Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘In het volgende decennium wordt hij heel belangrijk voor City’

Laatste update:

Pep Guardiola is lovend over het optreden van Phil Foden woensdagavond tegen Cardiff City. De middenvelder startte voor het eerst vanuit de basis bij Manchester City in een competitiewedstrijd en liet een goede indruk achter. Guardiola is zeer gecharmeerd van het ‘exceptionele’ achttienjarige talent en voorspelt hem een grote toekomst in het Etihad Stadium.

Guardiola koos woensdag voor een middenveld bestaande uit Fernandinho, Kevin De Bruyne en Foden. Laatstgenoemde komt dit seizoen regelmatig aan spelen toe in de hoofdmacht van Manchester City, maar begon in de Premier League tot aan woensdag nog nooit in de basis. Guardiola sprak na afloop lovend over de tiener, die volgens de manager in de toekomst nog meer dan genoeg kansen krijgen. “Vorig seizoen trainde hij al met ons en speelde hij af en toe. Maar dit seizoen is hij iedere training aanwezig en zit hij bij ons in de kleedkamer, dus hij is echt onderdeel van de groep en dat voelt hij ook”, aldus Guardiola na afloop van de 2-0 overwinning op de persconferentie.

“In iedere wedstrijd die hij tot dusver heeft gespeeld haalde hij een goed niveau”, aldus de Spaanse trainer. “Vandaag had hij een of twee keer kunnen scoren, maar het mocht nog niet zo zijn. Hij is een buitengewone speler, maar het is niet makkelijk voor hem. Hij speelt op dezelfde positie als David Silva, Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan en Bernardo Silva. Maar hij is geduldig en wil hier blijven. Wij zijn ook blij dat hij hier is. Dit seizoen speelt hij al regelmatig, maar ik verzeker jullie dat hij volgend seizoen nog meer zal spelen dan dit seizoen. Dat is het proces. Hij is geduldig, pas achttien jaar oud. In het volgende decennium wordt hij heel belangrijk voor ons.”

De Bruyne, die dit seizoen door blessureleed een groot aantal wedstrijden aan zich voorbij heeft moeten laten gaan, opende de score tegen Cardiff City. Guardiola is blij dat de Belgisch international weer helemaal terug is. “Ik vind dat iedereen een hoog niveau heeft gehaald en dat geldt ook voor Kevin, we hebben hem gemist. Uit de resultaten blijkt misschien niet dat we hem gemist hebben, maar hij is ontzettend belangrijk voor ons. Met name in de eerste vijftien tot twintig minuten liet hij ongelofelijke dingen zien”, aldus Guardiola.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"In het volgende decennium speelt Foden bij een andere club en hebben wij met de opbrengsten weer 30% van het transferbedrag voor een topspeler bij elkaar."

4 april 2019 om 11:31

Want City is tegenwoordig afhankelijk van de opbrengst van spelers die verkocht worden?

On: Het is een heel groot talent met een eigenlijk 'niet Engelse' speelstijl. Vandaar ook dat hij zo in de smaak valt bij Pep.
Hij kan misschien wel 1 van de sterkhouders worden in de toekomst, maar dan is het wel zaak om hem binnen te houden.

Als we Pep moeten geloven is iedereen fantastisch etc.
Feit is dat Foden gewoon een heel seizoen lang moet gaan spelen.
Sando is weggegaan en nu Engels international en een ster in Duitsland en internationaal ook.
Foden is een onbewezen begenadigd talent.. dat is het verschil

4 april 2019 om 10:59

Ach kom op, Foden is pas 18 en mag echt al wel regelmatig minuten maken, dat is gewoon heel goed voor iemand van zijn leeftijd bij City. David Silva en Fernandinho komen op leeftijd, Gündogan heeft zn contractgesprekken gepauzeerd dus er komt ruimte zat op het middenveld de komende tijd bij City.

4 april 2019 om 11:04

Wordt volgende maand 19, veel echt grote talenten hebben dan al flink wat minuten op het hoogste niveau in de benen, maar Foden nauwelijks. Dat de concurrentie bij City moordend is, is duidelijk, maar daarom vind ik het zonde dat hij zich niet een jaar heeft laten verhuren o.i.d.

4 april 2019 om 11:04

Als Guardiola hem echt ziet zitten doet ie dat niet. Zette bij Barca ook dure aankoop Yaya Toure aan de kant voor Busquets

4 april 2019 om 11:37

"veel echt grote talenten hebben dan al flink wat minuten op het hoogste niveau in de benen". Wat een hoop gelul. Foden is op weg om een vergelijkbaar aantal wedstrijden te spelen als Xavi en Iniesta destijds. En dat was ook nog eens in een periode waarin het minder goed ging met Barça, waardoor ze meer gebruik maakten van talenten.ibrahimovic speelde weliswaar meer wedstrijden op het hoogste niveau, maar dat was van Zweden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

4 april 2019 om 12:08

Wat een onzin. Manchester City speelt mee om alle grote prijzen, elke wedstrijd is van enorm belang. Met de bovengenoemde middenvelders maakt hij als 18-jarige jongen als genoeg minuten.

Dart had hij dit decennium al kunnen zijn. Staat al jaren bekend als een enorm talent, maar maakte gisteren 'pas' zijn basisdebuut in de Premier League. Met een Sancho-route was Foden denk ik al een stuk verder in zijn ontwikkeling geweest.

4 april 2019 om 11:02

Hij is nog maar 18 jaar oud he! De minuten die hij speelt, doet hij het goed. Als hij volgend seizoen meer aan spelen toe gaat komen, is dat natuurlijk goed voor zijn ontwikkeling. Anders kan hij altijd nog worden verhuurd/verkocht. Gewoon prima om hem rustig te brengen!

4 april 2019 om 11:09

Klopt, maar wat goed is komt snel, zie De Ligt, Sancho, Mbappe etc. Denk dat Foden bij een iets mindere club allang basisspeler was geweest, dat is toch beter dan op de bank zitten bij City.

4 april 2019 om 11:12

Als hij naar Duitsland was gegaan was hij nu waarschijnlijk Engels international
Nu staat hij stil in zijn ontwikkeling

4 april 2019 om 11:12

Dat is waar, maar hij pikt als 18-jarige wel zijn minuutjes mee bij City. Je ziet bij zulke ploegen niet vaak een heel jong talent in de basis staan (of hij moet uitzonderlijk zijn), dus dat vind ik niet gek. Maar denk niet dat we te vroeg conclusies moeten trekken!

4 april 2019 om 11:41

Dat zal de reden zijn dat spelers als Ibrahimovic, Batistuta, Pirlo, Pique, Jordi Alba, Rivaldo, etc. weinig voorstellen.
Wat goed is komt snel, toch?

4 april 2019 om 12:42

Wat is je punt? Alle spelers die jij noemt speelden op hun 18e/19e gewoon wekelijks hun wedstrijden

Ik zeg het jullie eerlijk, had hele lage verwachtingen van deze man. Engelse spelers worden vaak gehyped en zitten er alleen maar bij door de homegrown regel. De hoeveelheid goede engelse spelers is niet om over naar huis te schrijven.

Ik heb deze man nu al meerdere malen zien spelen, en dit is echt een pareltje! Uitstekende passing, goed schot, kan scorenn creatief, dus een erg mooie speler. Die gaat wel bij de betere middenvelders ter wereld horen over 6 jaar

4 april 2019 om 11:13

Mist hij, natuurlijk, zich blijft ontwikkelen en geluk aan zn zijde heeft

4 april 2019 om 11:54

Welke geluk aan z'n zijde moet hij dan hebben? Als je daadwerkelijk getalenteerd bent, kom je er echt wel.

4 april 2019 om 12:20

Dat hij bijvoorbeeld niet een langdurige blessure krijgt waardoor hij er een lange tijd uit ligt zie ik als voorbeeld. Zonder geluk vaart niemand wel..

Foden is echt een enorm talent, die op de juiste manier gebracht wordt door Guardiola. Daarbij ook zeer begrijpelijk dat je tussen als die sterren wat langer moet wachten op je speelminuten. Daarnaast heeft City niet de overmacht die bijvoorbeeld een Juventus in Italië wel heeft waar Kean nu iedere week mag opdraven omdat de titel al zeker is. City is nog in felle strijdt met Liverpool verwikkelt en dan grijp je sneller terug naar je vaste kern.

Voor Foden hopelijk niet eenzelfde scenario als Wilshere, ooit ook zo’n parel uit het Engelse voetbal. Met Guardiola heeft hij in ieder geval de best denkbare coach van dit moment als het op de ontwikkeling van talenten aankomt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren