Gouden wissel maakt einde aan mooie Juventus-reeks van 25 duels

/

Juventus heeft zondagmiddag een gelijkspel in eigen huis moeten toestaan. De ploeg van Massimiliano Allegri slaagde er niet om Sampdoria zonder punten naar Genua terug te sturen: 1-1. De club uit Turijn had tot zondag liefst 25 competitieduels op rij voor eigen publiek in winst omgezet. Het was nota bene Manolo Gabbiadini, die gedeeltelijk eigendom is van Juventus, die in de tweede helft de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Juventus heeft nu 36 punten en ziet AS Roma mogelijk tot één punt naderen, als de Romeinen zondagmiddag bij Genoa winnen.

Juventus was absoluut de betere ploeg in de eerste helft, maar kwam niet verder dan een doelpunt van Patrice Evra in de twaalfde minuut. Daarvoor hadden Carlos Tévez en Álvaro Morata al hun voeten laten spreken. Uit een corner van Claudio Marchisio kopte de Franse verdediger raak: 1-0. Het was de eerste treffer van Evra voor de club uit Turijn. Het was ook daarna eenrichtingsverkeer richting het doel van Sergio Romero, die zich echter niet meer liet passeren. Sampdoria had pas acht minuten voor rust uitzicht op een doelpunt. Gianluigi Buffon stond de gelijkmaker van Daniele Gastaldello in de weg.

Na rust kwam Gabbiadini binnen de lijnen bij Sampdoria en dat bleek al snel een gouden wissel. Buffon had in de 51e minuut geen antwoord op het lage schot van afstand van de invaller: 1-1. De bezoekers hadden daarna niet de intentie om op zoek te gaan naar nog een doelpunt. De ploeg van Allegri mocht de bal hebben, terwijl Sampdoria op de defensie leunde. Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Juventus door dat het heel lastig ging worden om drie punten te pakken. Een kopbal van Arturo Vidal was het enige wapenfeit. Het was zelfs aan Buffon te danken dat een schot van Gabbiadini daarna niet een 1-2 nederlaag betekende. Opvallend: alleen Internazionale heeft dit seizoen van Sampdoria gewonnen.

Wordt Juventus weer kampioen van Italië?