Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gemoederen lopen hoog op bij degradatie Go Ahead

Laatste update:

Go Ahead Eagles is na twee seizoenen weer gedegradeerd uit de Eredivisie. Het lukte de ploeg uit Deventer maandag niet om De Graafschap op de knieën te krijgen; de nummer zes van het voorbije seizoen in de Jupiler League was door een goal van Vincent Vermeij opnieuw te sterk (0-1). Na die goal liep het nog even uit de hand in De Adelaarshorst. ‘Fans’ van Go Ahead Eagles konden hun frustratie niet de baas, betraden het veld en zochten de confrontatie met de feestvierende fans in het uitvak. Scheidsrechter Pol van Boekel moest noodgedwongen tijdelijk staken.

/

Aanvankelijk leek Go Ahead Eagles nog goed op weg om de in Doetinchem opgelopen achterstand ongedaan te maken. De Graafschap had in eigen huis met 1-0 gewonnen en kon dus achterover leunen, maar of het nu een bewuste keuze was of niet: de ploeg van trainer Jan Vreman werd ook flink naar achteren gedrukt. De club uit Deventer had in de gehele eerste helft de duimschroeven flink aangedraaid en De Graafschap mocht van geluk spreken dat Glynor Plet zijn dag niet had. De spits raakte met een mooie halve omhaal de lat, kopte in vrije positie hopeloos naast, nam de bal verkeerd aan, schoot via en verdediger over en knalde ook nog eens naast.

De bezoekers lieten zich in de eerste helft slechts twee keer zien op de helft van de thuisploeg en beide keren was Tim Janssen de hoofdpersoon. Na een rappe counter over links, na een halfuur, werd de aanvaller in het strafschopgebied van de sokken gelopen. Tot onzetting van de Doetinchemmers gaf scheidsrechter Van Boekel geen strafschop. Op slag van rust kopte Janssen de bal richting doel na een gevaarlijke vrije trap van Karim Tarfi; keeper Erik Cummins verrichtte een prachtredding.

/

Een doelpunt van De Graafschap had het tweeluik definitief kunnen beslissen. In dat kader mocht Go Ahead Eagles van geluk spreken dat Janssen dus miste en dat Kristopher Vida na rust hetzelfde deed. De jeugdinternational van Hongarije kreeg een vrije kopkans, maar werkte de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Go Ahead Eagles bleef doen wat het al doet sinds de winterstop: kansen missen. Voor trainer Dennis Demmers was dat het sein om Marnix Kolder als extra stormram te brengen; Go Ahead Eagles moest immers scoren.

De Deventenaren zetten alles op alles en kregen via Alex Schalk een dot van een kans op de 1-0. Keeper Hidde Jurjus redde en verdediger Caner Cavlan, die in de wandelgangen in verband wordt gebracht met clubs als AZ en FC Utrecht, ruimde de bal van de lijn. Bij De Graafschap kwam Vincent Vermeij (in de competitie goed voor achttien goals) binnen de lijnen als verse kracht en dat bleek een gouden greep. Drie minuten na zijn entree kopte de aanvaller bij zijn derde balcontact de allesbeslissende 0-1 binnen. Go Ahead moest op dat moment drie keer scoren en voor ‘fans’ was de tegengoal het sein het veld over te steken richting de feestvierende Superboeren. Van Boekel kon niet anders dan tijdelijk staken. Na de rustpauze bakte Go Ahead Eagles er helemaal niets meer van.

Go Ahead Eagles hoort thuis in de Eredivisie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben helemaal kapot van deze in mij ogen onnodige degradatie van de Eagles. De degradatie van deze mooie club uit Deventer is voor mij moeilijk te bevatten. De Eagles hadden vandaag via Plet minstens 2x moeten scoren maar Plet is een erg matige spits. Ik hoop dat de Eagles volgend jaar weer terugkeren in de Eredivisie, dat prachtige stadion vind ik Eredivisiewaardig en als ze volgend seizoen de kern van de selectie weten te behouden dan zie ik ze zeker weer promoveren.

25 mei 2015 om 14:49

Deze selectie bakt er helemaal niets van, ik mag voor GAE hopen dat ze toch wel wat gaan investeren in dat elftal. 7 goals in 2015, daar red je het in de jup ook niet mee.

25 mei 2015 om 14:50

Ik geef je gelijk maar ik vind de graafschap ook een mooie club. Hoort voor mij ook wel in de Eredivisie.

25 mei 2015 om 15:23

Het gat niet o een mooie club/het gaat om een goede club.

25 mei 2015 om 14:52

Je kijkt wat mij betreft veel te veel door een roze (geel-rode) bril. Leuk stadion hoor, maar clubs als Roda, De Graafschap en Sparta horen veel eerder thuis in de Eredivisie dan een armieterig Go Ahead.

Vind die vertoning hier vanmiddag echt absurd... Ze hebben niet voor niets 17 jaar jupiler league gespeeld en nu verwachten de fans ineens dat ze recht hebben om eredivisie voetbal te eisen?? Vraag me echt af waar dat irreele verwachtingspatroon vandaan komt...

25 mei 2015 om 15:03

Sparta is een prachige club, maar zeker niet best dit jaar.

25 mei 2015 om 15:10

Je hoort thuis in de Eredivisie op basis van je prestaties niet op basis van je stadion. Als je het niet laat zien en geen punten haalt, verdien je dat ook niet.

25 mei 2015 om 14:53

Zonde voor ze. Wel grappig dat ze europa in gaan en feyenoord niet. Toch raar

25 mei 2015 om 14:56

Tsja... Het is vooral het aankoopbeleid van Booij geweest dat GAE dit seizoen de das omgedaan heeft. Het was gewoon aanvallend zo ontzettend pover. Ik snap heel goed dat veel mensen GAE zien als een club die niet eredivisiewaardig geweest is, maar dat schuilt hem met name in de enorm zwakke aanvalslinie die GAE gehuurd heeft. Met Verhoek, Plet en De Sa ga je gewoon geen potten kunnen breken in de Eredivisie. Na de zomer hadden ze weer nieuwe spelers kunnen huren, en wie weet had GAE dan ineens weer ergens in de middenmoot van de Eredivisie meegekund. Het stadion wordt onder handen genomen, wat ook zal bijdragen aan stabilisering van de club - maar dat zal nu dus vanuit de Jupiler League moeten gaan gebeuren. Er moet weer gebouwd worden. En dan liever eens over een jaar of 2 promoveren door kampioen te worden dan via de nacompetitie, want daarmee geef je aan er echt klaar voor te zijn.

Nee, deze degradataie was even onnodig als onvermijdelijk. Go Ahead scoort al tijden niet, en dat is het resultaat een stukje falend technisch beleid. De club zelf was wel (net aan) eredivisiewaardig, maar de aanvalslinie niet. Ik hoop dat de technische mensen in Deventer er lering uit trekken...

25 mei 2015 om 17:15

Amen

25 mei 2015 om 15:00

Heb Go Ahead ook altijd een mooie club gevonden, maar hoe de fans zich de laatste tijden keer op keer laten zien... Die verdienden het niet om in de Eredivisie te zitten.

25 mei 2015 om 19:08

Het zijn er ongeveer een 50 die het voor de rest verpesten! De rest vd echte supporters stonden ook na de wedstrijd nog achter de club!! Hopelijk komen deze "supporters" nooit meer terug in het stadion...

25 mei 2015 om 20:38

In elke hoek van het stadion was het onrustig en jij telt er 50 man, volgens mij moeten we het aantal niet onderschatten.

25 mei 2015 om 15:22

Hoeveel echt goede spelers hebben ze in Deventer?

25 mei 2015 om 15:32

Plet had zijn dag niet. Hij is idd geen topspits, maar wel iemand die bij de wat kleinere clubs zijn waarde heeft bewezen.

25 mei 2015 om 15:49

@ronaldingo. Ga toch weg man. Heeft zijn seizoen niet. Bakt er echt niets van. Heeft dik boven de 30 kansen om zeep geholpen en dat is niet overdreven uitgesproken. Kan het gewoon echt niet..

25 mei 2015 om 15:41

Terecht gedegradeerd, spel lijkt nergens op. Misschien dat ze nog even met de bus naar rusland ofzo kunnen gaan voor die fairplay europa League. Gezellig

25 mei 2015 om 15:43

wat een stelletje aanstellers.
Zie het positief in.
Het komende seizoen wint het team waarschijnlijk weer veel meer wedstrijden en is het leuker om de wedstrijd te kijken.


25 mei 2015 om 23:05

Mooi GAE opgerot klote club rot supporters

Go Ahead kan niet winnen van de nummer 5 (?) van de Jupiler League. Dan heb je ook niet zoveel te zoeken in het mooiste dat er is...de Eredivisie

25 mei 2015 om 14:55

Nummer 6 :D Toegegeven we speelde ook onze slechtste wedstrijd van het jaar en als je dan nog niet kan winnen van ons dat zit het niet helemaal goed nee. Het was terecht geweest gezien het spelbeeld dat Eagles won maar effectiviteit is een belangrijke factor in het voetbal

25 mei 2015 om 14:59

En al zeker niet in de Europa League.

25 mei 2015 om 15:42

Wel joh, lekker in de bus naar rusland of iets dergelijks. Heerlijk.

25 mei 2015 om 15:23

Dan heb je er gewoon niets van gemaakt.
Selectie is mager en trainer ontbeert iedere ervaring.

25 mei 2015 om 16:10

Hoeveelste stond go ahead in de jl toem ze promoveerden? 6de ofzo toch ook? Dus zegt helemaal niks

Best verrassend. Vond Go Ahead Eagles een leuke club in de eredivisie. Ongelovelijk dat ze gedegradeerd zijn.

Sterkte Go ahead fans. Ik weet precies hoe jullie je nu voelen. Veel succes volgend jaar en maar hopen op een snelle terugkomst!

25 mei 2015 om 14:54

NEC is altijd een eredivisie geweest. GAE naar mijn mening niet.

25 mei 2015 om 15:10

Ik gun het gae zo erg, alleen eigenlijk omdat sander duits mijn voetbaltrainer is geweest. En dat ik m elke dinsdag zie. Maar jammer genoeg gedegradeerd. Is niet anders

25 mei 2015 om 15:29

Dat klopt. NEC had al velen malen langer in de Eredivisie gezeten, maar Go Ahead had de grootste stap om een vaste Eredivisieklant te worden al gezet, namelijk het eerste jaar overleven. Toch teleurstellend dat het ze dan niet lukt om er te blijven.

25 mei 2015 om 16:41

NEC heeft 1292 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld (gem 1,11 punt per wedstrijd), GAE 1008 (gem 1,21 punt per wedstrijd).

Zo'n heel groot verschil is het dus ook weer niet. NEC heeft inderdaad een hele lange periode Eredivisie gespeeld, maar daarvoor zeer regelmatig 1e Divisie of zelfs 2e Divisie gespeeld. Voor GAE is dat precies andersom.

lekker die fans...win je het fairplay klassement ga je alsnog zoiets doms doen.
snap dat ze ontevreden zijn, maar kan je ook op andere manier tonen...
spelen gewoon heel zwak dit seizoen, als je dan ook al niet van de graafschap kan winnen (dat nou ook niet de beste ploeg is) heb je dat aan jezelf te danken.

trainerswissel maakte ook geen moer uit en de 'aankopen' waren drama.

25 mei 2015 om 15:02

Die doorgesnoven fans achter het doel maken er al twee seizoen een potje van. Ongelofelijk dat ze de FairPlay prijs kregen met zulke supporters daar. Verder jammer voor GAE, maar ik denk dat Roda, NAC en De Geaafschap op dit moment meer in de eredivisie horen.

25 mei 2015 om 19:17

Het zijn niet alle fans! Het zijn een 50 idioten die het verpesten voor de echte fans!! De aankopen zijn van de in mijn ogen terecht ontslagen trainer...vanaf dag 1 was het duidelijk dat we het verlies van Antonia en Falkenburg niet hebben kunnen opvangen! Volgens Foeke hadden we ook de Zeeuw niet nodig, ook al was hij gratis en voor niets bereid om bij GAE te voetballen...

Erg zonde. Mooie club, leuk stadion. Echter was het extreem dom om Booy weg te sturen, kon het aan zien komen na zijn ontslag. Hopelijk zien we de Eagles gauw terug! En Plet.. Laat ik daar maar geen woorden aan vuil maken

25 mei 2015 om 19:19

Booy had er na het 1ste jaar al uit gemoeten...hij is degene die al deze aankopen gedaan heeft! Valkenburg ontevreden weg, Rijsdijk op de bank...de Zeeuw niet nodig...

Man man man, ik durf wel te stellen dat Kazim 10 keer beter is dan die Plet. Die jongen heeft werkelijk waar geen knikker geraakt en hij straalt ook helemaal niets uit. Waarom hebben ze die jongen in godsnaam gehaald?

25 mei 2015 om 15:21

Nounou kazim is ook niet heel veel beter hoor. Kijk bij welke club plet zit. En waar kazim speeld. Daar verwachten ze wat meer van een spits. Niet eentje die over de bal heen struikeld en maar 5 keer scoort in een seizoen. Ik vind dat je hen niet met elkaar kan vergelijken. Het spijt me ten zeerste

25 mei 2015 om 16:10

Ik durf mijn linker teelbal te verwedden om te stellen dat iedere middelmatige Eredivisie spits Kazim minimaal zou evenaren. Wat een verschrikkelijke voetballer is dat. Kan echt helemaal niks. Ook Plet is een betere speler.

respect voor de normale gae fans. En kan een van die idioten reageren?? en dit gedrag verdedigen

25 mei 2015 om 15:02

Nee, dat kunnen ze niet..

25 mei 2015 om 19:30

Denk niet dat deze "supporters" kunnen reageren...helaas, liggen waarschijnlijk blauw en door gesnoven op bed!! Jammer dat deze supporters MIJN club op deze manier kapot maken! Heb genoten van 2 jaar eredivisie, nu hopelijk doorgroeien, stadion uitbreiden en weer terug!!

26 mei 2015 om 08:27

Ik heb wel eens vaker opstootjes meegemaakt, maar (hoewel niet onverwacht) ik schrok hier wel van. Helemaal toen die hersenlozen die vader met dat kind op de schouders aanvielen in de hoek bij de uitgang/bar aan de B-side.. Niet te bevatten..

Toch aan de ene kant wel leuk dat de Eagles gedegradeerd is. Krijgen we sowieso een nieuwe ploeg in de eredivisie. Nu NAC vanmiddag of volgende week nog.

25 mei 2015 om 15:01

Dat is heel onvriendelijk van jou, Jollie. Ben het verder wel met je eens hoor. Altijd leuk als er nieuwe ploegen bijkomen. Graafschap is zeker een aanwinst. Hopelijk Roda nog en een andere ploeg.

25 mei 2015 om 15:04

Ik mag toch een mening hebben.

25 mei 2015 om 15:32

Kunnen dr maar 2 zijn vriend

25 mei 2015 om 16:03

Ik zeg alleen dat je mening onvriendelijk is. Dat is ook een mening.
Gompie070: dan worxt het Roda en Graafschap, als dat mogelijk is.

25 mei 2015 om 15:24

NAC degradeert niet...die hebben geluk. Let op.

25 mei 2015 om 15:27

Deze ronden misschien niet maar in de finale word het lastig tegen een Roda of Emmen. Waarschijnlijk wel een leuke wedstrijd Roda- NAC

25 mei 2015 om 17:07

Helemaal met je eens, ik vind het pas leuk als er minimaal 2 nieuwe ploegen in de Eredivisie komen, anders blijft de samenstelling hetzelfde. Nu gewoon weer 2 nieuwe ploegen er in met een kans op 3 in totaal.

En deze club wint het fair play klassement? Schandalig hoe de gae fans bezig zijn de laatste tijd.

25 mei 2015 om 14:53

scheer ze niet over een kam. De meesten gedragen zich. Je hebt een kleine groep die het verziekt.

25 mei 2015 om 14:56

Daar kan de Eagles niks aan doen regels zijn regels.

25 mei 2015 om 15:22

Het gaat om het voetbal. Niet om het publiek toch?? Of is dat wel zo? Weet iemand dat?

25 mei 2015 om 19:34

50 van de 6000...de rest kan er niets aan doen en velen stonden na afloop van de wedstrijd nog op het supportersplein om de spelers te bedanken voor 2 fantastische jaren!!

Die selectie speelt totaal niet samen, enige die er bovenuit stijgen zijn Turuc & Verhoek, niemand bakt er verder wat van, die mensen die zichzelf GAE-Supporter noemen maar naar het uitvak rennen uit emotie, en daardoor de wedstrijd laat staken,

25 mei 2015 om 15:04

Twee spelers die er allesbehalve uitspringen zijn het wel turuc en verhoek. Die zijn zo slecht!

25 mei 2015 om 15:23

Inderdaad. Je verwacht dat ze eruit springen maar gebeurde niet

25 mei 2015 om 18:40

Van Ooijen stak er vandaag met kop en schouders bovenuit, maar juist hij werd vanaf gewisseld. Onbegrijpelijk!!

Club uit de jupilair league europa in beetje apart haha

25 mei 2015 om 16:43

Is al 2x eerder gebeurd (willem II en Nec)

Rare poll ook een beetje. Niemand 'hoort' in de Eredivisie, dat is iets wat je verdient. En GAE heeft het de tweede seizoenshelft helemaal niet verdient. Zeven doelpunten, daarmee verdien je de Eredivisie niet.

25 mei 2015 om 14:53

Precies als clubs er in hoorden konden we her degraderen gewoon afschaffen

Kan GAE nu nogsteeds in de europa league uitkomen?

25 mei 2015 om 15:01

Ja, dat kan nog steeds.

Jammer dat GAE degradeert, vind het een leuke club die in de Eredivisie thuishoort.
Zal wel een leegloop volgen, toch volgend seizoen de Europa League in, conclusie: weer top voor de puntjes van Nederland in Europa -_-
En het dan gek vinden dat we als Nederland afglijden in Europa.

25 mei 2015 om 14:59

We zijn dalijk veel minder als landen als Belgie, Oostenrijk en Rusland. We kunnen ons gaan meten met landen als Denemarken en Zweden. Leuke landen, waar men allen maar 2 ploegen van kan opnoemen. Onze competitie is ziek, hartstikke ziek. Wie had dit zo'n 15 jaar geleden kunnen dromen.

25 mei 2015 om 15:25

Of het zo erg is, vraag ik me af maar het gaat niet goed.
We hollen kwalitatief achteruit.
Nederland heeft te weinig geld voor toopvoetbal.

25 mei 2015 om 15:03

Leuke club, nostalgisch stadion. Helaas hebben ze een selectie die m.i. niets in de eredivisie te zoeken heeft en dat blijkt helaas ook wel.

25 mei 2015 om 15:27

Dat is een perfecte samenvatting van het probleem.
Er loopt geen goede speler rond.
Vreemd dat AZ Van der Linden koopt want dat is nog een van de minsten.

25 mei 2015 om 16:42

Moment van verstandsverbijstering bij AZ.

25 mei 2015 om 18:15

Was de enige speler aan GAE zijde die een goed niveau haalde.

25 mei 2015 om 17:27

Dom geneuzel..
Andere clubs uit de Nederlandse middenmoot hebben het voorgaande jaren niet beter gedaan.. Die hebben ook verloren van teams uit Luxemburg etc...

Dat wij als Nederland zakken in klassement is natuurlijk al veel eerder beslist en komt zeker niet door dat Eagles mogelijk ( want Eagles zou ook best kunnen winnen van zon b team als Luxemburg) verliest..

Terecht dat de Eagles degraderen. Het hele seizoen al nauwelijks wat laten zien. Dan hoor je ook niet op het hoogste niveau thuis. En al helemaal niet als je ook niet van de graafschap kan winnen

Een schande dat deze club Nederland gaat vertegenwoordigen in Europa

Vraagje: gaat Go Ahead nou alsnog de Europa Leugue in?

25 mei 2015 om 14:58

Helaas wel

Jammer dat deze club gedegradeerd is. Maar als je zoveel kansen mist, terwijl je toch echt de betere bent, weet je dat hij er aan de andere kant een keer invalt. De manier waarop de hoekschop waar de goal uit viel werd weggegeven door Vriends vond ik wel echt dramatisch. Ben benieuwd of GAE spoedig terug zal keren in de Eredivisie

25 mei 2015 om 15:00

Ik vrees dat GAE niet snel terugkomt in de eredivisie. Ze hebben niet de selectie er voor.

25 mei 2015 om 19:33

Viel volgens mij wel mee. Maar als je naar zijn voetballen kijkt, kan Wijnaldum niet genoeg kritiek krijgen. Deze man was in de 2 wedstrijden tegen de Graafschap veruit de slechtste man van Gae.

Joepie met een jupiler league club Europa in. Dat gaat Nederland weer punten kosten.

25 mei 2015 om 17:29

Eagles kan het moeilijk nog slechter doen dan de eredivisie middenmotors afgelopen seizoenen...

Nou, voor zover het nog niet slechter kan met onze coëfficiënt positie in Europa, is het nu nog slechter.

25 mei 2015 om 15:15

Dat de positie tekens verslechterd heeft veel meer te maken met de wanprestaties van de clubs die regelmatig europees voetbal spelen. Een incidentele plaatsing als dat van Go Ahead heeft er veel minder invloed op. Daarnaast zijn de meeste clubs in de eerste ronde EL veredelde amateurelftallen dus met een gunstige loting kan Go Ahead zomaar een tweede of derde ronde bereiken. Het is voorbarig om te zeggen dat dit de coefficient verpest omdat er nog helemaal niet gespeeld is

Geef alsjeblieft het ticket van GAE aan Feyenoord, daar schiet Nederland misschien nog iets mee op..

25 mei 2015 om 14:57

Want Feyenoord (incl support) verdient de fairplay prijs? Daar denken ze in Rome anders over..

25 mei 2015 om 14:59

Fair play gaat over de spelers neem ik aan, niet over de fans? Ik heb me er nooit in verdiept eigenlijk.

25 mei 2015 om 15:14

Ook de fans spelen een (wel relatief kleine) rol.

25 mei 2015 om 15:36

Ook over de fans, maar alleen wat er in het stadion plaats vind. Wat er gebeurd in de speelstad maakt voor de fairplay commissie niets uit.

25 mei 2015 om 15:42

Net alsof Feyenoord iets in europa heeft te zoeken, dat clubje speelt al jaren geen rol meer in europa.

25 mei 2015 om 16:47

Goed punt Comred, dat is ook zo
Infama: zoals je heel misschien hebt kunnen lezen; er staat "een relatief kleine"!

25 mei 2015 om 20:07

Maar niet begrepen? Haha

25 mei 2015 om 14:57

Dan heeft de verliezer van Vitesse - Heerenveen er meer recht op.

25 mei 2015 om 15:05

Als gae het ticket niet wilt gaat het ticket automatisch naar nummer 3 in de fair play klassement. En dat is excelsior.

25 mei 2015 om 16:46

Dan is er in ieder geval Europees voetbal in Rotterdam

Maar GAE is al aangemeld en de aanmelding is allang goedgekeurd, dus heeft die plek allang ingenomen. Excelsior is dus allang kansloos.

Dit is al het zoveelste incident met die leeghoofden die zich fan noemen. De Eredivisie heeft iig een tijdje geen last van ze. Op basis van het hele seizoen terecht gedegradeerd. Vanmiddag NAC eruit en de grote schoonmaak ik compleet. Nog even duimen.

Jammer voor de club en de spelers, maar sommige van die tokkiesupporters zal ik missen als kiespijn!

25 mei 2015 om 19:41

Het zijn er hooguit 50 van de 6000 trouwe supporters!! Hopelijk krijgen ze een levenslang stadionverbod en staan we als echte supporters volgend jaar weer als vanouds achter onze ploeg!! Eagles till I die

25 mei 2015 om 20:09

Zou ik ook denken. Als het maar zo kleine groep is die constant onrust veroorzaakt, waarom dan geen maatregelen? Alsnog succes gewenst in Europa! (En dat is gemeent)

Misschien is het verstandig om het Europese Ticket af te staan, vanwege de kosten en realistische gedachtegang. Dan kan je beter een club als Feyenoord Europa in sturen, die misschien nog punten kan pakken voor het coëfficientenklassement van Nederland. Anders wordt het steeds kanslozer voor Nederlandse clubs om Europa in te gaan.

25 mei 2015 om 15:00

Nee geen feyenoord. Volgens mij staat excelsior als derde in de fair play klassement.

25 mei 2015 om 15:05

De club die het Fairplay gewonnen heeft moet eigenlijk Europa in, maar door belachelijke regeltjes van de uefa en de Knvb kun je als je financieel de boel niet op orde hebt voor meerdere jaren worden uitgesloten,

Dit zet je toch wel aan het denken, dat clubs met meer dan 200 miljoen schuld alles mogen, maar de relatief kleinere clubs helemaal niks, en als er een gaatje van 8 miljoen in je begroting zit krijg je ook nog eens 6 punten aftrek,

gewoon Maffia praktijken.

25 mei 2015 om 15:28

Een 'gaatje' van 8 miljoen op een begroting van 50 miljoen. 17% van de begroting is dus niet gedekt, dus volkomen terechte straf.

25 mei 2015 om 16:40

Zucht, de hoeveelheid schuld die je hebt is totaal irrelevant als je een club wilt beoordelen op de financiële situatie. Het gaat erom of je als organisatie je betalingsverplichtingen kunt voldoen. Als je als voetclub, bedrijf of individu een schuld hebt en iedere maand/jaar netjes je aflossing en rente betaald ben je financieel gezien gewoon gezond.

Je hebt het over clubs met 200 miljoen schuld en een gat in de begroting van 8 miljoen. Een gat in je begroting betekend dus dat je betalingsverplichtingen niet kan voldoen, omdat je uitgaves hoger zijn dan je begroot hebt. Of je inkomsten lager. Een club met 200 miljoen schuld maar met een sluitende begroting is financieel gezonder.

Wat een aanfluiting van Go Ahead-zijde. Vanuit zwolle veel succes in de jupiler en hopelijk winnen jullie je eigen schaal deze keer. Zal de Ijsselderby missen. Hoop tot snel weer ziens

25 mei 2015 om 17:15

Haha op een dag als dit kan ik wel om jouw reactie lachen, thanks!

25 mei 2015 om 20:46

Tot ooit.

Dat wordt een uitverkoop voor GAE. Wel slim dat ze Europa League in gaan. Dit zorgt wellicht dat spelers blijven. Een Vriends, Turuc zijn prima spelers die de stap in de eredivisie kunnen maken. Om dat voortzetten bij Groningen of Utrecht.

25 mei 2015 om 15:05

Slim is dat helemaal niet. Je seizoen begint al heel vroeg, je speelt thuis in het Emmen stadion. Nou dat word niks meer daar in Koekstad. Blijft toch maar 1 echte club over aan de IJssel... Sterkte GAE fans

25 mei 2015 om 16:48

In het stadion van Emmen kun je in ieder geval niet zomaar het veld op rennen. Dus wellicht juist positief dat ze daar moeten spelen.

25 mei 2015 om 15:27

Er zijn er niet veel die begeerd worden door andere clubs

25 mei 2015 om 18:08

Ik wou inderdaad net zeggen... Uitverkoop bij GAE - wie wil de spelers hebben dan? De enige spelers die niet gehuurd zijn en die interessant zouden kunnen zijn voor clubs in (het rechterrijtje van) de Eredivisie, zijn Vriends, Overgoor en Turuc. De overstap van Van der Linde naar AZ is al erg opmerkelijk - hij gaat daar echt geen succes worden.

Trots op mijn club! Het was erg slecht vandaag maar de verdediging stond sterk en de tweede helft zijn de nauwelijks in de problemen gekomen. Gezien het spelbeeld har GAE moeten winnen maar gelukkig voor ons hadden ze Plet in de basis staan.

Persoonlijk hoop ik voor Volendam in de finale!

25 mei 2015 om 15:26

Tot nu toe word het dat.

Leuke club maar spel was gewoon slecht en als je twee keer vand e Graafschap verliest, de nummer 6 van de eerste divisie dan is het duidelijk dat je daar thuishoort. Inderdaad Europees ticket afstaan aan Cambuur of de verliezende finalist Vitesse of Heerenveen. Zou een schande zijn om de Eagles die zeker zullen gaan bezuinigen en dus weinig kunnen doen qua spelersaankopen daar naartoe te sturen.

25 mei 2015 om 15:05

Nee het is een fairplay- ticket dus hij zou moeten gaan naar Excelsior. Die clubs die jij noemt hebben helemaal niks met de fairplay te maken.

Mijn cluppie 'down'... en ik ook eventjes..maar als je maar7 keer scoort na de winterstop, heb je een probleem, en zelfs tegen subtopper uit Juup league nul goals, ben je gauw klaar...hopen op betere tijden, en de Graafschap: gefeliciteerd en Angoan!

25 mei 2015 om 16:49

Sportief! Maar jullie veldspel was velen malen btr dan die van ons.

Mijn club is echt niet klaar voor de eredivisie.

Dat scheelt weer 3 punten volgend jaar voor Feyenoord. Gelukkig blijft de traditionele bekeruitschakeling tegen Go Ahead nog wel mogelijk.

25 mei 2015 om 15:55

Feyenoord heeft het ook vaak moeilijk tegen de Graafschap hoor maar ik snap je punt.

Wat gae totaal scoort na de winterstop, scoort Stokecity in 1 wedstrijd haha

Wat moet GAE nou in Europa? Als ze realistisch zijn staan ze dat ticket gewoon af. het brengt alleen maar kosten met zich mee en het is slecht voor het nederlands voetbal en dat allemaal voor 2 wedstrijden? Want als ze realistisch zijn weten ze toch dat ze er de eerste ronde al uitliggen. het zelfe geldt voor Excelsior.

25 mei 2015 om 15:11

Voor zulke kleine clubs is het gewoon een once in a lifetime kans om europees te spelen. Ik denk niet dat gae of excelsior het ticket zullen afstaan.

25 mei 2015 om 15:25

Go Ahead Eagles heeft wel een geplaatste status in 1ste en 2de voorronde Europa League, dus dan loten ze waarschijnlijk een club uit San Marino of Gibraltar. Maar in de 3de voorronde hebben ze een ongeplaatste status, en kunnen ze bij BVB Dortmund of Athletic Bilbao terecht komen.

Zo, zijn we volgend jaar ook weer 6 punten en wat leedvermaak rijker.

25 mei 2015 om 15:22

inderdaad. En het scheelt weer een hoop schade aan het stadion. Ik drink er een op.

25 mei 2015 om 23:29

Ik zou maar oppassen met je uitspraak, want dit kan ook jullie overkomen de komende jaren.

Ik ben er niet rouwig om dat ze er uit liggen. wat een aanfluiting is dat uitvak van ze. ronduit het slechtste uitvak van de stadions van de eredivisie. . je mist de halve wedstrijd door het slechte zicht en kan amper het doel aan de zijde van het uitvak zien. ik ben blij dat we daar niet meer heen moeten.

Lijkt me toch het verstandigst als GAE van deelname aan Europees voetbal afziet. Je hebt er niet veel aan met een JL team, kost alleen maar geld. Nu ze zijn gedegradeerd zal de begroting ook flink zakken..

25 mei 2015 om 15:31

Zou Excelsior het beter gaan doen dan? Zij zijn immers de volgende op de fairplay lijst. Is toch een mooie once in a life time experience?

25 mei 2015 om 16:24

Het is leuk voor de Eagles omdat deze generatie supporters nog nooit Europees voetbal hebben meegemaakt. Maar je moet dan maar hopen dat je een leuke club uit Scandinavië of het Verenigd Koninkrijk tegenkomt. Want ik sta als supporter nou niet te trappelen om met de bus naar West-Oekraïne te trekken.

25 mei 2015 om 16:25

Zeker, maar ik keek meer naar de financiën. Volgend mij levert het niks op als je niet de groepsfase haalt.

Het is te weinig bij Go Ahead Eagles.
Helaas.....maar als je niet van De Graafschap kunt winnen.
Eenmaal komt er een einde aan het eredivisie avontuur.
Wellicht komen ze volgend jaar weer terug....kijk naar NEC na 1 jaar.

Een paar weken terug zaten we te geinen dat het grappig zou zijn als Feyenoord via het Fair Play klassement Europa in zou gaan, na het gezeur met die corrupte Uefa afgelopen jaar kon ik daar de ironie wel van inzien. Dat het nu Go Ahead wordt, waar een groepje supporters zich ook structureel lijkt te misdragen is minstens zo ironisch.

GAE gedegradeerd en wees zo verstandig om ook van Europees voetbal af te zien

25 mei 2015 om 16:51

Kan volgens mij al niet meer, want GAE is allang ingeschreven bij de Uefa.

Gaat GAE nog steeds Europa in of mogen ze niet meer meedoen aangezien ze uitgeschakeld zijn?

De zoveelste keer dat een deel van de aanhang van Go Ahead zich ernstig misdraagt. Dus laat ik er als voetballiefhebber geen traantje om dat de traditieclub het minstens een jaar lagerop zoekt. Ik wil zelfs verder gaan. De Knvb zou naar aanleiding van de degradatie van de club én het structurele misdragen van zijn aanhang moeten besluiten de inschrijving van de club voor de voorronde van de Europa League in te trekken. En in plaats daarvan b.v. FC Twente of Feyenoord te verplichten zich daarvoor in te schrijven.

25 mei 2015 om 15:39

Absoluut niet. De verliezer van de play-off finale hoort deze dan te krijgen.

25 mei 2015 om 16:11

Nee het is een fairplay-ticket, aangezien geen van de clubs in de play-offs hiervoor in aanmerking komt horen die hem dus ook niet te krijgen. Gewoon Excelsior en anders de volgende club op de lijst.

25 mei 2015 om 17:34

Fair play ticket wordt gelukkig op teamprestatie uitgedeeld en niet op basis van supporters..

jammer dat GAE weer naar de jupiler gaat, waren toch leuke derbys ondanks dat we ze verloren hebben,maar wat ze vanmiddag hebben laten zien zag er ook niet best uit kansen genoeg maar afmaken ho maar ja dan kan je er op wachten,nu gaan ze Europa in ik vind het best zolangze die heethoofden maar opsluiten als ze moeten spelen,frustratie begrijp ik maar ga dan naar een bijveldje toe en sla mekar de hersens dan in als dat oplucht dan hebben de goedwillende supporers ook geen last van.

25 mei 2015 om 15:55

Wat een betweters hier.
En maar zeuren over europa.
Het zijn onze 'topclubs' die het niet goed genoeg doen in europa .
Vandaar dat je dit soort taferelen krijgt.
Betweters van VZ

25 mei 2015 om 16:35

Waar reageer je op? Volgens mij vindt caddy het juist prima dat de eagles Europa in gaan.....

Wat waren de fans van GAE vorig jaar aan het lachen doen wij dar degradeerden.nu overkomt hun hetzelfde, weten ze gelijk hoe het voelt om zoiets mee te maken, geen medelijden met dat publiek dar.

Mooi toch dit? GAE blijkt dan toch niet eredivisie waardig te zijn. Lekker paar jaartjes jupiler league, komt wel weer goed.

Ongelofelijk dat GAE de fairplay heeft gewonnen waar ze eerst hun eigen speler hebben aangevallen en bedreigd (wijnaldum) nu ook dit weer. Nu weet ik ook dat dit niet meer mee telt ervoor maar raar is het wel.

Ik vind het toch wel raar. Iedereen was hier eerst lyrisch omdat we een echte 'volksclub' in de Eredivisie kregen. En dan vervolgens verbaasd zijn dat je dit soort gedonder krijgt met de supporters, en dan blij worden dat ze degraderen. Dat zie je toch ook van te voren aankomen.

25 mei 2015 om 16:13

Beetje jaloers sempros?

Roda, finale verliezen jullie sowieso. Net als graafschap.
Ik gun het Eindhoven...na mijn mening de beste ploeg van de jl op NEC na.

25 mei 2015 om 16:19

Ik denk niet dat je trots hoeft te zijn op rellende 'supporters'.

25 mei 2015 om 16:25

geloof het of niet, sommigen zijn dat ook echt. De ME moest er ook weer aan te pas komen zie ik, gezellig daar.

25 mei 2015 om 17:07

Zwolle, daar gebeurt nooit wat! Wat een gejank! Buiten het feit om dat het stijlloos is van de desbetreffende supporters.

25 mei 2015 om 17:09

ME stond er al lang, te provoceren tijdens een eigen tocht in je eigen stad, triest...

25 mei 2015 om 17:17

@mdb75 Er gebeurt genoeg in Zwolle. Elk jaar komen er honderdduizenden naar het Bevrijdingsfestival en is de plaatselijke voetbal-, volleybal-, en basketbalclub vrij succesvol. In Hedon treedt elke week een grote artiest op en met grote evenementen als Wildness en Dance for Liberation hebben veel mensen al de weg richting Zwolle gevonden. De stad biedt door de aanwezigheid van De Fundatie en De Spiegel ook kunst en cultuur.

25 mei 2015 om 17:19

ME die provoceert. Dat laat duidelijk zien uit welk hout jij gesneden bent! Door mensen als jij vind ik het nog te verkroppen dat GAE degradeert!

25 mei 2015 om 17:49

Werk jij bij de Vvv?

25 mei 2015 om 18:48

Die uitspraak heb ik gek genoeg vandaag vaker gehoord. Beetje omgekeerde wereld niet? Kwam toevallig het station uit toen de optocht er doorheen liep. De teksten die daar gebezigd werden sloegen ook werkelijk nergens op hoor.

Vervolgens nog het gezeik in het stadion met als absolute dieptepunt een vader met kind van ca 5 op de schouders die werd aangevallen door een stelletje hersenlozen.. Dat beeld raak k niet snel kwijt. Ik wens ze allemaal een gummiknuppel op een plek waar ge die liever niet hebt!

26 mei 2015 om 17:04

Praat jij maar lekker via je laptop vriend

Bert van Marwijk had meer een actieve rol moeten nemen bij Go Ahead Eagles,inplaats van een passieve rol. Hij had beter de trainer moeten worden. Dan was dit niet gebeurd.

Jammer dat het na afloop uit de hand moeten lopen.

Ja, want dan kon Plet opeens wel voetballen.

Kan Bert van Marwijk nu ook niet even 2 wedstrijden adviseur van NAC worden.
Lijkt me prima optie

Wat een kl*te uitvak daar in Deventer zeg , al hoewel de sfeer er niet minder op werd. Geweldige middag!

25 mei 2015 om 18:53

Gefeliciteerd! Jullie maakten er een mooi feestje van. Ik zat vrijdag op de Spinnenkop als Eagles supporter. Was ook een aardig spektakel. Volendam staat nog wat te wachten donderdag..

Enorm Jammer voor de Eagles. Want ik vind het (met uitzondering van die groep supporters) een leuke club. Zie de Eagles vele malen liever dan Nac of willem II. Maar als er dan toch een andere team voor in de plaats komt, dan verdient de Graafschap het zeker. Mooie club mooi stadion, leuke supporters. Alleen had ik liever de Graafschap NAC op zn donder zien geven....

Dit mag ook best Bert van Marwijk aanrekent worden hoor. Als hij nou gewoon voor de groep had gaan staan en GAE gewoon door de moeilijke fase heen had geholpen. Dan was er waarschijnlijk vandaag geen onrust geweest in Deventer. Hoe kun je nou verwachten van 'prince Charming' Dennis Demmers dat hij GAE erin zou houden. Dat kan je gewoon niet verwachten van deze jongen hij is nog onervaren en heeft nog nooit een team in de Eredivisie getraind. Bert had zijn cluppie gewoon moeten helpen maar nu is het te laat en kan hij ze volgend seizoen in de JL aanmoedigen. Verder wil ik de Superboeren hartelijk feliciteren met hun stunt. Maar wel jammer dat er nu geen Eredivisie meer is in het leukste stadion van Nederland aan de Vetkampstraat.

Dat GAE het fairplay klassement heeft gewonnen (2e dan) is niet alleen raar op basis van het publiek, maar vooral ook op basis van het 'spel'. Niets anders dan provoceren, knijpen, duwen en ook nog eens keiharde overtredingen, vooral in de eerste wedstrijd dan. Als graafschap supporter blij dat de jonge jongens daar zo ervaren en slim mee zijn omgegaan.

Nu hopen dat Koolhof 2 keer 90 minuten kan spelen tegen Volendam. Met een Koolhof in vorm denk ik dat de Graafschap favoriet is voor de eredivisie, zonder hem misschien wel 50/50. Spannend.

Plet is overigens gewoon een goede spits voor misschien wel de subtop van de eredivisie, atletisch prima in orde. Alleen heeft hij dit jaar op onverklaarbare wijze enorm slecht gespeeld met als toppunt de laatste 2 wedstrijden. GAE heeft denk ik meer van zichzelf verloren dan van de Graafschap, de Graafschap heeft er wel erg geroutineerd op geanticipeerd.

Wil GAE veel plezier in Europa wensen! Nu snel weer terug naar waar jullie horen! Wens Zwolle volgend jaar een zelfde aftocht toe. Groetn uut Almelo!

25 mei 2015 om 17:57

Want Heracles is namelijk een echte Eredivisieclub.

25 mei 2015 om 18:10

11 jaar op rij. Zwolle?

25 mei 2015 om 18:35

Heracles kan inderdaad ook geen kant op. Ook daar gaat het vanzelf eens mis als ze de begroting niet eens wat op kunnen trekken.
Nu is het lachen gieren brullen maar men is daar vast allang weer vergeten hoe de vlag erbij hing in december. Ieder jaar is het schrapen.

25 mei 2015 om 18:38

4e komt eraan. In totaal wordt dat het 16e seizoen, net als Heracles.

Jammer voor de Eagles, maar ze hebben inderdaad helemaal niets in de eredivisie te zoeken. Die Plat krijgt nog geen bal tussen twee lichtmasten. Ben bang dat ze weer voor een jaar of 10 in de juup blijven hangen.

Oprecht zonde, puur kijkend naar de mijns inziens authentieke uitstraling van de club is Go Ahead een unicum. Helaas is er op voetbaltechnisch gebied zo veel mis dat handhaving op eredivisie niveau niet mogelijk is. Vervelend om de constateren dat op dat gebied (maar ook op ontwikkeling van de clubs als zodanig) streekgenoten Heracles en Zwolle stukken voor lopen.

Valt me op dat er op vz veel fox- succes- en teletekstsupporters zijn. Wat een gelul over supporters van gae die niet "lief" zijn etc. Bij een volksclub zoals gae roert het altijd en als zo'n club degradeert ben je kapot. Dan lopen emoties wel es hoog op. Dat jullie dit niet snappen heeft meer met jullie te maken dan met de eagles. Ongeloof, verdriet, woede.. dingen die horen bij beleving, als het clublogo in je hart is gegraveerd. Ik begrijp deze supporters heel goed. Eagles heel veel sterkte volgend jaar, we zullen de reisjes naar deventer missen. Een gemis in de eredivisie. Sterkte vanuit leeuwarden.

25 mei 2015 om 18:01

Dus jij vindt het normaal dat supporters het veld op lopen en er opstootjes uitbreken?

25 mei 2015 om 18:10

Nee, maar iedereen gaat anders met zn emoties om. Ikzelf ben ook liever verstandig, maar om dan direct iedere eagle een m*** of nepsupporter of relschopper te vinden. Beleving!

26 mei 2015 om 06:43

Ik vind het nou niet bepaald normaal dat er een supporter het veld op komt en er ME aan te pas mag komen. Je mag best teleurgesteld zijn, maar uit die teleurstelling niet op zo'n manier dat de rest er last van heeft. Er zijn namelijk genoeg Go Ahead supporters die zich gisteren wel konden gedragen, maar dat betekent niet dat zij niet verdrietig en teleurgesteld zijn.

26 mei 2015 om 08:29

@broersebroeder, helemaal mee eens! Stond zelf op een gegeven moment (na de 0 - 1) in de hoek waar de klappen vielen en dat was puur hooligan gedrag. De 0 - 1 was gewoon een excuus om er even lekker op los te meppen. Opbokken met die lui!!

Kunnen ze het Fairplay ticket nog geven aan Excelsior.
Want dit gedrag van de supporters is gewoon niet fair en is onderdeel van Gae.

Graafschap mag nu ook wel door na de eredisivie, aangezien FC Eindhoven er ook uit is.

De echte Fair Play zou naar de Graafschap supporters moeten gaan. Deze gaven de GAE supporter die op het veld liep en Graafschap vlag. Het is nooit te laat om een Super Boer te worden.

Zonder gekheid. Ik en als Graafschap supporter vaker in Deventer geweest, maar daar is zo vaak trammelant als ze tegen elkaar spelen.

2x kolder die niet stond op te letten bij een corner..

Eagles hebben laten zien dat ze niets te zoeken hebben in de eredivisie,als je al niet kan winnen van nummer zes van de Jupiler league... (met alle respect)

off: Zal hansje hansje niet balen dat hij niet ingestapt is bij Graafschap

Ik herinner me nog goed hoe die fans van Go Ahead de Roda-fans vorig seizoen uitlachten en stonden te dansen na de degradatie.
Dit is dan wel echt karma.
Ik ga ze niet missen in de eredivisie, en dat uitvak al helemaal niet.

25 mei 2015 om 21:11

Die fans zal je altijd houden/hebben. Komende week gaat het gedeelte achter het doel incl uitvak totaal verbouwd worden waardoor het uitvak ook beter en groter gaat worden.

Kowet krijgt het mede door het Europese avontuur nog flink pittig om terug te promoveren. Denk dat ze einde seizoen total loss zijn.

Belachelijk dat ze Europa ingaan, dat moeten ze toch zelf ook niet willen. Het is net een kleuterklasje wat voor het eerst op reis gaat. Alles is prachtig en mooi en leuk en een geweldige ervaring, maar als Nederland sta je wel voor joker met die tuinkabouters.

Trek je lekker terug uit die EL voorronden en bespaar jezelf die afgang. Hou je bezig met een snelle terugkeer in de Eredivisie en probeer het dan echt af te dwingen.

Dat sentimentele gedoe allemaal over wat voor een mooie club het is te prijzen en tegelijkertijd lachwekkend. Met nostalgie en een krakkemikkig stadion redt je het gewoon niet, het resultaat telt en dan neem je de sport ook serieus.

De ranglijst liegt niet en dan heb je gewonnen van een zgn rivaal, maar speel je wel in de eerste divisie.dat is best treurig.
Ik ben overigens geen PEC van ofzo, maar een voetballiefhebber die houdt van clubs waar winnen voorop staat en niet vrolijk alleen om het meedoen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren