Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Haaland gewaarschuwd: ‘Hij raakt dit seizoen nauwelijks een bal bij Real’

Laatste update:

Erling Braut Haaland maakte in januari de stap van Red Bull Salzburg naar Borussia Dortmund en de jonge Noor kent weinig aanpassingsproblemen in de Bundesliga. Haaland maakte in elf officiële wedstrijden namens die Borussen al twaalf doelpunten en hij trekt daarmee de aandacht van de allergrootste clubs van Europa. Steve McManaman denkt echter dat de negentienjarige spits er goed aan zou doen om voorlopig in Duitsland te blijven en niet in moet gaan op interesse van bijvoorbeeld Real Madrid.

“Het is nog te vroeg voor hem om bij Borussia Dortmund te vertrekken. Het lijkt erop dat hij op z’n plek zit en, belangrijker nog, hij speelt en maakt doelpunten”, analyseert McManaman in de Engelse pers. “Hij moet blijven, hij moet spelen en hij moet nog een paar jaar ervaring opdoen. Hij moet pas vertrekken als hij om en nabij de tweehonderd wedstrijden namens Dortmund heeft gespeeld en twintig à dertig wedstrijden in de Champions League.”

Het seizoen van Borussia Dortmund tot zover

McManaman wijst naar Luka Jovic als voorbeeld van ‘hoe het niet moet’. De 22-jarige Serviër ruilde Eintracht Frankfurt afgelopen zomer na een seizoen met zeventien doelpunten in de Bundesliga en tien in de Europa League in voor Real Madrid, maar komt nog niet uit de verf in het Santiago Bernabéu: “Hij kan niet zomaar zijn spullen pakken en naar Real Madrid gaan.”

“Je ziet wat er dit seizoen met Jovic gebeurt, hij heeft nauwelijks een bal geraakt bij Real Madrid nadat hij vorig seizoen een geweldig jaar beleefde in Duitsland. Haaland heeft die druk niet nodig. Ik heb daarbovenop gehoord dat Real Madrid zeer geïnteresseerd is in Kylian Mbappé en ze hoeven daar niet allebei op hetzelfde moment naartoe te gaan”, sluit McManaman, die in het verleden vier jaar voor de Koninklijke speelde, af.

Ben jij het eens met Steven McManaman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind Haaland niet super goed.. enige wat die op dit moment kan is schieten en rennen, aan de bal is het vrij matig naar omdat die veel scoorde was het een hype.. hij moet idd nog minimaal 1.5 jaar bij Dortmund blijven..

19 maart 2020 om 12:38

Zijn kwaliteiten zitten 'm toch echt in zijn loopacties en positie kiezen. Iets wat heel belangrijk is als spits zijnde. Wanneer je dit beheerst scoor je inderdaad veel intikkers maar dat hoort niet uit te maken. Ik denk eerlijk gezegd niet dat Haaland al bezig is met een vertrek, al wordt er wel veel gehyped ja.

19 maart 2020 om 12:55

Dan zou ik nog eens terug een wedstrijd terug kijken. Naast schieten en rennen is hij heel balvast en dus een prima overzicht. Daarnaast denk ik dat jij hem technisch enorm onderschat. Hij kan namelijk wel wat.

19 maart 2020 om 13:37

Nou ik heb hem enkele keren aan het werk gezien en die bal stuitert toch echt wel vaak weg hoor. Doet me heel erg aan lukaku denken maar dan beter

19 maart 2020 om 13:04

Kijk eens beelden van van Nistelrooy of Inzaghi terug. Die hadden naast het scoren van goals ook geen kwaliteiten die er bovenuit staken. Voor een spits is het neusje voor de goal juist zo belangrijk en dit is haast een instinct wat niet aan te leren is. Haaland lijkt dit te bezitten en tel daarbij zijn snelheid, fysiek en jonge leeftijd op en hij heeft alles in huis om een topper te worden. Maar inderdaad eerst maar eens wat langer volhouden dit niveau

19 maart 2020 om 13:19

Ik vind wel dat je van Nistelrooy daar echt tekort mee doet hoor, bekijk alleen maar z'n solo tegen Fulham eens.

19 maart 2020 om 13:34

Inderdaad. Van Nistelrooy was dan ook van nature een middenvelder. Zo begon ie bij den Bosch (Lurling was daar de goalgetter) en pas bij
Heerenveen werd ie in de spits gezet door Foppe de Haan.

19 maart 2020 om 17:29

Totaal niet mijn intentie om Van the Man tekort te doen. Wat een topper was dat. Als je zijn top 100 goals erbij pakt zijn er echter weinig van dat soort solo's bij. Zijn Echte kwaliteit was goals maken en dit deed hij dan ook overal. Zo koelbloedig en koud als hij was was echt niet normaal. Waar een inzaghi inderdaad vooraal intikkers scoorde denk ik dat je Ruud meer met een Shevchenko in zijn AC tijd kan vergelijken. En zoiets zie ik voor Haaland ook wel weggelegd.

19 maart 2020 om 18:47

Ik denk dat je even een interview met Rio Ferdinand me terugkijken, waarin hij vertelt dat hij Ruud een van de meest technische spelers vond waarmee hij heeft gespeeld. Echter omdat Ruud in het veld enorm zakelijk speelt en als spits het doel heeft om goals te maken, zag je dit wellicht wat minder. Kijk anders ook even naar zijn goal tegen Charlton 2005.

19 maart 2020 om 13:18

Haaland gaat ook geen dribbelaar a la messi worden. Of een trukendoos zoals ronaldinho. Hij is toch een spits en die worden afgerekend op hun doelpunten. En deze jongen knalt ze er enorm veel in

Hij is momenteel wel een fenomeen, maar het is altijd maar afwachten of hij nou gewoon in een flow zit. Bij Dortmund blijven is sowieso wel zaak nu. Hij zit er pas een paar maanden en ik vraag me af of hij ze er na dit seizoen nog zo makkelijk inlegt. Vertrouwen doet veel met een spits en dat gaat niet altijd gepaard met kwaliteiten. Het is namelijk ook niet zo dat ik echt iets exceptioneels zie bij Haaland, al is dat zelden bij een jonge spits. Dat hoeft dus ook niet zozeer iets te zeggen. Maar goed, ik ben benieuwd hoe zo'n jongen omgaat met een situatie waarin hij even geen bal raakt.

Ik vond hem in Parijs eigenlijk wel afschuwelijk slecht. Als hij niet scoort heb je eigenlijk helemaal niks aan hem. Ik snap wel dat Leipzig hem niet gekocht heeft. Die houden toch wat meer van beweeglijke spitsen.

19 maart 2020 om 13:16

gelukkig voor haaland scoort hij best veel. En heeft zijn team dus vaak wel iets aan hem.

19 maart 2020 om 13:23

De beste jongen is 19 jaar en heeft in 1 jaar tijd bij 3 verschillende clubs gespeeld waarbij het niveau steeds een stap hoger werd. Dat betekent dus ook dat hij zich 2 keer heeft moeten aanpassen aan een totaal andere omgeving. Als je dan 29 goals maakt in 27 wedstrijden bij Salzburg en 12 in 11 bij Dortmund dan doe je het nog niet zo slecht. Vergeet ook niet dat Lewandowski ook niet kwam binnenwandelen als de geweldenaar die hij was toen hij wegging.

19 maart 2020 om 13:25

En als je niet alleen naar die wedstrijd kijkt (Maar bijvoorbeeld de heenwedstrijd) dan zie je dat hij juist veel meer heeft dan alleen het scoren. Hij is groot, sterk, snel, goede kopper en voor zijn lengte ook nog behoorlijk technisch...En wellicht het belangrijkste een geweldige mentaliteit en dodelijk voor de goal. Dat jij van een 19-jarige verwacht dat hij iedere wedstrijd schittert slaat nergens op.

19 maart 2020 om 18:26

Het is een supertalent en het is een echte topper in wording, maar een goede kopper is het absoluut (nog) niet.

Als iemand het zou kunnen weten is het Mcmanaman het wel, die heeft de nodige ervaring met niet bepaald uit de verf komen bij Real Madrid. Maar toch wel een belangrijke goal gemaakt voor ze. Toch blijft het lastig voorspellen. Van de ene speler zeggen ze het is te vroeg en kunnen ze op jonge leeftijd al wel de stap eenvoudig maken en aan de andere kant gebeurd het ook vaak dat je verwacht het grootste talent binnen te halen en dat deze ineens niet uit de verf komt. Ik hoop dat Haaland vooral naar zijn gevoel luistert en daar zijn keuzes op baseert. Toch lijkt het me ook geen straf om nog 4 jaar bij Dortmund te blijven en dan pas de stap op 23 jarige leeftijd te maken. Spelen in een leuke competitie en elk jaar Champions League.

Tja omdat de ene speler het niet haalde , hoef de andere speler dat ook niet te doen. Jammer dat Jovic niet uit de verf kwam, maar dei kan nog altijd ergens anders aan de slag.

Tja als je amper kansen krijgt dan wordt moeilijk om je te bewijzen... Ik vind Haaland een echte spits, iemand die puur doelpunten maakt. Iets wat Real vooral nu nodig heeft na het vertrek van Ronnie

Selectief voorbeeld. Benzema bijvoorbeeld was jonger dan Jovic, had minder doelpunten op zijn naam en stond vanaf dag 1 in de basis bij Madrid. Ondertussen zijn we 11 jaar verder. Higuain kwam ook jonger en met mindet ervaring en heeft ook een boel gespeeld en een mooie carrière uitgebouwd. Jovic heeft gewoon moeite met zich aan te passen blijkbaar en lijkt daarom helemaal niet te presteren. Iets waar haaland schijnbaar geen probleem mee heeft.

19 maart 2020 om 15:59

Benzema is dan ook nooit de absolute topspits geworden die men dacht dat hij zou worden. Het was meer de waterdrager van C.Ronaldo dan dat hij zelf vanwege zijn spel en goals de headlines haalde. Vergelijk hem maar met generatiegenoten als Lewandowski, Aguero en Suarez. Alle 3 meer laten zien zowel qua spel als qua doelpunten. Benzema wordt nogal overschat. Alleen Real supporters prijzen hem de hemel in. Zelfs Frankrijk heeft hem niet nodig en werden gewoon wereldkampioen terwijl ze gewoon met Giroud speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren