Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola reageert fel na kritiek Xinhua: ‘Dit is ver van de realiteit’

Laatste update:

Josep Guardiola begrijpt niets van de kritiek vanuit China aan het adres van Manchester City. De Engelse topclub werd maandag door het Chinese staatspersbureau Xinhua bestempeld als 'arrogant' en 'respectloos'. De manager van the Citizens kan zich niet vinden in de aantijgingen tegenover zijn selectie en reageerde dinsdag op een persconferentie.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verblijft de selectie van Manchester City momenteel in China. Het team van Guardiola neemt deel aan de Premier League Asia Trophy en heeft zich buiten de lijnen volgens Xinhua niet populair gemaakt. Spelers zouden niet op de foto willen met supporters en het uitdelen van handtekeningen zou ook teveel gevraagd zijn. Volgens het persbureau zou Manchester City alleen oog hebben gehad voor fans en media die vanuit Engeland zijn overgekomen. Chinese fans en media konden fluiten naar aandacht en Xinhua noemde het een 'discriminerende behandeling'.

“Daar ben ik het niet mee eens en er klopt niets van”, aldus Guardiola tijdens een persmoment in Hong Kong, geciteerd door The Guardian. “We hebben een geweldige tijd gehad in Shanghai. We hebben onze medewerking verleend hier in China. Er werd ons gevraagd om bepaalde dingen te doen en daar hebben we aan meegewerkt. Het is geweldig om de Aziatische cultuur te leren kennen. Daarom begrijp ik niet waarom dit over ons geschreven wordt. Misschien is één journalist een beetje verdrietig, ik weet niet waarom, maar deze berichtgeving is ver van de realiteit.”

“We kwamen hier aan en 23 uur later reisden we alweer 2 uur met de trein om in Nanjing te spelen, om vervolgens weer terug te keren naar Shanghai. Nu zijn we hier en straks in Tokio. En dat doen we allemaal met een lach op ons gezicht”, aldus Guardiola, die tot dusver tevreden is over de voorbereiding. “We slapen niet goed, maar toch wordt er goed getraind. Ik ben tot dusver onder de indruk van mijn spelers en kijk uit naar de rest van de tour. Maar ik ben het totaal oneens met de journalist, dat is simpelweg niet de realiteit.”

Raheem Sterling begrijpt ook niets van de kritiek en valt zijn trainer bij. “Iedere keer als we van de training afkwamen en naar het hotel gingen, sloten we de fans in onze armen. We deelden handtekeningen uit en zwaaiden ze uit. Ik had het idee dat er een prima connectie was”, aldus de aanvaller. Manchester City oefende vorige week tegen West Ham United (4-1) en Wolverhampton Wanderers (0-1). Woensdag volgt een wedstrijd tegen Kitchee en zaterdag is Yokohama F. Marinos de tegenstander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als er een volk racistisch is dan zijn het wel chinezen. Geloof me ik kan het weten want ik heb er jaren gewoond. En laten we even voorstellen dat natuurlijk lang niet alle chinezen zo zijn maar ik spreek uit jare lange ervaring.

23 juli 2019 om 11:36

Ik kan dat ook ondersteunen. Ik woon al een tijd in een Jakarta en ik zie dit bij veel Chinezen (zowel lokaal als toerist) terugkomen.

Los daarvan, denk ik dat er zeker een kern van waarheid in zit. Ik denk ook niet dat het met rasisme an sich te maken heeft, maar ook meer qua factoren als vermoeidheid, meer moeite willen doen voor mensen die helemaal uit engeland zijn gekomen en ook een beetje grootheidswaanzin. Van dat laatste weet ik natuurlijk niet of dat helemaal klopt, maar ik kan me voorstellen dat jongens van Wolverhampton en Newcastle minder gewend zijn om schreeuwende fans te zien dan City.

23 juli 2019 om 11:43

In Jakarta precies het zelfde inderdaad, daar zijn de mensen met geld doorgaans van chinezen afkomst en moeten doorgaans ook niks van blanke buitenlanders hebben. (ik ben heel vaak in Jakarta geweest, leuke stad om te wonen trouwens) dus ook daar aan levende lijven ondervonden. Singapore idem dito.

Verder ben ik het volledig eens met je 2e alinea.

23 juli 2019 om 12:34

Ik ervaar dat anders niet : dat Chinezen niets van blanken nieren hebben. Woon al tijdje in JKT.
Dat Chinezen vaker rijker zijn klopt. Heeft misschien iets te maken met ambitie.

23 juli 2019 om 12:34

*nieren = moeten

23 juli 2019 om 11:38

Oke maar het gaat hier toch niet om racisme?

23 juli 2019 om 11:43

Dat was het punt dat werd gemaakt door Xinhua. En dat is waar Peppie nu op reageert.

23 juli 2019 om 11:45

Dat suggereert de Chinezen pers wel degelijk, natuurlijk is het vanuit city zijn kant geen racisme maar de chinezen krijgen niet genoeg aandacht naar hun wens en dan gooien ze het over die boeg. Vreemd gedrag trouwens want dit zie je doorgaans alleen bij minderheden/

23 juli 2019 om 11:46

Er was kritiek dat Man City er alleen was om geld op te halen, en daarom enkel aandacht gaf aan mensen/organisaties die betaald hadden. De hele reden dat clubs naar dat soort landen gaan is omdat ze geld op willen halen, dus een beetje naïef om daar verbaasd over te zijn. De Chinezen trekken nu de discriminatie-kaart, wat in deze situatie echt totaal niet fair is.

23 juli 2019 om 11:47

Tot op zekere hoogte snap ik wat je bedoeld. Ik heb zelf gedurende 7 jaar in China, Japan en Korea gewoond, en ik heb het altijd meer onder de noemer 'onwetendheid' geplaatst.

Bij de eerste ontmoetingen moeten ze vaak niets van je hebben en is er argwaan. Als je ze beter leert kennen en met locals op stap gaat, gaat er juist een wereld van warmte voor je open. Je bent overal welkom en ze zijn oprecht geintereseerd. Op het moment dat je (te) dichtbij komt, bijvoorbeeld als je een relatie met een lokale dame krijgt, wordt je door de familie verafschuwd.
Maar goed, mijn moeder had ook liever dat ik een Nederlandse dame zou trouwen en om de hoek kwam wonen zullen we maar zeggen

23 juli 2019 om 11:53

na mijn periode in Shanghai kan ik dat alleen maar ondersteunen.
Normen en waarden zijn overigens ook ver te zoeken, maar dat terzijde

edit: het is ook door propaganda die de Chinese overheid voert. Feitelijk kan het volk er zelf weinig aan doen, als je van kinds af aan zo opgevoed bent natuurlijk

23 juli 2019 om 12:28

Maar toch kan je van elke cultuur wat leren vind ik, want jij noemt het rascistisch, maar je kan het net zo goed interpreteren als kiezen voor je cultuur/volk en die proberen te beschermen. De simpele dingen zoals liever kiezen om van een chinees te kopen, puur omdat je het hem meer gunt, word geregistreerd als rascisme.

Rascisme vind ik net zo'n niets zeggend woord als management op de werkvloer, het betekent altijd iets anders en het is nooit precies. Doe mij maar de gevallen los van elkaar zien en het bijvoorbeeld gooien op gepast/ongepaste opmerkingen/acties.

Ik zeg niet dat jij dit nu doet en misschien heb je andere ervaringen, maar ik probeer het wel van twee kanten te bekijken en per geval apart. Ik zou pep namelijk ook een lul noemen als hij straal langs jonge fans loopt.

23 juli 2019 om 12:48

Nou Chinezen zijn niks vergeleken met Japanners als het over rascisme gaat.
Dat daargelaten; lijkt erop dat er een hoge chinees daar toch echt in zijn persoonlijke eer is aangedaan of dat nu terecht of onterecht is er is een goed pissig

23 juli 2019 om 14:33

Er is overal racisme, Europa, Azië, Amerika en Afrika, vaak zonder dat mensen het begrijpen. Als wij uitlaten over Duitsers, dikke mensen of de kerk is dat ook discriminatie, maar dat wordt geaccepteerd. En wij hebben ook veel grappen over Chinezen, sambal en Kl/roepoek, wat ook discriminerend is. Het verschil in cultuur is gewoon groot en dan zijn er vaak misverstanden en kunnen bepaalde dingen verkeerd overkomen. Dus roepen ach, zij discrimineren ook, is waar maar helpt niet.

Een land die miljoenen moslims in heropvoedingskampen plaatst moet niet praten over respectvol gedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren