Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harry Vermeegen: ‘Johan Derksen is een man van twee gezichten'

Laatste update:

Harry Vermeegen baalt dat er op televisie nog maar weinig spektakel te zien is. De televisiepresentator in ruste is wél fan van Vandaag Inside, zo vertelt de Amsterdammer in gesprek met Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters. "Johan Derksen is een man van twee gezichten", vindt Vermeegen.

Vermeegen maakte faam op de nationale televisie rond de jaren tachtig, negentig en nul. Op bezoek bij Luis Suárez in Liverpool om samen met de Uruguayaanse superster een kroket te eten, of samen met Victor Sikora en Mark van Bommel ballen met een noodgang op hun eigen huis laten schieten, het kon allemaal niet gek genoeg bij programma’s van de 73-jarige presentator.

Verslaggever Kusters was te jong om de gloriedagen van Vermeegen mee te maken, dus dook hij in de materie. Wat hem opviel was de mate van vrijheid die de presentator had. Zo kon hij een superster als Maradona ‘gewoon’ bij zijn hoofd pakken. Op de vraag of dit hedendaags nog kan, reageert Vermeegen: “Nee, tegenwoordig met al die perschefs is dat niet meer te doen, maar toen kon het gewoon omdat het entertainment was. Als je dit hedendaags bij Messi probeert, heb je vijftien beveiligers om je nek.”

Vandaag Inside


Vermeegen meent dat de televisiewereld softer is geworden. Een van de weinige programma’s die op goedkeuring kan rekenen is Vandaag Inside. Dit heeft volgens Vermeegen alles te maken met Johan Derksen. De Snor neemt geen blad voor de mond en raakt regelmatig in opspraak.

“Vandaag Inside is het enige dat nog een beetje leuk is op tv. Er gebeurt toch niks meer op de tv? We missen praatprogramma’s die wat meer de grens op zoeken. Zogenaamd zoeken ze de grens op bij Zondag met Lubach, maar dat is ook de braafheid ten top”, begint Vermeegen.

Volgens de Amsterdammer is er tegenwoordig, op VI na, geen enkel programma waarover de volgende dag bij de koffieautomaat wordt gesproken. “Wij zochten veel meer de grens op, zelfs de paus werd bij ons in de maling genomen. En juist daarom is VI het enige programma waarin nog een beetje wat gebeurd. Voor de rest is het een grote brei aan middelmatigheid en saaiheid”, beweert de programmamaker.

Johan Derksen


Het tweetal zet het gesprek voort door te praten over Derksen. “Johan speelt ook een rol. Hij heeft twee kanten. Een aardige en een narrige kant. Je kunt met Johan ongelofelijk veel lol hebben, hij kan geweldige anekdotes vertellen en met je lachen, maar hij kan ook tien meter verder lopen en bij wijze van spreken zeggen: ‘Die Vermeegen is toch een klootzak.' En dat wisselt hij zonder moeite af’, vertelt de Amsterdammer.

Ondanks dat Vermeegen al geruime tijd van de kijkbuis is, wordt hij nog regelmatig aangesproken op straat of via social media door kijkers. “Ik heb altijd gedacht dat mijn programma’s niet zo veel voorstelden en dat het vooral voor vermaak zorgde. Mensen bedanken mij voor het plezier dat ik ze heb bezorgd met mij op televisie. Dat betekent dat je die mensen toch vijf of tien minuten even hun zorgen hebt kunnen laten wegnemen en dat is werkelijk onbetaalbaar”, besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zondag met Lubach is echt een oneindig veel beter programma dan VI. Bij vi zoeken ze meer de grens op, maar vooral omdat ze gewoon ongefundeerde onzin bleren over van alles. Is sowieso ook een heel ander genre programma. Overigens is Lubach wel mibder geworden in het nieuwe format, maar dat terzijde Ik vond Vermeegen veel leuker die had het niet nodig om mensen te schofferen om leuke tv te maken.

13 maart 2024 om 10:12

Ik vind dat programma van Lubach prima te bekijken. Maar zo’n bandje er onder met publiek dat dan lacht, of publiek in huren om te lachen, dat vind ik helemaal niks en zo nep. Doe dan maar echt publiek er bij zoals bij alle talkshows.Daarom vind ik VI ook veel leuker. Ik ben het vaak genoeg niet met ze eens, maar ik kijk TV voor vermaak. Als Johan dan iets onzinnigs roept en Wilfred lacht hem uit, vind ik dat leuker dan dat Renze/Humberto iemand maar iets onzinnigs laat roepen. Als ik serieuze en objectieve informatie wil, kijk ik wel naar het nieuws. Niet naar meningen

13 maart 2024 om 10:25

@messibazoer, hoe kom je erbij dat het bij Lubach een bandje of ingehuurd publiek is? Je kunt gewoon kaartjes halen en gaan, he. Ik ben er zelf ook een keer geweest. Bij grappen wordt er gewoon spontaan gelachen. Wel staat er soms iemand voor het publiek op om men op te zwepen zodat ze juichen oid (bijv. wanneer er een gast komt)

13 maart 2024 om 10:31

@Emz01 - Dat is dan mijn fout. Misschien dat het eerder wel zo was? Anders, mijn fout. Maar vind het altijd wat nep overkomen hoe er gelachen wordt. Alsof er inderdaad constant iemand staat om ze laten lachen. Net als bij Jensen z’n programma vroeger

13 maart 2024 om 11:26

Volgens mij was het vroeger ook gewoon met publiek.

Het is soms wel zo dat als Lubach zich verspreekt of iets verkeerds doet, de regie het opnieuw laat doen. Dan vragen ze het publiek wel om weer te lachen. Ik kan me voorstellen dat die gevallen wat nepper overkomen. Gebeurt een aantal keer in een show, niet vaak

13 maart 2024 om 14:00

@MessiBazoer
Dan zit je er in het geval van Jensen ook compleet naast, normaal publiek zelfs zonder mensen die de boel moesten aan zwengelen. Ik heb zo'n 30 afleveringen als decorbouwer mee gemaakt en heb zelfs naast Jan Zwart (paparazzi) op de bank gezeten. Sorry dat je theorieën het vandaag niet overleven :-)

13 maart 2024 om 10:14

Lubach is sterk in satire en filmpjes. Als ie 'grapjes' gaat maken, wordt het minder. VI is nog wel vermakelijk, maar ook niet meer spannend. Je weet eigenlijk precies wat iedereen gaat zeggen: Johan is charmant en conservatief, Rene is ordinair en Wilfred stookt de boel op. Ergens denk ik dat die voorspelbaarheid ervoor zorgt dat het succesvol is.

14 maart 2024 om 00:18

Johan is charmant? Dat is nou niet het woord dat ik zou kiezen ervoor. Conservatief zeker. De man is een lopende tegenstelling. Hij kan de meest conservatieve en reactionaire onzin uitkramen en drie minuten later klagen over wat voor preuts land we worden en hoe raar het is dat zoveel jongeren conservatief worden.

13 maart 2024 om 10:17

Ik vindt het juist andersom en over het blèren, Derksen heeft wel vaak een goed punt als het ergens om gaat en dan heb ik het over de hedendaagse dingen in het leven, zoals armoede, woningen tekort enz enz

13 maart 2024 om 10:30

Nou, zodra hij praat over dingen waar hij geen bal verstand heeft, zoals klimaat, natuur of landbouwbeleid, slaat hij structureel de plank finaal mis. Maakt hij foute aannames, bezigt hij drogredenen en kraamt ie andere onzin uit.

13 maart 2024 om 10:47

Derksen heeft een goed punt omdat ie niets onderbouwd. Het klinkt leuk, maar is vaak losgeslagen van realiteit. Lubach (naja niet hijzelf, maar zn redactie) doet daadwerkelijk onderzoek en brengt dingen aan het licht.

13 maart 2024 om 11:16

Derksen is in een ding goed onzin uitkramen en mensen tot op het bot beledigen die zich niet of nauwelijks kunnen verdedigen , Lubach is een vele malen programma en ook leuker om naar te kijken .

13 maart 2024 om 12:22

Lubach is veel te nep en ingestudeerd, alles nadoen van de Amerikaanse shows. Heeft een sterke redactie met goede onderwerpen maar verder niet om te aan te zien.

13 maart 2024 om 10:49

Ik keek vroeger vaak toen het nog over voetbal ging en ze maandag en vrijdag op tv waren. Tegenwoordig is er geen zak meer aan. Het gaat teveel over politiek. Maar al die talkshows die op tv komen kunnen mij gestolen worden.

13 maart 2024 om 10:54

Vind die interview van Lubach wel echt tenenkrommend om naar te kijken. Evenals de meeste 'grappige' interacties met die andere comedians.

13 maart 2024 om 11:01

Ik heb niks met Lubach en al helemaal niet met die kale gast die grappig probeert te doen bij die sportanalyses. Dan kijk ik persoonlijk weer veel liever naar Even tot Hier, dat is veel vermakelijker.

13 maart 2024 om 12:52

Die gast van Sport Studio is idd irritant.

13 maart 2024 om 13:52

@Migi,
Eigenlijk wil ik beginnen met alle respect maar toen bedacht ik mij nee helemaal geen respect. Met als reden, als jij popie Jopie niet schofferend genoeg vind t.o.v de gehele katholieke gemeenschap dan kan je ik dus niet met alle respect aanspreken, en je reactie dus alleen huichelachtig en achterbaks te noemen.
Vermegen heeft gelijk er wordt geen tv meer gemaakt als vroeger het kan ook niet meer want voor je het weet wordt je gecanceld.

Victor Sikora dat is een naam die ik lang niet gehoord heb. Onze held uit de stad was dat toen hij de 2-2 scoorde tegen FC Groningen. Zat nog op de middelbare school toen. Nog nooit iemand gezien die zo populair was in die tijd. Tja Harry Vermeegen. Vroeger was alles toch wel beter lijkt een beetje zijn standaard onuitgesproken boodschap.

13 maart 2024 om 12:26

Die trapte zijn slaapkamer ruitje kapot bij z'n ouders. Was met de Regenjas staat vast wel ergens op internet. Ferry De Haan trapte een ruit in van de buren dus het kon erger

13 maart 2024 om 12:57

Heb hem even opgezocht. Inderdaad Sikora schit beneden glas in lood kapot, het grote raam boven, zijn eigen raam en waar de vlag in moet. Schitterend, bedankt voor de tip!

De Regenjas wat een programma. Jeugdsentiment. FC Vermeegen vond ik ook wel wat hebben. Goede oude tijd.

13 maart 2024 om 11:44

Geweldige tv, ook met Jaap Stam kan ik nog herinneren. Te laat Harry! Jaap als jurylid en natuurlijk de cirkel moet rond. Jammer dat tegenwoordig zulke tv niet meer gemaakt kan worden

13 maart 2024 om 12:28

1 2 3 4 dennis bier, of voor euro 2000 dat ie een oranje huis moest inrichten met je raadt het al alleen maar oranje spullen...

13 maart 2024 om 13:22

Haha geweldig man!
Of in de tuin oefenen op die vliegende kopbal van Stam. Gerry Muhren met zijn technische hoogstandjes. En de cirkel moet rond uiteraard. Jaliens begon met daglicht en had hem pas rond toen het donker was. Of Ferry de Haan die het raam van de buren helemaal aan diggelen schoot.

13 maart 2024 om 11:54

Of toen hij een dagje met Ronaldo op stap ging in volendam, geniaal. Of zijn interacties met Romario. Dat waren toch wel de glorie dagen van de televisie

13 maart 2024 om 13:25

Ja man. Nu moet ik naar studio voetbal en rondo kijken. Oersaai en iedereen praat, maar niemand die wat zegt.

Gedeeltelijk juist. Veel van hetzelfde en herhaling van wat al vele malen gezegd is. Vervolgens komen journalisten hun Visie geven. Hou op, jullie visie is Niets waard. Doe verslag van hetgeen je waarneemt en hou het daarbij. Maar om het programma van Genee en Derksen nou aan te prijzen dan is het erg slecht met je gesteld.
Wat Vermeegen vroeger deed was van een heel andere orde. Nooit en te nimmer een ander belachelijk maken en de wijze waarop, door het maar te herhalen..........boeie. Kindergarten niveau
Ik ga een stap verder als je de online sites bezoekt dan valt mij op dat ze natuurlijk allemaal hetzelfde nieuws brengen, dat kan ik nog snappen, maar om het voortdurend over een heel klein aantal cluppies te hebben alsof bijvoorbeeld Emmen of MVV niet bestaat
Het argument dat bijvoorbeeld Ajax veel lezers trekt, zelf daar kan ik in mee gaan, maar om nou bijvoorbeeld 1000000 keer te lezen dat die en die spelers zullen vertrekken maakt deze online sites ook tot grauw en boring

Lubach is inderdaad erg braaf en een beetje een saai format, omdat er geen hoor en wederhoor plaatsvindt. De interviews met gasten zijn er al helemaal ontzettend saai. Daarnaast is het niet heel grappig meer zoals in het begin.

VI is niet meer om aan te zien nu het niet meer voornamelijk over voetbal gaat. Daar wordt echt hele vervelende onzin uitgekraamd. Toen ze nog een voetbalprogramma waren was het wel leuk, maar ze hadden het daarbij moeten houden.

De Regenjas was een prachtig programma waar ik en mijn vriendjes op de basisschool volop van genoten. De kracht van Harry: niemand kon zo dicht bij de voetballers komen dan hij. Ook genoeg dvd's van zijn oudere programma's met Henk Spaan gezien. Harry leek een allemansvriend maar is vele jaren later een zure vent geworden die rechtse mannen van boven de 50 bedient op zijn social media. Als je als Marokkaans jongetje Harry hoog had zitten, en dat had je, dan ben je tegenwoordig teleurgesteld in hem en is je hart gebroken. Tijdens het wk de rellen veroordelen mag natuurlijk, maar het was de manier waarop iedereen weer over 1 kam ging. Was eng om te zien.

13 maart 2024 om 14:38

Ja ik moet zeggen dat Spaan & Vermeegen met de chaos van Die 2, Verona, Pisa etc een stuk grappiger was dan het toch wat treurige oude-mannen-gepraat van de laatste 20 jaar, en dat geldt voor Vermeegen, maar ook Derksen en Hugo Borst enzo. Eigenlijk moeten dat soort mensen een carriere stop na 10 jaar hebben, de Nederlandse televisie is 1 groot bejaardentehuis. Dat ligt natuurlijk ook een beetje aan het vergrijzende kijkpubliek van televisie zelf, bejaarden kijken naar bejaarden.

Lubachs grens zit in humor, en gaat daarna terug naar de feiten. Merk zelf dat als ik VI kijk de grens vooral in de mening ligt. Ik kijk er graag naar, maar meer omdat bij andere praat programma's er geen persoonlijkheden aan tafel zitten die het kijken waard zijn. Het zijn korte interviewtjes en enorm politiek correct. Waarbij iedereen enorm op zijn woorden let, en graag geliefd wilt worden. Veel mensen vinden dat het kijken niet waard.

Koud hé! Toch wel een held hoor, deze Vermeegen. Geniaal op televisie met Henk Spaan in Verona!

Hoewel Verkregen echt een vreselijk irritante kerel was,waren zijn programma's alsnog wel echt heel. Dat balletje trappen tegen huizen aan ging nog regelmatig mis ..jeugdsentiment

De programma's van Harry Vermeegen waren echt geweldig. Toen kon er ook meer. Maar Harry kon het ook altijd weer heel mooi overbrengen. Dat mag ook wel gezegd worden. We missen nu zeker iemand als Harry op de buis...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren