Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giakoumakis nestelt zich naast Messi met gouden hattrick in 19 minuten

Laatste update:

Giorgos Giakoumakis is voortvarend begonnen aan het nieuwe seizoen in de MLS. De Griekse spits van Atlanta United, voormalig topscorer van de Eredivisie, was in de nacht van zaterdag op zondag goed voor een gouden hattrick.

Atlanta begon het seizoen twee weken geleden met een 1-0 nederlaag op bezoek bij Columbus Crew, maar maakte die valse start zaterdagnacht meer dan goed met een klinkende 4-1 overwinning op New England Revolution.

Grote man aan de kant van de thuisploeg werd Giakoumakis. De Griek zag voormalig Ajax-doelwit Thiago Almada op slag van rust de 1-0 aantekenen vanaf de stip en nam vervolgens het heft in eigen hand.

Tien minuten na rust trof Giakoumakis voor de eerste keer doel, toen opnieuw mocht worden aangelegd vanaf elf meter. Amper vijf minuten later was hij verantwoordelijk voor de 3-0. Ditmaal kopte hij snoeihard raak op aangeven van Brooks Lennon.

Alsof het feest daarmee nog niet compleet was zorgde Giakoumakis een kwartier voor tijd voor de kers op de taart door op aangeven van Almada op schitterende wijze raak te volleren met links.

De gouden hattrick, wat betekent dat een speler in één wedstrijd met links, rechts én met het hoofd scoort, was daarmee een feit. Voor Giakoumakis was het zijn eerste hattrick ooit in de MLS.

De Griek staat nu op drie goals dit seizoen, net zoveel als Lionel Messi. Laatstgenoemde had er wel een wedstrijd meer voor nodig. Ook voormalig Liverpool-spits Christian Benteke heeft er drie gemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knap hoor, leuk dat hij weer opleeft na Celtic. Is een “gouden hattrick” een term die dit jaar bedacht is?

10 maart 2024 om 10:17

Nee die bestaat al een tijdje, volgens mij was Platini er ooit eens mee begonnen omdat hij de eerste was.

10 maart 2024 om 10:24

Is het niet gewoon een zuivere hattrick? Of is een zuivere hattrick dat je er 3 maakt achter elkaar (niemand ertussen dus) en in 1 helft?

10 maart 2024 om 10:34

Dat is inderdaad een zuivere hattrick. Ik heb altijd begrepen dat wat Giakoumakis nu gedaan heeft een perfecte hattrick heet, waarbij hij dan ook nog zuiver moet zijn.
Hoe dan ook, hele knappe prestatie natuurlijk.

10 maart 2024 om 11:32

Nee, een gouden hattrick is met links, rechts en hoofd.

10 maart 2024 om 10:29

Ik kan mij herinneren dat Matavz al ooit een een "gouden hattrick" maakte voor Groningen of PSV.

On: Hoop voor hem inderdaad dat hij zijn vorm weer hervindt

10 maart 2024 om 10:41

De gouden hattrick bestond in de 70er jaren van de vorige eeuw al in cricket. Een sport waar ik geen kennis van heb, maar waar het gaat om drie wickets(?) achter elkaar om te werpen geloof ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren