Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit denkt te weten wie nieuwe trainer Ajax wordt: ‘Gerucht gaat in Amsterdam’

Laatste update:

Ruud Gullit denkt dat Frank de Boer de nieuwe trainer van Ajax gaat worden. Dat vertelt hij maandagavond in Rondo op Ziggo Sport. John van ’t Schip stopt na dit seizoen in principe als trainer om een technische functie bij Ajax te vervullen, waardoor de Amsterdammers op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer.

Vorige week maakte de NOS bekend dat er momenteel bij Ajax drie namen rondgaan die de nieuwe trainer van Ajax zouden kunnen worden: Dave Vos, Pepijn Lijnders en Pascal Jansen.

Toch is ook De Boer nog een optie, volgens Gullit. “Het gerucht gaat dat Frank de Boer de nieuwe trainer wordt. Dat gerucht gaat in Amsterdam”, weet hij.

Een trainer die al zou zijn aangeboden bij de hoofdstedelingen, is Graham Potter. Als later in Rondo het vraagstuk over de nieuwe trainer van Ajax nogmaals ter sprake komt, laat tafelgast Jan Mulder blijken dat hij de Engelsman wel geschikt vindt.

“Ik vind hem oké. Bij Chelsea ging het niet goed, maar dat ligt ook aan die club”, aldus Mulder. Vervolgens gaat Gullit, die naast hem zit, daarop in.

“Nee, dat ligt daar niet aan. Hij ging voor het eerst naar een club op het hoogste niveau. Zelfs Potter werd genoemd bij Manchester United, als opvolger van Ten Hag. Dan denk ik: hoe is dat nou mogelijk? Ik kan me dit ook niet voorstellen.”

“Ik hoop dat Van ’t Schip zal blijven, maar ik denk dat het De Boer wordt”, gaat Gullit verder. Youri Mulder en Arthur Numan sluiten zich bij hem aan. “Er zijn weinig keuzes”, aldus Numan. “En hij is natuurlijk vrij.”

De Boer werd als trainer vier keer landskampioen met Ajax. Daarna was hij nog actief als trainer bij Inter, Crystal Palace, Atlanta United, het Nederlands elftal en Al-Jazira, maar die dienstverbanden waren weinig succesvol.

Hoop jij dat Frank de Boer de nieuwe trainer van Ajax wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat word waardeloze betonvoetbal balletje breed 90 minuten lang.

19 maart 2024 om 06:18

"Ik hoop dat van 't Schip blijft, maar denk dat het Frank de Boer wordt" is een zin van pure terreur. Waar heeft Gullit het over?

19 maart 2024 om 06:34

Inderdaad. Net alsof Kroes zijn eigen graf direct voor de deur vd Arena zou graven. Die kerel is niet gek.

19 maart 2024 om 06:54

Ik hoop het niet. Toen Mislintat werd aangesteld ging bij mij praktisch de vlag uit. Die had in principe een veel beter cv dan Alex Kroes.

Potter zou top zijn, maar ik zie nog liever Janssen komen dan de Boer. De Boer was al passé toen ie nog bij Ajax zat.

Ik ga het blijven herhalen: Ron Jans. Ron Jans moet een transitieperiode overzien. Wat hij dit seizoen met Utrecht heeft gedaan en de laatste jaren bij Twente is een stralend voorbeeld van hoe die man kan bouwen en positiviteit brengt. Hij doet zelf nederig over banen als bij Ajax, maar ik geloof 100 procent dat hij het kan. Twee jaar Jans en dan een jonge ambitieuze trainer, of een op dat punt terugkerende ten Hag of wellicht Slot. Of een coach als Potter of Jesse Marsch dan alsnog.

19 maart 2024 om 07:20

@Bongiorno,

Als we Ron Jans boven Frank de Boer gaan kiezen. Frank mislukt overal omdat hij des Ajax wil spelen. Ron Jans kom eerder de druk ook al niet aan.

Hassenhutle
Potter
Leijnders (met assistent)
Zijn in mijn ogen alle drie veel sterkere opties.

19 maart 2024 om 07:33

Ik zie niet wat Lijnders in je lijstje doet, maar Hassenhüttel en Potter zijn goede opties. Maar ja, Jans verdient het absoluut om boven de Boer genoemd te worden. Jans is louter geflopt bij Standard Luik en bij Cincinnati was het zeer ongelukkig natuurlijk. Bij al zijn clubs heeft ie zich bewezen en is de boel daarna jarenlang stabiel geweest. Groningen van degradatiekandidaat tot Europees voetbal, PEC verandert in een stabiele Eredivisieploeg (met die ongelofelijke bekerwinst) en Twente weer een relevante factor in het Nederlandse voetbal gemaakt.

Jans staat garant voor stabiliteit en overpresteren. Kom maar door, dat heeft Ajax nodig!

19 maart 2024 om 08:40

Jans doet niet nederig, hij heeft geen interesse. Jans weet heel goed hoeveel druk en stress er komt kijken bij een stapje hoger. Daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wil met pensioen en genieten van het leven. Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan die lezing.

19 maart 2024 om 08:56

Geen enkele reden zeg je? Jans zou toch afgelopen zomer met pensioen gaan, om binnen 5 maanden bij Utrecht aan te schuiven? Niet bepaald een niet te missen trein, een dolend Utrecht. Ajax kan tegen Jans zeggen: Ron, we geven je 4 miljoen om in twee jaar de boel hier recht te trekken. Dat is pas lekker pensioeneren.

19 maart 2024 om 09:22

Een goede assistent maakt nog geen goede hoofdtrainer. Zie Schreuder... Waarom dan Leijnders? Die is bij NEC als hoofdtrainer na 6 maanden ontslagen...

19 maart 2024 om 19:24

Als je geen trainer mag kiezen die ergens is ontslagen dan houd je niks meer over. Echt een non argument

19 maart 2024 om 21:08

Van te voren weet je het nooit maar Gullit had enigszins wel een puntje dat Potter het goed deed bij ‘kleinere’ clubs, bij Chelsea was het niet veel. Ja hij kreeg weinig tijd en ja Chelsea is lastig, maar krijg je bij Ajax alle tijd en is Ajax nu ook niet lastig..

Uitstekende keuze, meteen doen. Iedereen blij, ook in Rotterdam en Eindhoven!

19 maart 2024 om 00:04

Ik denk niet dat die blij zullen zijn, want dan halen ze geen enkel kampioenschap meer binnen. Vergeet niet dat de boer het moest doen met selecties die minder waren als het huidige Ajax. Alleen de eerste 1,5 jaar was goed en toen speelde Ajax ook nog leuk voetbal. Daarna werd het minder.

19 maart 2024 om 00:11

Heb je ook gezien wat voor troep er des tijds bij PSV en Feyenoord zat? Die selecties waren ook een stuk minder dan het huidige PSV en Feyenoord.

19 maart 2024 om 00:13

Vergeet niet wat de boer daarna gepresteerd heeft.

19 maart 2024 om 00:18

Ja en de concurrentie heeft sinds toen stilgezeten? De eredivisie was rond 2016 gezakt tot de 13 plek op de eufa ranglijst. Jaar later volgens mij zelfs nog 14e. Dat zegt wel genoeg over hoe slecht het nederlandse voetbal in die 5 a 6 jaar daarvoor was.

19 maart 2024 om 00:43

Vind je echt dat die selecties minder waren dan Ajax nu? Ik kan me bijna niet zo´n slechte Ajax selectie ooit herrineren

19 maart 2024 om 01:36

Met het puntenaantal van alle 4 de seizoenen van de 4 kampioensjaren onder De Boer was vrijwel geen enkele club, correct me if i'm wrong, kampioen geworden de laatste vijf jaar.

19 maart 2024 om 02:07

Moisander was destijds een van de betere spelers en vd Hoorn werd regelmatig als spits in gebracht voor Sigthorsson. Ook hadden ze spelers als Serero, Sana, Andersen, Boilesen, v Rhijn, Boerrigter en Hoesen. Het huidige Ajax is niet best, maar de spelers hebben minstens de potentie van die ik hierboven noem. Het Ajax van de Boer was alleen meer een team. Hij heeft alleen nergens anders laten zien een team te kunnen creëren.

19 maart 2024 om 07:33

Vrij nutteloze statistiek. Op dat moment was het genoeg omdat de rest nog slechter was.

19 maart 2024 om 09:04

Dat dacht ik dus ook

19 maart 2024 om 09:28

Individueel is de selectie nu denk wel sterker, echter als collectief is het nog nooit zo slecht geweest.

In 2013 hadden we onder andere:

Tobias Sana
Ricardo Kishna
Kolbeinn Sigþórsson
Lerin Duarte
Thulani Serero
Siem de Jong
Lucas Andersen
Stefano Denswil
Niklas Moisander
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
Jasper Cillessen
Lasse Schöne

Wat vooral het verschil maakte was de samenstelling van de staff:

Frank de Boer met Jaap Stam, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman.

Daar zat veel kennis van Ajax voetbal in.

19 maart 2024 om 10:39

@joostv97,

En Ajax heeft Nederland alleen al naar de 8e plaats gebracht.
Door de invoer van de cfl hebben we zelfs van die 8e plaats een 6e plaats kunnen maken.

19 maart 2024 om 10:40

@dramatisch,

Maar dat is altijd zo toch?
Psv staat eerste, omdat de rest nog slechter is.

Aangezien ik niet voor ajax ben, zou ik het zeker toejuichen. Toch snap ik niet waarom er geen buitenlandse trainer kan komen

De Boer deed het goed toen Feyenoord zga failliet was en ze in Eindhoven oa Bruma en Kolkka hadden. Verder echt een Mickey Mouse competitie. Het Nederlands elftal plaatste zich niet eens voor eind toernooien.
Als Frank coach wordt is dit slecht voor het Nederlands voetbal! Zonde!

19 maart 2024 om 00:01

Zegt idd al genoeg dat psv nu al meer punten heeft dan het kampioensjaar onder Frank de Boer.

19 maart 2024 om 07:39

Dat zegt in mijn ogen helemaal niks. Psv presteert dit seizoen uitzonderlijk. Misschien waren de andere teams wel veeel meer aan elkaar gewaagd in de tijd van De Boer. De verschillen waren qua geld nog niet zo groot. Ajax kon niet eens meer uitgeven dan 6 miljoen. Dat was ongeveer de max.

19 maart 2024 om 00:07

Feyenoord was toen helemaal niet falliet. Het was juist Ajax dat geen cent had en met selecties speelden die eigenlijk rond de 5e plaats moesten spelen. Ik zou het toejuichen.

19 maart 2024 om 00:30

Haha nee Musi, in het eerste jaar dat De Boer kampioen werd moest Feyenoord Fer en Wijnaldum verkopen en moesten ze het doen met vrije transfers als Guyon Fernandes, Swerts en Nelom. Het jaar erop was de top aankoop Immers voor 800k, het jaar daarop kwam Pelle voor 3 miljoen, maar de rest was allemaal lenen of gratis. Maar ze waren niet bijna failliet

19 maart 2024 om 00:46

Ik kan me de ruil deal verhoek voor Cabral nog herinneren.

19 maart 2024 om 01:41

Vrijwel een ruil inderdaad. Kwam toen al weinig voor, nu nooit meer. Maar wat Ajax toen toch een meesterlijke 'concurrentie'. Niks ten nadele van Ajax. Vier jaar achter elkaar kampioen geworden. Maar vier jaar achter elkaar kampioen van de armoe, ook gezien de puntenaantallen van alle 4 de jaren. Heb dan schijt en ga vol voor Ten Hag.

19 maart 2024 om 06:35

Daarbij zou iedere andere coach zonder ajax achtergrond obv zo'n cv direct afgewezen worden. Ontslagen bij Palace (met de slechtste stats ooit), Atlanta en in de Emiraten zelfs geen potten kunnen breken. Ieder ander had gewoon rustig bij een provincieclub kunnen gaan opbouwen (al presteert Ajax nu ook gewoon zoals een provincieclub)

19 maart 2024 om 07:22

Bruma speelde in t seizoen 19/20 voor Psv, F de Boer was allang weg bij Ajax toen, Jonaas Kolkka speelt sinds 2001 niet meer voor Psv toen was de boer zelf nog speler... Hoewel ik je punt snap haal je de verkeerde spelers aan

19 maart 2024 om 08:33

PSV heeft twee Bruma's gehad, Jeffrey de verdediger en de Portugese buitenspeler. Maar snap de verwarring @arnino

Nee toch!!!? Dit moet je niet willen Ajax niet en Frank niet. Na Ajax heb ik niks bijzonders gezien, niks waaruit blijkt dat we een strategische veldtrainer in Frank “ehh” De Boer zien.

Kunnen we nou niet gewoon een ervaren buitenlandse trainer voor de groep zetten.. Bijvoorbeeld zo'n Setien is toch ideaal qua filosofie. Nee, het is geen Nederlander. Maar zo onderhand wel de grootste volger van de Cruijff filosofie die er in het voetbal rondloopt.. Als al die halfbakken trainers iets hebben aangetoond de laatste anderhalf jaar. Is dat we op moeten houden met zo zoveelste gok, en gewoon iemand aan moeten stellen die min of meer een garantie meebrengt.

19 maart 2024 om 00:25

Stel dat bvb een guardiola zou zeggen dat hij wil komen nemen ze die dan ook niet? Is ook helemaal in to cruijff filosofie

Ik schrik er meer van dat hij hoopt dat Van 't Schip zal blijven

Frank de Boer? Daar word ik als PSV fan extreem blij van. En ik maar denken dat ze bij Ajax maar wachten tot Ten Hag ontslagen word.

Heb ja geklikt op de poll. Als hij het slecht doet hebben wij een concurrent minder voor de titel, en als hij het goed doet is het eerherstel voor een jeugdheld. Win win voor mij dus.

Ik las ook dat ze rond kijken bij het Red bull concern, misschien is Jesse March iets voor Ajax, nu clubloos

Ajax moet niet teruggrijpen naar de Boer. Gepasseerd station. Wat Ajax nodig heeft is een maniak van het spelletje, ala een Guardiola, Klopp of Alonso etc Ik zeg dus niet 1 van die 3 maar een trainer zoals hen, die er bovenop zitten, een duidelijk plan.

Persoonlijk zou ik nog steeds het liefst Knutsen zien en hem dan ook de tijd geven. Geen idee of dat haalbaar is.

Geweldig programma is het ook, eerst zeggen dat Potter niks is want die heeft gefaald bij Chelsea en dan De Boer of Jansen opperen.

19 maart 2024 om 00:35

Slechtste statistieken ever FdB in de PL, maar in Nederland met betonvoetbal toch ver geschopt.

Vraag me af of FdB bestand is tegen het hedendaagse pressing geweld op de velden, dan moet je alle elf wel zo zuiver en snel passen onder druk, plus positioneel van het niveau Aursnes of Vreeman zijn, zie hier wel heil in dus met de Boer, doen!

Bijzonder dat er alleen maar naar Nederlanders word gekeken. Vos , Pepijn of Pascal ? Dan idd nog liever Frank de boer .

Frank de Boer, Pepijn Lijnders of Pascal Jansen. Wat een armoedige keuzes worden er genoemd in de media. Alleen omdat het Nederlanders zijn. Maar qua niveau is het niet wat je zoekt. Van Frank de Boer en Pascal Jansen weet je sowieso dat je betonvoetbal gaat krijgen. En Lijnders was geflopt als hoofdtrainer bij NEC. Die is beter als assistent. Je moet gewoon naar het buitenland kijken naar je opties. Als je een Nederlander wilde had je maar Bosz in januari 2023 moeten aanstellen.

19 maart 2024 om 06:03

Bij Ajax lijken helaas andere belangen te spelen. Als er nu opnieuw uit de Nederlandse vijver gevist gaat worden met alle B en C garnituur die daar loopt zegt dat genoeg en wil de club gewoon absoluut geen buitenlander voor de groep.

Ga dan voor Potter. Mijn god, dat dit überhaupt een discussie is. Clubman bla bla zal er dan wel gedacht worden. Eerste vier jaar als coach prima gedaan, kampioen van de armoe, qua puntenaantal. Daarna nooit mee riets klaar gemaakt. En we zijn al bijna 10 jaar verder hé

Ik denk een slimme keuze. Heeft Ajax toch 4x op rij kampioen gemaakt, is nog steeds een grote naam qua voetballer en heeft inmiddels ook de klappen van de zweep gehad.

Deed het bij Atlanta in zn eerste jaar ook gewoon prima.

Geen trainer die met de grotere sterren kan werken, maar zeker bij Ajax nog genoeg aanzien heeft.

Maarja ook FdB kan met deze selectie onmogelijk kampioen worden. De enige die op dat niveau zit, is Brobbey, de rest is allemaal plek 5-10 materiaal.

Dus er zal echt, net zoals bij Feyenoord na dat seizoen met Verbeek een bezem door de kast moeten en een hoop moeten worden verkocht en opgevangen worden met goede jeugd en daarnaast goede gerichte aankopen!

Michael Reiziger en Winston Bogarde zijn kampioen geworden in de KKD met Jong Ajax. Er zijn een paar spelers van die lichting die echt wel goed zijn geworden maar ook heel veel die niet super waren. Als we dan al per sé voor Nederlanders moeten gaan, dan lijkt het me dat die twee een kans verdienen. Sowieso zou ik graag Bogarde aan de gang zien gaan met onze schutterende verdedigers.

Ambitie lijkt sowieso al 2 jaar verdwenen uit Amsterdam, dus een keuze als deze zou daar wel weer bij passen. Ik begin langzaam de hoop op een Potter of Knudsen al weer te verliezen en bereid me vast voor op een De Boer of Pascal Jansen. De nationaliteit en het 'Ajax DNA' zijn natuurlijk veel belangrijker dan visie

Krijg je tenminste geen Joey Kooij meer als scheids, heb je die alvast verdient.
Verder matige coach die er ook al weer jaren uit ligt. Ik ga er van uit dat ze hoger mikken

Op De Boer zit ik niet te wachten. Top Ajacied met 4 kampioenschappen. Maar hij is een gepasseerd station. Ik zou voor Dave Vos gaan met Bogarde voor Bakkati en met Kluivert voor die vreemde Griek.
De helft vd selectie vd hand doen, Rulli - Pasveer- Gaaei - Sutalo - Medic - Avila - Martha - Henderson - vd Boomen - Berghuis- Akpom - Bergwijn - Banel om mee te beginnen.

19 maart 2024 om 07:13

@FCBogarde met je eens, alleen ik zou wel vd Boomen houden, deze man heeft een fantastische pass.
En dan eens een goede rechts en linksback halen

19 maart 2024 om 15:35

En een goede rechtsbuiten en 10 (hoop nog steeds op Ziyech) zijn meer dan wenselijk. Godts de nieuwe nr 11.

Ik ben frank dankbaar voor de titels maar aub niet doen want krijg je weer dat getik achterin, 80% balbezit en dan nog gelijk spelen of verliezen

Iedereen heeft het over saai voetbal maar kan me toch echt Europese wedstrijden herinneren tegen o.a. Barcelona. Perceptie van hem is negatief, ook door z’n buitenlandse ervaringen. Maar papegaai elkaar lekker na. F de Boer had een waardeloze selectie vergeleken met die van ETH en werd meermaals kampioen. Heb het liefst Leijnders, een jonge gast. Vos moeten ze niet opbranden. Janssen, ik voel het niet. Potter, onrealistisch. Dus lijkt F de Boer me een logische en ervaren keuze. Nu nog een gedegen organisatie er omheen en de weg omhoog kan ingezet worden.

19 maart 2024 om 09:23

De eerste jaren ging nog wel maar de laatste twee was echt verschrikkelijk om aan te gluren , plus dat ik hem nog altijd het missen van het kampioenschap in 2016 aanreken je moet winnen en haalt dan je spits Milek er uit en zet en laat een voorstopper invallen v/d Hoorn , tja dan snap je er niet veel van hoor , plus dat oeverloze controle voetbal werd ik zo zat dat als hij niet was vertrokken echt overwoog om mijn seizoenkaart niet te verlengen , neem gewoon eens een buitenlandse trainer die een ander frisse kijk heeft want van Pascal Jansen ben ik ook niet zo’n fan

Ik zie maar één goede optie: Ten Hag. Als hij ontslagen wordt, moet Ajax meteen bellen, zijn tranen wegnemen, en hem een goed salaris aanbieden en alles bieden wat hij wilt. Nu weten we (of eigenlijk zij, van de media die hem steevast op de korrel nam vanwege zijn accent en maniertjes) eindelijk: het was niet 'wij zijn Ajax, wij zijn de beste', maar 'wij zijn Ajax, wij zijn de beste dankzij Ten Hag'.

19 maart 2024 om 11:56

Alles bieden wat hij wil? Dat kan financieel best lastig worden. Je zou hem dan echt als troubleshooter moeten binnenhalen, met realistisch budget en tijd om orde op zaken te stellen.

Gullit: Ik hoop dat van ‘t Schip blijft. Je moet wel een enorme hekel aan Ajax hebben, Ruud!;-))))

Ik zou De Boer lekker als assistent naar Ajax halen. Niet omdat hij daar nu zo geschikt voor is, maar dat zou betekenen dat je de totale nikskunner Joey Kooij in ieder geval niet meer tegen gaat komen.

19 maart 2024 om 11:34

Zou inderdaad wel een meesterzet zijn zeg. Als assistent ben ik wel overtuigd dat je hem er prima bij kan hebben a la Oranje in 2010.

Vraag me oprecht af of De Boer wel de juiste keuze is...Ja, hij heeft enkele aardige jaren bij Ajax gekend, maar dat is daarna ook niks meer geworden.Dan gok je er dus op dat ie het Ajax kunstje kan herhalen, maar de situatie waarin Ajax nu zit is geen makkelijke en totaal anders. Is De Boer daar de juiste man voor?

Frank de Boer heeft een paar jaar terug 4 titels bijeengeharkt met een matige ploeg, mede omdat PSV het in die periode volledig af liet weten. Het voetbal van Ajax was indertijd werkelijk niet om aan te gluren, het tikkie breed en tikkie terug vierde hoogtij. Ik vraag mij sterk af of Frank de Boer de man is die spelers beter maakt zoals een Slot of Bosz, zijn carrièreverloop biedt wat dat betreft weinig aanknopingspunten. Wel kent Frank natuurlijk de Ajax organisatie en het Ajax DNA maar of dat voldoende is waag ik te betwijfelen. Anderzijds, het kost wel 3-5 jaren voordat er bij Ajax weer een kwaliteitsteam staat en tot die tijd kan Frank ervoor zorgen dat Ajax niet meer zo vaak door de ondergrens zakt als dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren