Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit bezorgd: ‘Hij bleef twee jaar op de bank, tien procent van je carrière'

Laatste update:

Het Nederlands elftal dreigt het WK van volgend jaar in Rusland aan zich voorbij te moeten laten gaan, maar volgens Ruud Gullit beschikt Oranje nog altijd over genoeg talentvolle voetballers. De assistent van bondscoach Dick Advocaat realiseert zich evenwel dat spelers tegenwoordig op steeds jongere leeftijd de overstap maken naar een buitenlandse competitie.

"Wij adviseren jonge spelers om in Nederland te blijven om eerst genoeg te spelen", vertelt hij in gesprek met het Franse persbureau AFP. Gullit wijst onder meer naar Nathan Aké, die de jeugdopleiding van Feyenoord in 2011 op zestienjarige leeftijd verruilde voor een avontuur in Engeland. "Hij bleef twee jaar op de bank bij Chelsea. Goed, hij is op een gegeven moment naar Bournemouth gegaan, maar twee jaar, dat is tien procent van je carrière. Het grootste probleem van Nederland is dat als er een jong talent is, hij snel naar het buitenland gaat en daar niet aan spelen toekomt."

Gullit meent echter dat het Nederlands elftal nog altijd uit een fraaie vijver aan spelers kan vissen en wijst daarbij naar het succes van Ajax vorig seizoen in de Europa League. De Amsterdammers reikten tot de finale, die uiteindelijk verloren ging tegen Manchester United. "Veel mensen vergeten dat haha", vervolgt hij. "En dat met een jong team. Matthijs de Ligt is pas achttien jaar en Donny van de Beek (twintig, red.) is ook erg jong.’"

Ondanks dat zal Oranje in de laatste twee wedstrijden van zijn kwalificatiecyclus alle zeilen moeten bijzetten om zich te plaatsen voor het WK van volgend jaar. De achterstand op nummer twee Zweden bedraagt drie punten en zes doelpunten. "Maar als klein land zijn we erg trots op wat we hebben neergezet. Het is een golfbeweging. We zaten al lang in de top van de golf, nu gaat het minder, maar we komen weer terug", aldus Gullit.

Ben jij het eens met Ruud Gullit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gullit heeft in het verleden wel rare fratsen uitgehaald, ook eens met zijn pikante video’s in kleedkamers. Doet ie nog steeds overigens. Hehe. Alleen zegt hij ook wel eens goede dingen. Die talenten moeten langer blijven en eerst ontgroeien, daarna met een status verkassen naar het buitenland.

5 oktober 2017 om 19:05

Omdat jij dat ook vindt? Het is namelijk moeilijk te zeggen wat nou de beste stap is, en mocht het mislukken kan je altijd nog een stap terug. Bij een eredivisieclub een stap terug doen is vaak niet zo aansprekend meer.

Gullit zou beter moeten weten.. Het grote probleem is niet dat onze Nederlandse talenten niet spelen, maar kijk voor de leuk eens naar de verschillen tussen toptalenten uit de Franse competitie en vervolgens naar 'talenten' uit de Eredivisie. Dan zul je zien dat die Franse gasten twintig centimeter groter zijn, twintig kilo meer spieren hebben en tactisch in alle systemen passen.. In Nederland heb je van die lieve, halve ballerina's die heel goed 4-3-3 kunnen spelen tegen Vvv, en precies weten hoe je iemand in theorie onder druk moet zetten maar die geen idee hebben wat rugdekking geven inhoudt!

5 oktober 2017 om 19:25

Tja, en de Spaanse talenten zijn weer 10 cm kleiner maar technisch ongelofelijk goed. Volgens mij is toch het belangrijkste dat je een goede techniek hebt en spelintelligentie nodig hebt om slimmer te voetballen omdat je niet die lengte en kracht hebt. Het opleiden in tactiek en spelintelligentie is voor mij één van de belangrijkste fouten in ons voetbal. Op kracht en vooral loopvermogen kunnen we ook veel stappen maken denk ik.

5 oktober 2017 om 19:34

Het verschil is dat die Spanjaarden met die kwaliteiten op het hoogste niveau mee kunnen doen, hier in Nederland ligt dat wel even anders.. Onze vertegenwoordigende jeugdelftallen spelen al jaren niks klaar! Dan zou je het misschien toch eens uit een ander vaatje moeten tappen!! In de Nederlandse opleidingen is geen ruimte voor een grote, sterke verdediger die alle ballen wegroeit. Die worden weggestuurd ten faveure van iemand die de bal over tien meter precies op het goede been van zijn eigen keeper terug kan spelen!

5 oktober 2017 om 21:55

Volgend mij doet Ajax het altijd vrij goed in the youth league 😉 en daar staan ze toch wel om bekend, de ligt?! 18 jr, nu in een mindere fase maar die jongen heeft alle potentie en heft de facetten in huis die jij noemt.

5 oktober 2017 om 19:59

Je kunt best kleiner zijn dat is niet erg. Je moet alleen fysiek top zijn. Als je fysiek klein en behendig is moet je lichaam daar volledig op afgetraind zijn. Je moet sterk zijn maar je spier ontwikkeling mag niet te groot zijn.
Als je een gespierde laatste man bent moet je zorgen dat je startsnelheid in orde is en je veel op sprints oefent. Jaap Stam was bijvoorbeeld een van de snelste spelers van oranje. Ook moet je op behendigheid trainen.
Zo gaat t wel ff door. Het gaat er vooral om dat je mentaal bereid bent om 10 extra stappen te zetten. Zo simpel is het.
Die stappen zie ik in Nederland niet bij veel spelers. Een mooi voorbeeld vaneen speler die wel in zichzelf heeft geïnvesteerd is Stefan de Vrij. Was technisch en inzichtelijk uitstekend maar mistte body. Nu is hij een van de beste verdedigers in Italië en staat ie op t lijstje van juve en andere topclubs.
Die jongen is volledig met zn werk bezig. Robben ook. Bij iemand als depay krijg ik dat gevoel helemaal niet.

5 oktober 2017 om 20:53

Wat een lariekoek zeg je hier. Het heeft met vechters -en winnaarsmentaliteit te maken. Wij zijn een land dat teert op de zesjescultuur. Waar hard werken zwaar uitgelachen wordt en waar passie niet bespreekbaar is. Ben je een voetballer die nooit naar festivals gaat, dan word je buitengesloten. Ga je te hard trainen en ben je te serieus bezig met je carrière, dan houdt het ook meteen op bij Nederlanders. Er wordt hier aangeleerd om met de massa mee te gaan, lage productiviteit en vooral niet de beste mogen zijn, want dan ben je die zeikerd. En over spiermassa is lariekoek, want kijk Depay, Bruma, De Ligt en al die andere spelers. Die zijn fysiek echt niet minder sterk, maar die zijn vaak technisch paar klasses minder. Kijk een Neymar is mager als wat, maar dolt elke verdediger aan gorten. Als we zelfs Huntelaar oproepen en Van Persie als verloren zoon binnen de selectie weer opnemen. Vraag maar jezelf af waar Nederlandse mensen zijn die perfectionist zijn van zichzelf. Die veeleisend zijn en zelf ook dat kunnen waarmaken. Kijk een type Robben ga je de komende 20 jaar niet meer zien. Misschien is hij wel de laatste van zo een categorie. Mensen zijn namelijk in Nederland alleen maar bezig met relaties en socializen, festivals en elk weekend genieten van het leven. Als je wekenlang niks doet, dan ben je meteen saai. Sja hoe kan je dan ook die super talent zijn die de wereldtop gaat halen.

5 oktober 2017 om 21:08

Dus je noemt mijn verhaal op als lariekoek, iets wat door veel professionals binnen het jeugdvoetbal onderkent wordt en aangegeven wordt als een serieuze tekortkoming bij enkele van onze grootste jeugdopleidingen, en jij hangt het dan op aan een vaag verhaal over mentaliteit en zesjes-cultuur? Oke...

Je kan nog zoveel willen, maar als je er fysiek niet toe in staat bent dan kun je niks. Onzin als "vechtersmentaliteit" of "winnaarsmentaliteit" is totaal niet meetbaar, en dus onzinnig.. Je kan niet in tien jaar tijd een complete mentaliteit "kwijtraken"..

5 oktober 2017 om 21:59

Dus als dat niet meetbaar is is het onzinnig?? Ehh ok ik denk dat hij de spijker op z'n kop slaat namelijk, fysiek niet toe in staat zijn klinkt in mijn oren als complete onzin.

Dat succes van ajax is prima, maar Ziyech, Dolberg, Troare, Younes, Schöne en Onana zijn geen Nederlanders.

5 oktober 2017 om 19:27

Ziyech is half Nederlands, Dolberg komt gedeeltelijk uit de Ajax opleiding en Schone voetbalt al zijn hele carrière in Nederland. Het is niet zo dat die drie jongens niet bekend zijn met het voetbal wat in Nederland wordt gespeeld, daar gaat het tenslotte om.

Op zijn 20e was ie dus basisspeler in de PL. Een Frenkie de Jong is nu even oud en hij moet het met invalbeurten doen

Ik vraag me af of het wel allemaal klopt dat je eerst in de Eredivisie moet blijven om vervolgens naar het buitenland te gaan. Iedereen zegt dan dat je tot je 23 A 24ste in de Eredivisie moet blijven, maar het blijft wel grappig om te zien hoe Klaassen het niet redt en Blind ook maar net mee kan doen. Als je die gozer dan ziet spelen bij Oranje ga je ook direct weer huilen. Wat is nou echt het allerbeste? Eerst in de Mickey Mouse competitie zogenaamde "ervaring" opdoen, of direct naar de big League te gaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren