Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gebaar Modric valt in goede aarde bij Sneijder: ‘Dit toont jouw grootsheid’

Laatste update:

Luka Modric won maandagavond de Ballon d'Or door bij de verkiezing van France Football meer stemmen te vergaren dan nummer twee Cristiano Ronaldo en nummer drie Antoine Griezmann. De middenvelder van Real Madrid droeg de prijs op aan onder anderen Wesley Sneijder en dat kan de voormalig Oranje-international wel waarderen.

Door de Ballon d'Or-winst doorbrak de 33-jarige Kroaat de hegemonie van Ronaldo en Lionel Messi, die de afgelopen tien jaar de verkiezing domineerden. “Ronaldo en Messi zijn al tien jaar van een ongekend niveau, maar er waren meer spelers die de Ballon d'Or verdienden te winnen, zoals Xavi, Andrés Iniesta en Wesley Sneijder", zei Modric na het gala.

“Helaas wonnen zij niet, maar nu vonden de mensen het wél tijd voor een andere winnaar. Dit is een zege voor het voetbal en deze prijs is ook voor degenen die de Ballon d'Or verdienden te winnen, maar de prijs niet kregen”, aldus Modric. Sneijder, die vooral in het succesjaar 2010 kans maakte op de Ballon d'Or, is blij met de woorden van de middenvelder.

"Het was altijd zowel leuk als lastig om tegen jou te spelen", zo laat Sneijder, tegenwoordig actief bij Al Gharafa in Qatar, weten op Instagram. "Dat je de Ballon d'Or opdraagt aan spelers zoals ik, toont jouw grootsheid en ook jouw bescheidenheid. Je hebt het volledig verdiend, Luka. Gefeliciteerd!", aldus de recordinternational van Oranje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Natuurlijk, want het jaar van Sneijder lijkt nogal op het jaar van Modric en het zijn allebei middenvelders. Indirect geeft hij daarmee zichzelf genoeg legitimacy om de ballon te winnen.

5 december 2018 om 14:48

Heel goed dat ie t zegt. Modric is natuurlijk een hele goede speler maar Sneijder van 2010 was een betere speler vind ik dan Modric 2018. Buiten dat won Sneijder ook nog eens meer toen. Buiten dat onderscheidde hij zich nog meer bij zn nationale team dan Modric bij de zijne.

5 december 2018 om 15:24

Excuses, want ik val in herhaling. Maar Sneijder is nooit zo goed geweest als Modric tussen 2013 en de zomer van 2018 hoor. Echt niet. Ook de Wesley uit 2010 deed je niet 90 minuten lang met open mond naar zijn spel doen kijken. Wat Modric tot voor kort wel jarenlang gedaan heeft met de manier waarop hij het spel verdeelde, mensen passeerde/op het verkeerde been zette, wegdraaide en spelers wegstak al dan niet met buitenkantvoet. Daarnaast is hij defensief ook lang van topniveau geweest.

Die magie heeft Sneijder toendertijd 4 a 5 momenten per wedstrijr gehad bij een exceptionele pass of geweldig schot op goal, maar Modric kan je laten kwijlen bij letterlijk elk balcontact gedurende de hele wedstrijd.

Sneijder was een geweldenaar, maar geen magiër als Modric was (en hopelijk opnieuw wordt).

5 december 2018 om 17:29

Ik vind ze van niveau hetzelfde in hin topjaar. Sneijder speelde zowat elke pot bij inter kei goed en was beslissend. Schelen niet veel van elkaar.

5 december 2018 om 17:32

Ik zelf vind Sneijder in 2010 hoger pieken dan waar dan ook Modric heeft gedaan in zn carriã¨re. Das mijn mening. Alleen zal Modric wel meer herinnerd worden en terecht, omdat hij een bijna vergelijkbaar niveau veel langer heeft vastgehouden. Sneijder was idd niet een magiã«r ala Modric maar in het aspect van het spel dat Sneijder deed vond ik hem beter dan Modric nu.

5 december 2018 om 19:43

In 2010 was Sneijder echt beter dan Modric ooit zal worden of is geweest. Sneijder was veel bepalender met beslissende passes en scoorde ook veel meer. Sneijder won in dat jaar de treble terwijl Modric dit niet heeft gepresteerd. Net als Modric werd Sneijder 2e op een WK. Maar Sneijder werd als middenvelder ook nog eens mede topscorer op dat WK met 5 doelpunten. Modric houdt het absolute topniveau wat langer vast dan Sneijder maar de ballon d’or is geen oeuvre prijs maar een seizoensprijs.

5 december 2018 om 14:55

Die laatste zin is behoorlijk achterdochtig. Ik vind het vooral heel respectvol naar andere grootheden toe.

5 december 2018 om 16:22

Ach iedereen met voetbal verstand kon zien dat Sneijder in 2010 hoorde te winnen. Maar iedereen geilde op Messi ie dat jaar zeker niet zijn beste jaar had maar kreeg hem toch. En zeg bewust kreeg want verdienen deed Messi hem niet dat jaar

5 december 2018 om 16:33

Ik denk juist dat iemand zonder voetbalverstand zou denken;"sneijder heeft de treble gewonnen en de finale gehaald met topscorer dus hij zal wel het beste zijn geweest. Terwijl je met Messi na elke wedstrijd verbaasd was over hoe goed hij wel niet is. Zelfde geld voor Ronaldo in 2013 toen mensen vonden dat Ribery hem moest winnen.

5 december 2018 om 17:15

Ach met memsen als jij kan je geen discussie voeren over voetbal en Messi of Ronaldo. Als 1 van hun een scheet laat ben jij waarschijnlijk de eerste die vind dat dat een nominatie waard is voor 1 of andere prijs.

5 december 2018 om 22:56

Eigenlijk is dit geen reactie waard. Maar dit is ontzettend hypocriet. Ik geef mijn mening en jij maakt mij direct belachelijk dus het lijkt me duidelijk met wie er geen discussie te voeren valt.

Vind Modric een hele grote voetballer, maar spelers als Xavi, Iniesta en Sneijder in 2010 verdienden de Ballon d’Or, maar ja die hadden pech. Wel kan je de mentaliteit en bescheidenheid van Modric alleen maar prijzen. Vind het niet helemaal terecht dat ie de Gouden Bal heeft gewonnen, want ik vond hem na de zomer erg tegenvallen, maar ik gun hem de prijs wel vanwege zijn persoonlijkheid!

5 december 2018 om 15:08

Sneijder was na het WK in 2010 ook heel zwak bij Inter. Dat wordt weleens vergeten door veel mensen hier.

5 december 2018 om 15:15

Gelukkig tellen prestaties in 2011 niet mee voor prijzen die in 2010 gegeven worden.

5 december 2018 om 15:19

Hij heeft het over het seizoen wat begon in 2010

5 december 2018 om 15:59

Is Modric na het WK dan zo goed geweest bij Real? Sterker nog, hij is de laatste 3-4 jaar niet zo slecht geweest als de eerste paar maanden van dit seizoen!

5 december 2018 om 15:25

Ik ben het met je eens dat zij absoluut een gouden bal verdienden.
Eigenlijk vind ik het raar dat Ronaldo en Messi hem de afgelopen 10x hebben gewonnen. Natuurlijk los van het feit dat zij de allerbeste voetballers zijn, want dat zijn ze. alleen ik vind dat er meer gekeken mag worden naar wat iemand bijdraagt aan teamprestatie ipv alleen goals en assists mee te tellen. En hoe belangrijk is iemand in het spel dat was modric dit jaar zeker en sneijder ook in 2010. daarom ben ik zeker blij dat modric de gouden bal heeft gewonnen omdat hij bepalend is geweest bij real en kroatie. een voetballer moet je vind ik dan niet alleen op individuele kwaliteiten beoordelen maar juist op het gehele plaatje de invloed en balans die hij in een ploeg brengt.

5 december 2018 om 15:28

Ik ben het hier zeker mee eens, maar de meeste Gouden Ballen van Messi en Ronaldo zijn toch terecht op basis hiervan ? Messi is eigenlijk altijd buiten goals en assists ook belangrijk. En Ronaldo zn eerste ballon d’or, toen was hij ook bijvoorbeeld heel erg bij het spel betrokken.

Als je dit als Modric zijnde kan benoemen dan ben je in mijn ogen groot als voetballer en daar verdient hij het respect mee

Zo zouden meer spelers moeten reageren. Ronaldo zou met Siiii reageren, Messi verteld honderduit dat hij Goat is. Modric legt uit dat hij het maar overdreven vind dat deze twee modale voetballers zo lang stuivertje hebben gewisseld. Middenvelders zijn de motor van de ploeg en naast deze spelers zouden ook Scholes, Pirlo, Seedorf, Gerrard, Lampard en Ballack genoemd mogen worden uit het recente verleden.

Voetbal blijft een teamaport en ik vind niet dat je zomaar één speler de beste speler van een jaar kan noemen. Ze zouden gewoon elk jaar 11 spelers het podium op moeten roepen en hen in het zonnetje zetten.

5 december 2018 om 15:27

Messi heeft nog nooit gezegd dat hij zichzelf de beste vindt, zeker niet “the goat”. Dat mag ie best denken, alleen hij zegt t nooit. Hij reageert altijd met:”er zijn nog veel meer andere grote spelers.” En echt best wat van de middenvelders die je noemt zouden in mijn ogen niet de prijs voor beste speler moeten winnen. Kijk dan naar een Casillas of een Maldini die echt een Gouden Bal had mogen winnen.

5 december 2018 om 18:47

Als je met een geit op de foto gaat voor een tijdschrift draag je dat toch best wel zelf uit.

Een overwinning voor het voetbal omdat de verdiende winnaar niet won? Wat een onzin. Modric is oprecht zo zwaar overrated. Tijdens het WK werd al gedaan alsof hij heel het team hoogst persoonlijk naar de finale bracht, wat pure BS was aangezien dat team vol zat met hidden talents en toppers zoals Perisic, Rakitic, Mandzukic etc. Modric was gewoon 1 van de vele bijzondere spelers in dat Kroatisch elftal, en was niet eens iemand die het verschil maakte. Champions League vond ik hem ook maar bagger en laten we het al helemaal niet over La Liga hebben.

Die hele Modric campagne is precies het zelfde als die van Pirlo 2 jaar geleden. Pure overschatting

Dit is een zege voor het voetbal...ga toch weg,ik vind dit nog erger dan 2006 toen cannavaro won en die werd tenminste nog wereldkampioen....

Sneijder van 2010 was echt weergaloos en een geweldenaar die het in mijn opinie zeker verdiende.
Mooi dat hij die dingen zegt, Iniesta heeft echt peg gehad met Ronaldo en Messi want goh wat is hi groots.
Modric is echt werelds en een pracht voetballer, altijd de reden waaorm ik naar Real keek, niet Ronaldo. Alleen vond ik dat Modric vorig jaar z'n slechtste seizoen had in jaren, niet dat hij slecht was ,maar minder beslissend en had minder grip op de wedstrijd dan vroeger.
Misschien zou ik m aan Ronaldo geven, misschien Messi, misschien Griezzman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren