Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haaland doet het en maakt meeste Premier League-goals ooit in één seizoen

Laatste update:

Erling Braut Haaland heeft woensdag een ongekende prestatie neergezet. De Noorse superspits maakte tegen West Ham United zijn 35ste competitietreffer van het seizoen: de meeste ooit in één Premier League-jaargang. Haaland is zo Alan Shearer (1993/94) en Andy Cole (1994/95) voorbij, die er in het verleden 34 maakten. Saillant detail: Haaland had slechts 31 duels nodig voor het verbreken van het record.

Sinds de start van de Premier League in 1992 heeft de hoogste Engelse voetbalcompetitie een aantal grote doelpuntenmakers voortgebracht. Shearer is met 260 doelpunten de topscorer aller tijden. Ook heeft de oud-spits het record van meeste Premier League-goals in één seizoen in handen. Shearer deelt het record met voormalig Manchester United-legende Cole, die als spits van Newcastle United zijn visitekaartje afgaf. Ook Haaland schaarde zich sinds zondag in dat illustere rijtje.

Haaland had tegen West Ham zeventig minuten nodig om alleen de troon te bestijgen. Dat deed hij op uiterst fraaie wijze: de Noor stiftte een steekbal van Jack Grealish kunstig over doelman Lukasz Fabianski heen. Zo staat hij op 51 doelpunten in 44 officiële wedstrijden dit seizoen. 35 daarvan maakte hij er in competitieverband. Sinds de start van zijn betaald voetbalcarrière in 2016 (namens Bryne FK) staat de aanvalsleider op 184 doelpunten in 226 wedstrijden. 42 keer fungeerde hij als aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar 1 woord om hem te beschrijven: FENOMEEN. Niet in te schatten waar zijn plafond qua goals zal liggen. Mits hij fit blijft en zo doorgaat kan hij letterlijk ieder record verpulveren.

Wat een eindbaas!
Gaat hij de 40 halen?

3 mei 2023 om 22:50

Had al 100% de 40 gehaald als Guardiola hem niet vaak wisselde

3 mei 2023 om 22:53

Dat betwijfel ik, hij is blessuregevoelig en als je hem elke wedstrijd 90 minuten laat staan kan hij zo geblesseerd raken.

3 mei 2023 om 23:01

Haaland blessuregevoelig?

4 mei 2023 om 06:11

Ja?

4 mei 2023 om 07:52

@blink182,

Je riep zelf nog dat Haaland eerst maar eens fit moest blijven om gemeten te worden met Cr7 en Messi. Nu plaats je vraagtekens om z'n blessure gevoeligheid?

4 mei 2023 om 13:40

Sinds het seizoen 19/20 dat ie bij Salzburg in de ploeg kwam is hij 14 keer afwezig geweest vanwege een blessure, waardoor hij in totaal 36 duels moest missen. Dus in zijn nog prille carriere van (bijna) 4 seizoenen is hij gemiddeld 3.5 keer per seizoen geblesseerd en mist hij een kleine 10 potjes per seizoen. Het is Arjen Robben niet maar dit kun je toch rustig vrij blessuregevoelig noemen?

4 mei 2023 om 19:18

@zermatt

Hahah wat zeg jij nou? Waar en wanneer heb je me dit horen zeggen lol!

Pfff nu al een legende. Wat een machine niet normaal

Machine. Dat hij veel ging scoren bij City had ik wel verwacht, maar in zn debuutseizoen dit flikken niet. Fenomeen.
Na Ronaldo en Messi dacht ik ook dat er tientallen jaren niemand zou komen die aan die moyennes zou kunnen tippen, maar Haaland zou er over 10/15 jaar wel eens boven kunnen staan.
Vind hem de laatste tijd voetballend trouwens ook echt een stuk sterker dan voorheen. Benieuwd hoe goed ie nog wordt.

En deze klasbak is nog maar 22 jaar!!! Is toch niet normaal mensen!

Ongekend! Wat deze jongen al op zijn leeftijd laat zien is echt heel bijzonder. Die gaat nog vele records breken. Enige record dat hij denk ik niet gaat pakken is het record van aantal doelpunten in een kalenderjaar. En aan de andere kant zou het mij niets verbazen als hem dat zelfs nog lukt.

4 mei 2023 om 08:06

Wat is het record van aantal doelpunten in een kalenderjaar en van wie?

4 mei 2023 om 09:49

Messi 91 x

Ook nog eens in zijn eerste seizoen Wordt voor Real wel een hele zware klus tegen dit City. Schat het zo'n 70-30 voor City in, vooral in de vorm waar ze nu in zitten.

3 mei 2023 om 23:18

never underestimate the kings of europe

3 mei 2023 om 23:32

Dat zeker, echter is dit City veel sterker dan vorig seizoen, waar Real wat is blijven hangen naar mijn mening

3 mei 2023 om 23:53

Dat klopt City is ook gewoon een hele sterke ploeg . En spelen aantrekkelijk voetbal. Alleen in de CL schat ik real qua ervaring hoger in ze leven echt voor de Champions League moge de beste winnen !

4 mei 2023 om 00:20

De zenuwen kunnen het voor City gaan verkloten. Juist tegen Real. Tegen de Milan clubs is het een ander verhaal (over 2 wedstrijden)

Waarom kan zo'n spits niet weer eens in Nederland worden geboren. Zo'n speler voorop en Oranje doet ineens overal voor mee.

3 mei 2023 om 23:00

Ik zal vanavond eens flink me best doen om een klein Haalandje voor oranje te maken.

Grappig dat je toch reacties blijft lezen van "het zijn maar intikkertjes" of "In zo'n team zou ik het ook kunnen".

Ten eerste, als het zo makkelijk zou zijn om al die doelpunten te scoren. Waarom zijn er dan niet meer spitsen met deze getallen? Het zijn alleen maar intikkertjes? Haaland loopt zo effectief weg uit de rug van zijn verdedigers. Let er maar is op tijdens een wedstrijd of zoek een compilatie op op youtube. Deze man is niet te verdedigen als hij in je rug zit.

Daarbij vergeet niet dat hij al een ontzettende scoringsdrift heeft sinds hij bij Salzburg is begonnen. De getallen liegen niet, deze man is onnavolgbaar in zijn scoringsdrang. En ja hij kan niet dribbelen als een mbappe of zo elegant bewegen. Maar ik denk dat elke coach op dit moment wel Haaland zou willen toevoegen aan zijn team. Bij Haaland zie je pure winnings- en scoringsdrang zonder bijzaken naast het veld. Je weet als coach wat je krijgt en dat is gewoon minstens 1 doelpunt per wedstrijd.

3 mei 2023 om 23:15

Helemaal eens.
Bovendien zijn het echt totaal niet allemaal intikkertjes, misschien de helft ofzo. Kijk naar deze goal, dit is ook geen standaard intikker, er zijn genoeg spitsen die deze missen. En dan nog: als spits moet je intikkertjes juist maken toch? Daar ben je spits voor? Omdat je op de juiste plaats staat voor de aangevers! Voor de afstandsschoten heeft city andere spelers (kdb, mahrez). Daarnaast zie ik deze Haaland soms halve omhaals maken of technisch moeilijke ballen erin peren, Haaland is 100% ZO veel meer dan alleen maar een intikker. Hij is voor mij op dit moment de grootste favoriet voor de gouden bal.

Haaland is echt fking klinisch aan de bal. Je weet hij kan 90 minuten afwezig zijn en met een juiste beweging net op de juiste plek staan om de winnende erin te knallen. Deze gozer heeft de positionering van Ronaldo en Lewandolski in zijn bloed en daarnaast fysiek sterker dan Ronaldo en Lewandolski. Mooiste vind ik dat hij zijn fysieke krachten ook daadwerkelijk toepast in wedstrijden in plaats van makkelijk penalty proberen te versieren. Dat siert hem echt enorm en daarom zou ik het niet erg vinden als hij boven Messi eindigt en de Ballon D'or zou winnen. Dan kunnen we ook eindelijk spreken over nieuwe tijdperk van Mbappe en Halaand.

Super spits! Niet de beste voetballer, niet het meest technisch, maar doet waar ie voor aangekocht is. Inzaghi, Shearer, Lewandowski, allemaal niet de beste voetballers, maar doelpunten maken, altijd op de juiste plaats staan doen en deden ze als de beste

4 mei 2023 om 13:58

Vind dat je Lewandowski hier echt te kort doet. Enorm goed aanspeelpunt met een meer dan goede eerste aanname. Het voetbal stopt niet bij Lewandowski, maar gaat juist vanuit hem door.

Ik vind hem een type Higuain. Maakt zijn goaltjes maar verder kan ie niks met een bal. Voor mij zal die nooit bij de beste spelers horen.

4 mei 2023 om 14:57

35 goals en 7 assist maar kan niks met een bal. Laten we hem idd maar als middelmaat bestempelen. Jij hebt er verstand van.

Wat een fenomeen is die Haaland, wat een wil om te scoren en zijn loopacties en snelheid zijn van de buitencategorie, maar ondanks deze geweldige prestatie had een voormalig City speler deze prestaties al een jaar of 6 geleden uit de boeken kunnen schieten, was het niet dat hij geblesseerd raakte 2/3 van het seizoen. Maar ook dan zou Haaland waarschijnlijk dat record hebben verbroken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren