Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘Het kost decennia voordat we met Barça en Real mee kunnen’

Laatste update:

Josep Guardiola eindigde zijn eerste seizoen bij Manchester City met lege handen en weet dat er nog veel werk aan de winkel is in het Etihad Stadium. De Spanjaard, die bekend maakte dat Sergio Agüero en Vincent Kompany waarschijnlijk in Manchester zullen blijven, verwacht dan ook niet dat the Citizens volgend seizoen al mee kunnen doen voor de eindzege in de Champions League.

“Als Real Madrid en Barcelona een speler willen hebben, kunnen andere teams daar niet tegenop. Het gaat niet alleen om geld, het zijn Real en Barça, geld is niet genoeg. Om met hen mee te kunnen doen hebben we tijd nodig, decennia”, vertelde hij na de met 0-5 gewonnen wedstrijd tegen Watford. “Jarenlang speelde deze club niet in Europa en nu zeven jaar wel. Maar om die volgende stap te zetten, dat gat is kleiner, maar het is wel moeilijker. Om het op te kunnen nemen tegen de grootste clubs van Europa, Real, Barcelona, Bayern München, Juventus.”

“Atlético Madrid heeft die stap wel gezet, maar zelfs zij konden de Champions League niet winnen ondanks dat ze het verdienden”, ging Guardiola, wiens eerste seizoen in de Premier League ongeveer verliep zoals hij had verwacht, verder. “Grote, grote teams. We wisten dat het niet eenvoudig zou gaan worden. We wisten dat Chelsea maar één wedstrijd per week zou spelen, hoe sterk ze zijn. Tottenham Hotspur werd tweede en dat is een van de beste teams ter wereld. Dat gat is er, we waren niet goed genoeg, maar we willen het volgend seizoen beter doen en we zullen tot het einde blijven vechten.”

Denk jij dat Manchester City binnen vijf jaar de Champions League gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hoeft opzich niet per se. Als je gewoon goed scout en veel geluk hebt met dat je de juiste spelers aantrekt kun je al veel eerder op niveau Bayern, Barca en Real zijn. Kante bijvoorbeeld is de beste speler van de Premier League, terwijl hij 2 jaar geleden nog 5 miljoen kostte. Datzelfde geld voor spelers als: Mendy (11 miljoen), Sidibe (5 miljoen), Mahrez (4 ton), Bellerin (bijna gratis opgehaald bij Barcelona), Kimmich (8m gekocht van Stuttgard) Weigl (4 ton van Munchen 1860) en Osmane Dembele (15 miljoen van Stade Rennes).

Maar voor de rest heeft Pep Guardiola wel gelijk. Het duurt, zeker voor Man City, zeker 8 jaar om bij niveau Bayern, Barca en Real te komen. Ze moeten nog bouwen aan jeugdopleiding dat aan de filosofie van Pep Guardiola voldoet, maar ook hierin moet Man City goed scouten. Dat is wat ze de laatste jaren niet echt goed doen. Mangala, Otamendi en Sterling zijn onder andere grote miskopen van Manchester City dat hun minimaal 50 miljoen heeft gekost.

Manchester City moet sowieso voor 2 nieuwe backs, CVM en een keeper gaan.
De opstelling hieronder lijkt me wel een ideale voor Manchester City volgend seizoen.
-------------------Ederson--------------
Bellerin_-Kompany___Bonucci/Stones____Mendy/Gaya.<... ______________fabinho/weigl________________
_________silva/gundogan______de Bruyne_________
___sane____________________________sanchez___
______________jesus/aguero___________________

Sorry ervoor dat ik geen opstelling heb gemaakt via dat T-shirtje. Ik kon dat niet doen, omdat ik dit bericht heb aangepast.

22 mei 2017 om 13:53

Spelen halen is 1 ding. Maar ze behouden zal dan ook een lastige klus worden. Want een Bayern, Barca of Real klopt dan snel aan je deur. Manchester united zat vroeger ook in dat rijtje. Wat deccenia kan duren is in een aantal jaar kapot gegaan.. City is qua team erg schommelend vind ik. Als je kijkt hoe een rb leibzig of monaco het doet met een goed plan dan vraag ik me af wat het plan bij Man city is.

22 mei 2017 om 14:02

Als ik dit zo lees denk ik ook niet dat hij bedoelt dat het decennia kost om dat niveau te halen en kans te maken op de cl eindwinst. Eerder dat het decennia kost voor City een beetje in de buurt komt wat betreft allure, waardoor je alle spelers kunt halen en behouden. Zoals hij zegt, geld alleen is niet genoeg, als Barca of Real een speler willen kun je daar nauwelijks tegenop, ondanks dat je geld hebt.

Die allure en die aantrekkingskracht heb je wel nodig om de allerbeste spelers te halen en te kunnen behouden als Real of Barca komt kloppen. En dat is nodig om op lange termijn consequent om de cl-titel mee te kunnen doen. Natuurlijk zal City de komende jaren vaker in de buurt komen en misschien ook wel een keertje winnen, wie weet meer dan 1 keer. Maar om consequent elk seizoen als favoriet bestempeld te worden en de halve finale te halen zoals Real en Barca dat doen heb je dus die allure en aantrekkingskracht nodig.

22 mei 2017 om 14:07

Deze lijkt me nog idealer en ongeveer even (on)realistisch:

Neuer
Carvajal-Bonucci-Hummels-Marcelo
Modric-Verratti-Iniesta
Messi Suarez Ronaldo

22 mei 2017 om 14:16

Pogba in plaats van Iniesta.

22 mei 2017 om 16:13

Zou ik niet doen. Iniesta is op zn retour maar ook Pogba heeft nog genoeg slechte wedstrijden. En Iniesta op zn best is nog steeds een niveautje hoger dan Pogba op zn best.

23 mei 2017 om 14:03

Iniesta out, kante in

En eventueel kroos/isco voor verrati en je hebt een top team.

22 mei 2017 om 14:09

5 aanpassingen aan het basiselftal, met Bellerin en Sanchez? Geloof je het zelf, zelfs op FIFA 17 lukt dat je niet zomaar.

22 mei 2017 om 15:04

Alexis Sanchez is zeker haalbaar. Hij heeft een "maar" 1 jarig contract bij Arsenal en zal niet willen blijven wegens gebrek aan CL voetbal, dus Sanchez is zeker haalbaar voor Manchester City, maar de backs positie, keeper en CVM zijn veel belangrijker.

22 mei 2017 om 14:28

@zermattperson

Guardiola verhuld zijn eigen falen door andere teams te prijzen. Er stond een team die al behoorlijk kwalitatief op orde was. Tenslotte zijn er genoeg spelers te noemen die wel tot de wereldtop of net er onder horen die al bij Manchester City aanwezig waren. Denk aan Kompany, David Silva, Kevin de Bruyne, Nicolas Otamendi en Raheem Sterling. Vervolgens investeert Guardiola bijna 200 miljoen euro, het meeste van alle clubs/coaches op de europese velden, in 6 nieuwe spelers. Bravo, Stones, Gundogan, Sane, Jesus en Nolito.

Het enige dat acceptabel was dit seizoen voor Guardiola is een kampioenschap en minimaal een halve finale CL. In beiden is hij niet eens in de buurt gekomen. Ondanks een wereld team, gigantische investeringen en een complete voorbereiding.

22 mei 2017 om 14:52

Toch heeft hij de schade redelijk beperkt weten te houden door alsnog derde te eindigen en het mooiste spel van de PL te spelen samen met Liverpool en Spurs. Jesus is een goede aankoop gebleken we hebben vooral in de eindfase gezien dat als David Silva en KDB fit zijn Man City wereldklasse is.

Guardiola heeft een grote fout gemaakt en dat is Bravo. Dat heeft buiten de blessures gewoon denk ik het moraal de das omgedaan en dan zie je ook hoe cruciaal de keeper is in het spel van (cruijff) Guardiola.

Overigens staat het wel als een huis met Kompany en Otamendi, alleen nog de backs vervangen door eventueel Gaya en Walker, en de weg omhoog is weer zichtbaar. Tenslotte hoop ik dat Gunn gaat wennen aan de tactiek, is toch city EDS en het zou mooi zijn om een Engelsman weer in het doel te zien.

22 mei 2017 om 15:13

@D-Bergkamp

Kompany en Gundogan waren bijna heel het jaar geblesseerd. Bovendien had Manchester City nog veel meer wedstrijden kunnen winnen als ze hun kansen hadden afgemaakt. Zo erg heeft Pep niet gefaald. Ze hebben dit seizoen 78 punten gehaald met een 3e plek, terwijl Man City vorig jaar 66 punten haalde met een 4e plek.

22 mei 2017 om 16:15

De grootste zwakte van City ligt bij de backs, niet bij de keeper. Ik zou Bravo geen fout willen noemen overigens. Bravo was gewoon wereldtop bij Barca, niemand had kunnen voorzien dat hij het zoveel slechter zou doen bij City, dat leek een veilige zet. En het is niet alsof Hart nou beter is, die heeft op een lager niveau bij Torino dit seizoen minimaal net zoveel fouten gemaakt.

22 mei 2017 om 17:14

Het enige acceptabele was een kampioenschap en halve finale CL? Je weet dat er nog andere teams in de competitie meedoen? Als Pep met dit team meteen kampioen was geworden zou het de geloofwaardigheid van PL flink schaden. Een derde plek zonder Jesus, Kompany en Gundogan is een prima prestatie. Als je ziet hoeveel 31+ spelers Pep heeft dan weet je dat het bouwen nog moet beginnen.

22 mei 2017 om 22:31

@ Xavihernandez_

Vorig jaar behaalde Pellegrini toch ook halve finale Champions League? Er was al een team om op te bouwen en daar boven op heeft Pep Guardiola nog 200 miljoen mogen investeren in 6! basis spelers om zijn eigen spel te spelen.

Een derde plek, na een volledige voorbereiding en 200 miljoen investeringen in de selectie is gewoon weg te kort. Zeker als je bedenkt dat spelers als Otamendi, Kompany, Silva, Bruyne, Aguero al aanwezig zijn voordat je 200 miljoen investeert. En de 8ste finales in de champions league is ook gewoon een zwakte.

Guardiola bewijst heel simpel dat hij niet de topcoach is die iedereen denkt dat hij is. Met extreem goed materiaal heeft hij middelmatig gepresteerd. Kampioen worden in Duitsland met Bayern Munchen kan me tante op een houtvlot ook nog. Dat is geen prestatie. En laten we niet doen alsof hij het bij Barcelona zo slecht had. Voorheodes met Messi, Eto'o, Villa, Henry, Ibrahimovic. Middenveld met Xavi en Iniesta die er al stonden. Verdediging met Alves, Puyol die er ook al stond.

Guardiola = overrated
En dat hij zijn eigen falen niet eens durft toe te geven, dat is pas zwak.

23 mei 2017 om 19:40

Vorig jaar inderdaad. Spelers worden ouder en raken geblesseerd. Wat je zegt is tegenstrijdig. Je hebt het over 6 spelers om zijn spel te spelen en dan noem je spelers zoals Aguero die het niet in zich heeft om dat spel te spelen. Een goede speler rendeert niet in elk systeem. Iemand met voetbalkennis zou dat weten.

Een derde plek is te kort. Wat verwacht jij binnen 1 seizoen? Als geld zo belangrijk was hadden de rijkste van de wereld dan niet allang de BPL titel kunnen kopen. Je praat onzin.

Gelukkig heeft de eigenaar genoeg geld om 1 decennia in 2 transferperiodes te stoppen ;-)

Met een paar grote namen (die toch zeker wel onder Pep willen spelen) krijg je de omzet en inkomsten van de club vanzelf op het niveau van Barca, RM, Juve enz.. Gecombineerd met een goeie scouting en Jeugdopleiding zie ik ze binnen 3-4 jaar toch ook wel bij de absolute top horen..

Maar Engelse clubs kennende (lees Russische en Chinese Eigenaren) word hij zonder prijzen volgend jaar ontslagen en gaan ze weer verder op de oude tour verder... Veel geld uitgeven zonder iets op te bouwen wat langer mee kan als pak en beet 1 jaar...

Wat een zever van Guardiola. Als je kijkt naar de kern van Guardiola dan moesten ze bijna los kampioen gespeeld hebben. Zowel in de breedte als qua basiselftal is het gewoon een uitstekend team. Het enige wat hij nu doet is complimenten geven aan andere ploegen om zijn falen goed te praten. Dit City mocht niet 3des eindigen in de competitie...

22 mei 2017 om 14:03

Ze hebben dit seizoen 78 punten gehaald, terwijl Man City vorig seizoen 66 punten heeft gehaald en 4e was geeindigd, dus er is wel degelijk verbetering.

22 mei 2017 om 14:23

@ Hangover96

het is gewoon te triest voor woorden van Guardiola.

Hij heeft een Keeper, een CV, een CM en 3 aanvallers mogen halen voor zijn selectie die tezamen ongeveer 200 miljoen euro kosten.
Stones, Sane, Nolito, Jesus, Gundogan en Bravo. Heeft daarmee meer besteed dan welke club/trainer dan ook ter wereld dat seizoen in de transferperiode.

Dat terwijl spelers als
De Bruyne
David Silva
Nicolas Otamendi
Sterling
Kompany
Navas
etc er al zijn waarmee vorig jaar halve finale Champions league is gehaald.

Alles minder dan een kampioenschap en een halve finale in de champions league is een schande en een wanprestatie van Guardiola. De grote coach valt grandioos door dem and. Dat mag gerust gezegd worden.

22 mei 2017 om 15:08

Tja vorig seizoen was ook gewoon een uitzonderlijk slecht seizoen. Voor elke Engelse topclub

22 mei 2017 om 15:18

@hangover96, Gundogan is wel degelijk nodig bij Man City. Ook een CV is hard nodig, maar ze hadden beter Laporte kunnen kopen ipv Stones.

23 mei 2017 om 10:00

@hangover96, van de top 6 ploegen in Engeland, die thuis horen in de CL, vallen er 2 buiten de boot. De concurrentie is daarom ook moorend in de Premier League, waardoor de kans rieel is dat Man City ook volgend seizoen niet hoger dan de 3e plek komt. Kijk naar Arsenal. Zij hebben ook last van de hevige concurrentie en winnen daarom zo weinig prijzen.

Denk dat City volgend jaar de favoriet is. Kwalitatief erg sterk, maar de verdediging liet vaak steken liggen. Als ze de achterhoede goed kunnen versterken hebben ze een geweldige ploeg. Meestrijden om de Cl titel komt misschien nog te vroeg, maar dat moet zeker kunnen binnen 3 jaar. Langzaam opbouwen en de juiste spelers halen.

Zou Bernat niet een optie kunnen zijn voor de linksbackpositie bij City? Aangezien hij door Guardiola gehaald werd bij Bayern, lijkt het mij wel dat hij gecharmeerd van hem was.

22 mei 2017 om 16:05

Denk eerder Walker omdat zijn plek ook niet onbetwist is gebleken dit seizoen. Verder voor linksback zullen we wss Gaya halen, denk omdat het een Bernat 2.0 is. Liever zie ik Tete komen, kost niks en voegt fysiek zoveel toe aan de verdediging.

Sterk overdreven, decennia..

Als je 3 a 5 jaar de tijd hebt en genoeg geld hebt moet je er bij kunnen zijn, als Manchester City zijnde

De CL finale halen kan ook een kwestie van geluk zijn, bal op de paal of er juist in

Zie hoe Bayern sneuvelde tegen Real, of PSG tegen Barcelona

Als Guardiola echt zo'n winner is waar hij om bekend staat moet hij dit soort uitspraken niet doen

Niemand, behalve Ferguson, heeft decennia lang de tijd om een dergelijk project op te zetten

Hiermee diskwalificeert hij de Premier League ten opzichte van de Spaanse en Duitse competitie

Als je zo gaat praten kun je wel ophouden met het spelen van de Cl

wat City nodig heeft is een goed plan.
talenten kopen/opleiden, goede spelers kopen die geen 50 miljoen maar 20 miljoen kosten.
2 fatsoenlijke backs, een keeper (al is Hart goed genoeg), en een echte cvm (fabinho is een optie).
het team hoeft niet duur te zijn. en dat is wat veel clubs in Engeland vergeten, op Tottenham, Arsenal en Liverpool na dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren