Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gravenberch moet alleen Willems en ‘de Goddelijke Kale’ voor zich dulden

Laatste update:

Ryan Gravenberch wordt maandag de op twee na jongste Oranje-international in de basisformatie tijdens een eindronde, een EK of een WK. De middenvelder, 19 jaar en 32 dagen, verschijnt aan het startsignaal in het derde en laatste groepsduel van Nederland tegen Noord-Macedonië.

Slechts twee voetballers waren ooit jonger toen zij op een EK of een WK in de basis van het Nederlands elftal stonden. Jetro Willems is met 18 jaar en 71 dagen op het EK van 2012 nog altijd de jongste en Bertus de Harder, ook wel bekend als de Goddelijke Kale, was slechts 71 dagen ouder toen hij op het WK van 1938 in de basis stond.

Gravenberch, die zijn zevende A-interland gaat spelen, vormt het middenveld met aanvoerder Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. Ook Donyell Malen start maandag in de basis. Het tweetal vervangt Marten de Roon en Wout Weghorst. Frank de Boer had zondag op de persconferentie al aangekondigd dat hij ten opzichte van de eerste groepsduels twee wijzigingen zou doorvoeren.

Op de training daarna leek een briefje van assistent-bondscoach Dwight Lodeweges de basisplaatsen voor Gravenberch en Malen al te verklappen. In de achterhoede heeft De Boer geen wijzigingen doorgevoerd: Maarten Stekelenburg staat op doel en de vijfmansverdediging bestaat uit Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Daley Blind en Patrick van Aanholt.

De Roon en Owen Wijndal behoren niet tot de wedstrijdselectie, die uit slechts 23 spelers mag bestaan, en zitten op de tribune. Vorige keer vielen Teun Koopmeiners en Cody Gakpo buiten de wedstrijdselectie.

Opstelling Noord-Macedonië: Dimitrievski, Ristovski, Velkovski, Musliu, Elmas, Ademi, Tricovski, Bardhi, Alioski, Trajkovski, Pandev.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; Gravenberch, Wijnaldum, F. De Jong; Depay, Malen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Nederland330069
2Oostenrijk320116
3Oekraïne3102-13
4Noord-Macedonië3003-60

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja, leuke statistiek en natuurlijk zeker een teken dat Gravenberch op jonge leeftijd al erg goed is. Aan de andere kant qua timing komt het nu net gelukkig uit voor hem. Was het EK "gewoon" in 2020 gespeeld, dan had hij niet bij de selectie gezeten en was hij nooit op dit lijstje terecht gekomen. Uiteindelijk is belangrijker hoe hij zich verder ontwikkelt.

21 juni 2021 om 17:42

Tja, lekker belangrijk… Hoop in ieder geval dat hij zich een beetje laat gelden vanavond. Tegen Oostenrijk viel hij niet bepaald in met een drive om zich te bewijzen. Kan me als Ajacied soms kapot ergeren aan die nonchalance. Voetballen kan hij wel.

O ja Bertus de Harder goede spits, dat weet ik nog wel.

Zijn debuut was ook de enige wedstrijd van oranje dat WK.

Later topscorer en kampioen van Frankrijk met Bordeaux, zelfs ere burger.

21 juni 2021 om 17:46

Dat weet je nog wel? Die wedstrijd was in 1938. Damn... Dan ben je nog wel lekker bij de tijd! Top

21 juni 2021 om 19:24

Dank u wel jongeman.

Jah ik stak net mijn pijp op toen ik toevalligerwijs de Goddelijke kale las. Dit deed mij doen mijmeren aan tijden van weleer.

Bertus samen met o.a Wilkes (Cruijf's voorbeeld)en Bep Bakhuys (je kent het Bakhuyse?) grondleggers van het betaald voetbal in Nederland.

Nee, Bertus is een grote speler in de geschiedenis van Bordeaux en het Framse voetbal. Maar wat loop ik hier jou tijd te verdoen, dit zal vast wel ergens opgeslagen zijn op het online?

21 juni 2021 om 20:54

En dan zeggen ze dat pijp roken slecht is voor je gezondheid... Keep up the good work en geniet van het EK

had jetro maar meegegaan.die zou perfect in deze opstelling passen op de linksback.

Laat dit aub zijn laatste wedstrijd zijn op dit EK wat speelt hij slecht zeg, zo zie je maar weer hoe de Roon onderschat wordt door de echte kenners hier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren