Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gefrustreerde Berghuis ziet duidelijke trend in het voetbal: ‘Wat doe je eraan?’

Laatste update:

Steven Berghuis is van mening dat Ajax genoeg kansen heeft gekregen om uitschakeling af te wenden tegen 1. FC Union Berlin (3-1). De Amsterdammers wisten donderdagavond opnieuw niet te winnen van de Duitsers en zien een pijnlijk einde komen aan het Europese avontuur. Voor de ploeg van trainer John Heitinga rest de strijd om de landstitel en het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Volgens Berghuis is er nog genoeg om voor te spelen dit seizoen.

Ajax keek op bezoek in Stadion An der alten Försterei bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Een rake strafschop van Robin Knoche en een blunder van Gerónimo Rulli maakten de klus voor de ploeg van Heitinga na rust schier onmogelijk. "Ik denk dat het in de tweede helft beter ging dan in de eerste helft", analyseert Berghuis. "In de eerste helft stond Devyne (Rensch, red.) iets lager en stonden Kudus en ik een beetje vast. In de tweede helft stond Devyne iets hoger en ik iets lager. Toen hadden we meer dynamiek, maar niet genoeg."

Desondanks is Berghuis van mening dat de uitschakeling onnodig was. Met name Mohammed Kudus kreeg een opgelegde mogelijkheid om Ajax terug te brengen in de wedstrijd. "Er had meer ingezeten. Een paar momenten valt het hun kant op. We hebben ons terug blijven vechten in de wedstrijd, maar dan valt het net niet onze kant op. Dan krijgen zij precies wat zij willen. Een penalty, een vroege 1-0 en dat schot. Dan speel je ze in de kaart in eigen huis. Ik denk wel dat wij genoeg gecreëerd hebben om terug te komen in de wedstrijd."

"Hoe lastig is dat dan. Er zijn tal van voorbeelden van hen dit seizoen dat ze zeker niet het meeste balbezit hebben, maar dat je weet dat ze wachten en rustig blijven. Dat lijkt me echt frustrerend", snijdt verslaggeefster Fresia Cousiño Arias vervolgens aan. "Dat is het voetbal van tegenwoordig. Veel teams hanteren die speelstijl. Wat kan je eraan doen? De penalty is een kopbal van één meter die op de arm valt bij Calvin Bassey. Dat schot bij Rulli kan gebeuren. Hij heeft ons de laatste weken vaak op de been gehouden."

Berghuis erkent dat Ajax respect heeft voor het voetbal dat Union speelt. "Ik weet niet wie dat niet heeft? Iedereen heeft zijn eigen stijl", aldus de middenvelder. "Ajax heeft zijn eigen stijl en Union ook. Zij proberen daar succesvol mee te zijn. En dat zijn ze ook. Ze zijn door in Europa en staan hoog in de Bundesliga. Wij zijn ook heel succesvol geweest en hopen met onze manier van spelen nog succesvol te zijn dit seizoen. Maar dat wij nu uitgeschakeld worden is niet goed genoeg voor Ajax. Dat is duidelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Balbezit is fantastisch. Het gaat om de doelpunten. Simple as that.

24 februari 2023 om 12:57

Ze kwamen gewoon te kort is gebleken.

Het is wel het soort voetbal waar Ajax de afgelopen jaren ontzettend veel moeite mee heeft. Als de tegenstander ook maar enigszins meer kwaliteit heeft dan de ploegen uit de Eredivisie, dan wordt het al een moeilijk verhaal. Past keurig in de reeks vervelende (en vaak onnodige) uitschakelingen van de afgelopen jaren

Er waren ontzettend veel leden hier die lacherig deden over Union Berlin. Alsof die ploeg zomaar na een half seizoen in de top van de Bundesliga staat. Wat mij betreft ook niet goed te praten hoe een aantal Ajacieden zich weer eens lieten gaan. Als het even wat minder loopt, zijn er toch wel een paar hele nare mannetjes. Met uiteraard, hoe verrassend, Alvarez voorop. Moet er toch niet aan denken hem straks wekelijks in de BPL te moeten aanschouwen.

24 februari 2023 om 08:09

Maar vind jij dat Union meer kwaliteit heeft? Ik vind dit meer lijken op de tijd dat Nederlandse clubs verloren van een Oostblok land. Union verdedigt en verdedigt en had ongelofelijk veel mazzel met twee knullige goals, waarna ze ook niet meer in de problemen kwamen. Maar ik heb geen Union gezien met meer kwaliteiten. Enkel de tactiek, als gesloten collectief loeren op de counter, was veel sterker dan die van Ajax. En dat Ajax verliest van een Union past gewoon bij het dramatische seizoen.

24 februari 2023 om 08:29

@oenieboy. Je kan je een keer verslikken in een stugge tegenstander, helemaal niet erg want je speelt over 2 wedstrijden. Enkel hebben ze niks geleerd van de 1ste wedstrijd en lukte het ook niet in de 2de wedstrijd. Het balbezit is met 64% om 67% over 2 wedstrijden gelijk en je hebt veel minder schoten op doel. Veel plezier met balbezit maar voetbal is meer. Als Ajax wint met de verhoudingen van Union is het opeens wel kwaliteit van Ajax, maar nu doet Union het behoudender en is het geen kwaliteit?

24 februari 2023 om 08:50

Maar uiteindelijk gaat het om doelpunten. Doelpogingen op doel Ajax: 3. Union: 6.

24 februari 2023 om 10:58

Spijkenisser, zeg ik wat over balbezit? Ik zeg wat over de tactiek en de individuele kwaliteit van de spelers. Ajax had op bijna elke positie een betere speler staan, maar door de speelwijze van Union kwam Ajax er niet fatsoenlijk aan te pas. Ik vind dus niet dat Union meer kwaliteit heeft, zoals GelbeReds zegt. Snap je het nu? Als Union ipv van een Becker een Bergwijn of een Kudus heeft, dan gaan ze er kwalitatief op vooruit.

24 februari 2023 om 13:34

Union heeft de kwaliteit om toe te slaan op de juiste momenten. Sevilla heeft dat bijvoorbeeld ook laten zien tegen PSV. De enige Nederlandse ploeg die dit seizoen heeft laten zien dat ze dat kunnen is Feyenoord. Het ligt er dus maar aan hoe je kwaliteit omschrijft, maar Europees is de kwaliteit om op de juiste momenten je kansen af te maken en zo de wedstrijd dood te maken belangrijker dan de kwaliteit om de bal lekker rond te tikken. Dus in die zin zou ik inderdaad zeggen dan Union meer kwaliteit heeft.

24 februari 2023 om 08:12

Nou de kans dat je Alvarez in de BPL gaat zien spelen lijkt me vrij klein hoor. Niks speciaals en kan dat nivo van de BPL helemaal niet aan, dat wordt gewoon bankje warm houden als hij die kant op gaat.

Zou wel blij zijn als ik 'm niet meer in de Eredivisie hoef te aanschouwen, wat een vreselijk jongetje is dat.

24 februari 2023 om 21:26

Dat is reageren uit emotie. Ik vind het ook een kwal van een vent, maar hij kan makkelijk bij wolves, leeds of brentford mee

24 februari 2023 om 08:33

Het valt mij erg op dat meeste ajacieden het goed proberen te praten met de ranglijst van de bundesliga. Terwijl dit helemaal nergens op gebaseerd is.

24 februari 2023 om 09:14

@mr_knwoledge nou ja gebaseerd op de ranglijst van de Bundesliga, toch?

24 februari 2023 om 10:21

Precies op deze reactie zat ik te wachten

Hoe kan dat de nummer 3 van Engeland winnen van de nummer 1 van Spanje (die met straatlengte voorstaat)?

Bayern was heer en meester, rond deze periode waren ze al bijna kampioen. Dat zegt al genoeg dat het zogenaamd spannend blijft.

Kijk naar je eigen team en presentatie en wat AJAX had moeten doen.

Oud speler van ADO, oud speler van Vitesse en een oud speler van Heerenveen zijn ajax de baas. Wat Perez gisteren zei, ajax is Zwak.

24 februari 2023 om 14:56

Ik weet niet wat je probeert te zeggen maar het moge duidelijk zijn dat ranglijst wel degelijk iets zegt, namelijk hoe goed een ploeg in vorm is.

De Premier League is de nummer 1 competitie van Europa, ze staan op de coëfficiënten lijst mijlenver voor op de rest. Dat dan de nummer 3 van de PL wint van de nummer 1 in Laliga is totaal niet raar.

De Bundesliga is veel sterker dan de eredivisie. Een club die dan derde staat doet het gewoon heel goed, is een heel sterk team.

Ajax had zoveel meer willen doen maar de kwaliteit ontbreekt momenteel om een tegenstander als Union Berlin te verslaan. Ajax is dit jaar gewoon een stuk zwakker dan afgelopen jaren.

24 februari 2023 om 08:59

@DieGelbeReds

Ik vind het niet alleen een clash van twee stijlen. Ik vind ook dat Ajax de spelers heeft die veel beter bij de andere stijl passen dan bij eigen stijl. Zo'n berghuis, Brobbey, Kudus en Bergwijn hadden Ajax volledig opgerold als ze bij Union hadden gespeeld. Die ruimtes achter de aanval bespelen zij uitstekend met hun kracht, snelheid en in geval berghuis gevoel voor dieptepassing.Terwijl in de stijl die Ajax wil spelen can die vier alleen Kudus nog uit de verf komt als het niveau omhoog gaat. Vervolgens heb je ook een volledig middenveld dat veel te weinig voetbal heeft en dan kom je al heel snel te kort. Het is echt terug naar het Frank de Boer tijdperk, waar je veel te weinig van de juiste kwaliteiten in je team had om een gesloten verdediging uit elkaar te spelen, maar wel zo eigenwijs was om voor aanvallende stijl te kiezen. In de eredivisie lukt dat nog wel, Europees kom je zwaar te kort.

Dat veel teams die speelstijl hanteren weet Feyenoord alles van...verdedigen en een paar counters...tis niet anders..in onze competitie werd er alleen door Utrecht aanvallend gespeeld tegen Feyenoord iedere andere tegenstanders loeren op de counter....ook leuk hoor

24 februari 2023 om 08:05

Sorry hoor maar in het Philips stadion won PSV echt niet door te ‘counteren’.

24 februari 2023 om 08:25

Nee klopt, was een fantastisch voetbalgevecht. Al hielp het wel mee dat PSV’s pot tegen Arsenal afgelast werd en Feyenoord wel moest voetballen op donderdag

24 februari 2023 om 09:17

De enige nederlaag en tevens 1 van de mooiste wedstrijden van het seizoen. AZ uit was een hele goede wedstrijd van Feyenoord, Lazio thuis 1 van de spannendste.

De rest van de wedstrijden was zoals Skylab zegt 1 richtingsverkeer, waarbij na de winterstop bijna elke spaarzame tegenstoot / counter een doelpunt opleverde.

24 februari 2023 om 08:54

@skylab Het is geen jurysport en voor balbezit of aanvallend voetbal krijg je geen extra punten. Zeker in dit soort knock-out wedstrijden is niet verliezen het doel.

24 februari 2023 om 09:45

Je gelooft jezelf ook nog of niet? Ajax speelde niet defensief tegen Feyenoord en Twente thuis was ook niet zozeer defensief ingesteld.

Onterecht uitgeschakeld! Gedomineerd, aanvallend spel, alles! Anti voetbal heeft weer gewonnen. WZAWZDB!


😉

24 februari 2023 om 08:35

Gedomineerd ? Welke wedstrijd ? Ik weet niet of jij het gezien hebt, maar Union Berlin heeft Ajax 2 wedstrijden lang het spel laten maken en Ajax heeft daar heel weinig mee gedaan. Na de wedstrijd tegen Excelsior en RKC werd al gezegd dat een betere tegenstander de fouten van Ajax wel eens af kan gaan straffen. De eerste betere tegenstander doet dit dan ook direct.

Maar op het moment dat trainers, spelers en supporters dit niet in wil gaan zien, blijf je hier tegen aan lopen.

24 februari 2023 om 08:56

Laatste minuut werd er toch gedomineerd 😉

24 februari 2023 om 09:01

Misschien de knipoog interpreteren? Iets met sarcasme?

24 februari 2023 om 09:02

Ja inderdaad, Sparta en Twente hebben dit ook direct afgestraft. Oh wacht.....

24 februari 2023 om 14:20

Dit niveau is de hoog voor Ajax is gebleken.

24 februari 2023 om 14:58

Ja dat was duidelijk. Anders zou Ajax over twee wedstijden wel meer dan een punt vergaart hebben.

Ajax staat ook niet voor niets tweede achter Feyenoord dit jaar. Dit team is duidelijk een stuk minder dan wat we afgelopen jaren hebben gehad.

Is wel echt een voorbeeld van hoe we in Nederland en zeker in Amsterdam nog steeds soms naïef naar voetbal kijken al deze reacties.

Het was gisteren een botsing van twee verschillende voetbalstijlen. De ene stijl, die van Ajax, geënt op open aanvallend voetbal, het liefst een beetje frivool. Het andere een veel meer verdedigende stugge stijl.

Het tweede werd door Union gewoon veel beter uitgevoerd. Hebben grootste deel van de wedstrijd voorgestaan en heel lang zelfs met twee doelpunten. Dus het is logisch dat Ajax dan het veldoverwicht gaat hebben. Maar dat maakt ze zeker niet beter over de wedstrijd gezien.

24 februari 2023 om 08:09

Ja maar die 2 doelpunten voorspeong kwam door pure mazzel, niet door goed spel of goede counters van Union. Die hebben gisteren toch ook niks klaar gespeeld?

24 februari 2023 om 08:37

Het gaat er toch om dat je vaker scoort dan de tegenstander. Denk je dat het Union Berlin iets uit maakt dat ze scoren door een penalty, fout van de keeper en een dekkingsfout van Timber ?

24 februari 2023 om 09:46

Het zal me een worst wezen wat zij ervan vinden, maar dat "het tweede werd door Union gewoon veel beter uitgevoerd."

24 februari 2023 om 09:22

Was het maar open, aanvallend en frivool. Het was traag, laag baltempo, stilstaand voetbal, spelen op balbezit, geen diepte, met de hoop op een individuele actie van bijvoorbeeld Kudus.

Tot de pingel zag het er leuk uit, maar verder was het om te janken. Kudus die voor de 2-0 buitenspel staat (wanneer niet) en ik denk dat Ajax ook een pingel had moeten krijgen. Maar je hebt het (weer) zelf laten liggen en bent verdiend uitgeschakeld. Uithuilen en zondag Vitesse pakken...

24 februari 2023 om 10:13

Dat verdedigende voetbal is wel veel makkelijker. Voetbal is entertainment en ik ben een voetbal romanticus. Als iedere club als union Berlin zou spelen zou ik liever een Netflix serie opzetten op mijn vrije avond. Ik zie Ajax liever met zijn eigen speelstijl verliezen dan met 11 man de bus parkeren.

24 februari 2023 om 18:18

Met je eens. Maar wat staat er bij Union? Een ex speler van PEC Zwolle. Idem van ADO. Idem van Heerenveen...maar met dit voetbalvechten winnen ze veel in de BL...helaas maar waar

Na vorige week nog zeuren over de scheids ook. Ongelukkig voor Bassey, maar hier kun je helaas gewoon een penalty voor krijgen. Union is over 2 wedstrijden gewoon de betere gebleken en verdiend door. Ajax nu meer kans op de titel, door meer rust tussen wedstrijden door.

24 februari 2023 om 07:54

Ajax meer kans op de titel? Dan heb jij waarschijnlijk niet gekeken naar de schema's van beide ploegen. Feyenoord heeft namelijk bijna alle ploegen in het linkerrijtje gehad ondertussen voor de tweede keer. Ajax mag ze allemaal nog gaan doen..

24 februari 2023 om 07:57

Het is natuurlijk zeker wel een voordeel voor Ajax dat ze straks Feyenoord krijgen terwijl die al een Europese wedstrijd in de benen hebben.

24 februari 2023 om 07:57

Goed lezen wat ie zegt neil

24 februari 2023 om 08:02

Vorige week was de scheids gewoon goed. Gisteren was die absolute bagger. Maar er zijn geen goede Spaanse arbiters dus echt verrassend kan dat niet zijn. :D

Met name Berghuis mag zich het aanrekenen. Die schiet of past de ballen heel slecht zo rond de 16 meter. Meeste can die schoten gingen niet eens richting doel, ik dacht dat hij daarom gefrustreerd was

Wat mij betreft zijn taylor en rensch de slechtste spelers bij Ajax. Taylor is gewoon een eckelenkamp-light (daarvan weten we nog steeds niet op basis waarvan her gerechtvaardigd was dat hij de Ajax-jeugd heeft doorlopen) en rensch… Denk dat als je een willekeurige back van nec, sparta, heracles of de ga eagles daar neerzet dat je het verschil niet zal merken (misschien wordt het dan zelfs beter).

24 februari 2023 om 08:14

Vergeet Klaassen niet. Lachwekkende speler die alleen maar onsportief kan zijn en zeiken

24 februari 2023 om 08:14

Mwa, Ekkelenkamp was een geweldige doelpuntenmaker in de Ajax jeugd.

24 februari 2023 om 10:16

Ik sta altijd vooraan om Taylor af te kraken, maar vond hem gisteren juist wel goed spelen. Dribbelde een aantal keer naar voren en toonde meer lef. Rensch ben ik het met je eens.

Kale Kees zei wat Cruijf ook zei, en zal in de lengte der dagen herhaald worden maar de Nederlandse clubs zullen het nooit begrijpen; balbezit betekent niet dat je beter bent. De tegenstander laat je aan de bal, laat je uitrazen, laat je denken dat je beter bent en dan bij een doodspel moment of counter doet, in dit geval Union Berlin, iets wat meeste NL clubs niet kunnen; scoren en daarmee winnen.. kijk eens waar, in dit geval Ajax tegen is uitgeschakeld laatste jaren; Union Berlin, Getafe,Valencia, Roma, allemaal clubs die erg goed zijn in de tegenstander daadwerkelijk laten geloven dat ze wat voorstellen, en dan komt het iets te overmoedig passje of “slim” gaan liggen door de tegenstander en scoren zij uit de counter of doodspel situatie. En water is nat..

Nou nou Steven, ik snap wat je bedoelt qua trend en deel die mening zeker. Maar genoeg gecreëerd? Je hebt in 180 minuten twee en een halve kans bij elkaar gevoetbald. Dat is gewoonweg niet voldoende op dit niveau.

24 februari 2023 om 08:54

Dat gaat hij natuurlijk niet zeggen hè. Is namelijk veel te veel zelfreflectie in een interview. Hij moet wel de waan houden dat Ajax super goed is en altijd door hoort te gaan..

Al spijt van je overstap Steven? Bij Feyenoord was je gelief, de aanvoerder, de beste speler, er werd alles voor je gedaan en ga zo maar door. Nu bijna 2 jaar later heeft Feyenoord een Europese finale achter de rug zijn ze dit seizoen al een ronde verder in Europa, staaner beter voor in de competitie, de positivieit heerst bij Feyenoord en het chagrijn heerst bij Ajax.
Het kan verkeren.

24 februari 2023 om 09:49

Ik denk niet dat hij spijt heeft, speelt nu voor een grotere club. Hij heeft al mooie CL-wedstrijden gespeeld, dat niveau gaat Feyenoord vermoedelijk nooit halen. Ze kunnen nog prima kampioen worden en zo'n Europa League uitschakeling kom je echt wel weer overheen.

24 februari 2023 om 15:15

Hij verdiend een hoop meer daar dus dat is het financiële voordeel, dat is als broodvoetballer belangrijker dan clubliefde wat hij niet kent. Wij zijn er als Feyenoord zijnde beter op geworden. Goede aankopen gedaan met zijn geld. Ben hem eeuwig dankbaar voor zijn vertrek.

Hopeloos naief die zinloze focus op balbezit. Misvatting om te denken dat dat mooi voetbal oplevert of een garantie is voor resultaten. Als je verliest moet je bij jezelf zoeken, niet bij de tegenstander.

Wel zonde dat we de oude Berghuis nooit meer hebben gezien bij Ajax.
Hij kon zo goed zijn maar denk niet dat we die ooit gaan zien bij Ajax.

24 februari 2023 om 13:25

Wat een onzin zeg. De eerste seizoenshelft was hij na Kudus eigenlijk de meest constante Ajacied. In totaal 9 goals en 8 asissts in 30 wedstrijden dit seizoen. Vorig jaar 12 goals en 14 assists in 46 wedstrijden voor Ajax. Tuurlijk niet zoveel als bij Feyenoord, maar hij heeft nu gewoon een beter team om zich heen waarin hij niet de enige is die een goal kan maken.

24 februari 2023 om 18:28

Merk maar weinig van dat betere team.
Je kan toch niet ontkennen dat hij er niet beter op is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren