Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola over Alonso: ‘Daarin is hij misschien wel de slechtste ter wereld’

Laatste update:

Toen Xabi Alonso door Bayern München werd overgenomen van Real Madrid, vroegen de Duitse supporters zich af of de ‘oude’ Spanjaard nog wel van toegevoegde waarde zou zijn voor de club. De 33-jarige Alonso blijkt echter de motor van de ploeg te zijn, al kreeg de controlerende middenvelder dinsdag een rode kaart in het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk.

/

Trainer Josep Guardiola weigert kritiek te geven op Alonso. “Wij spelen op balbezit, we proberen de bal zo lang mogelijk in ons bezit te hebben. Daarom wilde ik ook spelers als Alonso en Thiago Alcántara hebben. Maar als het aankomt op de achtervolging op een andere speler, dan is Alonso misschien wel de slechtste speler ter wereld. Daar hebben we hem dan ook niet voor aangetrokken”, klinkt het in gesprek met de Duitse media.

Guardiola geeft verder aan dat hij tevreden is over spits Robert Lewandowski, hoewel de aanvaller tegen Shakhtar op de bank zat. “Hij weet hoe ik over zijn prestaties en zijn kwaliteiten denk, ik twijfel niet aan hem. Ik heb echter de beschikking over vijf topspitsen en we moeten ons vaak aanpassen aan tegenstanders. In Europa is het niet zo makkelijk om met vijf of zes aanvallers te spelen.”

Xabi Alonso is onmisbaar bij Bayern München

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onmisbaar? Nee. Belangrijk? O Jazeker, maar dat mag allemaal.

20 februari 2015 om 21:48

Hij had nooit van Real naar Bayern moeten gaan.
Bij Real zag je al dat het te snel voor hem ging.
Hij had beter naar Liverpool moeten gaan of Sociedad,Bilbao en daar een held word.

20 februari 2015 om 21:53

Wat bedoel je? Alonso speelt top en is erg geliefd! Jouw ploeg had hem NOOIT moeten laten gaan. Missen een stofzuiger als hij en dat gaat ze lelijk opbreken dit seizoen vrees ik

20 februari 2015 om 21:58

Hahahah hij is super belangrijk bij Bayern en was heel belangrijk bij real vandaar dat hij altijd basis speelde bij 2 van de top 3 clubs te wereld!!

20 februari 2015 om 22:23

Rikkie wij hebben nu het duo Modric en Kroos de beste duo ter wereld.
Xabi is een hele slimme speler en geeft geniale cross paasjes,maar in de belangrijke wedstrijden valt hij altijd tegen omdat alles te snel gaat voor hem.
Vorige seizoen tegen Sevilla heeft Xabi op een belangrijke plek de bal verloren en Sevilla scoord daar meteen uit.
Uiteindelijk de wedstrijd verloren en de kampioenschap.
Nu zie je dat weer met Xabi tegen Wolfsburg, City en Shaktar.
Hij valt steeds tegen.

20 februari 2015 om 23:57

hoe kom jij er bij dat dit het beste duo ter wereld is? ik vind ze aanvallend geweldig maar verdedigend is het toch echt matig hoor....

21 februari 2015 om 00:11

@rikkkiee en Rrickkk

Als jullie niets weten van Madrid zeg dan ook niets. Xabi Alonso was drama in zijn laatste seizoen, het ging allemaal inderdaad veel te snel voor hem en hij was verantwoordelijk voor toch een x aantal tegengoals.

Ik ben echt blij dat ze Xabi verkocht hebben aan Bayern.

21 februari 2015 om 22:40

Pardon? Beste duo ter wereld. Goed duo zeker maar beste? Dan vind ik mijn club's cv duo Leeuwin en Letschert de beste van de Eredivisie. Net zo min waar.
Nee ik vind Modric en Kroos echt niet het beste duo

Onzin, Pep! Hij speelde uitstekend als stofzuiger bij Liverpool. Hij leest het spel enorm goed, maar hij is inderdaad niet zo mobiel en Gérard Joling is wel een stuk sneller.

20 februari 2015 om 20:53

Volgens mij was Mascherano toen de stofzuiger bij Liverpool met Alonso en Gerard daarvoor maar kan het mishebben. Alonso kun je het best naast een wat meer fysieke speler zetten. En die speler heeft Bayern ook in de vorm van Schweinsteiger.

20 februari 2015 om 21:00

Haha meen je dar nou ? Pep ziet het juist goed en je zegt het zelf al hij is niet meer de snelste. Daarbij was xabi geen stofzuiger bij Liverpool maar stond hij op een positie waar hij vaak de 2e bal veroverde en de controle in de ploeg terug bracht

20 februari 2015 om 21:37

Ik heb alle wedstrijden van Xabi bij Liverpool gezien. Hij speelde eerste seizoen met Hamann op de verdedigende middenvelder positie en erna stond hij naast Mascherano en Gerrard speelde veer als lopende middenvelder. Alonso is altijd de traagste speler bij Liverpool geweest. Zie verschillende interviews van hem.

Ludieke uitspraak van Guardiola. Alonso is inderdaad enorm traag haha. Bij Bayern vind ik hem fenomenaal in zijn passing. Daar komt hij namelijk beter uit de verf dan bij Real Madrid, waar ze minder op balbezit speelden. Ik hoop dat Thiago - een speler naar mijn hart - zo snel mogelijk terugkeert op het veld. In mijn ogen mist dit Bayern creativiteit op het middenveld, dus een voetballer als Thiago is perfect.

Ongelukkige woordenkeus in mijn ogen. Valt zijn speler wel wat af met zulk negatief taalgebruik.

20 februari 2015 om 21:11

Wat is negatief? Guardiola heeft gewoon gelijk. Hij zal toch niet erover liegen. Alonso weet ook zelf dat hij niet de snelste daar is, daarom maakt hij niet zoveel meters.

20 februari 2015 om 22:03

De slechtste van de wereld vind ik inderdaad té negatief voor een speler van het kaliber Alonso. Daar mag je best met iets meer respect over spreken zonder te liegen.

20 februari 2015 om 23:42

Inderdaad, hij kon ook gewoon zeggen dat snelheid niet z'n sterkste punt is. En daarbij laten.

Zeker niet onmisbaar. Sinds hij schweinsteiger terug is, speelt hij vaak als een duo met hem, en dat werkt voor geen meter. De afgelopen 5 wedstrijden heeft xabi en 1 niet gespeeld, die 8-0 tegen hsv..

Alonso werd door Pep belangrijk gemaakt!! Daarvoor was Schweini de motor !

Dat zag je ook al in Spanje. Hij maakte altijd zogenaamde 'professionele' overtredingen, waar hij daar ook vaak mee weg kwam. Ik weet niet helemaal hoe dat in Duitsland zit?

Xabi past veel beter nu bij Bayern dan onder het Real van Ancelotti.. Goeie stap voor zijn carrière!

Dat het bij Bayern om balbezit draait kan je wel zeggen. Ik word al tijden niet goed van het heilige positiespel. Tegen Shaktar vrijwel geen één individuele actie. Het is eeuwig rond tikken, alleen Robben is een uitzondering. Xabi bleek inderdaad een goede aankoop, totdat Schweinsteiger herstelde. Nu staan er twee spelers die erg op elkaar lijken. Daardoor wordt het spel nog meer vertraagd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren