Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gattuso staat media te woord: ‘Ik ga niet dood, ik heb myasthenia’

Laatste update:

Gennaro Gattuso verscheen woensdag na het gelijkspel tegen Torino (1-1) eindelijk voor de camera’s. De trainer van Napoli liet de voorbije weken de interviews na afloop van wedstrijden aan zich voorbij gaan omdat hij veel last heeft van myasthenia gravis, een neuromusculaire ziekte die voor oogklachten zoals afhangende oogleden en dubbelzien zorgt.

Gattuso droeg regelmatig een ooglap, maar dat deed hij woensdag in de thuiswedstrijd tegen Torino niet en na afloop verscheen hij ook zonder ooglap voor de camera. De voormalig middenvelder had namelijk een boodschap. “Ik wil iets tegen de kinderen zeggen die het niet fijn vinden om in de spiegel te kijken. Het leven is prachtig en je hoeft je nergens voor te verstoppen. Doe dat nooit”, benadrukte Gattuso.

“Ik weet dat mijn spelers het erg vinden om mij zo te zien. Ik heb ook gelezen dat ik doodga, dat ik nog maar een maand te leven heb. Ik ga niet dood, ik heb myasthenia. Ik leef.” Het is niet de eerste keer dat Gattuso veel last heeft van myasthenia. “Ik heb er al tien jaar last van. Dit is de derde keer dat ik er veel last van heb", erkende de oud-speler van onder meer AC Milan. "En dit keer heel erg. Maar het zal voorbijgaan en mijn oog zal zich herstellen. Ik zie nu dubbel en het is moeilijk om overeind te blijven. Alleen een gek als ik doet dit. Geen zorgen, ik word daarna knapper dan ooit tevoren.”

Voor Gattuso was het tijdelijk stopzetten van zijn werkzaamheden geen optie. “Ik houd er niet van om dit mee te maken, maar ik accepteer het omdat er in het leven ergere dingen zijn. Ik doe waar ik van houd, voetbal is mijn leven. Als ik mijn afscheid mag of moet kiezen, dan moet dat zijn waar heel mijn bestaan zich heeft afgespeeld. Op het veld.”

Het fysieke leed van Gattuso komt op een vervelend moment voor Napoli. In een week tijd lieten i Partenopei liefst acht punten schieten. De uitduels met Internazionale (1-0) en Lazio (2-0) gingen verloren en ook de remise tegen Torino (1-1) is niet met gejuich ontvangen. Napoli staat op een vijfde plaats in de Serie A, met negen punten minder dan AC Milan. De lijstaanvoerder heeft wel een duel meer gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschrikkelijk, wens hem veel sterkte en een snelle herstel.

Op het eerste gezicht denk ik bij zoiets gelijk aan een beroerte of iets dergelijks, maar dit is natuurlijk ook akelig. Heeft David Neres deze aandoening toevallig aan beide ogen?

24 december 2020 om 08:05

Hahaha moest er toch wel om lachen. Ik ben niet bekend met de ziekte, maar hopelijk komt hij er snel bovenop!

24 december 2020 om 08:12

Neres heeft een vernauwde oogopening. Komt ook vaak een lui oog uit.

24 december 2020 om 11:36

Whahahahahahaha, moest even hardop lachen na het lezen van jouw reactie. Moet je nagaan hoe goed hij zou zijn met geopende ogen!!

Wauw, moet zeggen dat ik het er heftig vind uit zien. Hopelijk heb je er niet teveel last van en doet het je zelfvertrouwen niet te veel kwaad. Genoeg mensen bij wie dat wel zouden gebeuren. Samen met Maldini mijn idool

24 december 2020 om 09:09

Vind je dit er heftig uit zien ja? Vroeger liep in iedere kleuterklas wel een kind met afgeplakt oog, vaak een mooie sticker erop. Dit ziet er toch niet zo heftig uit?? Ik wens Gatusso een goed herstel lijkt me een hele lastige en ook nare aandoening.

24 december 2020 om 09:23

Die foto met dat hangende gezicht vind ik er ook niet best uit zien hoor

24 december 2020 om 09:39

Zal ik dat ooglapje bedoelen ja? Nee, Ik bedoel zijn gezicht zonder zn ooglapje. Ik weet niet of DAT wekelijks zag in de kleuterklas of Ãâ¼berhaupt hedendaags; maar ik toch echt niet. en daarbij is dit niet zomaar een lui oog waar je over een paar maanden vanaf bent, zoals in de kleuterklas. dit is veel erger en serieuzer. en dat doet voor mij het aanblik toch moeilijker aan zien. gelukkig geneest het steeds. dat was voor mij eerst niet duidelijk. ik dacht dat hij hier nu de rest van zn leven mee moest rondlopen.

24 december 2020 om 10:29

Nou ja ik werk op een crisisafdeling, wellicht schrik ik niet meer zo snel, dat scheefhangende oog vind ik ook niet eng hoor, lijkt ook niet op een beroerte. Zo zie ik er soms uit als ik wakker wordt Voel je vooral niet aangevallen, is slechts mijn subjectieve mening, ik weet dat het geen lui oog is. Ik wens hem ook een goed herstel. lk vind het er alleen (gelukkig) niet heftig uit zien.

24 december 2020 om 10:32

Daarom is het goed om het wel te laten zien, zodat er hopelijk meer doen. En hopelijk vind je het niet meer heftig Mauro, dat is ook de boodschap van Gattuso; het leven is prachtig en je moet jezelf niet verstoppen.

24 december 2020 om 10:41

Denk dat dit voor ongetrainde leken er wat vervelender uitziet. Oudere man wiens aangezicht wordt verstoord door iets in de hersenen. Tja, dat klinkt lelijk en ziet er vervelend uit.

24 december 2020 om 11:51

@toss, ah, ja dan snap ik dat het voor jou redelijk normaal is. goed om te lezen in het artikel dat het steeds geneest. dat is positief punt. over dat je er ook zo soms uit ziet, als je wakker wordt; ik zag deze foto vrij direct na dat ik wakker was, dan is het natuurlijk ff een vreemd aanzicht. zeker als je hem jarenlang daarvoor normaal hebt gezien. ik dacht ook, zoals sommige al hebben gezegd, dat het een beetje op een beroerte lijkt(voor mij als simpele burger) dan komt het wel ff harder aan. maar al met al valt het mee zo te lezen. het kan natuurlijk erger inderdaad. zoals hij zelf al beetje doet overkomen

Sterk optreden. In dit soort gevallen is het makkelijker om de assistent tijdelijk naar voren te schuiven en deze aandoening een beetje uit zicht te houden, maar het is sterk dat hij er niet van wegloopt en het deelt met het publiek. Ik had hier zelf nog nooit eerder van gehoord en ik zal vast niet de enige zijn, dus wat dat betreft zorgt hij voor bewustzijn en begrip over deze kwaal. Wat ik wel hoop is dat hij op zijn gezondheid let en niet koste wat kost de stoere trainer wil uithangen en daardoor te veel van zichzelf vraagt.

Mooie boodschap naar kinderen toe! Gatusso is toch wel een typisch gevalletje ruwe bolster, blanke pit. Is nogal een woeste verschijning, maar heeft het hart op de juiste plek.

24 december 2020 om 10:45

Zeker! Goed voor bekendheid van het luie oog waar veel Kids (tijdelijk) last van hebben. Die schamen zich natuurlijk. Dan helpt een beroemdheid die er ook zo uitziet wel. Zeker klasse.

Wat een geweldige man is dit toch! Prachtige boodschap voor de kids

Gattuso kan nu eindelijk legitiem een ooglapje dragen. Nu nog een papegaai op z'n schouder en zijn leven is compleet.

24 december 2020 om 16:00

Vind het wel cool lijken bij hem. Doet we denken aan Snake van Metal Gear Solid. Maar mooie boodschap aan de kinderen toe en hopelijk gaat dit wel over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren