Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerrard zegt nationale team na veertien jaar vaarwel

Laatste update:

Steven Gerrard heeft besloten een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. De 34-jarige middenvelder richt zich nu alleen nog op zijn club Liverpool en stelt zich niet meer beschikbaar voor het Engelse nationale team. Gerrard debuteerde in mei 2000 voor Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oekraïne. Sindsdien speelde hij 114 interlands en maakte hij 21 doelpunten voor the Three Lions.

/

“Ik heb van iedere minuut genoten. Het is een treurige dag voor mij, omdat ik weet dat ik nooit meer het shirt van Engeland aan zal trekken”, laat Gerrard optekenen. “Ik wil mijn familie, vrienden en iedereen die deel heeft uitgemaakt van mijn jaren bij de nationale ploeg bedanken. Van de bondscoaches en de technische staf tot de spelers met wie ik heb gespeeld.”

“Ik wil met name Roy Hodgson bedanken”, doelt hij op de huidige bondscoach. “Hij heeft me de aanvoerder gemaakt, dat maakte mij de meest trotse man van het land. Het was mijn jongensdroom. Het was een moeilijke beslissing voor me, een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière.” Gerrard legt zich vanaf nu volledig toe op Liverpool.

“Om op het hoogste niveau te kunnen blijven spelen bij Liverpool, is dit de juiste beslissing. Dat de Champions League terug is op Anfield, is een belangrijke reden om de nationale ploeg vaarwel te zeggen.” Bondscoach Hodgson heeft begrip voor de beslissing van Gerrard. “Het is geen toeval dat hij 114 interlands heeft. Hij is niet alleen een speler die het publiek doet genieten met zijn briljante spel, hij was ook een voorbeeldige aanvoerder en een rolmodel voor iedereen. We gaan zijn kwaliteiten als leider missen en we wensen hem het beste voor de toekomst.”

Steven Gerrard was de beste middenvelder bij Engeland, de laatste tien jaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijk, maar jammer. Wat een geweldenaar, zoveel vechtlust en leiderschap. Meer PFA team of the year appearences (8) dan wie dan ook, en volkomen terecht. Hopelijk gaat hij nog wel een jaartje of 2-3 door bij Liverpool.

21 juli 2014 om 16:22

Snap dat o stopt maar wel jammer vindt hem wel 1genot om naar te kijken hele goede speler hoor.maar goed dan nog maar ertegen aan bij liverpool he.voor mij mag elke com weer beginnen heb er zin in weer.

21 juli 2014 om 16:27

No offense, ik bash niet graag op iemands taalgebruik, fouten maken we immers allemaal. Maar kom op man... Dit is echt nog lastiger te ontcijferen dan de tekentjes die ik in een piramide heb zien staan.

ON: Weet iemand trouwens hoe lang het contract van Gerrard nog doorloopt bij Liverpool? Ik denk namelijk niet dat hij nog bij zal tekenen, zeker niet nu hij dit heeft aangegeven.

21 juli 2014 om 16:42

Afgelopen seizoen bijgetekend voor 2jaar dacht ik.

21 juli 2014 om 16:44

Tot Juli 2015.

21 juli 2014 om 16:50

"snap dat ie stopt maar wel jammer, vind hem wel een genot om naar te kijken. Hele goede speler hoor. Maar goed, dan nog maar ertegen aan bij Liverpool hé. Voor mij mag elke competitie beginnen, heb er weer zin in."

Zo lastig was het nu ook weer niet om te ontcijferen.

21 juli 2014 om 17:03

Inderdaad, zo moeilijk was dat niet...

21 juli 2014 om 17:21

Dat stuk tekst van hem was inderdaad dramatisch maar schrijf zelf appearances ook correct als je iemand op taal wil pakken dan.

Stevie G, wat een geweldenaar. Begrijpelijk dat hij zich nu focust op Liverpool.

Diep respect voor deze interlandcarrière zeg! Wat een verschrikkelijk goede speler was dit! Hopen dat er nog veel van zijn kaliber door zullen breken en net zo'n indrukwekkende carrière zullen beleven bij één club!

Geweldige speler, hij heeft heel erg veel betekend voor het Engelse voetbal. Het is zo jammer dat helden als Giggs, Scholes, Beckham, Lampard en Gerrard aan het afbouwen/gestopt zijn.

21 juli 2014 om 16:19

Helemaal met je eens, nog teleurstellender is dat er zo weinig nieuwe opstaan. Wilshere maakt het niet waar, Sturridge heeft de potentie (denk ik) niet, Rooney heeft de charme absoluut niet en de enige op wie ik mijn hoop vestig op dit moment is The Ox. Dat is de enige die alles heeft om net zo'n grote te worden.

21 juli 2014 om 16:24

Ja, met volgend seizoen op 21 jarige leeftijd waarschijnlijk nog gewoon een plek op de bank, dan eerder Sterling of een Barkley.

21 juli 2014 om 16:31

Op de bank klopt niet helemaal. Hij speelt ongeveer de helft van de wedstrijden, 1 seizoen terug zelfs 25. Voor een 21- jarige is daar niets mis mee. Over 3 jaar moet ie d'r wel gewoon vast in staan inderdaad.

En dat kan hij. Hij is inzetbaar op beide flanken, op de midmid en de dmf positie. Juist daarom verwacht ik dat hij zijn minuten aankomend seizoen wel zal gaan pakken. Hij is de unieke combinatie van snelheid en fysieke kracht. Combineer dat met zijn pass en loop vermogen en hij kan zomaar doorbreken.

21 juli 2014 om 16:36

Hij is geen basisspeler, en al helemaal niet met de waarschijnlijke komst van een defensieve middenvelder. Normaliter wordt het dan cdm naast Ramsey, raarvoor Ozil, Sanchez, Carzorla/walcott.

21 juli 2014 om 18:08

Mwoah Engeland heeft best nog een leuk team als ze gaan verjongen hoor!

Hart
Chambers
Jones
Smalling
Shaw
Henderson
Wilshere
Sterling
Lallana
Barkley
Sturridge

End of an era.... toch jammer om dit icoon niet meer in het shirt van de Three Lions te zien spelen.

Begrijpelijk. Hij is ondertussen op een leeftijd dat rust pakken nog belangrijker is dan bij jongere spelers.

Verstandige beslissing van hem, het is mooi geweest jammer dat hij nooit een EK of WK heeft gewonnen zo'n geweldige speler. Tijd voor nieuwe generatie.

Respect! Ongelofelijke bikkelaar op het middenveld, trouw als een hond en geweldige trap. Nooit echt grote successen gekend met Engeland.

Juiste beslissing vindt ik. Laat de jonge honden het nu maar doen. Gerrard kan zich nu focussen op LFC want ook daar kan ie niet elke wedstrijd meer mee vanwege CL

Verstandig, want Gerrard is toch te oud om nog mee te gaan naar het EK in Frankrijk, zeker met zijn speelstijl die voor een behoorlijk deel toch afhankelijk is van zijn fitheid. Engeland verliest opnieuw een oude held, maar het is tijd dat een nieuwe generatie opstaat.

21 juli 2014 om 18:09

Mwoah de laaste jaren al niet meer. Dan loopt hij als een Regista te spelen, vooral bij Liverool dan.

Nee, de beste is Scholes. Gerrard is wel de op1 na beste.

Wel logisch, er moet een nieuwe lichting doorkomen.

21 juli 2014 om 16:23

Scholes was inderdaad nog een stap verder; maar ook wel een iets andere speler.

21 juli 2014 om 16:27

Scholes vind ik ook een betere middenvelder, maar ik denk dat Gerrard voor het engelse elftal toch wel iets belangrijker was.

21 juli 2014 om 17:15

Krijgen we deze trieste reacties weer. Wat een kleine kinderen ook op VZ.

On: Begrijpelijk dat ie stopt. Tijd voor de nieuwe garde. Denk ook dat hij bij Liverpool ook minder gaat spelen nu de CL weer op de stoep staat.

21 juli 2014 om 17:42

Waar heb je het over?

21 juli 2014 om 18:33

United kon Scholes ook makkelijker missen dan Liverpool Gerrard, ik vind daarom Gerrard beter.

21 juli 2014 om 18:54

Wat een stom argument is dat, je moet kijken naar hun voetballende kwaliteiten, niet naar hoe belangrijk ze waren, United heeft over het algemeen betere elftallen gehad dan Liverpool dus natuurlijk was Gerrard dan moeilijker te missen.

21 juli 2014 om 19:27

Ook op basis van voetballende kwaliteiten vind ik Gerrard beter, maar ook gewoon een veel betere persoonlijkheid, maar die discussie wilde ik even niet aangaan. Die is 200 keer geweest hier.

21 juli 2014 om 19:31

beweren dat Gerrard beter was dan Scholes is niet alleen een belediging voor Scholes, maar ook voor voetbal in zijn algemeen. Scholes was op vrijwel elk spelonderdeel superieur aan Gerrard, lange pass, korte pass, inzicht, balcontrole, noem maar op.

21 juli 2014 om 19:42

Lange pass lol. Gerrard had een betere lange pass, beter schot, beter koppen, scoorde vaker, betere corners, beter verdedigen, betere sliding en een betere persoonlijkheid in de vorm van leiding.

21 juli 2014 om 19:59

Nee Gerrard had geen betere langere pass, dat is echt bullocks. Deze discussie kan je niet met een Liverpool fan aangaan maar kan je het best lezen gewoon op het internet of horen van voetballers die niet bij beide clubs hebben gespeeld, Gerrard = Liverpool, terwijl Scholes een van de vele grootheden was.

21 juli 2014 om 20:09

hahaha je bent ook echt een zielig jongetje.

Jij leest alleen wat je wilt lezen. Gerrard wordt juist door vele grootheden als beste speler van Engeland gezien in zijn periode.

21 juli 2014 om 20:10

Lange pass en inzicht die Stevie heeft mag Scholes van dromen.

21 juli 2014 om 20:37

Ga niet eens met jou in discussie, je komt echt over als een idioot. Zoek gewoom Gerrard vs Scholes.op, dingen die mensen zoals Xavi, Nedved, Pele, Ronaldinho, Guardiola, Zidane, Seedorf hebben geroepen,.het feit dat Scholes wordt gebruikt als de voorbeeld in La Masia, de beste voetbalschool op aarde.

22 juli 2014 om 15:07

Idioot. hahaha.gast het is al zo vaak voorgekomen in het forum. Ook lijsten van voetballers die Gerrard beter vinden.
Jij kan het gewoon niet hebben. Hoe oud ben je kleuter. Heb het al eerder tegen jou gezegd. Je bent gewoon een triest figuur.
Jij leest alleen maar wat je wilt lezen.

22 juli 2014 om 15:09

Jammer genoeg lees ik jouw posts, die wil ik totaal niet lezen.

22 juli 2014 om 18:24

Dan lees je ze toch niet. Lekker moeilijk he. Flapdrol

Jammer, maar het werd wel tijd. Nu kan wilshere door groeien tot vaste waarden !!

Barkley - Wilshere is een goeie duo op je middenveld. Deze 2 hebben beide de potentie om wereldtop te worden. Wilshere heeft al heel wat ervaring ondanks zijn leeftijd en is gewoon een hele goeie speler op je middenveld. Niet als 10 want daar komt hij te kort voor maar daar hebben ze ook Rooney voor en bij Arsenal Ozil.

21 juli 2014 om 16:50

Voorwaarde voor Wilshere is dan wel dat hij eens stappen gaat maken. De afgelopen 2 jaar is hij simpelweg niet beter geworden. Wat hij moet doen om door te breken weet ik niet, het is niet zo'n obvious mentaal probleem zoals bij Quaresma of Balo.

Verschrikkelijk voor Engelse voetbalvolgers.. Stevie is een hele grote, en in staat om jongens bij de hand te nemen. Ik verwacht nu ook wel veel van Lallana, Sturridge en co. in het overnemen van die taak. Thanks Steve!

Aan elk tijdperk komt een einde... Wat heeft hij briljante dingen laten zien bij Engeland en ontzettend veel leiderschap getoond. Jammer dat het Engels elftal toch vaak als los zand aan elkaar hing en nooit veel imponeerde op de grote toernooien. Wat had ik hem graag, op zijn minst, in een finale van een EK of WK willen zien schitteren. Maar het mocht niet zo zijn.

Jammer maar het zat er aan te komen.

Niet echt een interlandcarriere met veel hoogtepunten. Dat ligt dan natuurlijk ook wel aan de rest van de Engelse selectie, Gerrard is natuurlijk gewoon een erg goede voetballer.

Alle grote voetballanden hebben in de afgelopen 10 jaren wel succesen geboekt:
Spanje 1 WK-prijs en 2 EK-prijzen,
Italië en Duitsland 1 WK-prijs
Nederland 1 wk finale en een derde plek
Argentinië en Frankrijk 1 wk finale
Portugal een EK-finale
Uruguay een vierde plek

Engeland echter... die hebben slechts een paar keer de kwartfinale gehaald en het verder altijd laten afweten. België doet het nog slechter, maar die zijn pas net begonnen met een nieuwe generatie, na een zwakke generatie.

21 juli 2014 om 17:45

Nice mature...

21 juli 2014 om 17:51

Straks weer uit volle borst?

"steve Gerrard, Gerrard. He slipped on his f*cking a*se. He gave it to Demba Ba. Steve Gerrard, Gerrard." Rofl

21 juli 2014 om 18:34

Je kan ook hulp zoeken als je een Gerrard obsessie hebt, zo goed is die nou ook weer niet, oh wacht jewel.

Tja met 36 jaar naar het EK was hem ook niet echt geworden denk ik dus dan kan je beter nu stoppen ja.

jammer... wat ga ik deze man missen tijdens de Ek's en Wk's ... en ik denk dat Engeland hem ook gaat missen!

Begrijpelijke keuze. Op een gegeven moment is het tijd dat een jonger iemand het stokje over neemt. Met Liverpool speelt hij bovendien CL dit seizoen, dus dan zouden die interlands wel erg zwaar worden voor hem om er nog even bij te doen.

Zeer waarschijnlijk dat Lampard de volgende is die stopt voor Engeland.

Een verstandig besluit. Een icoon in het Engelse voetbal en heeft de laatste jaren ook goed gespeeld voor de Engelse ploeg. We nemen afscheid van de beste Engelse middenvelder ooit.

Gelijk heb je Steven! Je bent al 34 en het verwachtte succes met Engeland blijft uit.

Nu nog Rooney eruit werken. Dan kan Engeland eindelijk een goed elftal krijgen. Ik zou het hele ploeg om Sterling heen bouwen met Sturridge in de spits. Engeland heeft met Barkley en Wilshere al goede vervangers die meer kunnen brengen.

21 juli 2014 om 17:48

Lijkt mij niet zo logisch om je beste speler uit het elftal te werken, fout is dat Rooney niet als spits wordt opgesteld. Wat wel moet, aangezien hij gewoon geen 10 is, dus Sturridge moet op de bank of in een twee spitsen systeem. En je team bouwen om een 19 jarige vent? Lijkt mij ook niet de beste optie.

21 juli 2014 om 19:29

Ik vind Sterling nu de beste speler van Engeland hoor, had net zoals somagunner het team om hem heen gebouwd.

21 juli 2014 om 20:46

Jij vindt Sterling dus beter dan Rooney? Wat?

21 juli 2014 om 21:32

Over het algemeen niet natuurlijk, maar Rooney is uit vorm, Sterling in vorm. Rooney wordt niet meer beter, en Sterling met de dag. Op die manier bedoel ik het. Vond Sterling ook de beste Engelse speler op t wk. Jij niet?

21 juli 2014 om 22:52

Vond Sterling ongelooflijk wisselvallig in de wedstrijden, soms leek hij op Maradonna, ander moment op Fred. Het feit dat jij Rooney de slechtste speler vond op het WK laat zien hoe erg hij een scapegoat is. Was de enige die nog echt dreigend was.

Jammer dat een klasbak als een Gerrard nog zo veel prijzen in zijn kast mist. Bpl, Europees Kampioen, Wereldkampioen..... Zonde. Aan Stevie 'g' zijn capaciteiten zal het niet gelegen hebben. Nu hopen dat hij nog een keer kampioen kan worden, maar ik heb er mijn twijfels over.

Legende! En nu focussen op Liverpool!

Somagunner,

Misschien moeten ze een keer een normale coach aanstellen. Rooney als linkshalf? Lachwekkend.

Hopen Dat Gerard de Engelse landstitel nog een keer pakt voordat hij zijn cariere afsluit. Geweldige speler. Veel overzicht en een fantastisch schot.

21 juli 2014 om 17:42

Dat gaat absoluut niet gebeuren

23 juli 2014 om 17:48

Hij was er heel dichtbij hoor.

24 juli 2014 om 08:02

And then he let it slip ;p

Jammer, een fantastische voetballer van de nationale ploeg weg(alweer, lahm) maar wel begrijpelijk.

Captain Fantastic. 'Nuff said.

Voetbal fans! Ik nodig u uit om deel te nemen in 2 Voetbal / Sport polls. de eerste is voor de 5 grootste Sport teams altijd en eeuwig- http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollid=114... en de tweede is voor de 5 beste Football producenten / performers voor eeuwig en altijd- http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollid=114...

Verstandig, hij was by far de slechtste in Brazilie. Hodgson durfde hem vanwege zijn reputatie echter nooit te wisselen, dit maakt het een stuk makkelijker voor Hodgson.

21 juli 2014 om 19:30

Na Rooney was die de slechtste inderdaad. Gerrard speelde tegen uruguay tot aan dat ongelukkige moment heel goed, maar dat is makkelijk vergeten na zo'n fout. Niet dat ik je serieus kan nemen verder.

21 juli 2014 om 19:35

Haha lachwekkend gewoon. Rooney is betrokken geweest bij alle doelpunten die Engeland in het hele toernooi heeft gemaakt en Gerrard heeft niets laten zien, helemaal niets. Feit is dat rooney niet erg goed was nee, maar dat was het hele engelse team niet (met uitzondering van een paar individuen zoals Sterling). Rooney was niet alleen beter maar ook beslissender en belangrijker dan Gerrard, die dan ook wel een erg zwak wk speelde.

21 juli 2014 om 19:45

Hoe durf je te zeggen dat Rooney beter dan Gerrard was? Hij gaf 1 goede pass op Sturridge en tikte een balletje in na een geweldige assist van Johnson. Niet voor niets wilde het hele land hem eruit en Sterling op zijn plek (nu werd Sterling naar de zijkant gehaald om die overschatte Rooney plezier te doen). Gerrard wordt nu afgerekend op een hele ongelukkige kopbal wat iedereen kon overkomen terwijl hij die wedstrijd heel goed speelde.

21 juli 2014 om 20:57

Gerrard was veel en veel minder dan Rooney. Hij kon het ook gewoon niet belopen. Jammer dat jij als Liverpoolfan nooit objectief naar Gerrard kan kijken maar eigenlijk kan geen enkele Liverpoolfan dat.

21 juli 2014 om 21:33

Zegt de United-fan die opkomt voor een speler van united.

21 juli 2014 om 22:16

Rooney wordt heel anders bekeken door Manchester United fans dan Gerrard door Liverpoolfans want Rooney is geen jeugd en komt niet uit de stad. Rooney wordt enorm vaak afgemaakt in United fora, er zijn zat fans die hem kwijt willen vanwege zijn schommelende prestaties en contractperikelen.

Gerrard kan niets verkeerd doen, hij glijdt weg en verliest de titel, hij wou naar Chelsea toe en hij is ook diverse malen negatief in de media gekomen. Toch is hij nog het lievelingetje en zegt een Liverpoolfan nooit iets negatiefs over hem.

Een United fan over Rooney is daarom een andere situatie dan een Liverpoolfan over Gerrard.

Daarnaast is Rooney is ook alles behalve mijn favoriete speler. Hij verdient eigenlijk veel te veel, hij wisselt goede periodes af met periodes waarin hij een amateur lijkt, hij is niet de absolute superster categorie Ronaldo/messi geworden die hij leek te kunnen worden en zijn City 'sjans'.

21 juli 2014 om 22:46

Alsof door die slip de titel is verspeeld. Dan heeft die ook in z'n eentje de CL binnengehaald...

22 juli 2014 om 01:36

Het ironische is dat door die slip inderdaad de titel is verspeeld. Na die dag en nederlaag tegen Chelsea, die ze zich niet konden veroorloven, is het bergafwaarts gegaan. Nu zal Gerrard dus nooit in zijn carriere kampioen gaan worden.

Geweldige voetballer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren