Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws voor Oranje: absolute sleutelspeler Ierland ontbreekt

Laatste update:

Ierland mist in de komende interlandperiode een belangrijke speler. Evan Ferguson, die afgelopen weekend namens Brighton & Hove Albion nog driemaal scoorde tegen Newcastle United, moet vanwege een knieblessure verstek laten gaan aan de duels met Frankrijk en het Nederlands elftal.

Dat is een fikse aderlating voor het Iers nationaal elftal. De achttienjarige Ferguson staat te boek als een absoluut toptalent. Hij was tijdens de EK-kwalificatie al eens trefzeker namens de Ieren, toen hij in het met 3-0 gewonnen duel met Gibraltar voor de 2-0 aantekende. In zes interlands wist Ferguson twee keer het doel te treffen. Het aanstormende talent brak afgelopen seizoen door bij Brighton. De club waar ook Joël Veltman speelt eindigde mede dankzij de zes doelpunten van Ferguson op een fraaie zesde plek afgelopen seizoen.

De Ier sukkelde ook vorige jaargang al met blessures en miste een flink aantal duels wegens een enkelblessure. Omdat de aanvaller pas drie competitieve wedstrijden speelde namens Ierland zou hij in theorie overigens nog altijd voor Engeland uit kunnen komen. Eerder stonden Jack Grealish en Declan Rice voor dezelfde keuze. Zij kozen beiden voor Engeland, tot woede van Ierse fans. Rice maakte zelfs nog zijn debuut voor Ierland. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Ferguson hetzelfde zal doen. "Ik heb een aantal mensen zien zeggen: gaat hij het doen? Maar ik kan alvast verklappen, dat wordt hem niet. Ik zou nooit meer terug kunnen keren naar Ierland", grapte hij desgevraagd.

De Ier begon dit seizoen ook weer goed en wist dankzij zijn hattrick tegen Newcastle al vier keer te scoren in de Premier League. Het is nog onbekend hoelang Ferguson uit de roulatie ligt. Ierland beschikt bij afwezigheid van Ferguson nog over Adam Idah van Norwich City, Will Keane van Preston North End, Aaron Connolly van Hull City en Chiedozie Ogbene van Luton Town. Of bondscoach Stephen Kenny een vervanger op gaat roepen is nog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat zit wel mee, die jongen zit echt in bloedvorm en gaat als een tierelier bij Brighton. Wel moet je Ierland gewoon kunnen verslaan. Zeker wel een stug elftal om tegen te spelen, maar zij en de Grieken moet je kunnen verslaan anders heb je niks te zoeken op een hoofdtoernooi als Oranje.

5 september 2023 om 14:51

Koemand kennede stelt hij Blind en Noppert op. Dan ga je het echt tegen ieder land lastig krijgen hoor.

5 september 2023 om 15:23

Wat heeft een doelman te maken met hoe lastig je het krijgt tegen Ierland? Noppert heeft nog niet eens een wedstrijd gekeept onder Koeman. En heeft gewoon een prima WK gespeeld. Tegen dit soort landen moet de aanval en middenveld opstaan.

5 september 2023 om 15:07

Echt als tierelier vind ik ook overdreven.
Vorige week maakte hij inderdaad een hattrick en tussentijds is hij nog een keer met een goal ingevallen. Maar de eerste wedstrijden zat Evan ook op de bank hoor.

Wel met je eens dat hij een hele stormachtige en goede ontwikkeling doormaakt op de leeftijd.

Zelfs met Evan Ferguson erbij hadden wij moeten winnen van Ierland.

Onze sterkste linie is de achterhoede. Dan moet een Evan Ferguson, hoe groot het talent ook is, geen probleem zijn.

5 september 2023 om 16:00

Ik vind Griekenland en Nederland gelijkwaardig, zal tussen deze 2 gaan voor de 2de plek. Griekenland hreft een beter gebalanceerd elftal imo.

5 september 2023 om 18:24

@pesofgm
Meen je dat nou echt? Kom op joh, buiten Mavronpaos en Vlachodimos zijn die toch niet zo speciaal? Alleen die keeper is beter dan wat wij hebben zou ik zeggen.

5 september 2023 om 20:16

Ik vind Griekenland een heel degelijk en stug team met balans. Waar bij Nederland de verdediging van topniveau is is Griekenland degelijk in alle linies. Aanval veel opties met Pavlidis, Bakasetas, Pelkas, Masouras. Middenveld met Fortounis, Bouchalakis, Zeca, Siopis. Verdediging met Giannoulis, Tsimikas, Mavropanos, Retsos. Zeker niet het meest technische team maar qua fysiek en uithoudingsvermogen een stuk verder dan Nederland. Ik verwacht een typische wedstrijd met 80% balbezit voor Nederland met max 3 schoten op goal en Griekenland zal scoren uit een counter. Ook zijn ze zeer goed in dode spelmomenten. Frankrijk had het ook zeer lastig tegen ze en maar met 1-0 gewonnen waar Nederland van de mat werd geveegd

Hopelijk stellen we zelf de 11 sterkste op.
Keeper: Flekken/Verbruggen.
Acherhoede: Ake - v.Dijk - de Ligt - Dumfries, Ake in balbezit als 1 van de 3 verdedigers en Dumfries die opkomt.
Middenveld: Frenkie - Reijnders.
Aanval: Xavi Simons, Malen, Gakpo en Noa Lang. Kunnen rouleren zolang alle posities maar bezet zijn.

5 september 2023 om 14:58

Veerman voor Reijnders, verder lijkt me dit een prima opstelling.

5 september 2023 om 15:02

Veerman of Reijnders vind ik beide goed, don’t worry haha.

5 september 2023 om 15:08

Tsja. Ligt er aan. Reijnders is meer de loper. Veerman meer de passer.

Ik zou ook voor Veerman kiezen nu i.p.v. Reijnders. Wat meer ervaring en meer de passer.

5 september 2023 om 15:24

Reijnders gaat beter passen naast Frenkie dan Veerman naar mijn mening. Je staat verdedigend veel sterker dan. Frenkie hoort de creatieve man te zijn.

5 september 2023 om 17:35

@modric maar tegenstanders hoeven tegenwoordig alleen maar Frenkie vast te zetten om het hele aanvalsspel van Oranje te ontregelen. Zet je er een voetballer naast, zoals Joey Veerman, dan rust niet alle druk in de opbouw op Frenkie. Wieffer en Reijnders zijn voetballend gewoon een stuk minder en andere type voetballers. Tegen teams als Ierland en Griekenland kan je ook makkelijk met Veerman spelen.

5 september 2023 om 14:59

Tegen de toplanden is dit te aanvallend, maar wat mij betreft prima voor Ierland en Griekenland. Reijnders heeft me ook echt zwaar positief verrast tot nu toe, erg knap gescout van Milan.

5 september 2023 om 15:04

Tegen toplanden zou ik misschien wel Schouten naast Frenkie zetten. Los van het voetballende, verdedigt Schouten erg slim en sterk. Staat op de juiste plek, verovert ballen en weet altijd wat er om hem heen gebeurd.

5 september 2023 om 15:08

Zit Schouten er bij nu?

Vind Schouten ook meer de voetballende versie van de Roon. Defensief z'n mannetje, maar voetballend lijkt hij wel meer te brengen. Ideaal!

5 september 2023 om 17:11

Zit er niet bij nee

5 september 2023 om 15:12

Dit is een wel erg aanvallend middenveld. Denk dat je dan beter Wieffer of Schouten naast Frenkie kan zetten. Is Dumfries trouwens niet geblesseerd?

5 september 2023 om 20:12

Is dat niet wat verdedigend juist? Een middenveld met een 6 een 8 en een 10 kan toch prima?

5 september 2023 om 15:24

Ik opteer toch meer voor een middenveld Frenkie - Wieffer - Veerman met in de toekomst Schouten ergens naast Frenkie. Aanval Simons LW, Gakpo spits, Malen RW.

Zegt ook alles over de staat van het NL elftal dat we tegenwoordig blij moeten zijn dat een toptalent bij een land als Ierland niet mee kan doen.

5 september 2023 om 15:01

Ik vind het meer zeggen over de staat van de Nederlandse voetbalvolgers dat dit soort redenaties er nog steeds ingegooid worden, terwijl we er al een jaar of 11/12 zwak voor staan.

5 september 2023 om 15:57

Ik snap spontaan waarom je hem als profielplaatje hebt. Je dezelfde frisse en positieve kijk op het leven als de man die het voor moet stellen.

Verder gewoon een correcte titel en artikel. Nederland is natuurlijk de favoriet, maar momenteel is het winnen van dit soort ploegen geen zekerheidje meer. Nergens meer, want je ziet steeds meer "verrassende" uitslagen.

Daarnaast is deze Ferguson echt een hele fijne speler, dus dat hij er niet bij is, is sowieso wel even erg lekker.

5 september 2023 om 18:14

Oh ik ben wel een man met het glas halfvol principe hoor. Heb Derksen jaren geleden al gekozen als profielfoto omdat ik het toen wel een fijne vent vond op tv en ik me vaak kon vinden in zijn redeneringen. Kun je nagaan hoe lang dat geleden is

De beste man kraamt vooral onzin uit tegenwoordig, misschien tijd voor een andere foto.

En ja het is inderdaad een fijne speler, maar ik bedoel dat zou eigenlijk niet uit moeten maken als we tegen een Ierland spelen. Elk kleiner Europees land heeft wel een paar goeie voetballers, daar zouden we ons als NL zijnde niet zo druk over moeten maken. En zelfs niet met de huidige selectie, zeker als je kijkt naar onze verdediging. Maar realiteit van de laatste jaren leert ons helaas wat anders.

5 september 2023 om 18:36

Dan zijn we het op alle fronten uiteindelijk gewoon eens. Derksen was ooit inderdaad leuk, nu niet meer zo. En NL moet hier inderdaad overheen walsen gezien de selectie, maar gezien Koeman ons leidt, heb ik er niet veel vertrouwen in

Hoorde eind vorig seizoen dat deze gozer nog zó jong is. Echt een waanzinnige beer van een gozer die zich al zo knap staande houdt (eigenlijk sterker nog: uitstekend presteert) in de Premier League. Verder wel lekker natuurlijk dat hij niet mee doet, want in vorm is 'ie zeker.

Het zegt ook alles over de staat van Oranje dat we blij moeten zijn met dit nieuws.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren