Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geëmotioneerde Buffon zwaait af bij Italië na enorme deceptie

Laatste update:

Gianluigi Buffon heeft zijn laatste wedstrijd voor Italië gespeeld. De doelman kondigde na de uitschakeling voor het WK in Rusland aan dat hij een punt zet achter zijn carrière bij i Azzurri: “Dit was mijn laatste officiële wedstrijd met de nationale ploeg”, zei hij voor de camera van Rai TV.

Als een verrassing komt de mededeling van de 39-jarige Gigi niet, want al in januari vorig jaar liet hij weten dat hij sowieso na het WK van 2018 zou stoppen als international. Nu dat toernooi niet gehaald is, vindt hij het tijd om ermee op te houden: “Het spijt mij niet voor mijzelf, maar voor het hele Italiaanse voetbal. We hebben gefaald in iets wat ook veel betekent voor het sociale aspect. Het spijt mij niet dat ik moet stoppen omdat de tijd nu eenmaal zijn werk doet, maar de manier waarop het gebeurt spijt mij wel.”

De tranen. De tranen van Gianluigi Buffon 🇮🇹💔

Geplaatst door voetbalzone op maandag 13 november 2017

“Er is een zekere toekomst voor het Italiaanse voetbal, want we hebben trots, kwaliteiten en toewijding en na slechte periodes vinden we altijd een weg terug. Ik verlaat een talentvolle selectie met spelers die allemaal hun zegje zullen doen, Gianluigi Donnarumma en Mattia Perin incluis. Ik bedank iedereen die met ons is geweest. Het was helaas niet genoeg, maar ik hoop dat we hen toch iets hebben kunnen bieden”, aldus Buffon, die geen schuldige wenste aan te wijzen voor de uitschakeling tegen Zweden.

“Je wint als geheel en verliest als geheel. Je verspreidt de complimenten en doet dat hetzelfde met kritiek. De bondscoach? Ook de bondscoach maakt deel uit van de groep”, besloot Buffon. Gian Piero Ventura, de keuzeheer van de blauwhemden, weigerde na afloop te spreken met de media en Italiaanse bronnen melden dat het goed mogelijk is dat hij later op de avond zijn vertrek bekendmaakt. Ventura werkt sinds vorig jaar zomer bij de Italiaanse bond en heeft er nog een contract tot medio 2020.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was te verwachten, maar wat een keeper. Klasbak!

13 november 2017 om 23:05

LEGEND. Het enige woord dat deze man kan beschrijven. Zonde dat zn interlandcarriere zo moet eindigen

13 november 2017 om 23:08

Italie was gewoon een kanshebber op de wereldtitel. Dat is hetgeen dat deze Living legend verdiende.

Voorlopig zal er niemand het volkslied met zoveel passie meezingen dan Gianluigi Buffon. Letterlijk het einde van een tijdperk.

13 november 2017 om 23:34

Italie kanshebber op de wereldtitel?

In 2010 lagen ze er in de groepsfase van het WK uit, in 2014 ook. Nu gaan ze zelfs niet. Dan kan je toch beter stellen dat het Italiaans voetbal in crisis is en niet dat ze kans maakten op de wereldtitel, lijkt me.

Het ga je goed Buffon.

13 november 2017 om 23:36

Een 'kanshebber op de wereldtitel' die er niet eens in slaagt de Zweedse defensie te ontmantelen? Hmm. De bondscoach mag deze uitschakeling op zijn conto schrijven maar wereldkampioen worden zat er toch nooit in met Darmian, Barzagli en andere Parolo's.

13 november 2017 om 23:45

Ik weet niet of italie echt een kanshebber voor de titel zou zijn geweest, maar het is wel een ploeg die je liever ontloopt bij de loting. Italie kan van iedereen winnen op een goede dag, maar om een toernooi te winnen hebben ze te weinig individuele kwaliteit in vergelijking met frankrijk, spanje, duitsland, razilie en belgie

14 november 2017 om 00:49

Barzagli naam noemen slaat nergens op. Was en is een topverdediger.

14 november 2017 om 02:07

Een wedstrijd waar je zoveel druk op je hebt is wat anders dan een wedstrijd die op 0-0 begint. Barzagli ? Vertel me is wat er mis is met hem? Parolo stond er in omdat spelers als De Rossi, Marchisio en Verratti niet speelde. Het lag allemaal aan de coach, Italië heeft zeker een om het WK te winnen. Er zijn teams die voorronde speelde en de CL wonnen er zijn teams die in het toernooi groeide, Slaat legit nergens op wat je zegt. Zwitserland won van Spanje in de poule die toen wereldkampioen werden, Maar volgens jou redenering kan dat niet

14 november 2017 om 07:06

Bon J

Euhm Barzagli? Dat is nog steeds een klasbak hoor, en is bovendien al wereldkampioen.

Irritante Zweden, kijk nou wat ze hebben gedaan! Ze hebben alles verpest.

13 november 2017 om 23:06

CL pakken met Juve dit jaar maar die kans acht ik klein. Zou een mooi einde van zijn carrière zijn.

13 november 2017 om 23:08

Een demente coach van italie zonder enige gedachte, visie....zweden met idee gespeeld en verdedigend goed gespeeld,

14 november 2017 om 11:04

Nou ja verdedigend goed gespeeld? Was meer geluk dan wijsheid dat de 1-0 niet was gevallen

Wat een ramp is dit. De enige reden voor mij waarom ik nog met plezier naar het WK zou kunnen kijken, puur voor deze legende

13 november 2017 om 23:31

Zo dat zijn even 5 wereldtoppers bij elkaar benoemd... Hoe kom je erbij ziyech te benoemen in een dergelijk rijtje? Echter is een WK hoe dan ook altijd leuk, wie er ook gekwalificeerd zijn.

13 november 2017 om 23:40

Waarschijnlijk omdat Ziyech een Eredivisiespeler is en ook gewoon soort Nederlander is en dat leuk is om te volgen.

14 november 2017 om 00:27

Haha ziyech in het rijtje messi ronaldo de bruyne. Smaakmakers als Silva lewandowski neymar en ga maar even door zijn ook van de partij.

14 november 2017 om 02:47

Neem aan dat je Ziyech noemde, omdat hij in de Eredivisie speelt, maar het is niet eens ondenkbaar dat hij op het WK ze er net zo in gaat schieten (en voorgeven) als in zijn Twente-tijd. Dan kan hij zo maar één van de mannen van het toernooi worden en voor een miljoen of 70 een James'je doen. Ik heb in ieder geval vertrouwen dat hij kan schitteren daar.

13 november 2017 om 23:14

Er zijn nog voldoende mooie voetballers over die wel gaan. Ik zou je televisie toch maar op de achtergrond aan laten voor het geval het toch nog leuk vond. Het is natuurlijk voor ons als neutrale kijker wel doodzonde dat Italië niet gaat maar die saaie Zweden (en Forsberg) wel gaan.

Heel pijnlijk om zo’n afscheid te hebben. Pff dit voelt pijnlijk.

13 november 2017 om 23:21

Heel pijnlijk inderdaad, weer een teken dat het tijdperk van spelers als Buffon, Pirlo e.d. is afgelopen. Hopelijk kunnen mbappe en de nieuwe generatie ook zo imponeren.

14 november 2017 om 01:37

Ja maar niet zoals deze heren wat echte mannen zijn en absolute passie tonen! En vooral ook normaal doen. Die pure charisma verdwijnt

14 november 2017 om 00:35

Ik ben voor Zweden, ligt voor mij anders

Vaarwel legende! Nog even vlammen bij Juve en dan is er weer een gestopt. Alleen die foto al bij het artikel dat Italië uitgeschakeld Is, kippenvel!

Wat een legende is deze man toch ook. Italiaans publiek fluit door t Zweedse volkslied heen, Buffon begint te klappen. Was ook de eerste die de Zweden feliciteerde. Wat een geweldige man is dit toch ook. Het ga ke goed Gigi.

13 november 2017 om 23:08

Hij ook een op en top sportman, zowel bij winst als verlies.
Groot verlies, van weer 1 van mij idolen waar ik mee opgroeide.

Wat gunde ik het deze man af te zwaaien op het WK.. en niet na zo'n wedstrijd.
Geweldige voetballer en persoon. LEGENDE

Verschrikkelijk voor Italië dat ze er niet bij zijn. Had het Buffon gegund om waardig afscheid te nemen. Naast Nederland ben ik altijd voor Italië, maar dat gaat dus ook niet door...

Zo zonde om zo'n legende op deze manier te moeten afzwaaien, Robben kan er over mee praten.
Wat een klasbak deze vent, zo veel respect voor hem. <3

Ze zitten in het zelfde schuitje wat betreft pijn voor voetbal.
Allebei een top speler kwijt..
Allebei maken ze plek voor de nieuwe generatie.
Allebei missen ze hun laatste eindtoernooi.

Heel jammer! Wereld keeper en hoop dat ik nog lang van hem mag genietrn bij juvu.

13 november 2017 om 23:12

Geniet er dit jaar dan maar van want volgens mij is dit zijn allerlaatste seizoen.

14 november 2017 om 10:02

Erg jammer, maar Buffon is ook alweer op leeftijd voor een voetballer natuurlijk!

Je kan alleen maar respect hebben voor deze man!

13 november 2017 om 23:15

Ach hou op, deze "held" is openlijk een sympathisant van het fascisme. Alleen maar respect lijkt me een beetje misplaatst.

13 november 2017 om 23:24

Daar moet ik dus ook altijd aan denken als mensen hem een held noemen. Heb dan toch een beetje een dubbel gevoel. Als sportman een fenomeen, daarbuiten een man met rare opvattingen.

14 november 2017 om 00:00

Doe eens wat meer dan je oppervlakkige research! Als je een beetje grondig doorzoekt, vind je snel dat die "fascisten" een compleet ander beeld hebben ervan dan dat jij hebt, voornamelijk vaderlandsliefde. Deze "fascisten" zijn Niet racistisch, Niet gewelddadig, en Niet onsympathiek tegenover andere standpunten, ze houden gewoon enorm veel van hun land.

14 november 2017 om 13:57

Klikspaan? Je had verwacht dat Buffon het feit dat een van zijn spelers een harde kopstoot kreeg in een WK finale wel even zou weglachen? Ik wil wel eens een speler zien die het Niet zou melden.

Toch wel weer typisch dat hij z'n interland carrière afsluit met zo'n dieptepunt. Hij was een geweldige keeper maar hij heeft naast de vele hoogtepunten toch ook veel dieptepunten meegemaakt. Dit past wel tussen het rijtje met de verloren finales in Europa en de gedwongen degradatie met Juventus. Hopelijk kan hij z'n carrière nog mooi afsluiten met Juventus. Voor Italië wordt het trouwens even doorbijten qua keeper. Die hebben nu even niet een jong (en heel lang) talent klaar staan om hem te vervangen 😋

13 november 2017 om 23:12

Donnarumma staat al klaar en die is heel erg jong en al heel goed.

13 november 2017 om 23:25

Die laatste zin ging stiekem ook een beetje over donnarumma. Die smiley moest duidelijk maken dat die zin niet helemaal serieus was bedoeld. Niet helemaal gelukt blijkbaar 🙄. Donnarumma is inderdaad een geweldige keeper, Lang, geweldige reflexen en hij heeft heel veel potentie.

13 november 2017 om 23:35

Ja had ik eigenlijk ook wel moeten weten . Beetje overheen gelezen.

Zeer triest voor hem om zo afscheid te nemen.

Robben en Buffon. Twee helden die de eindtoernooien in mijn jeugd kleur en karakter gaven. Beide verdienden het afscheid te nemen op het wk. Helaas werden ze slachtoffer van onkunde van trainers en mede spelers. Bedankt Gigi, voor je passie en enorme inzet!

Dit raakt me wel Buffon Legend

Pure sportman, held en legende in één. We gaan je missen in het shirt van de azzurri.

Hier heb je een echte leider, nee, zelfs nog meer primair: een echte man. Voor Gigi komt deze klap het hardst aan, maar hij staat gewoon de media te woord. Als aanvoerder, als uitverkorene voor het prachtig blauw, als liefhebber voor het spel, als boegbeeld voor een natie.
En waar zijn Ventura en Tavecchio, de dinosauriërs verantwoordelijk voor deze hele zooi, om uitleg te geven?....als laffe honden de catacomben in gevlucht. Dat ze daar maar dan ook blijven, want wat velen op dit moment betreft zouden ze midden in een gladiator-arena stappen als ze nu pas naar buiten komen.

Jammer van Italië , gigi een held een icoon jammer dat hij zo moet stoppen en niet met nog een mooi wk

14 november 2017 om 08:37

Hetzelfde hier makker, dit doet echt pijn, ook ik ben opgegroeid met deze krijgers, dit doet pijn.

14 november 2017 om 11:08

Sluit me hier ook bij aan, Buffon was wel beetje de laatste van al die spelers die jij noemt die was overgebleven... als ik iemand een afscheid op t al gunde dan wel Buffon, zeer sympathieke man!

Nu blijft een Egyptenaar recordinternational ter wereld met 184 caps. Buffon had er nog 10 nodig maar dat zou moeilijk worden zonder WK.

14 november 2017 om 11:10

Met wk ook hoor😉 je hebt van de poules t/m finale 7 duels... weet niet of Italië tot aan t wk nog 3 oefen duels had gespeeld om aan die 10 te komen. (Mocht Italië in het gunstigste geval de finale hebben gehaald)

Wat een legende is deze man toch ook! Had zo erg gehoopt dat hij dit Wk zou meemaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren