Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giovinco ruilt Juventus in voor miljoenencontract in Major League Soccer

Laatste update:

Sebastian Giovinco verlaat de Italiaanse velden na dit seizoen voor een avontuur in de Major League Soccer. De 27-jarige aanvaller gaat aan de slag bij Toronto FC, zo maken de Canadezen maandagavond via de officiële kanalen bekend. La formica atomica speelt sinds 1996 voor de club uit Turijn en werd gezien als een groot talent, maar kwam er nooit echt tot bloei.

/

Giovinco werd aan het begin van zijn carrière verhuurd aan Empoli en maakte in september 2008 zijn debuut in het eerste elftal van Juventus. In totaal kwam hij tot dusver tot 92 competitiewedstrijden voor De Oude Dame en daarin was hij goed voor twaalf treffers. Giovinco werd ook nog twee jaar uitgeleend aan Parma en heeft inmiddels bijna 200 Serie A-duels achter zijn naam staan. Hij speelde ook nog negentien interlands en nam deel aan het EK van 2012.

Volgens Italiaanse media gaat Giovinco zo’n zes miljoen euro per jaar verdienen bij Toronto, al is het nog niet bekend voor hoeveel jaar hij the Reds aan de slag gaat. “Dit is een speciale dag voor Toronto. Seba zit nog op de toppen van zijn kunnen en wij halen hem naar onze club, terwijl hij naar vele topclubs kon”, zegt algemeen directeur Tim Bezbatchenko”

“Ik ben blij dat ik bij Toronto heb getekend en kijk ernaar uit om mij komende zomer bij de club te melden”, reageert Giovinco, die bij Juventus twee keer landskampioen werd en ook tweemaal de nationale Supercup won. “Ik heb veel goede verhalen over Toronto gehoord en ben ervan overtuigd dat ik mij in deze stad thuis ga voelen. Ik wil de rest van het seizoen nog zo veel mogelijk successen behalen met Juventus. Ik blijf alles voor de club geven.””

Een goede stap voor Sebastian Giovinco?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens Gianluca Dimarzio (sky Italia) tekent hij voor 5 jaar in Toronto

19 januari 2015 om 19:37

Toronto ligt toch echt in Canada en niet in de VS, maar achja wat zal voetbalvone het uitmaken

19 januari 2015 om 19:42

Ja, maar ze spelen in de Amerikaanse Mls. Niks mis met de berichtgeving dus.

Ont. Wel gaaf voor de MLS dat er nu ook een midden-twintiger naar hun komt, is weer es wat anders dan al die dertigers die komen uitbollen. Giovinco is een topspeler.

19 januari 2015 om 19:55

mls is amerikaans canadees.ik vind het heerlijk dat er niveau komt kan niet wachten tot de mls weer begint. kaka zal zeker gaan vlammen net als villa en wss giovinco ook. ik was in de enige sportzaak van de stad waar ik nu zit erover dat ze in nederland te vroeg vertrekken en hier te laat komen zij die man er zouden 25-28jarige moeten komen. het is wel hilarisch de hebben een afscheidsfilmpje gemaakt van defoe na 19 wedstrijden paar uur erover gepraat op tv. Die man verwacht dat altidore het wel goed gaat doen omdat de competitie triest is. overbetaalde vedettes wat jong talent. (zardes,yedlin(nu naar spurs), ben swanson( familie van een vriend van me haha. controleur) en dan heb je nog jamison Iv.
nguyen is echt goed! zou hem graag bij ajax zien. 27 jaar scoort een hoop is een 10 niet de sterkste maar wel een kleine draaicirkel enzo kan in het posistie spel

19 januari 2015 om 20:05

Klopt. Echt een goede speler die Nguyen. Ook wel grappig dat hij in het verleden bij PSV heeft gespeeld. Verder vind ik Diego Valeri van Portland Timbers erg goed. Een alleskunner.

19 januari 2015 om 20:11

Ze hebben Bradley ook al gehaald voor veel geld. Ook nog geen dertiger en iemand die zijn beste jaren nu heeft. Jozy Altidore speelt er overigens ook.

19 januari 2015 om 20:13

In de MLS ben je al wel snel goed heb ik het idee. Zo is Marco Pappa een wondervoetballer daar terwijl hij bij ons toch echt keihard door de mand viel. Veel te lage handelingssnelheid en nul verstand van techniek.

19 januari 2015 om 20:32

Kaka? Speelt toch bij sao paolo?

19 januari 2015 om 20:35

Speelt bij Orlando City FC.

19 januari 2015 om 20:47

Voor die competitie*

Anders had hij bij Juventus wel wat vaker in de basis gestaan!

20 januari 2015 om 11:44

Is toch hetzelfde als dat Swansea City in Wales ligt.

Eeuwig zonde dat hij naar Canada vertrekt. Had bij een andere club als Juventus van absolute meewaarde kunnen zijn in de Serie A. Helaas is ie bij Juve toch altijd het eeuwige talent gebleven en is er van een echte doorbraak geen sprake geweest.

Maar goed, als je 6 miljoen per jaar kunt verdienen is dat natuurlijk lastig af te slaan.

Alles geven? Hoe kan dat als je nooit speelt?

Heeft het nooit waar kunnen maken, maar de status van juve heeft hem aan gouden eieren geholpen. waar anders zou hij 6 miljoen verdienen? Niet in Europa

19 januari 2015 om 19:44

In de zin van, de club respecteren en alles geven op trainigen en tijdens wedstrijd als hij dan toch speelt.

Wow... dit had ik niet zien aankomen ( qua clubkeuze dan). Nooit de last van de zogehete nieuwe Del Piero te zijn kunnen dragen. Soms zag je de klasse, de flits, de technische capaciteiten, maar allround kwam ie te kort. Op één fenomenaal jaar bij Parma na nooit kunnen overtuigen. Toch zie ik dit kind van de club niet graag vertrekken, zulke jongens zie je ondanks alles toch liever niet gaan, best jammer. Nu kan hij zijn skills elders elke match etaleren, en dat verdient hij.

Het ga je goed Gio, echt kind van onze club! Forza Gio! Formica Atomica!

19 januari 2015 om 19:45

Helaas is hij nooit in de buurt gekomen van de kleine kunstenaar uit Conegliano. Jammer dat Giovinco naar Canada gaat, hij kan (makkelijk) meedraaien in de subtop van Europa.

Gio, bedankt voor de mooie dingen die je ons hebt laten zien! Forza Sebas!

19 januari 2015 om 19:52

Inderdaad, zelfs met 50 procent van Alex zijn bijdrage aan de club had iedereen tevreden geweest, maar het is eerlijk gezegd nog geen 10 procent geworden. Talent te over, wat het nu net is dat hem heeft doen mislukken weet ik niet, ondanks alles zou zo'n talent altijd moeten komen bovendrijven, ik had zo erg gehoopt dat deze jongen onze nieuwe 10 ging worden.

19 januari 2015 om 20:04

Toch wel erg jammer wat er steeds met onze jeugd gebeurd. Keer op keer halen de spelers het niet of verkoopt Juventus ze voor vaak te weinig geld. De enige speler van de laatste jaren is geslaagd is prins Claudio.

Ik ben benieuwd wat Juventus de komende jaren voor ons in petto heeft betreft jeugdspelers, maar ik denk niet dat er veel door zullen breken. Enkel Romagna, Audero (als Leali niet slaagt en er geen andere keeper wordt aangetrokken) en eventueel Vitale zie ik slagen van de Primavera. Voor de rest is het helaas niet veel soeps vergeleken met de andere Primavera-elftallen

19 januari 2015 om 20:11

Inderdaad, erg jammer allemaal, enkel Marchisio is geslaagd. Neen inderdaad, al goed dat er wel wat zit aan te komen bij de twintigers, Leali, Rugani, Berardi en Zaza. Maar ik heb talentvollere Juve primavera elftallen gekend.

19 januari 2015 om 20:16

Leali, Rugani, Berardi en Zaza zijn geen eigen kweek, maar overgenomen van andere clubs. Wel talentvol en daar zie ik Rugani en Berardi sowieso Juve I halen. Van de echte eigen kweek degene die ik hierboven heb aangegeven.

19 januari 2015 om 20:21

Nee maar ik doelde op jonge Italianen, dat ze geen eigen kweek zijn weet ik. Hoe zit het eigenlijk met Otin? Was 2 jaar geleden HET talent van de Juve jeugd. Die jongen is van 96.

19 januari 2015 om 20:31

Ik heb eigenlijk geen idee hoe Otin er op dit moment voorstaat.

19 januari 2015 om 21:01

Hoho, vergeet Luca Clemenza niet fantastisch wat die jongen allemaal wel niet in de jeugd laat zien. Zeker iemand om in de gaten te houden, mogelijke nummer 10 of nummer 11 in de toekomst voor ons

20 januari 2015 om 17:08

Luca Clemenza, staat genoteerd, als hij even goed is als dat zijn naam mooi is....

19 januari 2015 om 19:59

Volgende zomer zal dus sowieso een jeugdspeler moeten worden doorgeschoven, om aan de eisen van de Uefa te voldoen (4 spelers uit eigen opleiding). Persoonlijk zit ik daar niet echt op te wachten. Als je Mattiello bekijkt, die zal wel voldoende opsteken van de grote jongens, maar aan spelen komt hij nauwelijks toe.

Wat betreft Gio: Giovinco is gewoon Giovinco en Del Piero is Del Piero. Kan wel begrijpen dat men de link snel legde, terug snakkend naar de nummer 10 van weleer, maar eerlijk t.o.v. van Giovinco was het niet echt.
Ik zie hem overigens zo rond zijn 32e wel terugkeren naar Parma ofzo (als die dan niet helemaal naar de filistijnen zijn). Tegen die tijd heeft hij lekker gecashd en een groots nieuw avontuur achter de rug waarmee hij (met trots) terug kan komen naar Italië. Ik hoop voor hem dat hij net als goede wijn over de jaren heen rijpt, zoals Baggio dat ook deed op een bepaalde manier.

19 januari 2015 om 20:17

Ik ook niet, die regel is in 80 procent van de gevallen nefast voor de eigen jongelingen die mogen blijven, Mattiello zal gewoon nooit spelen op de beker na misschien. Dan is verhuren beter.

Nee tuurlijk, maar die vergelijking heb ikzelf ook nooit getrokken, twee totaal verschillende spelers ook. Gio kende zijn beste periode ook als linksvoor, als 10 die van de flank kwam. Door ons systeem en spelwijze heeft hij daar ook nooit opnieuw kunnen spelen , zoals dat bij Parma wel ging. Nu stond hij vaak spits en daar is hij fysiek te plat voor, in tegenstelling tot Del Piero, die slimmer was maar ook een heel pak sterker.

19 januari 2015 om 20:57

Niet helemaal Jorinus. 4 spelers zijn 3 jaar bij de club zitten voor ze de 21 gepasseerd zijn, dat is de regel. Als Pogba een paar maanden jonger zou zijn geweest zou zelfs hij ervoor in aanmerking komen. Dus zo'n heel groot obstakel is het niet. En het hoeft niet per se trouwens, je mag 25 spelers inschrijven waarvan 4 opgeleid bij de club en 4 in het land van de club, en dus 17 andere spelers, maar je kan dus bijvoorbeeld ook zoals Chelsea dit seizoen 1 bij de club opgeleide speler en 2 in het land opgeleide spelers inschrijven, en dan nog 17 gewone spelers. Je hoeft niet per se 25 spelers in te schrijven. Sterker nog: Juventus hoefde dit seizoen Pogba nog niet eens in te schrijven (onder de 21 per 1/1/2014 en langer dan 2 jaar bij de club hoef je niet in te schrijven voor afgelopen seizoen) Kingsley Coman kan ook de CHG-status krijgen volgens mij..

19 januari 2015 om 21:08

@ stravven:

Ik ben grotendeels bekend met de Homegrown-player regels en het klopt inderdaad wat je zegt. Het punt is echter dat zelfs deze redelijke malse regeling voor Juve problemen oplevert. De enige spelers van enig formaat die daaraan voldoen bij ons zijn Giovinco en Marchisio. We hebben speciaal Marrone moeten terughalen ervoor (die eigenlijk gewoon tekort komt) en ook een speler uit onze eigen jeugd moeten halen zonder dat hij aan het spelen toekomt.
Overigens wist ik niet dat je er ook voor kon kiezen om 21 te laten inschrijven. Dacht dat dat alleen voor City en PSG gold als straf. Dat beperkt wel je keuzemogelijkheden. Bovendien is de Italiaanse voetbalbond bezig een identieke Homegrown-player rule in te stellen (8 uit eigen land, waarvan 4 uit eigen opleiding).

Juve en jeugd is nooit echt een goede combinatie geweest helaas.

Dat is ook een manier om je carrière te verpesten, financieel onafhankelijk is hij nu wel.

19 januari 2015 om 19:45

Carrière verpesten? ik vind dit juist een fantastische keuze van hem. In plaats van de bank warm te houden in Turijn gaat hij lekker bij Toronto spelen waar hij hopelijk de grote ster wordt. Toronto is een mooie stad en de MLS is helemaal geen verkeerde competitie om in te voetballen. Tel daar een riant salaris bij op en ik snap hem heel goed.

19 januari 2015 om 20:02

Hij kon ook gewoon naar een leuke subtopper. Tottenham, AC Milan, Valencia.. Zoiets. Financieel een geweldige keuze, sportief lachwekkend.

19 januari 2015 om 22:29

De MLS is een prachtige competitie geworden in 2 fantastische landen en bovendien met hoge salarissen. Bovendien kun je daar rondlopen zonder worden te gestalkt door de paparazzi.
Beter kan het toch niet?

20 januari 2015 om 07:10

Ja het niveau stelt alleen niets voor. Heb wel eens een wedstrijd gezien en ik liep me te ergeren. Als dit verbeterd wil ik nog wel een poging wagen. En nu giovinco er gaat spelen al helemaal denk ik.

Het is wel 1 van de mooiste steden ter wereld, maar toch had ik gio liever bij een Fiorentina of Lazio gezien

19 januari 2015 om 19:40

Inderdaad aparte overstap. Had zeker nog 5 jaar in de Europese subtop kunnen meedraaien. Maar goed ik wens hem het beste en hoop dat ie er wat van kan maken in Toronto. Z'n salaris is alvast een leuk vooruitzicht.

Beetje slordige titel, sinds wanneer ligt Toronto in de VS..

19 januari 2015 om 19:43

ach ja het was zaterdag avond hier al bekend (nu maandag ochtend) en altidores transfer wist ik ook al een paar dagen eerder. dusja zo snel zijn ze nou ook weer niet. en ook niet precies. hij krijgt hetzelfde salaris als defoe kreeg.

19 januari 2015 om 19:51

Wat is er dan precies slordig aan de titel?

De major league Bevat zowel Amerikaanse als Canadese clubs, dus voor de verandering klopt een titel en keer.

19 januari 2015 om 20:40

Omdat de titel nu is aangepast ja.

Hartstikke jammer! vond het vroeger wel een interessante speler. dood en dood zonde dat hij het niet gered heeft bij de oude dame. Veel succes Gio. Ohja VZ, sinds wanneer ligt Toronto In de VS

19 januari 2015 om 19:45

op de app is het een canadaze vlag haha. ik vind het niet erg ik studeer in canada kan dus heerlijk wat spelertjes kijken. villa gerrard giovinco(zal wel 1 van de beste worden) lamps kaka heerlijk.

19 januari 2015 om 19:59

waarschijnlijk heeft Vz het dan aangepast. Heerlijk dat je dan naar Toronto kan kijken. Er zitten leuke spelers tussen, ik geloof dat een kaartje of seizoenskaart ook niet erg duur zijn. En het is wel een groeiende competitie die wel zeker boeiend is.

19 januari 2015 om 20:08

ernaar toegaan zit er niet in haha maar een paar 1000 km van me af zit dichter bij vancouver nog 300km seatlle 350km

Jammer, denk dat hij voor veel clubs in de Europese subtop (fiorentina, Gladbach, Villarreal etc) een prima aanwinst zou zijn. Aan de andere kant, 30 miljoen in 5 jaar, dan ben je dus echt financieel totaal onafhankelijk de rest van je leven. Ik zou het denk ik ook doen.

19 januari 2015 om 20:02

Ik denk dat hij vooral bij Villarreal past. Die kunnen wel een goede spits gebruiken en met zijn snelheid kan hij erg belangrijk zijn. Als hij voldoende vertrouwen krijgt en genoeg kansen om zich te bewijzen, moet het zeker goed komen. Maarja 6 miljoen in een jaartje vangen is ook niet verkeerd.

20 januari 2015 om 14:21

Dos santos is toch een spits

20 januari 2015 om 16:14

@yusuf13 en als dos santos nou geblesseerd is? deze knul is een ideale vervanger. ze kunnen ook een andere formatie doen met 2 spitsen

Als er meer van zulke spelers vertrekken naar de Mls, wordt het toch wel een aantrekkelijke competitie. Van de wedstrijden die ik heb bekeken is het van een redelijk niveau. De echte topspelers en toptalenten zullen waarschijnlijk geen interesse hebben, maar de B- en C-garnituur, zoals deze Giovinco zie ik best in de MLS spelen voor hun 30e.

Misschien kunnen ze wat veranderen aan die salary cap, zodat ze meer spelers een goed salaris aan kunnen bieden. En misschien kunnen ze de speeltijden aanpassen aan Europa?

19 januari 2015 om 20:04

willen ze niet dit doen ze om te voorkomen dat ze praktijken als engeland krijgen met de sjeiks. ze bouwen het langzaam op. voetbal begint hier groter te worden maar het is echt nog he le maal nergens. az zou meedoen om de titel... het zou slim zijn om een paar amerikanen op te pikken.
zardes is een snelle spits sterk heeft techniek. en is jong perfecte spits voor bijvoorbeeld feyernoord of psv ipv luuk de jong. ben swanson direct oppikken als ik ajax was voetballende cdm.

19 januari 2015 om 20:51

Woon je in de V.s.?

Dat kan ik wel begrijpen. Zodra het meer kijkers trekt, wordt het aantrekkelijker voor mannen met geld. Maar daarvan heb je er toch ook genoeg in Amerika?

Hoe zit het trouwens precies met die salary cap? Ik had er wat over gelezen, maar herinner het me niet meer zo goed. Volgens mij mochten ze aan een bepaald aantal spelers een salaris boven de miljoen betalen?

Zou mooi zijn als voetbal in Amerika ook de aandacht zou krijgen die het verdient. Nu beschouwen de meesten het niet eens als een sport. Ik verwacht natuurlijk niet dat het op dezelfde niveau komt als de Nba, MLB of Nfl, maar als het nationaal beschouwd wordt als een sport, is het al genoeg.

19 januari 2015 om 23:02

tottenham heeft toch wel even goed gehandeld door die Yedlin op te halen bij Sounders wat een talent lijkt me dat zeg.

20 januari 2015 om 01:09

canada. salary cap is puur om sjeiks enzo te weren. 3 spelers tellen niet mee de rest krijgt gemiddeld €35000 vergelijkbaar met topklasse spelers.
het is gewoon een kleinere sport puur door de cl zal de mls nooit zo groot worden als bijv engeland.

20 januari 2015 om 01:10

het is niet een super talent imo hij heeft vooral veel snelheid ik durf niet te zeggen of hij gaat slagen.

Ik hoop dat de kleine grote man in Canada wat meer vertrouwen zal gaan genieten. Bij met name Parma heeft hij meermaals weten te laten zien hoe hoog zijn niveau wel niet ligt. Jammer genoeg werd hij bij Juve zowat altijd verkeerd ingezet. Z'n clubkeuze en competitiekeuze valt me nogal op, maar als je al veel bij Juve hebt mogen spelen, heb je de sterkste de club in Italië al gehad. Elke andere ploeg in de Serie A zou een stap achteruit zijn zullen we maar zeggen
Toronto is een prachtige stad, het New York van Canada. Zich vervelen in zijn vrije tijd hoeft dus niet.

Veel succes en vreugde toegewenst Seba!

19 januari 2015 om 19:57

Ik zal hem missen!!! Succes Seba, kleine held!

20 januari 2015 om 12:35

Precies! Het is echt een geweldige speler, jammer dat hij het niet beter deed bij juve! In Toronto zal hij zijn kunstjes wel wekelijks kunnen laten zien!

20 januari 2015 om 07:13

Erg jammer dat hij niet is geslaagd. Maar het is een mooi land om in te wonen. Plus tegen zoveel salaris zou iedereen het doen. Het is beter dan Qatar en dat soort landen.

20 januari 2015 om 10:15

Klopt inderdaad. Plus, Toronto heeft volgens mij een best grote Italiaanse gemeenschap daar (boordevol met Juve-fans blijkbaar). Hij zal zeker daar met open armen onthaald worden. Hij moet wel nog een beetje aan zijn Engels werken als ik zo het filmpje van hem zag, maar hij deed zijn best

20 januari 2015 om 12:15

Ach ja er zijn vrij weinig Italianen die goed Engels spreken. Het word daar niet standaard les is gegeven. Weet trouwens niet of dat nu veranderd is maar vroeger was het wel zo.

Een echte jongen van de club, dat doet pijn. Ik kan zijn keuze begrijpen, veel geld verdienen en waarschijnlijk de grote man zijn bij Toronto. Helaas heeft hij nooit zijn grote belofte in kunnen lossen bij Juventus. Opvallend om zo vroeg naar de MLS te gaan, maar vind dit eerlijk gezegd beter dan dat hij in de Serie A zou blijven en tegen Juve weer uit zou moeten komen.
Het ga je goed Seba

De MLS wordt steeds sterker en sterker.

Op zich wel jammer. Had een grote toekomst voor zich bij Juve maar kwam er nooit uit. Redelijke speler en grote toevoeging voor de MLS. Jammer dat hij niet dezelfde voorkeur heeft als ik met de New England Revolution. Maar ik zal zeker voor Sebas juichen in Toronto!

Echt jammer voor de 'nieuwe' Del Piero dat hij het nooit heeft waargemaakt. Bij een andere club in Italie of een subtop club in Europa zou hij niet mis staan dus ik vind het als voetballiefhebber jammer dat hij in een onbekende competitie zal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren