Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Guardiola keek twee, drie uur video’s en liet ons maar tien minuten zien’

Laatste update:

Xavi denkt dat de samenwerking tussen Manchester City en Josep Guardiola een succes zal worden. Na vier jaar bij Barcelona, een sabbatical year en drie seizoenen bij Bayern München is de Catalaan nu binnen bij the Citizens en probeert hij de revolutie te voltooien. Xavi, die jaren met Pep samenwerkte in Spanje, legt in The Guardian uit dat Guardiola als een echte ingenieur te werk gaat.

/

“Met Pep leer je zoveel. Hij legt de dingen heel goed uit: niet alleen wát je doet, maar ook waaróm je het doet”, aldus Xavi. “Hij is heel goed in het doorgeven van informatie. Hij heeft wel eens gezegd dat hij zichzelf opsloot in zijn kantoor en eindeloos video’s keek ter voorbereiding van een wedstrijd. Dan vond hij de sleutel. Hij keek dan wel twee, drie of nog meer uren naar de beelden.”

“Maar als de spelers het onder ogen kregen, waren het nog maar tien minuten”, aldus Xavi. “Hij gooit je er niet mee dood. Hij eist veel, maar overlaadt je niet met informatie. De video’s waren geconcentreerd op de precieze details. Onze benadering veranderde er niet door, het was meer de analyse van hoe je je tegenstanders kon aanvallen. Je zag waar de ruimtes lagen en het toonde hoe we die ruimtes konden benutten.”

“Het gaat allemaal om tijd en ruimte”, vat Xavi samen in de Engelse krant. “Hij keek naar dat soort details om de kansen op de overwinning te vergroten of om het balbezit intact te houden en kansen te creëren. Inmiddels is hij volwassener geworden, ook door de ervaringen bij Bayern. Pep ontwikkelt zich ook, natuurlijk. Hij zoekt naar nieuwe oplossingen.”

Denk je dat Josep Guardiola het goed gaat doen bij Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben echt benieuwd naar Man City dit seizoen met Guardiola. Ik hoop dat hij een systeem vindt waar alle spelers tot hun recht komen. Kan niet wachten tot de PL begint

Het zal een leuk jaar gaan worden in de PL. Heb er wel weer zin in
Mourinho vs. Guardiola. is weer terug.

off: Ik zie nu pas dat City een nieuw logo heeft, klopt dat?

11 augustus 2016 om 11:28

Het oude logo van City is weer teruggebracht.

11 augustus 2016 om 12:10

Ik zag net de 10 grootverdieners in de PL in beeld. 8 daarvan zitten bij een van de twee Manchester clubs. Het is nu eigenlijk Real / Barca rivaliteit met Mou vs. Pep all over again, maar dan in een totaal andere setting. Een ander land, andere spelstijlen, andere spelers etc. Geweldig!

En ja, City heeft een nieuw (lelijk) logo.

11 augustus 2016 om 12:19

Je hebt 'prachtig' verkeerd gespeld. Het is niet echt nieuw, gewoon een moderne versie van hun oude logo. Een retro logo, zeg maar.

11 augustus 2016 om 13:11

Soms is een vernieuwing met het teruggaan naar oude logo mooi (zou bij Ajax bijv. zo zijn), zelfs een algehele verandering naar een nieuw logo kan mooi zijn (heracles, en in het verleden Man. city zelf). Maar Man. City gaat hier naar mijn mening ook terug naar het lelijk logo, dat ze net een jaar of 20 geleden juist verbeterd hadden.

11 augustus 2016 om 16:27

Tenzij je al decennialang een die-hard City fan bent, denk ik dat de meeste fans het er wel over eens kunnen zijn dat het minder is ten opzichte van het logo dat ze hiervoor hadden. Dat logo had toch heel wat meer statuur dan deze. Nu heeft het meer weg van een clubje uit de League Two dan een Europese topclub.

Ondanks ik hem een naar ventje vind (wat iedereen raar vind) is het natuurlijk een geweldige coach. Hij kan City echt een grootmacht maken. Ook Europees. Hij heeft al veel goede aankopen kunnen doen dus het beloofd wat te worden dit jaar in de PL.

Chelsea met Conte, United met Mourinho & Zlatan, City met Pep, Klopp met Liverpool en Koeman met Everton. Dit jaar ga ik denk ik de PL meer volgen dan dat ik de afgelopen jaren heb gedaan.

11 augustus 2016 om 14:07

Ik heb als persoon niet zoveel moeite met Guardiola, maar wel met zijn speelstijl/manier van trainen. Zo obsessief en zo zijn eigen stempel erop willen drukken, in plaats van die jongens lekker laten ballen.

Toch begrijp ik wel wat je bedoelt. Stel dat ik 24 uur opgesloten zou zitten met iemand in de lift, dan zat ik liever opgesloten met Mourinho dan met Guardiola. Die Pep is zo'n gedreven control freak die waarschijnlijk alleen maar bezig is met voetbal, mensen in zijn voordeel te bespelen en zijn 'visie' door te drukken, dat ik betwijfel of je nog een leuk gesprek met hem kunt hebben. Die Mou aan de andere kant vind ik weer een vervelend naar mannetje als coach zijnde (wat hij ook nu weer bewees met Schweini), maar volgens mij kun je daar wel mee lachen en ouwehoeren of wat sterke verhalen vertellen. Met Mourinho is het leven nooit saai lijkt me, daar zit veel meer kleur aan.

Hoe dan ook, ik ben van beide geen fan.

ja maar beelden laten zien aan Messi Xavi Iniesta is wat anders dan aan sterling Kompany en de Bruyne. dat barca was zo sterk ik vind City maar niks ben echt benieuwd hoe ze het gaan doen.

Die wedstrijden tussen Mou en Pep gaan denk ik tegenvallen. Oftewel, verheug je er maar niet te veel op. Pep zal domineren en Mou zal verdedigend spelen. Krijg je zo'n saaie pot.

Bij Real en Barca was dat natuurlijk anders. Barcelona haalde een ongelofelijk hoog niveau en werd gezien als het beste voetbal ooit. Mou die destijds werd gezien als de beste coach moest Barca afstoppen. Real had een geweldige selectie, maar Barcelona was beter. De druk bij Real en Mou was zo hoog dat ze automatisch in de wedstrijden tegen Barca mee moesten met het spel want als Real zou aanvallen zouden ze verliezen. Dit is de gebruikelijke procedure van Mourinho, maar tegen elk ander team zou Mou voor de aanval gaan.

Het was het niveau van de beide trainers dat het spectaculair en spannend was. Dat is nu anders, mindere spelers met kwaliteit. En er strijden meerdere ploegen. Terwijl in Spanje het om die 2 ging en daardoor de volledige focus daar op lag. Verwacht er niet veel van als beide elkaar treffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren