Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gonzalo Higuaín strijkt dag na vertrek bij Juventus neer in VS

Laatste update:

Gonzalo Higuaín mag zichzelf definitief speler van het Inter Miami van eigenaar David Beckham noemen. De club uit de Major League Soccer maakt vrijdagmiddag via de officiële kanalen melding van de komst van de Argentijn. De overstap van Higuaín hing al enige tijd in de lucht en Juventus maakte donderdag al bekend dat zijn nog doorlopende contract was ontbonden. De 32-jarige aanvaller heeft zich tot naar verluidt december 2022 aan zijn nieuwe club verbonden.

Juventus was deze zomer druk bezig met het vinden van een nieuwe bestemming voor Higuaín, die met zijn jaarsalaris van naar verluidt 7,5 miljoen euro zwaar op de begroting drukte. De aanvaller kon het afgelopen seizoen niet rekenen op een basisplaats en mocht daarom vertrekken. De grootmacht uit Turijn is druk bezig met de komst van AS Roma-routinier Edin Dzeko als zijn vervanger.

Voor Higuaín komt er met zijn overgang na dertien jaar een einde aan zijn avontuur op de Europese velden. Real Madrid nam hem in 2007 over van River Plate en de Argentijn kwam daarna nog uit voor Napoli, Juventus, AC Milan en Chelsea. Namens de Koninklijke was hij goed voor 121 doelpunten in 264 wedstrijden, terwijl hij bij Juventus 66 treffers in 149 wedstrijden produceerde. Higuaín mag zich onder meer driemaal landskampioen van Spanje en driemaal landskampioen van Italië noemen.

“Ten eerste wil ik Inter Miami bedanken voor de moeite die is gedaan om mij aan te trekken. Ik denk dat dit een prachtige ervaring wordt. Hier was ik naar op zoek, een nieuwe ervaring, een nieuwe competitie en een prachtige stad. Ik ben er enorm blij mee dat het officieel is”, reageert hij zelf op zijn overgang. “Het is mij doel om alle ervaring die ik in Europa heb opgedaan over te brengen en om het team te helpen groeien.” Higuaín gaat in Miami samenspelen met onder meer voormalig ploeggenoot bij Juventus Blaise Matuidi, die eerder deze zomer al de overstap maakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Miami begint toch een aardig team te krijgen op deze manier. Benieuwd hoe ze het gaan doen in de komende seizoenen. Ik ga ze zeker volgen!

18 september 2020 om 15:35

Vooralsnog niet zo goed in ieder geval want ze staan onderaan de Eastern Conference. Ben benieuwd hoe groot de impact van met name Higuain en Matuidi wordt, wellicht kunnen ze in dit seizoen al wel de weg omhoog inzetten.

18 september 2020 om 15:52

Ik denk dat Miami een topclub gaat worden daar. Voetbal is enorm populair in Miami onder de latino’s dus qua aanhang zou het ook moeten goedkomen.

18 september 2020 om 16:48

Nah, meeste latinos in Miami zijn Cubaans en honkbal is toch groter in die gemeenschap.

18 september 2020 om 17:39

Miami is eigenlijk zuid-Amerika omdat je nauwelijks Amerikanen vind en alleen maar latino’s en de meerderheid van de inwoners van Miami zijn Cubaans maar naast de Cubaanse meerderheid zijn er ook veel latino’s uit andere delen van zuid Amerika zoals Colombia, Venezuela, Argentinië etc. Die wel gek zijn van voetbal

19 september 2020 om 12:38

Sinds wanneer ligt cuba in zuid-Amerika

18 september 2020 om 21:09

Ze hebben echt een leuk team. Volg ze al een tijdje. Leuk voor deMSL

Wel jammer dat Higuain er niet iets meer voor heeft geleefd want anders had die op zijn 32ste echt nog wel een jaar of twee op topniveau meegekund. Altijd wat aan de stevige kant geweest en dat is dan niet erg als je 25 bent maar als je in de 30 loopt dan heeft dat wel meer zijn weerslag op je prestaties. De keuze voor Miami is natuurlijk ook gewoon begrijpelijk, mooi project, mooi weer, prima stad en een dik salaris.

18 september 2020 om 16:23

Het gekke is dat hij er zeker lang niet altijd zo uit heeft gezien. Als je 'm in zijn Real Madrid periode bekijkt, dan kan je het nauwelijks voorstellen wat een dikkerd het is geworden. Maar inderdaad, uiteindelijk gaat het om topsportlife in alle opzichten. Dus ook voeding. Dat zat er bij hem niet in.

18 september 2020 om 16:43

Afgetraind is die nooit geweest, als je naar beelden kijkt uit zijn Real tijd dan zie je ook dat die wel wat kwijt kon raken. Bij Napoli is het eigenlijk pas echt uit de hand gelopen maar dat kwam ook omdat die daar toch wel zoveel bleef scoren dat men dacht ach wat maakt het uit. Is daarna in zijn eerste seizoen bij Juve ook op dieet gezet en toen was die ook beduidend dunner en afgetrainder maar daarna is het weer gewoon mis gegaan.

Ok Dzeko zal vast niet zoveel salaris kosten maar is het nou handig om een 32 jarige spits te vervangen door een 34 jarige? Snap wel dat het niet om een basisspeler gaat, maar vind het toch een aparte move.

18 september 2020 om 15:44

Dzeko krijgt exact hetzelfde salaris als Higuain en ook nog eens een transfersom van 15 miljoen euro. Dzeko is voor de basis. Ik hoop dat hij Dybala en Ronaldo beter laat renderen, want anders heeft hrt bestuur weer gefaald. Ook grappig dat Higuain beweert dat hij hiernaar op zoek was, terwijl hij juist telkens heeft ingezet op een langer verblijf en nu pas weg is gegaan met een enorme zak geld. Anders dan Matuidi, die wel zag dat zijn tijd bij Juve voorbij was en al snel zijn contract liet ontbinden.

18 september 2020 om 15:49

Pirlo heeft in zijn eerste interview als coach aangegeven een spits te zoeken die ronaldo beter in stelling kan brengen. Denk dus niet dat ze iemand voor de bank zoeken

Wow, Matuidi & Higuain in Miami, de rest van het team redelijk matig, je zal maar ineens met deze twee grootheden op het veld staan. Top voor zo'n club om spelers met dit soort cachet naar de VS te krijgen, doen ze de sport daar een grote dienst mee. Voetbal zit daar toch al stiekem een paar jaar in de lift!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren