kan als Nijhuis zijnde toch niet opeens op een avond in september besluiten dat dit niet meer mag?! Heb ze net allemaal nogmaals terug gezien en de verklaring is ook "commentaar" en niet kwetsend zoals jij doet voorkomen. We zullen zien of morgen iedereen zich van commentaar op de leiding onthoudt.

18 september 2016 om 08:37

Als iedere wedstrijd zo wordt gefloten zal het gejank snel afgelopen zijn. Van mij mogen ze!

Gekke pot dit. Nijhuis trok wel snel kaarten voor praten aan beide kanten. Maar de kaarten behalve die tweede van Kum waren wel terecht vond ik. Maar Kum hoorde er al veel eerder af gestuurd te worden na die elleboogstoot. Tweede helft was het eigenlijk al gespeeld maar Heerenveen deed veel te rustig aan. Dan moet je juist op zoek gaan naar meer goals. Dan krijg je een tweede gele kaart die hartstikke dom is van Facey. En St. Juste ook nog geel. Je moet het gewoon uitspelen en dat had veel beter gemoeten. Toch wel mooi 3-0 maar had wel meer mogen zijn van mij.

Gele kaarten voor praten... Laat ik beginnen met zeggen dat ik daar helemaal achtersta. Je mag best iets kunnen roepen maar daarna moet je ook gewoon stil zijn en behalve als direct betrokkenen ook niet de scheidsrechter op zoeken. Gewoon lekker zoals bij hockey.
Echter, dit moet wel duidelijk. Nu gaat ook niet iedere scheidsrechter hier gelijk mee om. Dat kan nog tot zekere hoogte, niet tot deze. Maar kijk eens ajax-roda terug (ook Nijhuis vandaar), daar mag opeens alles. Spelers vragen om kaarten en komen aan rennen om te protesteren. Gebeurt niks. Dat is gewoon zeer dubieus als één scheidsrechter zo duidelijk met twee mate gaat mede.

Verder weinig aantrekkelijke wedstrijd, 2 goede doelpunten die het bekijken waard zijn. Verder niks

Nijhuis laat zien dat hij een zwakke scheids is. Hij fluit enorm inconsequent en ik heb het idee dat hij zich laat leiden door emoties. Ik vind niet dat je gelijk geel moet trekken voor commentaar. Als dit wel gebeurd moet dit elke wedstrijd zo zijn en bij elke club. Tegen Ajax deed hij dit ook niet toen Klaassen en de bende idioot aan het protesteren waren. Tweede kaart voor Ajagun was ook zwaar. Dan voel je in mijn optiek de wedstrijd niet goed aan en druk je een stempel op de wedstrijd.

17 september 2016 om 22:57

Haha gewoon 100% terechte kaarten! Als de scheidsrechter zegt dat je je mond moet houden, houd dan ook gewoon je mond tegen hem! Niets met naaien te maken, eerder met gebrek aan verstand bij sommige spelers.

18 september 2016 om 02:20

Als spelers merken dat bij bijna elk twijfelachtig moment in het voordeel van de tegenstander wordt gefloten kan ik het begrijpen dat ze commentaar willen leveren. Zeker niet slim dat ben ik met je eens. De makkelijk gegeven kaarten moeten dan wel bij elke wedstrijd gegeven worden vanaf nu en niet alleen bij wedstrijden van Roda. Ik vond het optreden van Nijhuis gewoon erg makkelijk en kinderachtig. Dit had hij allemaal beter kunnen oplossen. Misschien dwingt hij dan het 'respect' af wat hij wilt bereiken.

Speciale vermelding voor Rutjes hier: Nu was er een interview met hem. Kunnen wij die man president, leider van de Fifa en bondscoach maken? Wat een geweldig figuur. Alles positief zien. Kum niets kwalijk nemen voor het praten. Nijhuis bijstaan. En ook de wijze woorden 'ach, niemand doet het expres. Iedereen doet zijn best.'. Stond eenieder maar zo in het leven. Ge-wel-dig.

Tja, gele kaarten voor praten. Er is op dat gebied een hoge mate van inconsequentie bij onze vrienden uit Zeist. Helaas stond de wind vandaag voor ons wederom verkeerd. Misschien de pech van de degradant. Gaat er wel op lijken. Kan me wel herinneren dat een maand geleden Klaassen bij de 2-2 tegen Roda na z'n gele kaart toch nog door bleef gaan met zeiken ( kwam ook nog mooi met zijn rode gezicht in beeld ) en toen kreeg hij niet zijn tweede prent. Vind het optreden van Nijhuis vandaag in ieder geval erg makkelijk. Drie rode kaarten in een vrij sportieve pot ( geen harde overtredingen ), dan ben je geen liefhebber van de sport. Kan de reactie van het publiek ook begrijpen. Gewoon frustratie, maar blijkbaar kunnen sommige mensen dat niet begrijpen totdat het ze zelf overkomt.

17 september 2016 om 22:02

Vergeet erbij te vermelden dat bij Ajax - roda de scheidsrechter ook die bakker was van vandaag.

18 september 2016 om 00:09

Inconsequent? Dit zijn net nieuwe regels voor zover ik weet. Daarbij was hij gewoon consequent en gaf Facey ook gewoon geel. Het is vooral heel erg dom van Kum om nog te gaan praten terwijl Ajagun al geel kreeg voor praten. Daarbij ook een domme overtreding van Ajagun.

18 september 2016 om 08:41

Domme domme spelers. Bij de eerste kaart moest duidelijk zijn dat er niet met Nijhuis te sollen viel. Maar de ezels gingen lekker door. Heb je kritiek, schuif dan je aanvoerder naar voren (net als Klaassen bij Ajax)

Rode moet er zeker slimmer mee omgaan...maar een scheidsrechter moet ook de wedstrijd aanvoelen en als een volwassen man optreden met een goede waarschuwing. Voor elk gebaar en geklaag een kaart geven is heel kinderlijk. Daarom zal basje nooit Europees fluiten!

18 september 2016 om 00:10

Basje fluit al Europees hoor... Beetje opletten...

Zo veel viel er niet aan te merken op de scheids. Bij Roda kunnen ze beter stoppen zich druk te maken om scheidsrechters en hun energie gaan steken in zaken die ze misschien boven de streep gaan houden. Met dit elftal is die kans niet heel groot.

Scheids sloeg helemaal nergens op, heeft de hele wedstrijd kapot gefloten door 3 belachelijke rode kaarten te geven. Ajagun krijgt 2 keer na elkaar geel, voor niks. Nijhuis was hem gewoon overduidelijk aan het opzoeken. Kum weet je niet wat er gezegd is, maar zijn frustratie kan ik zeker wel begrijpen.

En reacties op de tribune waren echt niet zo erg. Natuurlijk kun je dergelijke spreekkoren verwachten wanneer je op zo'n manier wordt benadeeld, dat gebeurd overal.

Wedstrijd was na een half uur al voorbij. Bedankt Nijhuis!

17 september 2016 om 22:43

Het is n spelletje voor de supporters en de avond wordt voor beide supporters denk ik aardig verpest. Ook Heerenveen had liever een leuke wedstrijd gespeeld denk ik

17 september 2016 om 22:50

Precies, dat ze verliezen: dat gebeurd wel vaker bij Roda, kan gebeuren. Maar de manier waarop is zo zuur. Ik kon eindelijk weer eens een keer naar Roda en heb 17.50 voor een kaartje moeten betalen, krijg je deze onzin voorgeschoteld.

Voetbal moet leuk zijn, een voorstelling, een show. Dit slaat gewoon nergens meer op, en het is net die frustratie waar de (volgens sommigen overdreven) reactie van het publiek vandaan komt.

18 september 2016 om 08:43

Waarom keren supporters zich dan niet tegen de spelers die een gezellige avond door dom kritiek te hebben op de wedstrijdleiding verpesten?

17 september 2016 om 23:01

.

Kunnen ze die nijhuis niet zijn fluit laten inleveren. Wat een dramatische wedstrijd floot hij zeg. Rode kaarten die sloegen werkelijk nergens op. Heeft zeker zijn knvb diploma zeker bij een pakje boter gekregen.

17 september 2016 om 23:08

Onvoorstelbaar zo'n reactie. Geen enkele kaart leek mij onterecht. Nijhuis fluitte gewoon volgens de regels. De spelers brengen hem in die situatie. En hij moet dan handelen toch? Die reacties op de tribune begrijp ik dan ook niet. Als je er clean naar kijkt, dan kun je toch met goed fatsoen niet van die vreselijke dingen roepen. Dom publiek!

17 september 2016 om 23:15

Mwaoh, als ik al lees dat hij gele kaarten geeft voor praten dan weet ik genoeg.. bacuna werd ook door hem genaaid.. we herinneren ons nog heel goed de wedstrijd van psv Groningen waarbij Naaihuis een weekendje eerste divisie mocht fluiten.. die man is niet geschikt voor het hedendaagse voetbal.. zo snel mogelijk die scheids van de a lijst halen, je schaamt je dood met zo'n vent

18 september 2016 om 04:02

Blijkbaar heb jij de wedstrihd niet gekeken feanfan. Of miaschien kijk je door een gekleurd heerenveenbrilletje. Het begon al met het niet geven van een strafschop aan Roda na die overtreding van Heerenveen.. om maar te zwijgen over die discutabele gele kaarten allemaal

18 september 2016 om 08:20

Jij hebt de wedstrijd gezien door een Roda brilletje. Was natuurlijk geen strafschop. Church laat zich gewoon vallen. Daarvoor had Kum al rood moeten hebben voor een elleboog. Nijhuis floot conform de regels, je kan vinden dat hij wat meer coulance had kunnen hebben,, maar onterecht kan je zijn beslissingen niet noemen.

18 september 2016 om 17:08

Best mrMihajlovic ik heb deze wedstrijd neutraal bekeken. Zou jij ook eens moeten doen. Nijhuis floot alles behalve conform de regels. Iedere neutrale kenner stelde vraagtekens bij zijn absurde beslissingen. Zelfs de ervaren analisten vonden de gegeven rode kaarten overdreven en totaal bergens op slaan. Maar ja als Heerenveensupportertje lijkt het mij erg sterk dat jij objectief over deze wedstrijd kan oordelen.

Nijhuis floot prima, maar dan moeten hij en de andere scheidsrechters wel altijd zo fluiten. Lijkt me heerlijk als dat gezeik op de scheids er niet meer is en dat het woord respect eindelijk eens betekenis krijgt.

17 september 2016 om 23:34

Zeg je dat ook wanneer het andersom was geweest?

17 september 2016 om 23:41

Je hoort mij niet klagen

18 september 2016 om 04:06

Zet jij eens onmiddelijk een neutraal brilletje op. Scheids floot ronduit belabberd .. Eerst geen pingel geven na een duidelijke overtreding van Heerenveen. . En dan die gele kaarten allemaal. Ronduit belachelijk. Zelfs in de studio begrepen ze die kaarten allemaal niet.. wordt tijd dat ze die koekenbakker met pensioen sturen. Hij is een schande voor de sport. Is namelijk niet de eerste keer dat hij er een behoorlijk potje van maakt

18 september 2016 om 08:23

In de studio zeiden ze dat het geen strafschop was. Analist Vd Laan vond dat Church zich gewoon liet vallen. Over de rode kaarten, die waren stuk voor stuk terecht. Dit zei analist Vd Laan en later zeiden ze dat ook in de studio bij Helene en Jan Joost. Dus aub geen dingen verzinnen. Roda heeft dit zichzelf aangedaan, je moet gewoon wat slimmer zijn.

18 september 2016 om 17:09

De rode kaarten waren neutraal gezien helemaal niet terecht. Zo te zien moet jij a) nog veel leren over de regels.
En b) nog veel leren om een wedstrijd objectief te benaderen.

Huilie Huilie over de scheidsrechter doen... man man wat een domme spelers.
Iedereen(als je het voetbal volgt) heeft kunnen lezen dat de heren scheidsrechters op appel in geweest in zeist. Een aantal heeft hierbij al aangegeven maar te hopen dat de spelers dit ook snappen , want er zaten nogal wat aanpassingen in. Nu fluit deze man inderdaad regelmatig niet goed, maar hier volgt hij de regels die zijn baas hem opgelegd heeft.
Lijk mij als speler dat je van de nieuwe regels op de hoogte bent en er rekening mee houd...

De speler die er sowieso af moest was Kum. Verder waren er een paar gele kaarten natuurlijk helemaal terecht (shirtje trekken oa). Wat het praten betreft, wij weten natuurlijk niet wat er gezegd is, dus dat is discutabel. Voor mij hadden die spelers er niet af gehoeven, dan was de wedstrijd waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker geweest. Al met al een verdiende overwinning van Heerenveen, daarbij waren de spelers van Heerenveen iets minder dom dan die van Roda. Over het publiek, hun boosheid is wel te snappen, vooral als je in het stadion zit heb je heel erg het gevoel dat je benadeeld wordt.

Dhr. Nijhuis krijgt alle complimenten uit voetballand omdat hij zo lekker laat doorvoerballen en niet voor elk kleine overtreding fluit. Het kan soms dat dit in strijd is met de regels, maar we willen een mooie wedstrijd zien. Risico van deze wijze van fluiten ligt bij de voetballers op het veld. het is niet de eerste keer namelijk dat in de wedstrijden van dhr Nijhuis de voetballers fysiek de grens op zoeken....

Dit betekend simpelweg dat in de wedstrijden van Dhr Nijhuis de voetballers moeten incalculeren dat zij meer fysiek te verduren hebben, dit moeten zij tolereren.

Het zou goede zijn dat de voetballers nu ook iets terug krijgen van dhr Nijhuis, het zou hem sieren als hij zelf ook zijn grens gaat verleggen , hij heeft namelijk helemaal zelf bepaalt dat de voetballers dit ook moeten doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren