Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijp geen fan van dit voetbalpraatprogramma: ‘Alsof je naar een crematie kijkt’

Laatste update:

René van der Gijp heeft geen hoge pet op van Rondo, zo vertelt de televisiepersoonlijkheid dinsdagavond in Vandaag Inside. Gijp en Johan Derksen zijn wel te spreken over Rafael van der Vaart. “Hij is bij Studio Voetbal de enige die voor een beetje reuring zorgt”, aldus Derksen.

“Ik zat naar dat Rondo te kijken, maar dat is net alsof je naar een crematie zit te kijken”, steekt Van der Gijp direct van wal. “Er is ook niemand die iets tegen een ander zegt, hè? Rafael van der Vaart, die wel heel leuk is, raaskalt ook weleens, maar dan zeg je toch als Marco van Basten zijnde: ‘Heb jij te lang aan de lunch gezeten?’”

Van der Gijp laat een fragment zien van de uitzending van Rondo van maandagavond. “Hoe ze erbij zitten, joh.” Derksen is blij dat hij niet meer in een écht voetbalpraatprogramma zit. “Ik zit nu heel afstandelijk al die voetbalshows te kijken en ik heb zelf ook twintig jaar meegedaan. Het is me een geleuter, er is ook niemand die iets leuks zegt.”

De mannen aan tafel zijn wel te spreken over Van der Vaart, die wekelijks te zien is bij Studio Voetbal en regelmatig te gast is bij Rondo. “Bij Studio Voetbal is Van der Vaart de enige die voor een beetje reuring zorgt”, aldus Derksen. Van der Gijp: “Als je dan dit (Rondo, red.) ziet... Van Basten zit gewoon zo (met zijn armen over elkaar, red.).”

Wilfred Genee denkt te weten waarom er doorgaans weinig spectaculairs gebeurt tijdens uitzendingen van voetbalpraatprogramma’s. “Waarom niemand leuk durft te zijn? Ik denk dat het ook meespeelt dat ze graag te vriend willen blijven met die spelers, waardoor er altijd nog een mogelijkheid is om ze te interviewen en een band met ze op te bouwen”, zegt de presentator.

“Dat is ons (de mannen van Vandaag Inside, red.) niet helemaal gelukt”, lacht Genee. Derksen: “De meesten zien zo’n avondje aan tafel als een sollicitatiegesprek. Zo’n Jan van Halst, die heeft allerlei baantjes gekregen omdat hij alleen maar open deuren ingeschopt heeft aan die tafels. Het is een nette jongen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hierin ben ik het wel met Van der Gijp eens. Rondo kan ik echt niet kijken. In dat donkere studio en dooie sfeer. Studio voetbal vind ik wat leuker. Overigens niet gek dat Rene Van der Vaart wel interessant vind. Praat net zoveel onzin als hemzelf.

12 maart 2024 om 22:42

Rondo met V Basten, Gullit en die presentator is altijd interessant. Gaat tenminste echt over voetbal, worden mooie verhalen verteld en ze doen niet zo schijtlollig. Beste voetbalpraatprogramma wat mij betreft

12 maart 2024 om 22:46

Tja smaken verschillen. Ik heb er echt helemaal niks mee. Die mooie verhalen vind ik ook slaapverwekkend toen ik vroeger keek.

12 maart 2024 om 23:07

De verhalen van Van Basten en Gullit over de Serie A toendertijd kunnen mij ook wel bekoren, ook Boulahrouz en Mulder zijn prima.

13 maart 2024 om 06:05

Boulahrouz, ja. Mulder, nee. Is al net zo'n blaaskaak als z'n vader en hij doet altijd interrumperen. Ze zouden Aadje eens wat meer moeten laten praten daar. Maar even zonder grappen, ik vind rondo ook veel leuker dan het domme gelul van gasten als Gijp en Van der Vaart. Vroeger was VI oprecht lachen, toen met Hansie. Toen namen ze elkaar altijd in de zeik. Nu is het vooral gal spuwen op anderen, omdat ze zelf niks meer te melden hebben. Het is gewoon passé nu. Klaar. Over en uit.

13 maart 2024 om 09:53

Van Basten en Gullit waren twee wereldvoetballers maar als analisten voegen ze weinig toe.

12 maart 2024 om 23:38

Ik vind VI alleen maar leuk als het over voetbal gaat. En dat afzeiken van andere programma’s ben ik ook klaar mee. De gasten die er zijn hebben ook weinig inhoud. Vroeger vond ik voetbal insite leuk.

Rondo is een stuk leuker en inhoudelijker dan Vandaag Inside met leuke voetbalgasten. Vroeger was Voetbal International nog leuke tv met Hansie Hansie, Boskamp, Kieft en de EK/WK toernooi uitzendingen.

Na 10 jaar fan ben ik sinds Vandaag Inside afgehaakt. Erg negatief programma geworden over politiek waar geen van de drie wat vanaf weet en saaie en vervelende gasten aan tafel zoals Eus, Merel EK, wielrenmevrouwtje en Rutger.

Van mij mag het van de buis of nog 1gkeren in oorspronkelijke format met EK in het Kurhaus.

12 maart 2024 om 22:40

Helemaal met je eens. Vroeger volgde ik het ook. Sinds dit jaar ben ik ook afgehaakt bij Vandaag inside.

12 maart 2024 om 22:41

Toch apart dat nog steeds 1 miljoen mensen naar blijven kijken toch. Op een gegeven moment ging elke dag uren over Gaza , Oekrainie en alle ellende en negativiteit in de wereld.

Daarvoor kijk ik wel het journaal.

12 maart 2024 om 22:47

Ja dat is precies de reden dat ik ben afgehaakt. Of grensoverschrijdend gedrag. Daar ging het ook iedere aflevering over.

12 maart 2024 om 23:24

Vond het ook vreemd dat er zoveel mensen naar keken, maar toen ik pas weer eens op een doordeweekse dag zat te zappen snapte ik het wel, voor de rest is er dan echt geen zak op tv.

12 maart 2024 om 22:55

Ik ben bij Vandaag Inside ook allang afgehaakt. Maar VI Offside vind ik wel altijd leuk. Dat heeft nog een beetje de vibe die Voetbal International vroeger had. Lekker overloos gelul over voetbal, niet te zwaar en een stuk minder zuur dan Vandaag Inside. Sowieso vind ik Wim Kieft een erg fijne analyst, en ik denk dat elke voetballiefhebber wel een beetje een zwak heeft voor Johan Boskamp.

13 maart 2024 om 02:24

Kan jij kijken naar Andy van der Meijde? Ik kan daar simpelweg niet langer dan 5 minuten naar kijken.

Elke (semi-moeilijk) vraag die hij krijgt zie je hem zoeken naar woorden. Hij komt er dan gewoon niet goed uit. Je snapt opzich wel redelijk wat hij probeert te zeggen, maar het is net alsof hij de woordenschat niet heeft om het fatsoenlijk te kunnen formuleren. (En nee dit bedoel ik niet persé als belediging naar Andy)

Zijn grappen vind ik ook echt nooit leuk. Het is altijd een stomme seksgrap, maar dan ook al-tijd. Niveau groep 8. Echt ongelofelijk niet grappig en rete voorspelbaar. Johan Derksen daarentegen vond ik vroeger heel ad-rem en een hele grappige man.

13 maart 2024 om 07:36

Haha nou ik ben bang voor vi offside dat het niet lang meer op de buis is. Ze hadden van de week maar 200 duizend kijkers.

12 maart 2024 om 23:35

Derksen en Genee weten wel degelijk wat over politiek. Rondo is saai en er gebeurd zelden iets waar je om kan lachen.

13 maart 2024 om 07:27

Dat waren de gouden tijden inderdaad. Vandaag Inside vind ik nog steeds wel leuk, maar het is niet zoals vroeger. Er wordt te veel in herhaling getreden over bepaalde negatieve onderwerpen. Ik merk ook dat zodra het wéér over politiek, Gaza of Oekraïne gaat, ik mijn oren even afsluit tot het weer gaat over een onderwerp dat ik wel interessant vind

13 maart 2024 om 13:02

niet zo denigrerend tegen de tafelgasten. Het is een ontzettend inclusief en divers programma. Als je het niet wilt kijken, kijk het dan niet. Als je het een negatief programma vind, probeer dan Goeie Tijden eens.

Was altijd groot fan van VI in de topjaren, maar elke keer de concurrerende programma's af te zeiken begint wel erg makkelijk te worden. Bovendien vind ik Rondo een uitstekend programma waar interessante gasten zitten. Gijp mist wekelijks alle topwedstrijden omdat hij moet lullen over politiek en de oorlogen. Snap dat het geld op gaat leveren, maar de voetballiefhebber die hij altijd was brengt hij hiermee wel sterk in twijfel.

13 maart 2024 om 06:57

René wist ook altijd echt veel over voetbal. Iemand die ik mijn toto bijna blind had laten invullen (ondanks dat hij namen van spelers nooit goed kon onthouden). Hij lijkt ook nog weinig te kijken, om naar maar te zwijgen over Johan. Johan is hier zelf ook heel eerlijk over, maar toch heeft hij dan wel vaak een directe mening erover. Laat dat dan ook achterwege zou je zeggen.

Als VI, tweemaal in de week en pratende over voetbal, was dit een zeer vermakelijk programma. Dit concept kan mij allerminst bekoren. Alleen behouden omdat Johan Derksen anders zou zijn gestopt. Mocht hij straks stoppen, zie ik René en Genee graag weer samen een voetbalprogramma doen. Zonder Sneijder en vd Meijde bij grote voorkeur.

Maar Van de Gijp zit zelf toch ook niet in een voetbalpraatprogramma, dus wat zeurt hij dan?

Tja er is een verschil tussen kennis en geen cabaret
Voor beide programma's is er belangstelling. Helaas denkt deze jongen dat het allemaal concurrenten zijn.
Het in de economie bekende prisoners dilemma
De enige manier van deze knaap is niet om te praten over het spel, maar om schijtlollig te willen zijn

Ik vraag me af of hij met opzet deze bril draagt. Ik heb eens voor carnaval in de fopwinkel zo'n bril met neus gekocht. Lijkt er sprekend op. Ik weet zeker dat jullie deze bril en neus kennen
Ik schrijf dit echt niet om hem af te zeiken. Totaal niet, maar misschien lacht heel Nederland hem uit en zegt niemand dit tegen hem.
Daarom VZ zou het jullie sieren om deze posting niet te verwijderen of iets dergelijks.
Geen kwade bedoelingen mee

13 maart 2024 om 00:07



Ik heb precies het zelfde met Rene van der Gijp, vroeger vond ik hem nog wel eens leuk, toen het nog een voetbalprogramma was, maar nu zijn het alleen maar flauwe grappen van hem, en dat eindeloos om zich zelf lachen, vreselijk. Wat mij betreft tijd om hem te vervangen.


Ik kijk geen rondo wanneer van der vaart er zit, vooral als ie al zondag bij studio voetbal heeft gezeten! 2x over hetzelfde lullen..

Juist mijn favoriete programma. Ik kan genieten van de nuchterheid van Van Basten, zo kijk ik namelijk ook naar voetbal haha.
Daarnaast hebben ze juist goeie gasten. Vorige week zat Hiddink en Cocu er nog. Die hadden genoeg te vertellen…
Gister nog Theo met wat leuke grapjes en van der Vaart die altijd dronken lijkt.
Boulahrouz zegt ook wat ie denkt en een prima presentator. Nee ik snap dit gezeur niet zo.

Wij zijn zo goed hé Johan? Joh wij zijn zo grappig, wij zijn veel beter dan die anderen.. man kijk ons een belangrijk zijn.. zoals ze zelf wel eens zeggen" ze zijn allemaal een karikatuur van zichzelf geworden". Dat zijn jullie ook al heel lang...

Tja, Rondo is een serieus voetbalprogramma. Vind er ook weinig aan, maar dat er nog mensen naar vi kijken. Naja, het is ook wel logisch als je een dwarsdoorsnede maakt van de maatschappij.

Koud hierboven in mijn iveron toren.

13 maart 2024 om 08:13

Je verwacht toch niet dat alleen 'simpele mensen' naar VI kijken?

Ga ik maar even vloeken in de kerk. Ik vind Van Basten een verschrikking aan de tafel bij Rondo. Volstrekt humorloos en niet ad rem. Komt met irritante, niet leuke grapjes. En iedereen maar lachen omdat het koning Marco is. Beetje genant zelfs. Rare snuiter. Echte stoorzender bij Rondo wat mij betreft.

Ik kijk rondo alleen als Gullit er is. Die is tenminste nog een beetje zichzelf. Als zowel Jan als Youri Mulder er zitten is het gelijk zappen. En ben het eens met Derksen dat het haast een sollicitatieprogramma is. Nee doe mij maar liever Gijp, Kieft en Derksen. Wat helemaal te gek zou zijn is als Gullit aanschuift bij Gijp, Kieft en Derksen.

Leuk. Het moet leuk zijn om naar te kijken. Of het inhoudelijk is doet er blijkbaar niet toe. Leuk moet het zijn. Gijp zit dus precies op zijn plek in zijn programma, niet inhoudelijk en doet heel erg zijn best leuk te zijn.

Gijpie, die ouwe reus, vind Vaartje wel leuk omdat hij net als hem ook dronken aan tafel zit en uit z’n nek lult.
Gaat alleen bij Raffie niet alleen maar over sex dn bij Rene wel.
Als je van houd en de voetballers die echt wat bereikt hebben wilt horen , kijk je Rondo
Liefst zonder vd Vaart

Haha ben juist fan van rondo.
Vind het vooral mooi om te zien als er andere goede oud voetballers zitten, dat je toch ziet hoe de hiërarchie dan is en hoe zij dan praten tov dan marco.
Die staat toch wel echt bovenaan hoor, ook tov Gullit/koeman etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren