Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen houdt miljoenen over aan fraaie transfer van Michel Vlap

Laatste update:

Michel Vlap vervolgt zijn carrière bij Anderlecht, zo maakt sc Heerenveen via de officiële kanalen bekend. De 22-jarige aanvallende middenvelder zet in Brussel zijn handtekening onder een vijfjarig contract, dat hem tot medio 2024 aan Paars-Wit verbindt. Heerenveen houdt naar verluidt een bedrag van acht miljoen euro over aan het vertrek van Vlap.

De transfer van Vlap naar Anderlecht hing al een aantal weken in de lucht, maar het duurde even voordat alle partijen eruit kwamen. "Zeventien jaar lang heb ik dag in dag uit met veel plezier mogen voetballen voor een fantastische club. Daar ben ik enorm trots op", aldus Vlap op de clubsite. "Nu is de tijd gekomen dat ik, met een traan en een lach, de club ga verlaten. Ik had mijn hele leven wel bij Heerenveen willen voetballen, maar met Anderlecht is er een uitdaging op mijn pad gekomen die ik heel graag en met al mijn energie wil aangaan."

Bij Anderlecht krijgt Vlap te maken met speler/trainer Vincent Kompany, die Paars-Wit moet terugbrengen naar de top van de Belgische competitie. De 34-voudig kampioen van België eindigde afgelopen seizoen als zesde en liep daarmee plaatsing voor Europees voetbal mis. Anderlecht versterkte zich eerder met Aristote Nkaka van KV Oostende, terwijl Landry Dimata na een huurperiode definitief werd overgenomen van VfL Wolfsburg.

"We zijn erg trots op het feit dat er opnieuw een speler uit onze eigen jeugdopleiding zo'n mooie transfer kan maken", reageert technisch manager Gerry Hamstra. "Michel loopt al sinds zijn jongste jeugd rond bij de club en had altijd het doel om het eerste elftal te bereiken. Hij heeft zich hier uitstekend ontwikkeld en we vinden het dan ook een mooi compliment dat hij nu deze stap kan maken. We wensen hem heel veel succes bij Anderlecht en nemen dit seizoen op passende wijze afscheid van hem in het stadion."

Vlap speelde al sinds zijn vijfde voor Heerenveen, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. In 2016 maakte de aanvallende middenvelder in de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-1 nederlaag) zijn debuut in de hoofdmacht van de Friezen, voor wie hij totaal 65 wedstrijden speelde. Vlap was in het afgelopen seizoen in 38 wedstrijden goed voor 17 doelpunten en 6 assists.

Goede stap voor Michel Vlap?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben heel benieuwd of hij daar zal aarden. Goede speler maar hij gaat volgens mij vanuit zijn oudershuis meteen naar een topclub in een andere competitie. Er zal dus vanaf dag 1 meer druk op zitten.

4 juli 2019 om 11:56

@pparszycek: En anderlecht is dan gelijk niet 1 van de makkelijkste clubs om te landen...daar is altijd wat aan de hand zeg maar.

OT: je ziet toch wel dat Heerenveen de laatste jaren een flinke stap terug heeft moeten zetten. 10 jaar geleden leverden hun topspelers 10 nog makkelijk meer dan 9 miljoen op en waren ze een garantie op succes in de top (huntelaar, Sulejmani van Nistelrooij)
Nu moeten ze al blij zij dat ze 8 miljoen krijgen (in een tijd met veel hogere transfersommen) en iedreen vraagt zich af wat Vlap een niveau hoger echt kan.

4 juli 2019 om 12:00

Inderdaad, in tijden van tegenspoed ben je als flegmatieke slungel toch een van de eerste mikpunten voor kritiek.

4 juli 2019 om 12:13

Deels mee eens, het gaat inderdaad niet meer zo goed als in de top jaren, echter is Vlap ook niet zo goed als een Sulejmani/Alves dat waren in hun Heerenveen tijd. Alves schoot de hele eredivisie aan vlarden en is zelfs Braziliaans international geworden bij Heerenveen, en bij Sulejmani spatte het talent er vanaf (helaas bij beide nooit echt eruit gekomen na hun transfers).

Ter vergelijking zijn bijvoorbeeld Huntelaar, Djuricic en Pranjic voor vergelijkbare bedragen verkocht en dat was in de top jaren. Dus zo verkeerd is 8 miljoen niet.

4 juli 2019 om 12:18

8 miljoen was 10 jaar geleden natuurlijk wel een hele andere transfersom dan 8 miljoen hedendaags

4 juli 2019 om 12:26

"...en waren ze een garantie op succes in de top (huntelaar, Sulejmani van Nistelrooij)"

Serieus? Sulejmani een garantie op succes in de top?

4 juli 2019 om 13:12

@pparzyszek: en een Ollander....

@fuinjaloff: geloof me 8 miljoen toen is 30 miljoen nu.

@frisianreds: sulejmani dacht iedereen van dat ie het zou maken, dt is er totaal niet uitgekomen, maar je weet wat ik bedoel. Bij Vlap vraagt iedereen zich af of hij de Nlse (of belgische) top wel zou aankunnen. T tekent echt wel de achteruitgang van Hveen, dat ze zo blij zijn dat ze in deze tijd van de belachelijke transfersommen 8 miljoen krijgen voor hun verreweg grootste talent.

4 juli 2019 om 13:25

Dat klopt wel. De bedragen die Heerenveen voor haar topspelers krijgt, zijn lager dan in het verleden. Verschil is wel dat Heerenveen met Ziyech, Gouweleeuw, Van Aken, Sinkgraven, Johnson, Pierie en nu Vlap veel meer verdient aan eigen jeugd in tegenstelling tot het verleden. Die jongens breken deels door een verslechterde financiële positie makkelijker door.

4 juli 2019 om 13:42

ik ben vaker bij de jeugd van Hveen gaan kijken en die is juist best wel geprofessionaliseerd in de laatste 10 jaar. Mede door Johnny Janssen en co. Ik vind eigenlijk dat ze daar nog weinig van geprofiteerd hebben. De spelers die jij noemnde hadden ze meer voor moeten pakken, en
St Juste, kada en Gudmonsson bijv waren interantional bij Hveen in de jeugd. Zie je toch dat het algemene 1e elftal beleid invloed heeft op hoe succesvol je als club bent.

4 juli 2019 om 18:26

Een garantie voor succes waren de aankopen toen ook niet (zie Sulejmani).
achteraf mogen we gerust stellen dat daar toen een veel te hoog bedrag voor betaald is.

maar de vergelijking met huntelaar en van nistelrooij vind ik niet op gaan. dat waren jonge aanvallers waar de klasse van af droop. Na het afgelopen seizoen zijn er genoeg mensen die Sam Lammers wel bij psv in de aanval willen zien die maakte er 16, op die zelfde leeftijd maakte huntelaar er 33...

Verder denk ik dat je hier meer ziet dat de eredivisie de afgelopen jaren als geheel in financieel opzicht stil heeft gestaan dan dat het iets zegt over het huidige herenveen. Het bedrag voor huntelaar was toen hoog, maar niet veel hoger dan bijvoorbeeld de bijna 9 miljoen die Ajax in '99 al betaalde voor Machlas.
Ajax had in de periode dat huntelaar kwam een begroting van ~60 mln per jaar, 10 jaar later was dit 80 mln en inmiddels is het 90 miljoen (exclusief de extra inkomsten uit de CL en transfers e.d.), dat klinkt leuk maar dat is nauwelijks meer dan de inflatie over die periode (per jaar 2,5% omzet groei, vs 1,8% inflatie). In de tussentijd zijn salarissen en overige lasten echter wel gestegen waardoor er lange tijd minder geld was voor transfers. Ter vergelijking, in de PL zijn de inkomsten in die periode ver vijf of zesvoudigd, en in de meeste andere competities zijn ze minimaal verdubbeld of verdrievoudigd.
Toen Sulejmani kwam had de directie van ajax al de ambitie om binnen een paar jaar naar een begroting van 100 mln te groeien (excl. CL inkomsten en transfers) alleen is ze dat bij lange na niet gelukt, maar die verwachting zal ook hebben bijgedragen aan de hoogte van die transfersom toen.

4 juli 2019 om 13:06

Zou je denken???

Was de beste speler van Heerenveen vorig seizoen. Met zijn slungelige overkomen lijk hij in eerste instantie niet zo'n geweldige speler, maar qua techniek, inzicht en positionering is het echt een talent. Verdedigend laat hij wel eens steken vallen. Ben benieuwd hoe hij zich zal ontwikkelen.

Heb al veel lovende woorden gelezen over hem, lijkt me blijkbaar een speler voor Anderlecht. Hij komt juist op een goed moment, een hele frisse wind waait daar. Veel jonge spelers die de kans gaan krijgen onder Vincent. Maar hij kon ook naar Italië.. Mmm

Mooie transfer en ook een prima bedrag voor Heerenveen!

Mooie stap vraag me af of Hereveen mag en kan investeren. Heb altijd een zwak voor deze club.
Ik vind Vlap een mooie sierlijke speler.

4 juli 2019 om 13:26

Een deel van het geld wordt gebruikt voor transfers, en het andere deel voor het begrotingstekort (of hoe dat ook heet, dit is niet mijn specialisme). Ze gaan er sowieso een paar spelers van halen. Er moet ook sowieso wat bij. Backs, nog een spits of vleugelaanvallers en wellicht wat voor het middenveld.

Hier hebben Ajax en PSV wel zitten slapen. Voor Ajax een goede vervanger voor Donny, en voor PSV is dit echt een versterking geweest op het middenveld ipv al die slappe verdedigende middenvelders.

4 juli 2019 om 12:21

Vlap zou echt een zelfde soort transfer zijn als Labyad naar mijn mening. Leuk voor op de bank maar met betrekking tot de huidige weg die Ajax is ingeslagen (vooral budget ook), komt hij net te kort voor wat ze nastreven.

4 juli 2019 om 13:05

Exact, ik denk dat het zelfs al zover is dat als hij uitblinkt bij Anderlecht, dat Ajax dan voorzichtig eens gaat kijken of hij geschikt is.

Nu 8 mil
Dan 20 mil ofzo...

4 juli 2019 om 13:08

Hou op zeg! Hier hebben we er juist veel te veel van. We zitten al opgescheept met Ramselaar, Thomas, Luckassen. Nog niet zo lang geleden Maher. In dat rijtje past Vlap ook. Prima voor de subtop, maar niet voor PSV of Ajax.

4 juli 2019 om 13:52

Zitten slapen? Volgens mij staar je je blind op het rendement, want Vlap is voor een subtopper een hele gewone speler. Ik schat Pereiro en Van De Beek een stuk hoger in en die laten het al zien bij clubs waar de druk hoog is.

Ken deze speler niet echt...hoop dat dit een directe versterking is voor Anderlecht.
Er zal natuurlijk wel druk zijn maar dat is er altijd op Anderlecht.
Hopelijk komen er nog spelers bij van een aanzienlijk niveau om weer dominant te worden in eigen land en europees ook terug mee te draaien.
Anderlecht is en blijft een topclub met nog altijd aanzien in buitenland

4 juli 2019 om 12:14

Denk dat het een prima aanwinst voor Anderlecht is, zolang ze in zijn kracht gaan spelen. Verwacht niet teveel defensief arbeit van Vlap maar goals maken kan hij zeker als aanvallende middenvelder.

Favoriete speler in jaren bij onze club. Lijkt een slungel, maar een prachtig verfijnde techniek. Afgelopen seizoen ook een perfect uithangbord geweest met zijn sympathieke, nuchtere fryske houding. Gun hem al het succes van de wereld en hoop dat hij gaat vlammen in belgie!

Goede zet van Anderlecht en Vlap. Vraag me echter wel af waarom PSV nooit achter deze jongen is aangegaan. Volgens mij had Vlap prima haalbaar geweest. en loopt bijna 1 op 2 en dat als middenvelder. Hij had echt een toegevoegde waarde geweest op dat saaie verdedigende middenveld van v. Bommel.

4 juli 2019 om 13:38

PSV heeft al zoveel middenvelders. Ik hoop dat ze nog wat goede Cv's binnenhalen. Dan kan van Bommel ook met 1 verdedigende middenvelder gaan spelen ipv 2.

4 juli 2019 om 13:55

Dit soort spelers zitten bij PSV veelal op de bank. Ik heb ook het idee dat men zich blind staart op de cijfers, alsof je erg goed moet zijn om een aardig rendement te halen in de Eredivisie...

Voortaan Anderlecht maar volgen.

Denk en hoop dat het verrassing van het jaar wordt bij Anderlecht.

4 juli 2019 om 13:13

Ik verwacht ook wel wat van hem! Verlies voor de eredivisie

Ik hooop zo erg dat er ooit een competitie komt met België! De Benelux Liga ofzo

4 juli 2019 om 14:24

Ik ook, maar niet als DE competitie, maar als een beker...
Net als in Engeland, extra beker invoeren

Geen verkeerde speler. Weet de ambities van anderlecht niet. Maar als dat de europese subtop weer is, dan lijkt een Vlap me je daar toch niet te brengen.

4 juli 2019 om 15:12

Europese subtop is niet realistisch jammer genoeg zijn die tijden al lang voorbij voor het Belgische voetbal.

Anderlecht begint terug van 0 na één van hun zwakste seizoenen in hun geschiedenis. Eerst terug aanvallend verzorgd voetbal op de mat brengen en dan geleidelijk aan terug de nmr1 club van België worden.

8 miljoen is geen verkeerd bedrag. Ik heb namelijk niet de indruk dat dit soort spelers onvervangbaar zijn, al heeft Heerenveen het financieel niet makkelijk op het moment. Ik ben van mening dat zijn rendement dit seizoen veel verbloemd waardoor ik zelden iemand hoor over z'n zwakheden.

Voegt niks toe voor Anderlecht willen ze stappen maken. Anderlecht is een beetje het AC Milan van België geworden. Wat is die club in verval. Wat zonde zeg. Maja met zo'n Vlap kom je niet terug naar de Belgische top vrees ik. Heerenveen eindigt niet voor niets laatste jaren rechterrijtje..

4 juli 2019 om 14:55

Dus omdat Heerenveen de laatste jaren vaak in het rechterrijtje eindigt, zal Vlap ook niks zijn? Wat een rare conclusie. Hij heeft het in een slechtlopend team alsnog ontzettend goed gedaan. Dat zou je ook als positief kunnen zien.

4 juli 2019 om 16:11

Verval is veel gezegd het loopt de laatste jaren gewoon wat minder.
Natuurlijk moet Anderlecht elke jaar bij de eerste 2 eindigen maar door wanbeleid zijn ze wat afgezakt.
Europees zijn ze al langere tijd in verval na het geweldige jaar 2000 is dat begonnen.
Vroeger was Anderlecht een topclub in Europa met ik denk wel om en bij 10 finales...die tijden komen helaas niet meer terug.
Concentreren om aansluiting te vinden bij de subtop waar Ajax zich nu bevindt

4 juli 2019 om 19:35

Qua prijzen in Europa geen topclub toch. Wel eens een uitschieter misschien, maar niet structureel. Ook moet je minimaal een paar Europa Cup I gewonnen hebben voor die status. Zijn zoveel clubs met 1 Europa Cup. Van Leeds United tot Rode Ster Belgrado..

4 juli 2019 om 20:06

halverwege jaren 70 meerdere finales na elkaar gespeeld zowel gewonnen als verloren.
Anderlecht heeft inderdaad nooit europacup I gewonnen, wel paar keer halve finale.
op regelmatige basis in zowel eurpacup I II als III kwart finalist / halve finalist plus al die verloren finales in europacup I en Ii.
5 eurpese bekers zijn er gewonnen.
Hierdoor werd Anderlecht bij vele tot europese top/club beschouwd in jaren 70 en 80 zelfs tot begin 90...

Had m graag bij Psv gezien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren