Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hakim Ziyech mogelijk als ruilmiddel in megatransfer naar uitgang Chelsea’

Laatste update:

Hakim Ziyech gaat mogelijk schot in de zaak brengen aangaande de transfer van Enzo Fernández naar Chelsea, weet het Portugese Record. De 29-jarige linkspoot moet, samen met twee kersverse teamgenoten, als ruilmiddel dienen in de miljoenentransfer van de Argentijnse WK-winnaar. The Blues zouden bereid zijn om direct negentig miljoen euro te betalen aan Benfica en daarnaast Ziyech, David Datro Fofana en Andrey Santos op huurbasis te stallen in Lissabon. Het medium schrijft echter ook dat de clubleiding van O Glorioso niet direct enthousiast is over dit nieuwe aanbod.

De onderhandelingen tussen Chelsea en Benfica lopen momenteel stroef. De Portugezen houden vast aan de clausule in het contract van Fernández, waarin naar verluidt staat dat de 21-jarige spelmaker meer dan honderdtwintig miljoen euro moet opleveren. In Estádio da Luz ligt de tienvoudig international van la Albiceleste nog vast tot medio 2027, waardoor voorzitter Rui Costa weigert zomaar toe te geven aan de vertrekwens van de spelmaker.

Ziyech, Fofana en Santos moeten een uitweg bieden. Laatstgenoemde moet overigens nog officieel gepresenteerd worden en komt voor twintig miljoen euro over van Vasco da Gama. De achttienjarige middenvelder kan zich dus wellicht direct opmaken voor een verhuur. Voor Fofana werd onlangs zo’n twaalf miljoen euro afgerekend bij Molde FK, waar de twintigjarige spits in 65 wedstrijden goed was voor 24 doelpunten en tien assists.

Of Ziyech zelf überhaupt zit te wachten op een overstap naar de Portugese koploper is nog maar de vraag. Wel lijkt hij definitief te willen vertrekken uit Stamford Bridge. De vijftigvoudig international van Marokko heeft een goed WK achter de rug, maar kon in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest (1-1) opnieuw slechts rekenen op een korte invalbeurt. Eerder werd Ziyech hevig gelinkt aan AC Milan en een terugkeer bij Ajax, maar rondom die clubs is het inmiddels angstvallig stil wat betreft de Drontenaar.

Zou Benfica een mooie vervolgstap zijn voor Hakim Ziyech?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zou ik als speler niet snel doen. Als je op dat punt belandt heb je weinig meer te zeggen over je eigen carrière

5 januari 2023 om 12:29

Precies, ik denk dat het voor Ziyech totaal niet wenselijk/aantrekkelijk is om verhuurd te worden, ongeacht de club waar hij terecht komt. Voor een jonge speler kan het een meerwaarde hebben - als in: beter terug komen na de verhuurperiode bij je eigenlijke club - maar een speler met zijn ervaring en niveau heeft er weinig baat bij. Je komt ook heel anders binnen bij je nieuwe (tijdelijke) club dan wanneer je een mooie transfer maakt.

5 januari 2023 om 12:34

Zelfde salaris behouden, spelen op een lager niveau en in een heerlijk land.
Ook voor Ziyech kunnen er voordelen zijn hoor.

5 januari 2023 om 12:37

Tuurlijk kan dat meerwaarde hebben. Benfica is een ploeg in vorm die aantrekkelijk voetbal spelen op een niveau waar Ziyech kan uitblinken. Gekoppeld aan zijn prima WK kan ie dan van de zomer misschien wel alsnog een dure transfer maken.

5 januari 2023 om 12:39

Ziyech wil niet verhuurd worden, afgelopen zomer in elk geval, lijkt me niet dat die situatie ineens veranderd is.

5 januari 2023 om 12:46

Bongiorno - maar waarom zou je na een goed WK niet nu meteen al een toptransfer willen en kunnen maken? Als je in wordt gezet als ruilmateriaal, dan doet dat je status geen goed en dat kan doorwerken richting komende zomer.

5 januari 2023 om 12:59

Met wedstrijden spelen kan hij zich in de picture spelen bij een goed draaiend team. Dus het kan ook voor hem best wel een voordeel hebben.

5 januari 2023 om 13:25

Half jaar verder en geen minuten, waarom zou het dan niet kunnen veranderen?

5 januari 2023 om 15:22

@TilburgAjax
Ounahi had een goed Wk. Ziyech speelde goed, maar niet meer dan dat. Had een fantastische beslissende actie. Verder was hij zoals altijd, paar goede ballen afwisselen mer dramatische (te korte) voorzetten. Het is niet zondat Ziyech op basis van dit wk een megatransfer heedt verdiend.

Benfica is een topclub. In de CL hebben ze een uitmuntende serie neegezet.. Ze hebben talentvolle selectie, goede organisatie en goede mix van jong en oud. Dit is bij uitstek de club waar Ziyech goed gebruikt kan worden. Hij mag balverlies lijden. Maar of Ziyech en de trainer een match worden, heb ik mijn twijfels bij.

5 januari 2023 om 15:29

Ziyech moet niet koppig zijn. Hij heeft een team en een trainrr nodig die bereid zijn voor hem het systeem aan te passen en ook bereid zijn om te offeren.. Benfica kan dit. Is een stugge ploeg, goede organisatie, kan heel goed counteren, dat past precies bij hem. Ziyech kan daardoor zomaar een super CL spelen en met een beetje mazzel weer heel aantrekkelijk worden voor grote clubs. De PL is gewoon niet de competitie dat bij hem past.

5 januari 2023 om 16:29

Als ik Roger Schmidt inmiddels een beetje "ken", durf ik wel te stellen dat hij juist niet bereid is om het systeem voor Ziyech - of eender welke speler - aan te passen. Ik ben het dus niet eens met jouw betoog, behalve het deel waarin je zegt dat de PL niet bij Ziyech past, want dat klopt denk ik wel.

5 januari 2023 om 18:23

Jij praat onzin, OUNAHI ZIYECH en Amrabat waren werelds op een WK. En ja een mega transfer verdien je als je tegenover de beste middenvelders van de wereld staat op een WK. En je speelt goed en je presteert petje af.

5 januari 2023 om 20:01

Ziyech heeft weinig te willen lijkt me. Er is al jaren amper interesse in hem van de top, zelfs na zijn topjaar bij ajax en nu een redelijk wk blijft het bij halve interesse van milan en benfica. Hij is gewoon niet goed genoeg voor de echte top. Te weinig snelheid voor de flank en creatief mislukt er ook teveel. Gewoon naar een subtopper in de basis lijkt me het beste.

6 januari 2023 om 03:41

@The Wizardly
Amrabat heeft fantastisch gespeeld. Maar wat Ounahi deed was van wereldklasse. Hij was veruit de beste speler van Marokko tijdens dit Wk.

Ziyech heeft naar mijn mening niet meer dan 6,5 a 7 voor dit WK verdiend. Kijk alleen maar tegen Frankrijk hoevaak hij een te korte voorzet geeft waar net aan genoeg mensen voorin zitten. Gewoon om moet van te worden. Neen. Ziyech heeft oke gespeeld, een fantastische, beslissende actie gehad, en verder had hij geluk dat Ounahi naast hem stond. Door hem leek Ziyech nog af en toe een goede voetballer. Wat Ounahi op het middenveld deed, heb ik zolang niet gezien. Wat een prachtvoetballer is dat.

Benfica heeft het bod al afgewezen maar zowel voor hakim als voor Benfica zou het wel een mooie transfer zijn. Die andere 2 hebben we echt niet nodig.

5 januari 2023 om 12:22

Andrey Santos is echt een groot talent zou echt wel van toegevoegde waarde zijn voor Benfica

5 januari 2023 om 12:47

3 nieuwe spelers huren is ook niet handig met het inschrijven van de CL (waar je max 3 nieuwe spelers mag inschrijven). Of je moet spelers willen teleurstellen.

5 januari 2023 om 14:30

Hakim die zich laat ruilen…? My guess is dat hij principieel genoeg is om dat niet te laten gebeuren

Zou er tot vorige week wel eens een Chelsea scout zijn gaan kijken naar deze jongen?

5 januari 2023 om 12:37

Ik denk het wel, voor het WK werd Enzo Fernandez al vergeleken qua statistieken met (prime) Kroos. Nu hij wereldkampioen is geworden is de prijs voor hem door het dak gestegen.

Met alle respect voor Benfica, maar ik denk dat Ziyech toch hoopt op een betere club (en voornamelijk competitie) na zijn WK.

5 januari 2023 om 12:23

Benfica is juist een prachtige club voor Ziyech. Steevast Europese subtopper. Mooie stad (lissabon om te wonen), gegarandeerde basisplaats , elk jaar meedoen om het kampioenschap en knock-out fase Champions League, competitie met lager tempo

5 januari 2023 om 12:53

Benfica is een mooie club, maar ik denk dat Ziyech toch liever in een topcompetitie speelt. Benfica heeft zeker zo zijn voordelen, maar er zijn maar een paar wedstrijden die er echt toe doen in de competitie, net als in Nederland. Het lijkt mij dat Ziyech daar niet op zit te wachten, dat kent hij wel vanuit zijn tijd in Nederland.

5 januari 2023 om 13:15

Hij stond afgelopen zomer nog open voor een terugkeer naar Ajax, hij wilde alleen niet eerst verhuurd worden met optie tot koop.

5 januari 2023 om 12:32

Marokko speelde als team fantastisch maar zo goed vond ik Ziyech nou ook weer niet spelen.

5 januari 2023 om 18:35

Ziyech Ounahi en Amrabat waren werelds. Weet jij wie ik goed vond spelen Frenkie die was goed! Hahaha bizar sommige mensen hier op VZ kunnen beter tennis gaan volgen.

7 januari 2023 om 17:19

Ounahi en Amrabat eens, Boufal ook nog. Ziyech heeft amper een rol van betekenis gespeeld, heeft hard gewerkt en speelde met passie maar was aardig anoniem. Ben benieuwd of je al een paar tennis wedstrijden bent gaan volgen.

5 januari 2023 om 13:00

Misschien een beetje offtopic, maar ik denk dat je het zou toejuichen als hij naar Ajax zou gaan. En Ajax is niet beter dan Benfica. Bij Benfica kan hij de bepalende man zijn, hij is in de premier league gewoon een flop geweest natuurlijk.

5 januari 2023 om 13:11

Ik zou het zonder twijfel toejuichen als hij naar Ajax zou gaan! Maar dat is niet gek voor een Ajacied denk ik. Benfica is beter dan Ajax, maar dan nog lijkt het me geen hele interessante optie voor Ziyech. Persoonlijk denk ik dat Ajax ook geen interessante optie is, alleen als hij kiest voor dat wat hij al kent en waarvan hij weet dat hij een bepalende speler is, zou Ajax interessant zijn.

5 januari 2023 om 14:42

Hij heeft geen eerlijke kans gehad, is toch wat anders dan geflopt

5 januari 2023 om 15:33

In de PL kun je niet 10 wedstrijden warmlopen. Je moet er meteen staan. Na 1 a 2 wedstrijden kom je er naast te staan. En eerlijk is eerlijk, ik heb nooit begrepen waarom hij ervoor heeft gekozen nr de PL te gaan. Zijn stijl is veel meer geschikt voor de Serie A, en de PD. Zo zonde altijd..

5 januari 2023 om 16:51

Diego, als ik kijk naar afgelopen wedstrijd tegen Nottingham, heeft Ziyech in zn eentje, binnen 15 minuten, meer gecreëerd dan Mount en Havertz bij elkaar in die 65/70 minuten dat ze speelden. Hij krijgt geen eerlijke kans. In de wedstrijden dat Ziyech speelde laat hij zien dat hij het wel kan.

5 januari 2023 om 18:25

Nee FRENKIE DE JONG is de grootste flop geweest in Barcelona. ZIYECH was the man bij lampard en tjah een speler die risico durft te nemen met zijn ballen. Ziyech is een mega talent en dat kun je vaak genoeg zien.

5 januari 2023 om 13:14

Welke topclub zit er dan op Ziyech te wachten. Ik hoor dat Ajax hem graag terug wil hebben, maar volgens mij kun je dit jaar Benfica hoger inschalen dan Ajax.

5 januari 2023 om 13:19

Benfica is toch gewoon een solide subtopper in Europa die vrij vaak bij de knock outs zitten in de CL? Komen altijd grote namen vandaan. Als je terug zou gaan naar Ajax, waarom dan niet naar Benfica? En zijn WK was nou ook niet zo speciaal als mensen doen voorkomen. Ik snap wel wat je bedoelt qua competitie maar in een topcompetitie zou hij ook niet bij een topclub terecht kunnen waarschijnlijk. Milan was een optie maar dat lijkt nu niet meer echt een mogelijkheid.

5 januari 2023 om 14:21

Met alle respect voor Ziyech, maar hij komt tekort voor de absolute topclubs en Benfica is op dit moment beter dan clubs als Ac Milan, Ajax, Dortmund enz. Ik zou wel begrijpen als je niet in de Portugese competitie wilt spelen.

5 januari 2023 om 14:51

Hij wou ook naar Ajax, dat in een Mickey Mouse competitie speelt met een Ajax dat in niets beter is dan Benfica. Mooie stad Lissabon, goed weer, dichtbij Marokko, het kan best

Chelsea, wat een walgelijke club is dat toch geworden. Speeltje van een rijke Amerikaan die niet eens weet wat ie volgende week voor strategie wil gaan hanteren. Gooi er lekker nog een paar honderd mio tegenaan om weer bovenin mee te draaien. Wie boeit het als het weer een miskoop is of dat de aankopen totaal niet in het systeem van de trainer passen? Haal je toch gewoon een trainer die er wel tijdelijk iets mee kan? Schandalig, eigenlijk zouden ze weer terug moeten vallen naar voor Abra aan de macht kwam, kunnen ze weer lekker in de subtop gaan spelen.

5 januari 2023 om 12:31

Eerst was het rijke Rus niet goed.
Nu rijke Amerikaan niet goed.
Als ze het kunnen waarom niet dan?
Elke club gooit met geld.
Terug moeten vallen naar de subtop😂
Geniet van jullie eerste plaats want komende jaren spelen jullie waarschijnlijk terug subtop.
Jullie gaan sowieso CL halen ook mooi voor arteta heeft nog nooit wedstrijd verloren in de Cl😂

5 januari 2023 om 12:36

Hand in eigen boezem is blijkbaar teveel gevraagd..

Als ze het kunnen waarom niet dan? Ja volledig normaal om in een half jaar een half miljard uit te geven, lekker man.

Arsenal blijft gestaag groeien en zal niet snel terugvallen, maar ik snap dat je het hoopt.

5 januari 2023 om 13:07

Wat kunnen Chelsea fans eraan doen?
We zullen vragen aan Todd of hij wilt stoppen met geld uit te geven.

5 januari 2023 om 13:20

. “Als ze het kunnen”, “elke club strooit met geld”. Kom op, je ziet toch zelf ook wel dat waar cjelsea mee bezig is, een absolute schande is. 300m uitgegeven afgelopen zomer en nog honderden miljoen erbij gooien. Elke speler wegkapen van andere clubs en zelf amper scouten. Nou ben er maar trots op. Ik vind dat Chelsea zichzelf echt compleet belachelijk maakt met dit beleid.. fans kun je hier zeker niet de schuld van geven, dus is zeker niet persoonlijk bedoeld.

5 januari 2023 om 13:29

De vraag is natuurlijk of je je nog herkent in de club waar je fan van werd. Als de club wordt geleid door een verwend kind dat alleen maar groter speelgoed wil dan zijn vriendjes, laat dat echt zijn sporen wel na.

5 januari 2023 om 13:44

@ Tilburg, trots ben ik er zeker niet op.
Maar dat is gewoon de realiteit van nu, kijk wat CR7 verdient nu.

5 januari 2023 om 13:47

Daar heb je gelijk in.
Maar veel kunnen we er niets aan doen.
En als ik de berichtgevingen goed lees heeft Chelsea 85 milj geboden op Enzo.

5 januari 2023 om 14:39

Ik mis de rijke Rus wel bij de club, het is een grote rotzooi binnen de club en geen enkel moment gecreëerd van rust binnen de club. Waarbij deze Amerikaanse eigenaar eigenlijk een grote chaos is sinds zijn komst.

5 januari 2023 om 14:17

Op zich hebben ze de strategie toch vrij aardig op orde volgens mij. De focus ligt op het aantrekken van jonge spelers en de grootste talenten. Het enige negatieve wat je daaraan kan verbinden is dat ze bijvoorbeeld wel erg veel jonge spelers voor het middenveld hebben aangetrokken. Maar goed het hele middenveld is ook zo goed als aan vervanging toe. Jorginho begint minder te worden, Kante hetzelfde en is veel geblesseerd en Kovacic is ook erg vaak geblesseerd.

Hij is wel veel te duur, maar ik zie Enzo Fernández graag komen. Hij is al fantastisch en ik zie hem wel echt wereldtop worden met zijn instelling en talent. In Argentinië deed hij het al geweldig, bij Benfica hetzelfde en op het WK was hij ook niet meer weg te denken uit de basis na zijn eerste kans.

Neemt verder niet weg dat het seizoen belabberd loopt, maar goed dat heeft meerdere redenen. Je hebt eigenlijk een trainer als Conte nodig die het mooiweergehalte uit de spelers stamt. Maar goed het helpt ook al als iedereen fit is, nu mis je meerdere dragende krachten al vrijwel het hele seizoen.

5 januari 2023 om 15:43

Goh toch iemand die het inziet. Deze clubs en oa de staatsclubs zijn een vloek voor het voetbal! En weet je, de FA zijn degene die zo hypocriet zijn, die alles toelaten en zulke overnames! 🤮

5 januari 2023 om 16:25

Als een club gedegen beleid toepast zal je mij daar niet zo snel over horen roepen, ook al is het allemaal kunstmatig zoals Chelsea, City en nu wrschl ook Newcastle. Maar als ze blijven smijten met miljoenen die niet in verhouding staan tot de inkomsten, dan mag daar best tegen opgetreden worden. Chelsea en City zouden zonder die suikerooms nu nog in de subtop bungelen. Het is hoe dan ook oneerlijke concurrentie, helemaal als je ziet hoe snel ze zich een plek in de top gekocht hebben.

Voor beide partijen zou dit goed zijn. Premier League bleek toch te hoog voor Ziyech in de minuten die hij speelde. Zegt genoeg dat veel fans van Chelsea dit ook zeggen en hem kwijt willen.

Buiten het feit dat Ziyech naar Benfica een retegoede transfer zou zijn is het toch bizar hoeveel geld er wordt neergelegd voor ene Enzo Fernandez. Deze beste voetbalde per ongeluk (!) een paar leuke duels met Argentinië op het WK en wordt vervolgens aan allerlei clubs gelinkt. Het voetbal anno 2022 was al knettergek, maar in 2023 doen ze schijnbaar een schepje er bovenop.

Enzo Fernandez heeft helemaal níks gepresteerd. Ja wereldkampioen geworden dankzij een sublieme Messi. Dit wordt wederom een dertien in een dozijn voetballer voor The Chels. Kap met die grootheidswaanzinaankopen en spendeer je geld eens verstandig en nuttig a la Bayern...

5 januari 2023 om 12:39

@cancellara

Als je een beetje het voetbal had gevolgd had je geweten dat Enzo Fernandez een toptalent is op het middenveld. Niet alleen draaide Argentinië op het WK beter sinds dat hij startte, hij was ook gewoon een van de betere voetballers bij Benfica. Tegen PSG speelde hij het middenveld (met onder meer Verratti) helemaal zoek.

Ik ben het wel volledig met je eens dat de transferprijs veel te veel is, maar dat is nu eenmaal die markt die helemaal verziekt is. Dat doet niks af aan de kwaliteiten van Enzo Fernandez.

5 januari 2023 om 12:44

Ik volg het voetbal op de voet en ik moet zeggen dat Enzo Fernandez er niet met kop en schouders bovenuit springt. Vind het zo'n EK of WK-talentje dat het eventjes goed doet. Ik vergelijk hem met Renato Sanches. Ook eventjes leuk bij Portugal en Lille, maar bleek zwaar overschat. Nee, dit wordt weer een gigantische flop voor The Chels...

5 januari 2023 om 12:49

Blijkbaar volg je niet alles op de voet (wat overigens normaal is, om alles te volgen moet je een ontzettende no-lifer zijn. Er is zoveel voetbal).
Fernandez presteert al een tijdje goed bij zowel River Plate als Benfica. Het is dus meer dan een toernooi voetballertjes, waar je hem behoorlijk mee tekort doet.
Of hij 90 miljoen waard is en direct het gewenste niveau van een topclub heeft, is natuurlijk een hele andere discussie.

5 januari 2023 om 13:16

Hij speelt pas een half jaar bij Benfica en ik riverplate heb ik hem nog niet gevolgd maar 125 miljoen voor zo'n speler vind ik wel echt teveel meer een priijs van 45 tot 65 miljoen met potentieel tot 90 mil

5 januari 2023 om 15:07

al een tijdje? 6 maanden.. Renato sanches liet nog meer zien.

Fabrizio meldt juist dat er geen gesprekken meer gaande zijn.

5 januari 2023 om 12:44

Ja echt he. Elke keer als al uren een ander bericht bekend is komt voetbalzone met oud nieuws wat al niet meer relevant is.

Is een grote stap terug voor Ziyech. De Portugese competitie is misschien net iets beter dan de Eredivisie. In de Portugese Liga heb je de top drie; Benfica, Porto en Sporting, maar daarna speel je tegen Portugese clubs met gemiddeld 5.000 toeschouwers.

Ik zie Ziyech liever spelen bij een mooie club in Frankrijk of Duitsland.

3 spelers moeten akkoord gaan met een verhuur aan Benfica, dit kan niet anders dan mislukken

Die Schmidt is toch ook wel lekker terecht gekomen bij Benfica als je ziet wat voor spelers hij kan krijgen of heeft. Zou hij al weten dat Ihattaren ook nog een club zoekt op huurbasis? Anders is dat voor hem de uitgelezen kans om een gevallen talent weer te laten opbloeien.

Alsnog hoop ik dat Ziyech gewoon terugkomt naar Ajax. 30 miljoen + Ziyech voor Alvarez klinkt als een mooie deal.

5 januari 2023 om 13:10

Dat snap ik dat het als een mooie deal klinkt.
Chelsea vindt waarschijnlijk de 30 miljoen wel genoeg voor Alvarez

5 januari 2023 om 18:00

Ik denk niet dat Ajax genoegen neemt met 30 miljoen.

5 januari 2023 om 13:22

Een half jaar huur van Ziyech ? Of schat jij de waarde van Ziyech zo laag in ?

Hakim moet gewoon de rechtsbuiten of nr10 worden bij Ajax. Ajax doet niet onder voor Benfica en zie hem liever weer hier wekelijks uitblinken

5 januari 2023 om 13:24

Dit seizoen zit er toch wel een groot verschil tussen de clubs. En volgens mij heeft de 1 de ander vorig jaar ook uitgeschakeld.

5 januari 2023 om 22:34

Lijkt mij niet dat Ziyech zit te wachten op subtopper zoals Ajax. Dat hij niet vaak bij Chelsea speelt betekent niet dat hij dat niveau niet aan kan en dat hij dan maar terug moet komen naar Ajax. Als hij straks 38 is dan zal hij wel terugkomen om af te bouwen.

Zo ben je net gehaald door de creme de la creme van de PL en denk je dat jij een bouwsteen bent in de wederopbouw van de voormalig CL kampioen, je staat op de foto in je mooie blauwe tricootje, je hele familie erbij en dan is het: nee we moeten je eigenlijk niet, ga jij maar naar Portugal met die familie, trek een rood shirt aan. Wij willen die Enzo.

5 januari 2023 om 13:40

Het is nu niet zo dat Fofana direct voor de basis of eerste 15 is gehaald. Het is een groot talent die het al aardig deed. Dat hij eerst nog op een hoger niveau in Europa mag gaan bewijzen, snap ik best als Chelsea zijnde. Idem dito voor die Braziliaan.

5 januari 2023 om 14:10

Ja daar heb je ook wel gelijk in Glennn

6 januari 2023 om 09:46

Zo handelen voldoende clubs. Chelsea heeft natuurlijk wel dat imago van heel veel jong talent opkopen etc en ze dan jaren verhuren.

Kijk naar de spelers die ze ieder jaar verhuren/verhuurd hebben, bizar natuurlijk. Maar bij voldoende zit er ook wel een gedachte achter volgens mij, al komt het niet altijd eruit.

Zo'n Mount is ook verhuurd geweest, nu één van de betere spelers bij Chelsea en Engeland!

Is AC Milan niet meer in de markt voor Ziyech? Lijkt me een geschikte club voor hem waar hij ook om de prijzen kan meespelen.

Als Ziyech graag wil voetballen zal hij hier toch over na moeten denken. Clubs staan duidelijk niet in de rij voor een dure bankzitter van Chelsea. Het is wel weer de kans om je in de kijker te spelen op CL-niveau. Als hij echt zo goed is, dan komt zijn kwaliteit vast wel bovendrijven bij Benfica.

5 januari 2023 om 13:25

idd. zou voor hem een mooie stap zijn, bij een goed spelend team. Het is echter ook een risico. Staat hij daar dadelijk ook wissel, dan staan er waarschijnlijk nog minder clubs op hem te wachten.

Ziyech zou wel prima zijn voor Benfica denk ik. Ik denk ook dat Ziyech dat niveau ongeveer moet nastreven. Ik denk niet dat hij gemaakt is voor de absolute top.

Op de 10 (die positie valt ook steeds meer weg) is hij denk ik toch iets te veel linksbenig in mijn ogen en op de rechtsbuiten mist hij voldoende snelheid en diepgang en is het te eentonig naar binnen komen. Het is niet zo dat hij als een Robben naar binnen komt, helaas...

Verder zou ik als Benfica zijnde niet staan te springen hierom.

Je leent dan een 2 talenten en Ziyech en krijgt direct 90 miljoen. Gewoon die 120 vragen en eisen of 90 miljoen + ziyech (transfer) en dan de huur van die 2 talenten.

Jammer dat er clubs zijn die gek genoeg blijven om dit soort monsterbedragen neer te tellen voor spelers die net 4 maandjes goed presteren. Geen wonder dat clubs vast blijven houden aan die clausules op deze manier. Verschrikkelijk.

Wat een scouting beleid daar bij Benfica! @edwin van der Sar, lees je mee? kunnen we niet wat scouts overnemen voor een paar mio? verdient zich vanzelf terug.

5 januari 2023 om 13:50

Scouting van Porto en Benfica in Zuid-Amerika zijn ongekend. Ooit is een reportage gezien over hun netwerken waar al 30 jaar aan gewerkt wordt. Daar kan geen enkele topclub aan tippen, laat staan Ajax.

Chelsea wil af van sommige spelers. Dat is ook een strategie maar wie zegt dat zelfs Ziyech een basisspeler wordt bij Benfica? De andere 2 al zeker niet.
Beetje hopeloze poging van Chelsea die 120mil niet wil ophoesten.
Zegt ook meteen wat over wat die 3 spelers voor Chelsea betekenen.

Enzo Fernández, is dat de nieuwe Zidane of zo ?
Belachelijk zoveel geld als die Engelse clubs willen dokken.

Op de een of andere manier vinden de voetbalkranten het altijd leuk om te schrijven (fantaseren) over spelers die geruild worden, maar in de praktijk is dat echt ontzettend zeldzaam. Bijna elk van die ruilgeruchten blijkt dan ook niet waar te zijn.

6 januari 2023 om 11:28

Mee eens! 100%. Eusébio wie kende hem niet?

Chelsea wat een walgelijke club is dit toch met een falend beleid. Een eigenaar die helemaal niets snapt van voetbal. Chelsea waar alle talenten na jaren helemaal kapot gaan. Trainers die alleen maar anti- voetbal kunnen spelen. Waarbij aanvallende spelers niet tot hun kwaliteiten komen.

Medelijden met Ziyech na een top WK geleverd te hebben verdiend hij een goede transfer. Een transfer die Ounahi en Amrabat wel zullen maken. Mensen zijn snel geneigd om te roepen dat Ziyech een flop was in de PL. Maar onder Lampard was Ziyech the man. En tjah Ziyech is een speler die risico durft te nemen. Soms gaat het mis maar vaak gaat het goed. Een speler waarvoor je naar de stadion komt. Mooie creatieve voetballers die de lef hebben. En dan krijg je trainers die anti voetbal gaan spelen waarbij spelers zoals Ziyech niet van pas komen. Een flop .. ik denk toch dat Frenkie de Jong na zoveel kansen op allerlei posities een flop is gebleken. Tikkie terug of balletje breed voegt niks toe aan Barcelona.

Ziyech viel laatst in tegen Nottingham binnen 15 minuten meer gecreëerd dan Mount en Havertz bij elkaar in 65 minuten. Dat zegt al genoeg over Ziyech zijn kwaliteiten. Zet hem neer in aanvallende positie en hij laat zien wat voor geweldenaar het is. Ik begrijp de haat van sommige wel het is natuurlijk wel jammer als je ziet dat spelers zoals Ounahi , Amrabat en Ziyech. Door de hele wereld op een WK worden besproken. En spelers zoals van Dijk, Frenkie en Depay worden uitgelachen. Verschil moet er wezen..

Schreuder heeft een nog groter probleem als Ziyech niet komt. Het is de enige speler die Ajax en Schreuder zouden kunnen redden.

Snel weggaan als ik Ziyech was is bijna 30 en dan ben je op je sterkst en speel je ook op je best komende 3 4 jaar, een club in Laliga moet hij gaan of kijken in de serie a hij moet wel naar een club gaan die Champions League speelt en elke weekend basisspeler is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren