Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen geeft groen licht: 'We denken aan een bod met zeven nullen'

Laatste update:
/

SC Heerenveen raakt Alfred Finnbogason mogelijk nog voor de sluiting van de zomerse transferperiode kwijt. Cardiff City is uitermate geïnteresseerd in de trefzekere spits, die dit seizoen al 6 keer scoorde en in totaal op 30 treffers in 35 Eredivisieduels staat. De Friese club heeft de IJslands international in 'een rustig gesprek' verteld over de interesse van de Welshe nieuwkomer in de Premier League.

Heerenveen heeft Cardiff City toestemming gegeven om met Finnbogason om de tafel te gaan. De Premier League-club weet wat de Friezen voor de aanvaller willen toucheren. "Alfred mag met die club gaan praten al hebben we het liefst dat hij blijft. Ons bod is ook weer een beetje in de richting opgeschoven van wat zij willen", zo verzekert interim-directeur Gaston Sporre aan Voetbal International.

Voor minder dan tien miljoen euro mag Finnbogason, die nog een contract tot medio 2015 heeft, niet uit het Abe Lenstra Stadion vertrekken. Lagere biedingen werden door de noorderlingen in een eerder stadium afgewezen. "Óf Cardiff is serieus óf Alfred blijft bij Heerenveen met eventueel een verbeterde aanbieding. Als hij gaat, denk ik aan een bod met zeven nullen en van papiertjes met lagere bedragen vouw ik zoals gezegd een vliegtuigje. Dat weet Cardiff City ook", stelt Sporre.

Cardiff City is een mooie club voor Alfred Finnbogason

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

10 miljoen is denk ik wel te doen. Koop er een leuk spitsje van 5 miljoen max voor terug, en je houdt 5 miljoen over. Ik zeg win win situatie.

26 augustus 2013 om 21:21

Ik denk niet dat Heerenveen zo makkelijk 5 miljoen euro uit gaat geven .
Denk eerder max. 2 miljoen euro.

27 augustus 2013 om 03:20

Dan hoop ik toch dat Van Basten weet hoe en wat, want als hij Finnbogasson kwijt raakt en voor twee miljoen mag kopen, moet er wel een plan zijn. Iemand een idee wie dan logische opvolgers zouden zijn?

27 augustus 2013 om 11:46

Zal wel uit Scandinavia komen.

26 augustus 2013 om 21:23

Voor 5 miljoen moet je wel geluk hebben om een spits van het kaliber Finboga aan te trekken. Hij kan wellicht het verschil maken tussen wel en geen Europees voetbal voor H'veen.

26 augustus 2013 om 23:23

Finnbogason kostte een jaar geleden 700.000. Duurde speler die Heerenveen ooit kocht was alves voor 4.5 miljoen. Heerenveen gaat nooooooit 5 miljoen uitgeven voor de vervanger van finnbogason. Zeker in deze situatie niet.

26 augustus 2013 om 23:36

Het is gewoon competitie vervalsing. Knalt er tegen Ajax nog 2 in. Alle clubs die nog komen profiteren van zijn afwezigheid...

26 augustus 2013 om 23:44

Zelfde geldt voor de tegenstanders die Ajax heeft gehad áls Alderweireld en/of Eriksen nog vertrekt/vertrekken...

26 augustus 2013 om 22:02

Zou Pedersen van Vitesse niet wat voor Heerenveen zijn? Hij speelt nu weinig, maar hij is wel een goede afmaker.

26 augustus 2013 om 22:21

Die is verhuurd aan Barnsley!!

26 augustus 2013 om 22:53

Oh, dan heb ik dat gemist. Dat verklaart waarom hij zo weinig speelt bij Vitesse :D Ik denk wel dat hij geschikt zou zijn.

26 augustus 2013 om 22:54

Of die jongen waar Twente eerder interesse in had? Makienok ofzo?

26 augustus 2013 om 22:53

Een spits van 5 miljoen is amper mogelijk voor Heerenveen.
Als de speler daadwerkelijk 5 miljoen waard is, is hij waarschijnlijk te goed en vraagt hij teveel salaris, is hij de 5 miljoen niet waard, betaal je dus veel te veel.

In het eerste geval moet je ook nog geluk hebben dat geen grotere clubs die speler op de korrel hebben.

tja, heerenveen kan het hard spelen, omdat hij nog tot 2015 vastligt.
dus heel slim dat ze er een megabedrag uithalen.
goed beleid!

27 augustus 2013 om 03:22

eenzijdig? Goed geregeld.

Maar wat zijn de wensen van hem zelf? Hij staat meer dan open voor ene transfer toch?

Het einde van de transferperiode nadert, Heerenveen moet alleen een extreem bod van meer dan 14 miljoen accepteren voor een speler met een moyenne van bijna 1 op 1 (35-30 goals).

26 augustus 2013 om 22:37

Lijkt me niet, de club heeft over dit boekjaar een verlies van 4 miljoen ingecalculeerd, ze hebben dus wel degelijk doekoe's nodig.

26 augustus 2013 om 22:46

Volgens mij valt dat wel mee. Momenteel wordt geprobeerd weggelopen sponsoren weer terug te halen. Wat de oorzaak is van het ingecalculeerde verlies.
Daarnaast is niet al het binnengekomen geld uit transfers uitgegeven en heeft de club nog een eigen vermogen van plm 20 miljoen.

26 augustus 2013 om 23:37

Ze hebben inderdaad een eigen vermogen van 19 miljoen, echter zitten ze naast het begrotingstekort ook met de verliezen van Sportstad Heerenveen in de maag.
De commerciële afdeling heeft inderdaad als taakstelling om 2 miljoen euro aan sponsorinkomsten terug te halen, blijft maar de vraag of dat gaat lukken.
Wat dat betreft heeft Veenstra nog aardig werk geleverd door flink te snijden, de hand op de knip te houden en te saneren.

heeft Heerenveen dringend geld nodig?
Ze kunnen hem het best nu een verbeterd contract geven.
Zodat ze dit seizoen Europees voetbal halen wat in mijn ogen makkelijk kan(met Finbogasson).
Plus je verkoopt hem voor meer(topscoorder? dan wel niet langere contract).

26 augustus 2013 om 21:25

Ze schenen wel een tekort te hebben. Aan de andere kant, Djuricic en Gouweleeuw zijn gezamelijk voor zo'n zes miljoen verkocht. Mag aannemen dat daarmee het gat wel is gedicht.

26 augustus 2013 om 21:33

Ja, want er is een potje van gemaakt de afgelopen jaren.
Met Uth en Fazli zijn er 2 spitsen die het bij de beloften goed doen. Haal hier nog een speler voor terug die zich bewezen heeft in scandinavië (want passen zich snel aan) en steek de rest in de schuldenpot of hou achter de hand voor de winterstop.

Het aanbod dat Heerenveen kan doen aan finnbogason zal sowieso lager zijn dan wat een club uit de PL kan bieden. De schulden zijn juist ontstaan door een belachelijke salarishuishouding. Niemand is meer waar dan +- 800.000, ook finnbogason niet, want er is geen garantie dat hij het hele seizoen zo goed blijft spelen, en dan zit je vast aan een speler die teveel verdient voor zo'n club.

"als hij gaat, denk ik aan een bod met zeven nullen en van papiertjes met lagere bedragen vouw ik zoals gezegd een vliegtuigje. Dat weet Cardiff City ook", stelt Sporre.

Deze man mag wat mij betreft langer de voorzittersrol bekleden bij mijn cluppie, wat een heerlijk figuur met verstand van zaken. Minimaal 10 miljoen zodat we een deel weer kunnen investeren in een nieuw spits en een echte leider in het centrum!

Mooie reactie van die Sporre, die maakt op mij tot nu toe best een aardige indruk. Hoe denken de Heerenveen supporters daarover? Tien miljoen euro zou echt een prima prijs zijn, zelfs voor Huntelaar ving men minder. Als men dit slim aanpakt kan men er zelfs wel beter van worden. Iemand al enig idee wie die spits is die van der Velde in Oost-Europa gescout heeft. Ik hoop zelf op bijvoorbeeld Kramaric van Dinamo Zagreb.

26 augustus 2013 om 21:43

Zo denk ik er ook over. Hij spreekt duidelijke taal, lijkt verstand van voetbal te hebben en neemt geen overhaaste beslissingen. Heb in zijn rol bij Heerenveen alleen nog maar goede dingen van hem gezien, maar dat kan ook komen omdat zijn voorganger niet zo'n goede indruk achterliet. Dan is het al snel beter.

26 augustus 2013 om 22:20

Goed om te horen, jij zal erwel een betere kijk op hebben dan ik. Dus als hij net zo goed is als de kndruk die opmij achter laat, dan heeft Heerenveen een goede aan deze man.

Wat Finnbogason betreft, nu is wel hét moment om te cashen. Finnbogason is een hype, clubs gaan tegen elkaar opbieden, de speler langer vast leggen gaat heel lastig worden. Nu is het zaak snel tot verkoop over te gaan en alvast contacten leggen met meedere opvolgers zodat als alles definitief wordt, er gelijk een vervanger kan worden vast gelegd. Hopelijk haalt men dan ook nog een goede vleugelspeler en misschien nog een extra verdediger of middenvelder. Met tien miljoen in de pocket moet je als Heerenveen wel wat leuks doen. Zeker ook omdat Djuricic en Goueweleeuw ook al voor de nodige inkomsten hebben gezorgd. Je gaat mij niet wijs maken dat al dat geldt enkel Eikrem gehaald kan worden en verder allemaal naar tekorten en schulden gaat.

26 augustus 2013 om 22:38

@gwgwgw
Amoah en de Ridder waren geen huurspelers.
Zuiverloon inderdaad wel, evenals Marecek en El Ghanassy.

Dat dure jongens van de loonlijst moeten, is bijna overal het geval. Bij Heerenveen heeft dit vooral te maken met ons vorige bestuur olv Yme Kuiper. Zoals te lezen is in het rapport. Maar sportstad is ook een grote fout geweest inderdaad.
Vorig seizoen moesten gaten gedicht worden, dat is nu al minder. Dat geld van Gouweleeuw en Djuricic kan niet allemaal in een keer uitgegeven worden natuurlijk. Dat komt ook niet altijd in 1 keer binnen, maar in termijnen. Naast Eikrem is ook Wildschut gekomen.

27 augustus 2013 om 00:22

Ik vind dat best wel vreemd. Vorig jaar met Dost, Assaidi en Narsingh een dikke vijftien miljoen verdiend. Nu met Gouweleeuw, Djuricic en Finnbogason zestien miljoen. En wat hebben ze dan uitgegeven, max een miljoen of drie tot vier. Waar gaat al dat geld heen zou je dan denken. Schulden aflossen ok, tekorten vullen ok, maar de Griekse schuldencrisis lijkt niks bij de beerput die in Heerenveen is opgegaan lijkt het wel. Ik had gedacht na vorig jaar toen de hele voorhoede verkocht werd en er nauwelijks werd herinvesteert dat Heerenveen gelijk verlost wasvan alle financiële zorgen. Je zou haast denken dat er iemand geld weg sluist. Als ze daadwerkelijk tien miljoen voor Finnbogason vangen, dan mag je minimaal een spits van twee miljoen verwachten, een buitenspeler van anderhalf miljoen en eventueel nog een middenvelder of verdediger van een miljoen. Dan houdt je nog genoeg over, maar met zulke bedragen moet je wel wat versterkingen kunnen halen. Zo iets lijkt me wel wat:

Nordfeldt
Van Anholt
Jansson
Kruijswijk
Raitala
De Roon
Ziyech
Eikrem
Bel Hassani
Kramaric
El Ghannassy

Ook al ben ik Twente supporter ik zou het zonde vinden als Finnbogason zou vertrekken. De competitie wordt dan wel erg magertjes. Zulke voetballers maken het kijkplezier een stuk aantrekkelijker. En voor Heerenveen lijkt het me vreselijk! Wie moet je dan zo kort voor de sluitingsdatum nog halen?? Dit gebeurde Twente toen Ruiz ineens toch naar Fulham vertrok. Moeilijk op te vangen!

Praten hier allemaal mensen over Europees voetbal. Het zou leuk een aardig zijn als Heerenveen zich plaatst voor de kwalificatie, maar ik denk niet dat er volgend seizoen een team staat dat zich kan plaatsen voor Europa. Net als Utrecht of Vitesse vorig seizoen, je moet niet alleen aan het einde maar ook aan het begin een fatsoenlijk team hebben om je voor Europa te plaatsen. Ze kunnen beter cashen, dikke kans dat hij op zijn hoogtepunt is nu, als je hem in die gekte verkoopt met een omhoog gedreven prijs omdat het transferseizoen bijna afgelopen is... beter dan dat gaat het hoogstwaarschijnlijk niet worden.

26 augustus 2013 om 22:28

Ach wie moet er anders Europa in? De andere teams doen het niet veel beter in de Europa League. Van Feyenoord, AZ en Twente zou je misschien nog kunnen denken dat ze het wat beter doen, maar ook Feyenoord presteert niet goed. Dit terwijl er nauwelijks verandering is in hun basisteam.
Als we zo doorgaan hebben we straks minder tickets voor de El/cl en kunnen we weer meer punten halen.
Maar ik ben met je eens dat ze nu beter die 10 miljoen kunnen vangen, hij kan het nu bijna alleen nog maar minder gaan doen. We zullen zijn goals dan wel missen, maar daarnaast ook zijn vele balverlies. Zijn enigste kwaliteit is dat als hij in het strafschopgebied de ruimte heeft, hij scoort. Belangrijke kwaliteit voor een spits, maar misschien werkt een meer meevoetballende spits juist wel beter voor het team.

26 augustus 2013 om 22:43

Feyenoord en Vitesse kunnen doorgroeien. Heb je Ajax/twente/psv/az/feyenoord/vitesse die Europa in kunnen. Feyenoord is inderdaad een trieste club die waarschijnlijk op het punt staat om voor de achtste keer op rij van een Europese tegenstander te verliezen, maar dat staat los van Heerenveen. Heerenveen en de Eredivisie hebben er meer aan als Heerenveen casht, met wat financiën kun je op de langere termijn mogelijk wel naar Europa toe.

27 augustus 2013 om 00:30

Nou Heerenveen heeft in ieder geval niks te zoeken in Europa. Als ze al Europa halen verkopen ze toch alles wat kan voetballen en gaan dan met een jeugdploeg de voorrondes in waar ze tegen de eerste de beste ploeg met enige tegenstand gelijk eruit worden geknikkerd. Heerenveen heeft geen ambities in Europa, dat is vorig seizoen duidelijk geworden. Vier clubs hebben op basis van de laatste zeven a acht seizoenen het recht om in Europa uit te komen en daar ook een mening over te hebben: Ajax, AZ, PSV en Twente. De rest van de clubs is te dom, te lui of hebben de mogelijkheden financieel iet om een fatsoenlijk elftal in Europa op te stellen. Bij Heerenveen hebben ze jaren er over gedaan om enigzins een normale voetbalbestuurder te vinden (als deze Sporre echt zo'n goede blijkt, wat ik de mensen in Friesland van harte gun). Maar dan kan je wel zelf natellen hoe lang het duurt voor die clubs op een dusdanige manier functioneert voordat je iets in de EL te zoeken hebt. We moeten eerlijk zijn, in landen als Polen, Noorwegen en Roemenië zijn er zat clubs die professioneler worden geleid als bij de Heerenveen's, Utrecht's of Vitesse's van deze wereld.

Heeft Heerenveen al een opvolger op het oog of een groot spitsentalent in de jeugd?
Kan natuurlijk zeggen dat Heerenveen met hem Europees voetbal gaat halen maar elke club die Europees haalt word gelijk leeg gekocht.
Kan hem wel het beste verkopen nu omdat je de hoogste prijs kan vangen op het einde van het transferseizoen.

Waarom gaan we niet bedragen vragen die ze in Portugal ook kunnen vragen? Deze man is in de 16 een super spits die elke bal gewoon er in legt. Om nu nog een vervanger aan te trekken is vrij lastig maar ik zou denken aan Mike van Duinen of een andere Scandinaviër uit de doos van Riemer.

7 nullen? Dus geen 11 of 12 miljoen? Geef die man eens een telraam.

26 augustus 2013 om 23:17

100.000.000 ? Zijn er ook zeven (acht zelfs maar ook zeven)

Of 20.000.000.

Dit nieuws gaat Van Basten niet leuk vinden. Ik heb toch sterk de overtuiging dat hij er steeds vanuit is gegaan dat hij in ruil voor het uitblijven van echte versterkingen in ieder geval geen sleutelspelers kwijt zou raken. Of hij moet natuurlijk de belofte hebben gehad dat een groot deel van dit geld opnieuw geinvesteerd mag worden in spelers. Maar dat laatste zou wel eens moeilijk kunnen zijn gezien de lijkjes die de huidige voorzitter her en der in de kasten tegenkwam.

Hoop dat hij naar Celtic komt heeft ie misschien ook nog Europees voetbal

Finnbogason kan beter nog 1 seizoen voor heereveen scoren en daarna naar een mooie europese suptopper dan nu weggaan naar een europese middemotor.

Laat die jongen een stap maken naae meer succesen.hij is het geld waard en moet gewoon zn hart volgen.ik weey niet wat hij zelf vind.maar iedereen droomt toch ooit voor een ploeg uit de premier league te spelen,en daarnq kan ie misschien een stap makeh naae liverpool of fulham evertob...wie weet...danke!

Na het vertrek van Bony naar Swansea City en Altidore naar Sunderland lijkt de eredivisie de kraamkamer te worden voor de Premier League van in Nederland spelende buitenlandse topspitsen. Het is tekenend voor de huidige verhoudingen en het niveau van de eredivisie dat de echte top in Engeland haar neus ophaalt voor dit kaliber spelers.

Het uiteindelijke transferbedrag is slechts een fooi voor Premier League begrippen. Voor SC Heerenveen is de timing zuur; voor Finnbogason in sportief en ambitieus opzicht een hinkstapsprong.

Domme voorzitter als hij een een bod van zeg maar 8 miljoen weigert bij een club met financiele problemen. Een volgende keer komt zo'n bod waarschijnlijk niet weer voorbij.

Waarom zou Cardiff Finbogason halen? Ze hebben al Cornelius gehaald en die heeft toch meer potentieel.

26 augustus 2013 om 23:33

Op basis van wat heeft hij meer potentieel? Hij is alleen wat langer, maar ik schat ze qua aanvallende kwaliteiten gelijk in.

Heerenveen is al bezig met een andere spits, riemer en foppe zijn in finland voor tim väyrynen.

Gelijk hebben ze! Zo niet dan blijft ie lekker in Heerenveen. Ik denk dat het ook beter is als hij zich nog een jaartje in Nederland bewijst en dan alsnog een overstap maken!

Het zou jammer zijn als hij vertrekt.
Ik kan me niet voorstellen dat hij bij deze Welshe promovendus meer opsteekt dan in het linker rijtje van de eredivisie. Hij mag er hier nog zo veel inleggen, maar als je met een zeer matig team tegen ploegen als Man. united en Chelsea moet spelen (natuurlijk speel je niet alleen tegen teams van dit kaliber), verwacht ik dat hij veel minder scoort. En dus ook minder in beeld zal zijn bij een eventuele subtopper of misschien over een aantal jaar, een echte topclub.
Het zou voor Heerenveen wel eens mooi zijn als ze niet elk jaar enkele van de belangrijkste schakels in de selectie kwijt raken, en hierdoor mindere prestaties behalen.

Heerenveen gaat sowieso een matig jaar tegemoet. Met of zonder Finnbogason. Bovendien is het duidelijk (wel jammer) dat hij binnenkort een stapje moet gaan maken. Als je er dan minimaal 10 miljoen uit kan slepen dan zeg ik doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren