Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerard Piqué plaatst screenshot met zijn exacte salaris bij Barcelona

Laatste update:

Gerard Piqué kreeg op 30 december 2021 een salarisbetaling van 2.328.884,39 euro gestort, zo onthult de 34-jarige centrumverdediger van Barcelona op Twitter. Piqué geeft daarbij aan dat dit vijftig procent van zijn nettosalaris in 2021 was: zijn jaarloon kwam daarmee dus uit op 4.657.768,78 euro.

De opzienbarende post van Piqué komt in reactie op berichtgeving van Lluís Canut. De journalist beweerde donderdagavond in het programma Onze bij TV3 dat de clubicoon van Barcelona vorig kalenderjaar in totaal liefst 28 miljoen euro opstreek, maar dat blijkt dus niet te kloppen. "Personen zoals deze krijgen betaald door de publieke omroep om hun vrienden te verdedigen", zo haalt Piqué uit naar Canut, die beweerde dat Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho onterecht veel kritiek kregen, want 'zij zijn tenslotte niet de absolute grootverdieners'.

Canut kwam met meer bedragen, want volgens de Catalaan kregen Sergio Busquets en Jordi Alba vorig jaar respectievelijk 23 miljoen euro en 20 miljoen euro gestort van Barcelona. De Spaanse topclub kwam vrijdag met een officiële reactie, waarin de berichtgeving stellig ontkend wordt. "We beschouwen dit als ongepast, onprofessioneel en er is te kwader trouw gehandeld door te benoemen dat deze informatie klopt", aldus Barcelona in een statement.

Volgens Barcelona is de informatie van Canut over de spelerssalarissen niet door de club versterkt en is de herkomst ervan onbekend. "In ieder geval zijn de genoemde bedragen onjuist, en wordt bij Piqué, Busquets en Alba de indruk gewekt dat het gaat om vaste bedragen, terwijl er met variabelen wordt gewerkt, en deze bonussen dus mogelijk nooit zullen worden behaald. Het is ook niet waar dat Piqué, Busquets en Alba hun salaris alleen maar uitgesteld hebben, zoals beweerd werd, want het drietal heeft afgelopen zomer ook een deel van zijn salaris ingeleverd."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is toch niemand meer die Lluis Canut serieus neemt sinds Koeman coach werd joh. Likt telkens Koeman z’n ballen voor een beetje nieuws die hem viraal laat gaan. Ook Koeman steeds verdedigen in de media om bevriend te blijven, ga toch weg man. Prachtig om te zien dat Pique deze walgelijke man ook even op z’n plek zet.

7 januari 2022 om 20:12

Dit is toch geen officieel loonstrookje, wie zegt dat het bedrag dat hij opgeeft nu ook de waarheid is. Laat dan een jaaropgave zien als je toch gaat showen!

7 januari 2022 om 20:14

Bij Barça wordt je 2x per jaar uitbetaald. 1x in december en 1x in juni. Hij heeft in een half jaar 2,3m verdient, 4,6 in een jaar dus.

7 januari 2022 om 20:55

Ik ging er altijd vanuit dat voetballers ook per maand of zelfs per week uitbetaald kregen. In de biografie van royston Drenthe staat ook te lezen dat hij twee keer per jaar betaald wordt, maar ik dacht dat dit een uitzondering was. Weet iemand of dit bij alle Europese
Clubs zo werkt?

7 januari 2022 om 21:11

Staat letterlijk een datum van 30 december op het screenshot..

Maar als je niet weet dat het 2x per jaar is, dan is de rekensom snel gemaakt. Pak dit salaris en doe dat keer 12, dan heb je op 43..392 euro na, 28 miljoen.
Nou gok ik zo dat Busquets 3.8 ongeveer verdiend en alba 3.35,,?

7 januari 2022 om 21:59

Hehe Zonde, dat is precies wat ik ook dacht. 12 keer dit salaris is 28 miljoen. Wie spreekt de waarheid? Kunnen we niet zien aan dit strookje.

7 januari 2022 om 22:09

Zou Canut alleen de december strook gezien hebben, en toen * 12 maanden hebben bedacht? Dan zit hij vermoedelijk bij alle bedragen een factor 6 te hoog.

8 januari 2022 om 05:17

Maar dit is nou wat ik bedoel met die smerige media mensen. En maar leugens verspreiden, onzin verhalen verzinnen etc. Je hebt ze echt overal en ze worden totaal niet op hun vingers getikt. Bedoel dit is toch gewoon laster! En het is toch absurd dat Pique zijn prive gegevens moet openbaren om zichzelf te verdedigen. Wat een trieste gewaarwording, echt!

Wat een icoon in de voetbalwereld. De perfecte manier om de leugenaars van de journalistiek het zwijgen op te leggen. Ben benieuwd wat de reactie van desbetreffende journalist wordt

Haha lijkt me wel mooi om te zien. Je rekening openen en 2,3 mil gestort zien worden

7 januari 2022 om 20:05

Mwoah, begin was dat leuk maar inmiddels went het snel hoor.

7 januari 2022 om 20:07

Bizar toch. Wij werken ons de pleuris voor ik zeg maar wat, 2500 eu en meneer Mbappe enzo krijgen ff 2,5 mil per maand gestort

7 januari 2022 om 20:12

Ongelijkheid hoort bij het leven! Hoe sneller je dat accepteert hoe minder je je er aan gaat ergeren.

7 januari 2022 om 20:15

@fossen, hoeveel heb je inmiddels op je rekening als ik vragen mag

7 januari 2022 om 20:21

€19,13 maar. Geef alles uit aan NFT's...

7 januari 2022 om 20:27

Mooi bedrag, ik houd het zelf altijd graag afgerond op €19,00 😉

7 januari 2022 om 20:29

Snelle als jij dat zo graag wil, dan zorg jij ervoor dat jij ook 2,5 mil pakt. Er is heel veel geld in omloop, het enige wat je hoeft te doen is een slimme plan maken om het te kunnen verdienen. Nu wijzen we naar hun salaris maar de meeste mensen zouden het niet ervoor over hebben om de dingen te laten om dat salaris ook te verdienen.

7 januari 2022 om 21:19

Ja zo makkelijk werkt het idd

7 januari 2022 om 21:34

@Godenzonen haha snap ik, iemand moet 2e staan he..... 😉

7 januari 2022 om 22:03

Ja alleen maar even een slim plan bedenken. Tuurlijk.

Deze gasten hebben een bijzonder talent. En als je dan hard werkt en geluk hebt, dan kan je op dit niveau komen. Maar de meeste mensen missen dat talent.

7 januari 2022 om 22:31

Ouch, hier heb ik even niet van terug vrees ik.

8 januari 2022 om 05:12

Had je maar verder moeten denken dan een simpele 9 tot 5 baantje. Zou zeggen ga terug naar school leer wat nieuws of zoek een nieuwe hobby. Het is nooit te laat!

8 januari 2022 om 05:25

@snellesnickel maar het werk dat Mbappe doet kan niet eenvoudigweg vervangen worden, het werk van jou (met alle respect) is veel makkelijker te vervangen door iemand anders. Bovendien moet Mbappe ook een stukje vrijheid inleveren, waar jij kan zeggen wat je wilt en doe wat je wilt, moet hij altijd opletten wat ie zegt en met wie hij een relatie gaat krijgen. Alles wordt uitvergroot dus er zit zeker een keerzijde aan. Veel geld maakt niet altijd gelukkig....maar maakt het wel makkelijker.

8 januari 2022 om 12:20

Vernon zo simpel is het ja.. plan bedenken, doel bepalen en daar naar toe werken en er dingen voor willen opgeven. Niks meer niks minder.

7 januari 2022 om 20:54

Haha, ja precies wat ik ook dacht. Zo ziet een storting van 1,3 mil op je bank er dus uit

7 januari 2022 om 23:19

ja echt!!, hoeft dan niet eens jaarlijks, al was het maar 1 keer

Wat een heerlijke reactie van Piqué zeg! Mooi om te zien die journalist even op z’n plek wordt gezet.

Zielig zeg... hij zou moeten beseffen dat Barca-fans niet eens in de buurt komen van 5% van dit salaris.

7 januari 2022 om 20:06

Hoezo? Moet hij ze lekker in de waan houden? Iedereen weet dat voetballers een godsvermogen verdienen, ipv het trucje wat ze altijd opvoeren; ach het valt wel mee wat ik verdien; wees gewoon eerlijk als Piqué. Als je als simpele burger echt op je pikkie getrapt word om het feit dat voetballers miljoenen verdienen, tja met alle respect maar dan ben je verloren… de wereld steekt nou eenmaal zo in elkaar. Deal with it. Gewoon accepteren en ga opzoek naar je eigen geluk, waardeer wat je hebt ipv jaloers zijn op anderen. Je veranderd er namelijk helemaal niets aan

7 januari 2022 om 20:08

5%🤣 dat is nog steeds ruim 9700 per maand, ik denk dat er weinig fans zijn die dit bedrag maandelijks bijschrijven.

7 januari 2022 om 22:21

Haha wat is dat nou? Iemand zegt dat hij het tienvoudige verdient, waarmee hij de club van die fans flink zou benadelen en hij mag geeneens voor zichzelf opkomen en de waarheid vertellen volgens jou?

28 mil is echt absurd. Ook ongeloofwaardig, maarja Barca hè. Die kopen altijd veel te duur met daarbij een veel te duur salaris, bedoel ik had niet van m’n stoel gevallen als het waar bleek

Lekker belangrijk, chaos in de boekhouding en het is sowieso absurd wat die gasten verdienen..

Ik wilde hier ook een screenshot uploaden van mijn loonstrook van afgelopen December maar dat lukt tot op heden nog niet.
Schrik niet van het bedrag onderaan de streep, dit is inclusief kerstbonus.

7 januari 2022 om 21:35

Leuk idee! Laten we met zn allen ons nettoloon uploaden

Er vanuit gaande dat dit klopt, is het natuurlijk totaal uit proporties in vergelijking met andere spelers. Klopt het dat er groot aantal spelers op zichzelf niet salaris hebben ingeleverd, maar dat ze het over een langere periode krijgen uitbetaald.

misschien was dit wel een maandsalaris en ala je dat maal 12 doet kom je toch bijna aan die 28 miljoen haha. wat een gezeur om salaris joh. die man geeft al weet ik veel hoeveel jaren alles voor barca. zelfs als hij 28 miljoen opstrijkt... so what?

Dank voor het vermelden van het volledige bedrag incl centen. Voel me nog armer nu.

Toevallig is dit bedrag keer 12 wel 28milj.. neemt niet weg dat ik piqué mooie gast vind

7 januari 2022 om 20:09

Precies wat ik dacht.. iets klopt hier niet. Bedrag komt idd neer op 28 miljoen.

7 januari 2022 om 20:10

Meestal wordt er in de voetballerij per halfjaar het salaris uitgekeerd

7 januari 2022 om 20:16

Denk dat die journalist gewoon makkelijk wil scoren en ook hetzelfde rekensommetje heeft gedaan

7 januari 2022 om 20:32

In Spanje krijg je alleen 2 keer uitbetaald in de voetballerij.

7 januari 2022 om 20:47

Nee bij Barcelona krijgen ze 2x per jaar uitbetaald

Ligt het aan mij of klopt de tekst niet?

"de journalist beweerde vrijdagavond in het programma Onze bij TV3 dat de clubicoon van Barcelona vorig kalenderjaar in totaal liefst 28 miljoen euro opstreek, maar dat blijkt dus niet te kloppen."

Maar.. 12x de screenshot van Pique is gewoon 28 mil.

7 januari 2022 om 20:11

Voetbalclubs betalen in de meeste gevallen salarissen per halfjaar. Van pique was daarnaast al langer bekend dat hij de reden was met zijn salarisverlaging dat spelers als Depay ingeschreven konden worden

7 januari 2022 om 20:14

Curieus, nooit geweten! Dat maakt het verhaal wel wat begrijpelijker

7 januari 2022 om 20:12

Als ik me niet vergis krijgen ze 2 keer per jaar betaald. En niet iedere maand.

Sinds bekend is geworden dat Barcelona grote schuld heeft wat door de vorige bestuur is veroorzaakt en helemaal sinds Koeman ontslagen is wat natuurlijk heel terecht was lijkt het net of iedereen smult van iedere negatieve barca nieuwtje! 75% van al het nieuws blijkt niet eens te kloppen!!!

Ik geloof deze guy niet. Houdt teveel van media aandacht imo.

Hoezo krijgen ze bij Barca 2x per jaar betaald? Waar moet Piqué zn Ferrari van betalen als hij in oktober spontaan zo'n aankoop wil doen? Nee helaas, ff wachten tot december.. toevallig is 12x dat bedrag wel zo'n 28ml.. zou Canut zich verrekend hebben?

8 januari 2022 om 12:38

Waar Pique dat mee kan betalen? Wat dacht je van het bankpasje van zijn vrouw? Shakira heeft door de jaren heen honderden miljoenen vergaard. (album verkoop, concerten, tv optredens en reclames).

8 januari 2022 om 16:44

ja hoezo? hoezo krijgen sommige mensen maandelijks en anderen weer 4 wekelijks uitbetaald of wekelijks als je voor een uitzendbureau werkt, enz, enz.

Als dat het systeem van Barca (en Real) is, en het werkt voor hun, dan wat maakt het uit of het 2x per jaar is?

Drenthe heeft dit ook al eerder in podcasts aangegeven dat ze 2x per jaar betaald worden.

Krankzinnig, leuk dat hij zn gelijk haalt tegen de journalisten, maar dat zijn er maar een paar. Waarom denken voetballers niet langer dan 2 seconden voordat ze iets plaatsen ? Mijn gedachte gaat uit naar de mensen die elke dag moeten vechten voor de boterham van hun kinderen. Landen waar mensen omkomen van de honger.

7 januari 2022 om 20:37

ja lekker makkelijk, alsof Piqué verantwoordelijk is voor de honger in de wereld. Journalisten kunnen wel lekker leugens blijven verzinnen over voetballers maar als een voetbal zijn gelijk haalt moet hij beter na denken.

Meneer de journalist dacht waarschijnlijk dat het salaris per maand was en dat piqué dat bedrag 12x kreeg per jaar. Maar nee voetballers in Spanje krijgen per half jaar uit betaald.

Gaat een dag voorbij dat er geen drama is in de kantoren van FC Barcelona.

Tja zeg wat je wil maar ik vind 5 miljoen netto gewoon nog steeds veel te veel als je naar de bijdrage van Pique kijkt

Verder zijn de bedragen die deze man noemde gigantisch en compleet ongeloofwaardig. Ik denk niet dat iemand daar intrapte. 20 miljoen netto en meer voor Busi, Pique en Alba, verzin dan even iets dat je nog verkocht krijgt zeg.

7 januari 2022 om 22:25

Werp eens voor de gein één blik op de commentsectie van de grootste sportkranten daar. Zelfs hier op VZ, waar ín het artikel nota bene aangegeven wordt wat Pique aangeeft, heb je erg veel mensen die nog steeds denken slim te zijn en dat bedrag zijn gaan doorrekenen tot dat grote bedrag.

Het volgende wat er over Pique te melden is, hij woont in het bestingvrije staatje Andorra en daar heeft hij een vervallen hotel gekocht die helemaal gestript wordt en verbouwd en is eigenaar van een profclub uit dat zelfde staatje dat 3e klasse speelt in Spanje. Zo. Iedereen is weer bijgepraat.

Ik zat erop te wachten. Canut is de zoveelste journalist met een agenda. Huisvriend van Koeman en al geruime tijd bezig om de kleedkamer onderuit te halen ten faveure van Koeman. Was is hij ver gevallen, zeg.

Moet je nét Pique treffen.

Liet ook al eerder deze week Toni Freixa alle hoeken van de virtuele kamer zien.

Zie volgens mij nergens dat de printscreen aangeeft dat het om een half jaar salaris gaat.
12x2.3 is…28 😉

7 januari 2022 om 22:55

Bij barca en real krijg je 2x per jaar uitbetaald. Volgens mij in december en in juni. Half jaar 2.3 mil en ander half jaar 2.3 mil. Dan kom je op 4,6 mil uit per jaar.

7 januari 2022 om 23:43

In Spanje krijg je per half jaar betaald, dus vandaar dat ie t laat zien

Hij moet nog een beetje inleveren, want Ferran kan nog steeds niet worden ingeschreven.

Wel grappig want als je zijn maandsalaris x 12 doet komt er ook 28 miljoen uit, nou ja, 27,9 miljoen. Hij verdient op jaarbasis wel 28 mil dus.

8 januari 2022 om 10:37

Lezen blijft moeilijk he. Dit is niet zijn maandsalaris. Dit is zijn halfjaarlijkse salaris. In spanje krijg je 2x per jaar uitbetaald. Staat in de tekst en meerdere keren aangegeven. En nog krijg je het voor elkaar om onzin te typen.

8 januari 2022 om 12:29

Stond eerst niet in de tekst, dus om nou zo asociaal te reageren gaat ook wat ver.

8 januari 2022 om 13:59

Kijk even wanneer zijn reactie geplaatst is. Toen stond het allang in de tekst.

Al was het 28 miljoen, dan kwam hij nog steeds niet in de buurt met hetgeen wat zijn vrouw in een jaar verdiend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren